Eşimin ailesi,cimrilik,para ve gebeliğim.

Benden büyüksün belli.. Ama inan kafam çok karışık ben bu şekilde daha çok yıpranıyorum. Ailem ailesinbi huzur vermedi taa en başından beri.

Veraset ilamı çıkartmışlar mı?
Orada kime ne mal düştüğü yazar.
O zaman versin nişanlın mahkemeye malıma el koyuyorlar diye.
Sizin işiniz acil
Eşyalı bi ev falan bulun çıkın
Sonra malının peşine düşsün nişanlın

Benden büyüksün belli.. Ama inan kafam çok karışık ben bu şekilde daha çok yıpranıyorum. Ailem ailesinbi huzur vermedi taa en başından beri.
hayır aynı yaştayız ay farkıyla büyüğümsün :) eşinizin ailesi burnunuzu sürtmek istiyor olabilir yoksa miras hakkı yahu çirkef olsanız dava açar yine alırsınız. 30.000 tl yanında ev de mi var mirasta? bir de hangi şehir? kendi derdim gibi düşünüyorum şuan gideyim de kiralık ev bakayım

30 bin tl ve 2 katlı dükkan+ev var istanbuldayız şuan :) çirkef olacam da hiç uğraşasım gelmiyor :)

Madem apar topar olacak
Ufak çaplı eşya alın taksitle tamam

30 bin tl ve 2 katlı dükkan+ev var istanbuldayız şuan :) çirkef olacam da hiç uğraşasım gelmiyor :)
bunlar sadece nişanlınızın hakkı yanlış anlamadım dimi? hakkı olan bir şeyi nasıl vermiyorlar. peki hiç hamilelik olmasaydı o evde mi oturacaktınız? düğüne hiç katkıları olmayacak mıydı?

Bunlar sadece nişanlımın payı miras davasında vasiyette ona kalanlar onlar. Evet hamilelik olmasaydı orda oturacaktık kontrat düğüne göre ayarlandı düğünden 1 ay önce kiracı çıkıp biz evi tadilata vericektik. Ya canım anlatılacak çok şey vsr ama bunlar düğünde de çok el ayak olmadılar önce ne takı istersin diye sordular sonra istedikleri çok yarısını alalım dediler hep herşeyde bi ucuza kaçma çabası yani

davayla kalanlar bunlar. nişanlınız ailesinize gerekirse dava açacağını söylesin ve açın da. benim böyle bir hakkım varken neden hevesimi yarıda bırakıp didineyim ki? düğün öncesi hamile kalmanız gerçekten tasvip edilecek gibi değil ama bir kere olan olmuş keşkeler yerine önünüze bakın. hele de böyle bir hakka sahipseniz sakın bebeğinizden vazgeçmeyin

Ne istedim takı olarak çok merak ettim.

Sizin aileniz de onlar gibi yardım etmemiş ama eşinizin ailesi cimri olan değil mi,sizinki cömert yani.
Ailelerin çocuklarına işi gücü de varsa maddi destek sağlama zorunluluğu yok. Kredi çekin alın eşyanızı,kimseye de minnet etmezsiniz.

E senin ailen de biliyo hamileliği, onlar vermeyince sıkıntı yokta bilmem ne kadar parası olan kayın aile vermeyince mi sıkıntı? Onlar da kızgın demek ki,adamlar düğün hazırlığı yapiyo siz ortaya hamileyiz nikah yapacaz diye çıkıyosunuz az daha dişinizi sıkamadıniz mı ya da korunmadınız mı
Biz istediğimizi yapalım herkes de bizim istediğimizi yapsın...olmuyo işte öyle

Konu sahibi bence eşine miras kaldığını konuna eklemelisin, yoksa yanlış anlaşılmaya devam edersin.

Hem normal şartlarda 30 bini nasıl bulacaktınız, temmuzla nisan arası 3 ay, zamanında düğün olsa hazır miydi yani 30 bin, kaldı ki neden 30 bin, zaten nikah ona ne masraf olacak,eşyaları da uygun alın lükse kaçacak durumunuz yok

Ca

ablacım zaten öyle yapıyoruz ama hakkı olan parayı ve evi vermiyorlar sorun bu zaten.
Annesi yaşıyorsa neyin paylaşımı ki bu? Mal derdine düşüp malı paylaştırmamışlardır,şimdi hepsi annesindedir yani. O da ölüp de kardeşleri hakkını vermiyorsa haklısın bu cümlende ama bence şimdi değil.

Bi daha istemek yüzsüzlük olur mu demissin bir de valla ben zaten evlilik öncesi hamileliğim öğrenildiği an başta babama karşı un ufak olurdum sizde herkes öğrenmiş

Konuyu paraları var diye açıp sonraki yorumlarda o parada eşimin de hakki var dediğin detay inandırıcı gelmedi başta yazılmayan hiçbir şeye itibar etmiyorum konu ilerledikçe o para zaten esimine kadar gider bu

Eşyaya para yatırmayın. Kırılıyor dökülüyor aldığım yeri arıyorum gelip yapıyorlar sağ olsunlar:))) buzdolabını evlenmeden önce ev arkadaşımla kalırken aldigimi kullandım 3 sene. Bebek olunca yetmediğini ikinci elde sattık büyüğünü aldık taksitle. Biz ıkimizde çalışıyoruz. Bankadan ihtiyaç kart aldık 15binlik kredi kartı gb aldık tüm eşyalarımızı. 36 ay taksit yaptık bitti çok şükür. Yanı bitiyor. Şimdi kimse bana evimdeki eşyaya laf edemez. Biz düğüne karışmadık. Ama salon gelinlik eşyalar vs tamamını kendi yapan arkadaşlarım da var. Bebek masraflı oluyor. Kontrolü doğumu eşyası vs. Çocuğuma oda yapmadım. Çünkü kiradayım. 300 liraya beşik ald m. Tekzenden 200 liraya dolap aldım oldu bitti. Hastane odası süslemedim. Millet için süs eşyası almadı. Çikolatamı dağıttım geçtim. Milleti memnun etmek yerine kendimizi düşündük. Odasız olur mu diye söylenenler oldu. Oluyor neden olmasın. Bebek odası dediğin en uygunu 2500 lira. Kızım büyüsün beraber beğenip alacağız. Ev eşyası da öyle. Ben mecbur 3+1 Ev tutuyorum. Aileler uzakta gelen 10 gun yatılı geliyor. Her şeyi taksitle kendiniz yapın, acil eşyaları alın gerisini yavaş yavaş yaparsınız. Ben ilk misafirimi agirladiginda meyve bıçağın çay tabağın yoktu. Misafir gelince ihtiyaç olduğunu anladim:)) büyük bıçağı elden ele dolaştırıp meyvelerini yediler. Ben buyum. Benim evime gelirken kimse eşyam için gelmesin. Muhabbete gelsin. 30bin kenarda dursun siz tksitlehallexin

Her şey paranın faizi ve kiralık evin kontratı sizin düğün tarihine göre ayarlanmış anlaşılan. Bu çok da uzak bir tarih değil okuduğum kadarıyla. Bir kaç ay eşyalı kiralık bir ev tutun. Kiracı zaten çıkacakmış o zaman oraya geçersiniz işte. Parayı da düğüne göre ayarlamamislar mi? Paranızı da alıp evinizi güzelce dosersiniz. Bı anda fikir değiştirdik biz nikahla birlikte yaşamaya baslicaz demissiniz hazırlıksız yakalanmislar iste. Faizde olan parayı bilemicem ne kadar zarar edilecek diye ama evdeki kiracıyı pat diye çıkarmak hiç hoş değil adamın hakları var.
Burda bu kadar büyütülecek bişey goremedim

Konu sahibi bence eşine miras kaldığını konuna eklemelisin, yoksa yanlış anlaşılmaya devam edersin.

Sonradan eklenen detaylar bence inandırıcı olmuyo, kaldı ki bu bir detay değil konu direk bu para üzerine başta birikmiş para diyip sonra miras denmesi saçma tepki geldikçe dönsün konu

Ben karşımda 19 yaşında büyümüste küçülmüş hamile bir kız çocuğu görüyorum, ailesine şimdi soruyolardır hayırdır sizin temmuzdaki düğün nisanda nikah yapmaya nasıl geldi diye, rahmetli babamı yerlerine koydum da aman Allahım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…