- 28 Kasım 2010
- 42.486
- 141.133
- 798
- Konu Sahibi Lazkizii54
-
söylesinler kafasına silah mı dayadın adamın eşinin bunları görecek elli yok muBi yandan sende haklısın önce kendimi düşünmem lazım sonra evladımı sonra eşimi ama işte bu sefer oğlunun aklını çeldiğimi başına kaldığımı falan söylerler herşeyi beklerim bu insanlardan
Haklısınız ama ilerdede cimrilik yaparlarmı diye bir ayrıntı var ben oraya takıldım açıkçası çünkü kimse sürekli onlara para vermek zorunda değil.ZOrda kalmıslar
Anne baba olarak evladı zordayken kol kanat gerilmez mi
Neden vermesinler?
İnsan yabancıya yardım ediyor
Evlat bu ve zorda
Merhaba arkadaşlar benim gerçekten bir derdim var. Daha nişanlıyken evlilik öncesi bi gebeliğim oluştu nikahıma 15 gün kala gebe olduğumu öğrendim. Düğünüm temmuzda olacaktı allahın izniyle ama gebeliğim bütün planları alt üst etti aldırmak istemediğimiz için düğünden vazgeçtik sade bi nikahla evimize çıkacağız. Neyse benim ailem bana yardım etmeyeceğini söyledi böyle bi durum olduğu için. Ev kurmak için 30 bine ihtiyacımız vardı bu paranın 3 katı falan eşimin ailesinde mevcut birikmiş paraları var yani. Ama asıl sorun şu o paradan geri ödemeli olsa da eşime vermiyorlar. Veremeyiz vadeli hesapta faizi bozamayız diyorlar. Hamileliği de biliyor keyfi istemediğimizi de biliyorlar ama yine de para vermeye yanaşmıyorlar. Benim önceden biriktirdiğim 5bin ve takılarım var ama yetmiyor işte. Eşimin maaşı iyi ama 30bini bir anda verecek gücümüz yok. Ailesi de yanaşmıyor. Sizce ne yapmalıyım bir kez daha istemek yüzsüzlük olmaz mı? Ben eşime isteme diyorum ama bebeğimiz için istemek zorundayız diyor. Ve şuan böyle cimrilik yapan ilerde de yapmaz mı sizce? Ya ilerde de böyle şeyler yaparlarsa diye tereddütteyim açıkçası.
Yalnız o bizim için geçerli değil çünkü biz ailemizden zaten yardım destek istemiyoruz eşimin KENDİ parası mirastan kendi payına düşen para ve ev o onu istiyor yoksa ailesine tutup extradan bana ev diz ev al demiyor. Teşekkür ederiz allahın izniyle sıhhatle sağlıkla doğar canımYa bi de soyle bisey var, bu kk'da gordugum kadariyla insanlar evlenirken ailelerden baya bi beklenti icerisindeler hatta bazilari bunu mecburen yapacaklar diye diretiyor. Bir cift evlenirken aileler yardim etmek zorunda falan degil. (Avrupada anne babalar bu islere elini bile surmuyor.) Eger yardim ederlerse ne ala, lutfedip de yardim etmis olacaklar. Ve evli cift de bir cok sikintiyi kolaylikla atlatmis olacak. Esinizin ailesinin birikmis parasi var diye illa bunu size vermek zorunda degil bence. Evlenmeden cocuk yapmissaniz zatrn bir cok sorumlulugu almayi da goze almissinizdir diye dusunuyorum.
Fakat eger ailelerden bir yardim gelmiyorsa siz de ona gore ev dizin. Herseyiniz bir anda olmak zorunda degil, eksiklerinizi zamanla tamamlarsiniz. Kredi cekin, krndiniz odeyin. Ayrica cocugunuz da saglikli sihhatli dogar insallah. Onun icin de ayrica tebrik ederim.
Nikahım önce olacaktı düğünüm 3 ay sonra olacaktı amaHiç uygun görmesem de keşke hamileliğini ortaya çıkarmasaydin zaten bir ay içinde olacaktı düğünün, düğünden sonra anlatırdın veya anlatmazdin. Şimdi bazı mağazalar var onlara gidip gerekli eşyalarınızı toptan taksitle alin ayda belli bir miktar ödemek sizi daraltmaz bankadan da cüzi bir miktar alıp nikah masraflarını aradan çıkarın, nikahtaki takilarla bankayı kapatıp artan olursa bankada kasaya koy hırsızlar yeni evlileri takip ediyor dikkatli ol bu konuda.zamanla herşey düzelir inşallah hayırlı olsun bebeğin ve nikahin,.
Önce anneme söyledim 1 hafta sonra babamla abim öğrendi,babam sadece nikaha kadar evde yaşamama müsade etti abimle babam benimle aynı masada oturup yemek bile yemiyor. Öyle demediler kaçtı diyeceğiz dedi annem. Bu yüzden düğün olmayacak yaniBen bir şey merak ettim.
Ailen bayağı tepkili anlattığına göre.
Böyle olacağını tahmin ediyordun muhtemelen.
Hamile olduğunu öğrenir öğrenmez nasil söyledin?
Düğünü iptal etme sebebi olarak herkese söylediniz mi Bunu?
Şuan ailenin evinde misin?
Sana nasıl davranıyorlar?
Aslında nikâhı bekleyip nikâhtan sonra söyleyebilirdin bi ihtimal.
Tabiki onlar da millete kızımız hamile olduğundan düğün iptal, bu yüzden nikâha bekliyoruz demek zorunda kaldilarsa sinirleri bundan olabilir.
Güzel mesajın için teşekkür ederiz ablacım bize yol gösterdin çok sağol. Allah seninde evladını karnındakini sana bağışlasın inşallah allah yüzünü hep güldürsün inşallah.Ablacim herseyiniz tam tekmil olmak zorunda değil en iyi mobilyalar en iyi esyalari elbette istersin ama madem boyle bir hata basiniza geldi biraz dişinizi sıkın. Eşin cekebildigi miktarda krediyi cekerek ihtiyaciniz karsiliginda mesela bi oturma odasi bi yatak odasi bi mutfak ihtiyaclari duzenlmesine gidebilirsiniz. Odedikce geri kalan ihtiyaclarinizi tamamlarsiniz yada kontrat suresi dolana kadar esyali kiralik bir ev bulup nikahta takilanlarida harcamayarak zamani geldiginde evinizi dosemek icin kullanirsiniz artik yetiskin bireyler gibi dusunmek zorundasiniz. Sorumluluk almaniz gereken bir minnak var ortada ondan bundan gelecek parayla isleri yoluna koymaya kalkarsaniz yari yolda kalirsiniz. Annen ve babanin kirginligini bi anne olarak anliyorum ama sonucta evlatsin atsan atilmazsin onlar icin zamanla bu kirginlik gidecektir hele birde torun yuzu gorduklerinde hersey unutulur gider. Simdiden anali babali buyumesini temenni ederim.
Başka çarem yoktu ailem hala baskılar annem hala baskı yapar aldır çok küçüksün diyeSen bebegine odaklan o islerle esin ilgilensin. Neden takiyorsun ki birak.
Bu arada cesaretinize de hayran kaldim ailelere soylemek buyuk cesaret ister..
Başka çarem yoktu ailem hala baskılar annem hala baskı yapar aldır çok küçüksün diye
Ailesi demekki esinize geri odeme konusunda guvenmiyor. Ayrica nasil sizin ailenz yardm etmiyrsa onlar da etmk zorunda değil. Sahsen bende evimi kurmadim. Paramin yettgi kadarini alip gerisini de para kazandkca almayi dusunuyrm ki. Benmde ikinci bebegm geliyor. Yani zorlastrmayn. Paranizn yettigi kadryla evinizi tutp en acil ihtyclarnizi alin once. Bu kadr basitMerhaba arkadaşlar benim gerçekten bir derdim var. Daha nişanlıyken evlilik öncesi bi gebeliğim oluştu nikahıma 15 gün kala gebe olduğumu öğrendim. Düğünüm temmuzda olacaktı allahın izniyle ama gebeliğim bütün planları alt üst etti aldırmak istemediğimiz için düğünden vazgeçtik sade bi nikahla evimize çıkacağız. Neyse benim ailem bana yardım etmeyeceğini söyledi böyle bi durum olduğu için. Ev kurmak için 30 bine ihtiyacımız vardı bu paranın 3 katı falan eşimin ailesinde mevcut birikmiş paraları var yani. Ama asıl sorun şu o paradan geri ödemeli olsa da eşime vermiyorlar. Veremeyiz vadeli hesapta faizi bozamayız diyorlar. Hamileliği de biliyor keyfi istemediğimizi de biliyorlar ama yine de para vermeye yanaşmıyorlar. Benim önceden biriktirdiğim 5bin ve takılarım var ama yetmiyor işte. Eşimin maaşı iyi ama 30bini bir anda verecek gücümüz yok. Ailesi de yanaşmıyor. Sizce ne yapmalıyım bir kez daha istemek yüzsüzlük olmaz mı? Ben eşime isteme diyorum ama bebeğimiz için istemek zorundayız diyor. Ve şuan böyle cimrilik yapan ilerde de yapmaz mı sizce? Ya ilerde de böyle şeyler yaparlarsa diye tereddütteyim açıkçası.
İstenmeyen gelin misiniz, bazı aileler öyle yapar çocukları istemedikleri ile evlenince,S
Sadece o değil aslında eşimin evi var ama kirada neymiş sözleşmesi bitmemişmiş şuanda geçemezmişiz falan kardeşlerinin daireleri de boşta ama geçirmiyorlar işte eşime karşı hep bir soğuklar çoğu şeyi ondan saklarlar omun mutlu olmasını istemezler sömürürler falan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?