Eşimin ailesi,cimrilik,para ve gebeliğim.

Neden cimrilik olsun ki? Adamlar bankaya koymuşlar parayı ve vermek zorunda değiller. Daha kesenize göre ev kurun. Bu parasizlikta bir de düğün mü yapacaktınız hamile olmasaydınız?onu neyle yapacaktınız. Bu arada eğer faizi bozup parayı verirlerse faizi de ödemek zorundasınız. Onun yerine tüketici kredisi kullanabilirsiniz.

Nişanlıyken hamile kalmak

1+1 bi ev tutun 2. el temiz eşyalar koyun herşey 4-4 lük değil de size yetecek kadar olsun huzurunuz olsun. bu dediklerim için 12-15 bin yeter de artar bile. Bakın tek başıma yaşayan bir insan olarak söylüyorum bu söylediğim rakamın 3 te 2 sine evimi kurdum tertemiz keyfime göre de yaşıyorum. Evlensem de temiz olan eşyalarımı kullanmaya devam ederim. anlamıyorum bu yeni evlenen insanlardaki bir kere evleniyorum herşeyim olsun mantığını.
çok şükür herşeyim var eksiklerimi de tamamlıyorum aydan aya yada eskileri yenileri ile değiştiriyorum zamanla.

bırakın 30 bin liralık eşyayı sizin gururunuz dan kıymetli mi de anası babası da olsa el kapısından para istiyorsunuz?
evlilik öncesi yaşadıklarınız sizi ilgilendirir buna yorum yapmak kimsenin haddine değil ama madem bu sorumluluğun altına girdiniz tek başınıza da ayakta kalmanız lazım aileler haklı.

Kimse size eşinize yardım etmek zorunda değil. Hakkı olan bi miras varsa da evinizi kurduktan sonra açarsınız davanızı hakkınız olanı adli makamlar belirler alırsınız. O zamanda içinizde ukte kalan ne varsa alırsınız.

Anne olacaksınız öncelikle bunu farkına varın. bırakın malı mülkü anneliğinizin tadını çıkartın 15 bin liralık koltuk takımında da otursan aynı 4 bin liralıkta da otursan aynı. önemli olan huzurun. Siz ayakta dimdik durun ki ileride çocuğunuz sizi örnek alabilsin.

Nişanlıyken hamile kalmak

insanların kendi hayatı yargılamak bana size veya 3. şahıslara düşmez diye düşünüyorum.
bir kişinin özgürlüğü başkasının özgürlüğünün başladığı yerde biter! sizde sözlerinizle karşınızdaki kişinin özgürlüğüne saygısızlık ediyorsunuz TCK kanunlarına göre 18 yaşını geçmiş her birey özgürdür. Bu insanlar bu sorumluluğu almışsa doğurup bakıp büyütecek olanlar onlar sizin de olumsuz kinayeli yorumlar yapmanız yerine kadının dostu kadındır diye düşünüp yardımcı olmanız lazım diye düşünüyorum....

İlk mesajda birikmiş para konu ilerledikçe eşime kalan mirasa dönmüş. Ben sonradan yapılan ve yorumlara göre şekillenen mesajlara inanmam.

İki çocuk annesi olarak (hem kız hem erkek) her iki çocuğum içinde başıma böyle bir şey gelmesi durumunda ne tepki verirdim diye düşündüm.
Çocuk sahibi olmaya karar verecek kadar olgunlaşan ve acele eden evlada sanırım bende fazla destek olmazdım. Buyurun ektiğinizi biçin derdim.
Aileler yardım etmek zorunda değil. Bu yüzden kendiniz yapacaksınız. Millet asgari ücretle geçiniyor sizin nişanlınız iyi maaş aldığına göre yavaş yavaş yaparsınız.

İyi de miras payı için anne babasının vefatı gerekmiyor mu? Nereden kalmış bu miras
Baba vefat etmis , babadan kalan hakkini alamamis damat , ailesi o parayi bankaya yatirmis damat da kendi payini istiyor ki hakkidir , suc duyurusunda bulunarak alabilir
Hatta ona bile gerek kalmaz , gider bankaya babasinin olum belgesini belgeyi gosterup hakkimi alacagim derse yine alir

Ya daha genceciksin evli bile değilsin henüz korunmak bu kadar mı zor?
Bi evliliğin otursaydı şimdiden bu kadar problem çıkmış.
Nişanlının ailesi oğlunu evlendiriyosa masraf yapmak zorunda bence onlarda hiçbir şeye yansşmıyorlar. Şimdiden böyleyse senin işin zor.

Konunu hatırladım evlatlık vereyim yurt dışındayım deyip doğurayım gibi çocukça fikirlerin vardı. Doğru karar vermişsiniz. Şimdi kredi kartı taksit vs az eşya ile kiraya çıkın elinizdeki birikmiş ve takılar bunun için yeterli. Kimseye minnet etmeyin. Kiracinin kontratı bitince oraya geçersiniz. Paranin vadesi bitincede paranızı alırsınız.

Miras hakkı varsa dava açsın istesin niye anasına yalvarıyor anlamadım.ayrıca vicdansız bir aile torunları doğuyor kiraciyi evden çıkarıp sizi oraya sokabilirler. Bi tuhaflar gerçekten

Kredi çekin

Zaten geri odeme gucunuz varmis ha aileye geri odemissin ha bankaya ne fark eder

İlk mesajda miras demiyor ama. Ailenin birikmiş parasından bahsediyor.
Diyelim ki doğru, o para için tüm mirasçıların bankaya gitmesi lazım yada vekalet gerekir. Hele ev mevzusu akla ziyan. Tapuya gider veraset ilamıyla devrini alırsınız. Yok kiracı varmiş falan inanmadım. Ev kişinin adına ise tasarruf hakkı da on7ndur.

Aceleniz neydi de nişanlıyken hamile kalıyorsunız sonra da insanlar yardım etmeye mecbur gibi mağdur hallere giriyorsunuz

Valla kimse erkenden hamile kaldınız diye hakkınızı gaspedemez. Sizin hayatınız sizin paranız. Yaşınız gerçi çok genç, bu konuyla ilgili pişmanlık da yaşamanız olası ama olan olmuş. Şimdiki duruma göre hakkı olan parayı almalı bence.

Babasindan kalan para ve ev mi bu? Benim bildigim eslerden biri ölurse, diger ese kaliyor hersey. Yani suanda esinizin babasindan kalan biseye hakki yok. Annesinin lutfunde yasiyor.

Benim anlamadigim evlenecek maddi gucunuz yokken,l evlenmeye calismaniz ve ailelerden maddi beklentileriniz. Ne bugun ne de yarin kimse size para vermek zorunda degil. Kredi cekin, taksit yaptirin, bir cok seyden kisin, yine de kimseye el acmayin. Keske siz de calisiyor olsaydiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…