Eşimin ailesi,cimrilik,para ve gebeliğim.

Bulundugunuz sehirde esyali 1+1 apart illa ki vardir onlardan birini tutun. Paraniz ve takilariniz cebinizde kalsin belki cocuk icin lazim olur. Har vurup harman savurmayin su evrede

söylesinler kafasına silah mı dayadın adamın eşinin bunları görecek elli yok mu

Bildiğim kadarıyla müstakbel eşin babasından kalan miras hakkını alabilmesi için babasının vefatından sonra 3 ay içinde başvurusunu yapıp parasını almalı. 3-5 kuruş faiz gelecek diye abisi tüm parayı kendi hesabına çektiyse ve en ihtiyaç duyduğu anda parayı kardeşine vermiyorsa o abiden her şey beklenir.. Bırakın kardeşler kendi aralarında çözsünler. Eşinize küçük çocuk muamelesi yapılıyor resmen!

Bir de müstakbel eşinizin üzerine olan evi nişanlı ve düğününüz olacağı halde kontrat yapıp kiracıya veriyorlar, kirasını kim alıyor o dairenin? İnsan önümüzde düğün var der boş bekletir daireyi oğlu için ama aile biraz garip sanırım? Hem hiç yardım etmeyip hem de nişanlınızın haklarına göz dikmişler!...

ZOrda kalmıslar
Anne baba olarak evladı zordayken kol kanat gerilmez mi
Neden vermesinler?
İnsan yabancıya yardım ediyor
Evlat bu ve zorda
Haklısınız ama ilerdede cimrilik yaparlarmı diye bir ayrıntı var ben oraya takıldım açıkçası çünkü kimse sürekli onlara para vermek zorunda değil.
Birde nişanlıyken dikkatli olmaları gerekmez miydi ? Şimdi apar topar ha diyince 30 bin bulunmaz ki .
Hatalarının bedelini başkaları odemek zorunda değil .
Para faizdeymiş çekip zarar etmek istemiyorlar demekki.

Ablacim herseyiniz tam tekmil olmak zorunda değil en iyi mobilyalar en iyi esyalari elbette istersin ama madem boyle bir hata basiniza geldi biraz dişinizi sıkın. Eşin cekebildigi miktarda krediyi cekerek ihtiyaciniz karsiliginda mesela bi oturma odasi bi yatak odasi bi mutfak ihtiyaclari duzenlmesine gidebilirsiniz. Odedikce geri kalan ihtiyaclarinizi tamamlarsiniz yada kontrat suresi dolana kadar esyali kiralik bir ev bulup nikahta takilanlarida harcamayarak zamani geldiginde evinizi dosemek icin kullanirsiniz artik yetiskin bireyler gibi dusunmek zorundasiniz. Sorumluluk almaniz gereken bir minnak var ortada ondan bundan gelecek parayla isleri yoluna koymaya kalkarsaniz yari yolda kalirsiniz. Annen ve babanin kirginligini bi anne olarak anliyorum ama sonucta evlatsin atsan atilmazsin onlar icin zamanla bu kirginlik gidecektir hele birde torun yuzu gorduklerinde hersey unutulur gider. Simdiden anali babali buyumesini temenni ederim.

Ya bi de soyle bisey var, bu kk'da gordugum kadariyla insanlar evlenirken ailelerden baya bi beklenti icerisindeler hatta bazilari bunu mecburen yapacaklar diye diretiyor. Bir cift evlenirken aileler yardim etmek zorunda falan degil. (Avrupada anne babalar bu islere elini bile surmuyor.) Eger yardim ederlerse ne ala, lutfedip de yardim etmis olacaklar. Ve evli cift de bir cok sikintiyi kolaylikla atlatmis olacak. Esinizin ailesinin birikmis parasi var diye illa bunu size vermek zorunda degil bence. Evlenmeden cocuk yapmissaniz zatrn bir cok sorumlulugu almayi da goze almissinizdir diye dusunuyorum.
Fakat eger ailelerden bir yardim gelmiyorsa siz de ona gore ev dizin. Herseyiniz bir anda olmak zorunda degil, eksiklerinizi zamanla tamamlarsiniz. Kredi cekin, krndiniz odeyin. Ayrica cocugunuz da saglikli sihhatli dogar insallah. Onun icin de ayrica tebrik ederim.

Ben bir şey merak ettim.
Ailen bayağı tepkili anlattığına göre.
Böyle olacağını tahmin ediyordun muhtemelen.
Hamile olduğunu öğrenir öğrenmez nasil söyledin?
Düğünü iptal etme sebebi olarak herkese söylediniz mi Bunu?
Şuan ailenin evinde misin?
Sana nasıl davranıyorlar?

Aslında nikâhı bekleyip nikâhtan sonra söyleyebilirdin bi ihtimal.
Tabiki onlar da millete kızımız hamile olduğundan düğün iptal, bu yüzden nikâha bekliyoruz demek zorunda kaldilarsa sinirleri bundan olabilir.

Hiç uygun görmesem de keşke hamileliğini ortaya çıkarmasaydin zaten bir ay içinde olacaktı düğünün, düğünden sonra anlatırdın veya anlatmazdin. Şimdi bazı mağazalar var onlara gidip gerekli eşyalarınızı toptan taksitle alin ayda belli bir miktar ödemek sizi daraltmaz bankadan da cüzi bir miktar alıp nikah masraflarını aradan çıkarın, nikahtaki takilarla bankayı kapatıp artan olursa bankada kasaya koy hırsızlar yeni evlileri takip ediyor dikkatli ol bu konuda.zamanla herşey düzelir inşallah hayırlı olsun bebeğin ve nikahin,.

Yalnız o bizim için geçerli değil çünkü biz ailemizden zaten yardım destek istemiyoruz eşimin KENDİ parası mirastan kendi payına düşen para ve ev o onu istiyor yoksa ailesine tutup extradan bana ev diz ev al demiyor. Teşekkür ederiz allahın izniyle sıhhatle sağlıkla doğar canım

Nikahım önce olacaktı düğünüm 3 ay sonra olacaktı ama

Önce anneme söyledim 1 hafta sonra babamla abim öğrendi,babam sadece nikaha kadar evde yaşamama müsade etti abimle babam benimle aynı masada oturup yemek bile yemiyor. Öyle demediler kaçtı diyeceğiz dedi annem. Bu yüzden düğün olmayacak yani

Güzel mesajın için teşekkür ederiz ablacım bize yol gösterdin çok sağol. Allah seninde evladını karnındakini sana bağışlasın inşallah allah yüzünü hep güldürsün inşallah.

Başka çarem yoktu ailem hala baskılar annem hala baskı yapar aldır çok küçüksün diye

Yine de ona kiymaman hayirli olandir..

Ama bu durumlarda aileler ellerini ayaklarini cekiyorlar ya bu bana normal geliyor. Cunku kendilerini baska bir tarihe hazirlamisken birden hamilelik cikiyor. Bu onlar icinde kotu bir durum. Kendinden dusun mesela empati yap. Ne dusunursun ne yaparsin ona gore

Ailesi demekki esinize geri odeme konusunda guvenmiyor. Ayrica nasil sizin ailenz yardm etmiyrsa onlar da etmk zorunda değil. Sahsen bende evimi kurmadim. Paramin yettgi kadarini alip gerisini de para kazandkca almayi dusunuyrm ki. Benmde ikinci bebegm geliyor. Yani zorlastrmayn. Paranizn yettigi kadryla evinizi tutp en acil ihtyclarnizi alin once. Bu kadr basit

Hayatınızda hiç 30 bini bir arada gördünüz mü ki insanlardan o parayı kolayca isteyip bir de gönül koyabiliyorsunuz? Para nasıl kazanılıyor, nasıl birikiyor haberiniz var mı? Ben olsam ben de vermem. İki yetişkin insansınız, çocuğunuzu yapmışsınız, evlenmişsiniz, bir zahmet başınızın çaresine bakmayı da bileceksiniz artık. Girin işe çalışın. 30 binlik ne eşyasıymış ki bu? Paranız neye yetiyorsa o kadar alın, ille 30 bin diye tutturmaya gerek yok. Ailelerin size binlerce lira borcu yok. Hamileyseniz kendinize hamilesiniz, derdini başkası çekmek zorunda değil.

İstenmeyen gelin misiniz, bazı aileler öyle yapar çocukları istemedikleri ile evlenince,
şimdi ana baba parasına güvenip evlenip çocuk sahibi olacaksanız siz bu konuları daha çoook açarsınız, ev geçindirmekten yoksun olup bize para versinler dedikçe de itici olursunuz, sizde işe başlayacaksınız en azından 8 ay eşyaları da kim topluca almış herkes taksit ödeyerek alıyor, siz de idare edin o şekilde

Düğünü öne cekseydiniz niye söylediniz ki böyle tepki alacaginizi biliyo olmalisiniz sizin aileniz sonucta. Diger durumlara gelincede sizin ailenizin sebepleri varsa belki karsi tarafinda vardir böyle soguk durmalarinin bi sebebi. Artik olan olmus su anda en son dusunecegin sey kocanin ailesinin ilerde de böyle seyler yapip yapmayacagi, ailenin gönlünü kazanmaya calis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…