Eşimin ailesi,cimrilik,para ve gebeliğim.

Allah verdi demekle olmuyor işte.siz adım ararsınız Allah nasip eder ya da etmez.Bu kadar başınıza buyruksunuz .Umarım ilerde kötü şeyler yasamazsiniz ama yaşadığımızda da dönecek bir aileniz kalır.Arkanin yani ailenin olması özellikle evlilikte bambaşka bunu şu an anlaman çok zor

Aaaa kız sen çocuk düşünmüyordun yanlış hatırlamıyorsam?
Çok şaşırdım şu an
Hayırlısı olsun ne diyelim. İyi ki olmuş diyeceksin kucağına alıp kokusunu içine çektiğinde eminim

Konu sahibi madem kira kontratın süresi birkaç ay sonra bitiyor, nikahı erteleyin derim. Başka birşey gelmedi aklıma şu an

daha nikah da yok esya falan bosver nikahını yaptir..Biz esimle calistik didindik evlendik kimse yardim etmedi..Cok sey de bekleme kimseden zaten sen yenik baslamıssin malesef bu bi omür başına kalkılacaktır..

Ev eşinin üzerinde mi ?

Valla bizde çocuk evlilik öncesi olmadı.. Birikmiş paramızda yoktu.. Çekin 30 bin kredi, alın eşyanızı.. Krediyi de bin bin ödeyin.. Ya da eşyaları taksitle alırsınız.. Evlenecek, üstüne çocuk yapacak olgunluktasınız.. Artık anne olacaksınız.. Kendi ayaklarınızın üzerinde durmanız lazım.. Ki duruyorsunuz ki evlilik ve çocuk sorumluluğunu almışsınız..
Hangi aile oğluna, kızına 30 bin vermiş hem? O da mı bize denk gelmedi

30 bin çok
2011 yılında 2000 tl ile evlendim
Eşyalarımı da ikinci elden aldım
Kimseye de minnet etmedim

10000 gibi bir miktara halledebilirsiniz
2 oda bi ev yeter şimdilik
Her şeyiniz de en iyi model olmayıversin

Çocuğunuz olacakmış, onun için çok borca girmeyin

Konu sahibinin nişanlısının rahmetli babasından kalan 30bin ₺ miras hakkını istiyorlar, ama eş ailesi üzerine yatmış o paranın.

sizin öz be öz aileniz bile yarı yolda bıraktıysa her ne kadar eşinizin (nişanlınızın) ailesi de olsa sizin pencereden eldir. siz şimdi cimri olduklarını düşünüyorsunuz o zaman nişanlınız da sizin aileniz için aynı şeyleri düşünüyor? hamile kızlarını yarı yolda bırakmışlar. sizdeki cesaret de maşallah. sabredin azıcık ölmüyorsunuz yani kınamıyorum Allah başa vermesin. ayıkla şimdi pirincin taşını. ev kurmaya gücünüz yetmez, nişanlınızın ailesinin de fikri değişmezse asla çocuğu aldırma gibi bir düşünceye girmeyin yazık günah o da bir can.

Onlara hiç kızmıyorum böyle bi durum olmazsa kesinlikle elini ayağını benden çekmezler çekecek insanlar değiller onlar çok haklı o yüzden bişey demeye de hakkım yok gibi

Bilmiyorum belki de herşeyin düzelmesi adına öyle bi adımda atabilirim kafam çok karışık o çocuk sefillik içinde büyüyeceğine itilip kakılacağına "zina çocuğu" olarak anılınca allah bana daha büyük günah yazar gibime geliyor en azından kürtajdan sonra çok şey yapabilirim ayaklarımın üzerinde durabilirim

Bence sen konuyu tam olarak okumadın çünkü 30bin eşime babasından miras kalan para. Yani onun kendi parası. Ailesi üstüne kondu faiz var vade var diye vermiyorlar. Keşke okuyuo yorum yapsaydın. Ben kimseye benim derdimi çek aman hamileliğimde yanımda ol sırtından geçineyim demedim demem de.

Ve evet 30bini bi arada çok gördüm. Daha fazlasını da çok gördüm merak etme.

Zaten aksi halde kıymayı düşünmüyorum ama böyle giderse de gidişat nereye gidicek bilmiyorum

Evet dusunmuyordum, buyuk bir sok oldu

Yok istenmeyen gelin değilim. Kimseye de para ver diye yalvarmadım onların parasını istemedim. Eşim kendi hakkı olan miras payını istedi.

Tamam o zaman çözüm olarak kıymayı mı söylüyorsun o zaman mecburen kıyarım bebeğime.

30 bin eşimin kendi parası ona düşen parayı istiyor o.

30.000 liraya değil de 20.000 liraya kapatın işi. 4 oda 1 salon eve gerek yok 3 kişi yaşayacaksınız eşyaları da taksitle alın sadece nikah yapacaksınız çok masrafı olmaz diye tahmin ediyorum. hangi şehirdesiniz? uygun fiyatta kiralık ev de bulunabilir. herkese kulak tıkayın itilip kakılacağını hiç düşünmüyorum koruyun kollayın bebeğinizi. ama asla bunların bedelini ona verilen candan almayın lütfen. insanlar neyliklere sahip olamıyor şuan bir mucize taşıyorsunuz. siz hepsinin üstesinden geleceğinizi koyun kafanıza sıvayın kolları Allah yardım eder. hem belki eşinizin ailesinin de fikri değişebilir siz adımlar atmaya başladığınızda

Miras o miras. Babasından kalan 30bin tl ve evi var. Ama ailesi vade var ayağına vermiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…