- 19 Ağustos 2016
- 733
- 685
- 103
- 36
- Konu Sahibi Lazkizii54
-
Maalesef
daha nikah da yok esya falan bosver nikahını yaptir..Biz esimle calistik didindik evlendik kimse yardim etmedi..Cok sey de bekleme kimseden zaten sen yenik baslamıssin malesef bu bi omür başına kalkılacaktır..Merhaba arkadaşlar benim gerçekten bir derdim var. Daha nişanlıyken evlilik öncesi bi gebeliğim oluştu nikahıma 15 gün kala gebe olduğumu öğrendim. Düğünüm temmuzda olacaktı allahın izniyle ama gebeliğim bütün planları alt üst etti aldırmak istemediğimiz için düğünden vazgeçtik sade bi nikahla evimize çıkacağız. Neyse benim ailem bana yardım etmeyeceğini söyledi böyle bi durum olduğu için. Ev kurmak için 30 bine ihtiyacımız vardı bu paranın 3 katı falan eşimin ailesinde mevcut birikmiş paraları var yani. Ama asıl sorun şu o paradan geri ödemeli olsa da eşime vermiyorlar. Veremeyiz vadeli hesapta faizi bozamayız diyorlar. Hamileliği de biliyor keyfi istemediğimizi de biliyorlar ama yine de para vermeye yanaşmıyorlar. Benim önceden biriktirdiğim 5bin ve takılarım var ama yetmiyor işte. Eşimin maaşı iyi ama 30bini bir anda verecek gücümüz yok. Ailesi de yanaşmıyor. Sizce ne yapmalıyım bir kez daha istemek yüzsüzlük olmaz mı? Ben eşime isteme diyorum ama bebeğimiz için istemek zorundayız diyor. Ve şuan böyle cimrilik yapan ilerde de yapmaz mı sizce? Ya ilerde de böyle şeyler yaparlarsa diye tereddütteyim açıkçası.
S
Sadece o değil aslında eşimin evi var ama kirada neymiş sözleşmesi bitmemişmiş şuanda geçemezmişiz falan kardeşlerinin daireleri de boşta ama geçirmiyorlar işte eşime karşı hep bir soğuklar çoğu şeyi ondan saklarlar omun mutlu olmasını istemezler sömürürler falan
Valla bizde çocuk evlilik öncesi olmadı.. Birikmiş paramızda yoktu.. Çekin 30 bin kredi, alın eşyanızı.. Krediyi de bin bin ödeyin.. Ya da eşyaları taksitle alırsınız.. Evlenecek, üstüne çocuk yapacak olgunluktasınız.. Artık anne olacaksınız.. Kendi ayaklarınızın üzerinde durmanız lazım.. Ki duruyorsunuz ki evlilik ve çocuk sorumluluğunu almışsınız..
Hangi aile oğluna, kızına 30 bin vermiş hem? O da mı bize denk gelmedi
Onlara hiç kızmıyorum böyle bi durum olmazsa kesinlikle elini ayağını benden çekmezler çekecek insanlar değiller onlar çok haklı o yüzden bişey demeye de hakkım yok gibiYine de ona kiymaman hayirli olandir..
Ama bu durumlarda aileler ellerini ayaklarini cekiyorlar ya bu bana normal geliyor. Cunku kendilerini baska bir tarihe hazirlamisken birden hamilelik cikiyor. Bu onlar icinde kotu bir durum. Kendinden dusun mesela empati yap. Ne dusunursun ne yaparsin ona gore
Bilmiyorum belki de herşeyin düzelmesi adına öyle bi adımda atabilirim kafam çok karışık o çocuk sefillik içinde büyüyeceğine itilip kakılacağına "zina çocuğu" olarak anılınca allah bana daha büyük günah yazar gibime geliyor en azından kürtajdan sonra çok şey yapabilirim ayaklarımın üzerinde durabilirimsizin öz be öz aileniz bile yarı yolda bıraktıysa her ne kadar eşinizin (nişanlınızın) ailesi de olsa sizin pencereden eldir. siz şimdi cimri olduklarını düşünüyorsunuz o zaman nişanlınız da sizin aileniz için aynı şeyleri düşünüyor? hamile kızlarını yarı yolda bırakmışlar. sizdeki cesaret de maşallah. sabredin azıcık ölmüyorsunuz yani kınamıyorum Allah başa vermesin. ayıkla şimdi pirincin taşını. ev kurmaya gücünüz yetmez, nişanlınızın ailesinin de fikri değişmezse asla çocuğu aldırma gibi bir düşünceye girmeyin yazık günah o da bir can.
Bence sen konuyu tam olarak okumadın çünkü 30bin eşime babasından miras kalan para. Yani onun kendi parası. Ailesi üstüne kondu faiz var vade var diye vermiyorlar. Keşke okuyuo yorum yapsaydın. Ben kimseye benim derdimi çek aman hamileliğimde yanımda ol sırtından geçineyim demedim demem de.Hayatınızda hiç 30 bini bir arada gördünüz mü ki insanlardan o parayı kolayca isteyip bir de gönül koyabiliyorsunuz? Para nasıl kazanılıyor, nasıl birikiyor haberiniz var mı? Ben olsam ben de vermem. İki yetişkin insansınız, çocuğunuzu yapmışsınız, evlenmişsiniz, bir zahmet başınızın çaresine bakmayı da bileceksiniz artık. Girin işe çalışın. 30 binlik ne eşyasıymış ki bu? Paranız neye yetiyorsa o kadar alın, ille 30 bin diye tutturmaya gerek yok. Ailelerin size binlerce lira borcu yok. Hamileyseniz kendinize hamilesiniz, derdini başkası çekmek zorunda değil.
Ve evet 30bini bi arada çok gördüm. Daha fazlasını da çok gördüm merak etme.Hayatınızda hiç 30 bini bir arada gördünüz mü ki insanlardan o parayı kolayca isteyip bir de gönül koyabiliyorsunuz? Para nasıl kazanılıyor, nasıl birikiyor haberiniz var mı? Ben olsam ben de vermem. İki yetişkin insansınız, çocuğunuzu yapmışsınız, evlenmişsiniz, bir zahmet başınızın çaresine bakmayı da bileceksiniz artık. Girin işe çalışın. 30 binlik ne eşyasıymış ki bu? Paranız neye yetiyorsa o kadar alın, ille 30 bin diye tutturmaya gerek yok. Ailelerin size binlerce lira borcu yok. Hamileyseniz kendinize hamilesiniz, derdini başkası çekmek zorunda değil.
Zaten aksi halde kıymayı düşünmüyorum ama böyle giderse de gidişat nereye gidicek bilmiyorumsizin öz be öz aileniz bile yarı yolda bıraktıysa her ne kadar eşinizin (nişanlınızın) ailesi de olsa sizin pencereden eldir. siz şimdi cimri olduklarını düşünüyorsunuz o zaman nişanlınız da sizin aileniz için aynı şeyleri düşünüyor? hamile kızlarını yarı yolda bırakmışlar. sizdeki cesaret de maşallah. sabredin azıcık ölmüyorsunuz yani kınamıyorum Allah başa vermesin. ayıkla şimdi pirincin taşını. ev kurmaya gücünüz yetmez, nişanlınızın ailesinin de fikri değişmezse asla çocuğu aldırma gibi bir düşünceye girmeyin yazık günah o da bir can.
Evet dusunmuyordum, buyuk bir sok olduAaaa kız sen çocuk düşünmüyordun yanlış hatırlamıyorsam?
Çok şaşırdım şu an
Hayırlısı olsun ne diyelim. İyi ki olmuş diyeceksin kucağına alıp kokusunu içine çektiğinde eminim
Konu sahibi madem kira kontratın süresi birkaç ay sonra bitiyor, nikahı erteleyin derim. Başka birşey gelmedi aklıma şu an
Yok istenmeyen gelin değilim. Kimseye de para ver diye yalvarmadım onların parasını istemedim. Eşim kendi hakkı olan miras payını istedi.İstenmeyen gelin misiniz, bazı aileler öyle yapar çocukları istemedikleri ile evlenince,
şimdi ana baba parasına güvenip evlenip çocuk sahibi olacaksanız siz bu konuları daha çoook açarsınız, ev geçindirmekten yoksun olup bize para versinler dedikçe de itici olursunuz, sizde işe başlayacaksınız en azından 8 ay eşyaları da kim topluca almış herkes taksit ödeyerek alıyor, siz de idare edin o şekilde
Tamam o zaman çözüm olarak kıymayı mı söylüyorsun o zaman mecburen kıyarım bebeğime.Allah verdi demekle olmuyor işte.siz adım ararsınız Allah nasip eder ya da etmez.Bu kadar başınıza buyruksunuz .Umarım ilerde kötü şeyler yasamazsiniz ama yaşadığımızda da dönecek bir aileniz kalır.Arkanin yani ailenin olması özellikle evlilikte bambaşka bunu şu an anlaman çok zor
30 bin eşimin kendi parası ona düşen parayı istiyor o.30 bin çok
2011 yılında 2000 tl ile evlendim
Eşyalarımı da ikinci elden aldım
Kimseye de minnet etmedim
10000 gibi bir miktara halledebilirsiniz
2 oda bi ev yeter şimdilik
Her şeyiniz de en iyi model olmayıversin
Çocuğunuz olacakmış, onun için çok borca girmeyin
30.000 liraya değil de 20.000 liraya kapatın işi. 4 oda 1 salon eve gerek yok 3 kişi yaşayacaksınız eşyaları da taksitle alın sadece nikah yapacaksınız çok masrafı olmaz diye tahmin ediyorum. hangi şehirdesiniz? uygun fiyatta kiralık ev de bulunabilir. herkese kulak tıkayın itilip kakılacağını hiç düşünmüyorum koruyun kollayın bebeğinizi. ama asla bunların bedelini ona verilen candan almayın lütfen. insanlar neyliklere sahip olamıyor şuan bir mucize taşıyorsunuz. siz hepsinin üstesinden geleceğinizi koyun kafanıza sıvayın kolları Allah yardım eder. hem belki eşinizin ailesinin de fikri değişebilir siz adımlar atmaya başladığınızdaBilmiyorum belki de herşeyin düzelmesi adına öyle bi adımda atabilirim kafam çok karışık o çocuk sefillik içinde büyüyeceğine itilip kakılacağına "zina çocuğu" olarak anılınca allah bana daha büyük günah yazar gibime geliyor en azından kürtajdan sonra çok şey yapabilirim ayaklarımın üzerinde durabilirim
Miras o miras. Babasından kalan 30bin tl ve evi var. Ama ailesi vade var ayağına vermiyor.Valla bizde çocuk evlilik öncesi olmadı.. Birikmiş paramızda yoktu.. Çekin 30 bin kredi, alın eşyanızı.. Krediyi de bin bin ödeyin.. Ya da eşyaları taksitle alırsınız.. Evlenecek, üstüne çocuk yapacak olgunluktasınız.. Artık anne olacaksınız.. Kendi ayaklarınızın üzerinde durmanız lazım.. Ki duruyorsunuz ki evlilik ve çocuk sorumluluğunu almışsınız..
Hangi aile oğluna, kızına 30 bin vermiş hem? O da mı bize denk gelmedi
30 bin eşimin kendi parası ona düşen parayı istiyor o.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?