- 10 Ocak 2014
- 4.729
- 11.131
- 208
- Konu Sahibi Lazkizii54
-
Neden cimrilik olsun ki? Adamlar bankaya koymuşlar parayı ve vermek zorunda değiller. Daha kesenize göre ev kurun. Bu parasizlikta bir de düğün mü yapacaktınız hamile olmasaydınız?onu neyle yapacaktınız. Bu arada eğer faizi bozup parayı verirlerse faizi de ödemek zorundasınız. Onun yerine tüketici kredisi kullanabilirsiniz.Merhaba arkadaşlar benim gerçekten bir derdim var. Daha nişanlıyken evlilik öncesi bi gebeliğim oluştu nikahıma 15 gün kala gebe olduğumu öğrendim. Düğünüm temmuzda olacaktı allahın izniyle ama gebeliğim bütün planları alt üst etti aldırmak istemediğimiz için düğünden vazgeçtik sade bi nikahla evimize çıkacağız. Neyse benim ailem bana yardım etmeyeceğini söyledi böyle bi durum olduğu için. Ev kurmak için 30 bine ihtiyacımız vardı bu paranın 3 katı falan eşimin ailesinde mevcut birikmiş paraları var yani. Ama asıl sorun şu o paradan geri ödemeli olsa da eşime vermiyorlar. Veremeyiz vadeli hesapta faizi bozamayız diyorlar. Hamileliği de biliyor keyfi istemediğimizi de biliyorlar ama yine de para vermeye yanaşmıyorlar. Benim önceden biriktirdiğim 5bin ve takılarım var ama yetmiyor işte. Eşimin maaşı iyi ama 30bini bir anda verecek gücümüz yok. Ailesi de yanaşmıyor. Sizce ne yapmalıyım bir kez daha istemek yüzsüzlük olmaz mı? Ben eşime isteme diyorum ama bebeğimiz için istemek zorundayız diyor. Ve şuan böyle cimrilik yapan ilerde de yapmaz mı sizce? Ya ilerde de böyle şeyler yaparlarsa diye tereddütteyim açıkçası.
Nişanlıyken hamile kalmakMerhaba arkadaşlar benim gerçekten bir derdim var. Daha nişanlıyken evlilik öncesi bi gebeliğim oluştu nikahıma 15 gün kala gebe olduğumu öğrendim. Düğünüm temmuzda olacaktı allahın izniyle ama gebeliğim bütün planları alt üst etti aldırmak istemediğimiz için düğünden vazgeçtik sade bi nikahla evimize çıkacağız. Neyse benim ailem bana yardım etmeyeceğini söyledi böyle bi durum olduğu için. Ev kurmak için 30 bine ihtiyacımız vardı bu paranın 3 katı falan eşimin ailesinde mevcut birikmiş paraları var yani. Ama asıl sorun şu o paradan geri ödemeli olsa da eşime vermiyorlar. Veremeyiz vadeli hesapta faizi bozamayız diyorlar. Hamileliği de biliyor keyfi istemediğimizi de biliyorlar ama yine de para vermeye yanaşmıyorlar. Benim önceden biriktirdiğim 5bin ve takılarım var ama yetmiyor işte. Eşimin maaşı iyi ama 30bini bir anda verecek gücümüz yok. Ailesi de yanaşmıyor. Sizce ne yapmalıyım bir kez daha istemek yüzsüzlük olmaz mı? Ben eşime isteme diyorum ama bebeğimiz için istemek zorundayız diyor. Ve şuan böyle cimrilik yapan ilerde de yapmaz mı sizce? Ya ilerde de böyle şeyler yaparlarsa diye tereddütteyim açıkçası.
Nişanlıyken hamile kalmak
İyi de miras payı için anne babasının vefatı gerekmiyor mu? Nereden kalmış bu mirasYok istenmeyen gelin değilim. Kimseye de para ver diye yalvarmadım onların parasını istemedim. Eşim kendi hakkı olan miras payını istedi.
Baba vefat etmis , babadan kalan hakkini alamamis damat , ailesi o parayi bankaya yatirmis damat da kendi payini istiyor ki hakkidir , suc duyurusunda bulunarak alabilirİyi de miras payı için anne babasının vefatı gerekmiyor mu? Nereden kalmış bu miras
Konu sahibinin nişanlısının rahmetli babasından kalan 30bin ₺ miras hakkını istiyorlar, ama eş ailesi üzerine yatmış o paranın.
Miras o miras. Babasından kalan 30bin tl ve evi var. Ama ailesi vade var ayağına vermiyor.
OhaMaalesef
Sanki adam öldürdün...Önce anneme söyledim 1 hafta sonra babamla abim öğrendi,babam sadece nikaha kadar evde yaşamama müsade etti abimle babam benimle aynı masada oturup yemek bile yemiyor. Öyle demediler kaçtı diyeceğiz dedi annem. Bu yüzden düğün olmayacak yani
Baba vefat etmis , babadan kalan hakkini alamamis damat , ailesi o parayi bankaya yatirmis damat da kendi payini istiyor ki hakkidir , suc duyurusunda bulunarak alabilir
Hatta ona bile gerek kalmaz , gider bankaya babasinin olum belgesini belgeyi gosterup hakkimi alacagim derse yine alir
Yani soylemek istedigim durumu neden hemen ailelere soylediniz. Soylemeseniz hic boyle dertleriniz olmazdi. Neyse durun bakalim hayirlisi olsun diyelimDüğünü erkene almadım düğünü iptal ettik nikahımızı yapıcaz biticek düğün istemiyorun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?