Eşimin ailesi çok iyi ama ben sevemiyorum

Adam mazlum mülayim, aile de öyleyse ki öyleymiş,boşanmazlar ,boşanmaya kadar gider diyen arkadaşlar.Eş mazlum da olsa aile mazlum değilse ozaman boşanma olası:)Yani konu sahibi eş ailesi yönünden çok şanslı.Yani minnet borçlu olmalı boşanmaya sebebiyet vermeyecek aile olduğu için :)Ama nerdee.

acidim kayinvalidenize
esinizde çok merhmetliymis, ben olsam kisasa kisas senin anneme yaptiginin aynsini hatta daha afzlasini senin annene yepardim
anne ya bu boru deil, kadin kotulugude olmamisss sen bildigin kasiniyorsun

benim annem yok vefat etti, ah simdi gelicek kocayi aninda kapiya koyup anami alamzsam ne oluyum ( esimin anneside vefate tmis oda yapar aynisini )
bende anneyim iki çcougum var, gelin yada damat bana dis kapinin mandali muamelesi yapsin diyemi buyutuyirum onlari

senin annen yokmu, demiyormu kizim guler yuzlu ol, esinin annesidr babasidir saygida kusur etme , ataya saygisizlik olmaz diye alip seni konusmadimi hiç, senin babayin einde boylemi gordun sen?

biz bulamiyoruz sizde hor goruyorsunuz, sevemiyormusun, kadin sana naptida sevemiyorsun, dovdumu sovdumu napti sana?
Allahini sversen çoluk çcouga karisma hemen biraz alis insan içina sikmaya da oyle dusun, sen kadina torununuda sevdirmezsin yazikdir gunahdir

off kardeşimde bekar, günün birinde evlenecek. böyle bi gelin denk gelmez inş. soğuk nevale diye düşündüm ister istemez. bide kendini dışarıdan görmüş ol. tabi ben böyle olduğunu hissetsem gelinimizin ömür billah bana gelinmedikçe gitmem rahatsız etmem. huzurları yerinde olsun. ama insan yinede sıcak aile ilişkisi istiyor.

sevme ama asik suratta gösterme yapamiyorum die diretme yapmaya calis, samimi olma ama sohbet etmekten cekinme, mesafeli ol istersen ama yinede idare etmek zorundasin. Ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin.

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

canım fazla kasıyor olabilirsin kendini, rahat olmaya çalış yanlarında belki bundanda olabilir

Sanırım sorun sadece kendini sevmeye odaklı olmandan kaynaklanıyor sende kendi,kendini terbiye edeceksin başka çare yok
günümüz insanı epey komforlu yaşadığından insani duygularını iyice öldürdü

Bizde de senin gibi bir gelin vardı düşman başına. Uzun zaman önce böyleydi, evliliklerinin ilk yıllarında. Şimdi düzeldi neyse ki.

Sana bir görümce kızı gözüyle nasıl gözüktüğünü yazayım.

Bu adam gökten zembille inmedi yer yüzüne. Senin daha esamen okunmuyorken onun bir ailesi vardı. Özellikle anne-oğul arasındaki o diyalog, o yakınlığı ne yazık ki anne olmayan anlayamıyor. Bizim gelin de belki anne olduktan sonra anladı bilemiyorum. Ama kendine gelmen ve eşine de ailesine de saygısızlık etmeyi bırakman lazım. Onunla bir yuva kurmuş olabilirsin ama o da onun ailesi. Adam elbette haklı. Annesidir gelir de kalır da. İnsanlar senin surat asmanı hak edecek ne yaptı? He sivri dilli, nasıl davranacağını bilmeyen, sizin özel hayatınıza karışan kişiler olsa amenna. Anlarım. Ama ortada hiçbir sebep yokken adamın ailesine böyle davranırsan evliliğiniz temelden sallanır. Sallanmalı da bence zaten. Hayır ne sanıyorsunuz kendinizi cidden şaşıyorum. Eşi olabilirsin şimdi ama onun ailesi senden önce de vardı ve zaman ne getirir bilinmez, senden sonra da olacaklar.

Kendini eşinin yerine koy eşin senin ailen hakkında bunları düşünse evinize gelmelerini istemese geldiklerinde bunalsa onlara gideceği için karnına ağrılar girse ne yapardın?

Şimdi sizin ailenize eşinin öyle davrandığını düşün. Mesafeli, soğuk, fazla konuşmayan, aramayan biri olsa hoşunuza gider mi gitmez biraz empati kurmaya çalışın o sizin ailenize gayet iyiymiş ve böyle olunca sizin açınızdan sorun yok ama eşinizin ailesi olunca sorun var ama onları sanırım eşinizin ailesi diye sevemiyorsunuz önyargılı yaklaşıyorsunuz oysa ki eşinizin ailesi sizin de aileniz olmalı bariz bir neden de yok. Aramak hal hatır sormak gönül almak bu kadar zor olmamalı. Ben eşimle evlendim ailesi beni ilgilendirmez olmuyor aynı şehirde de yaşayabilirdiniz her hafta da görüşebilirdiniz o zaman ne yapacaktınız siz yakınlaşmak için elinizden geleni yapmazsanız daha da soğursunuz.

Konu sahibi neden bu kadar taşlanmış anlamadım gerçekten. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil. Soğuk tavırları konusunda kendisi de rahatsız, ki öz eleştiri yapmış ve gelmiş buraya konu açmış. Buna rağmen Allah sana da senin gibi gelin versin deyip beddua etmediğini iddia edenler var, çok garip.

Konu sahibi arkadaşım,

Bir kaç yorumda da bahsedildiği gibi, kayınvalidenizin iyi özelliklerini düşünmeye çalışın. Sanırım yapmacık bir insan olamıyorsunuz ve duygularınızı istemeseniz de belli ediyorsunuz. Elinizden geldiği kadar güleryüzlü olmanızı tavsiye ederim.

Ben zamanla seveceğinize ve iyi ilişkiler kuracağınıza inanıyorum.

İnsanlar ellerinden geleni yapıyormuş. 2 ayda bir gelip kalıyormuş ama zararsız insanlarmış..
Bu konuda ben iki yargıya varabilirim.
1.) Konu sahibi normalde de kendine güvensiz bir insan ki başka ortamlarda da aynı sorunu yaşıyor. Ancak bunlarla geçen zaman gece-gündüz uzun aralıklı olduğu için daha çok stres oluyor.
2.) Konu sahibi başka hayatları bilmediği için ne yapsa yaranamayan bir eş ailesiyle karşı karşıya olup mümkünse 1000km uzakta dahi olsa yine sevmeyeceği kanısındayım.. sonuçta eşinin ailesinden biri bakıma muhtaç da olabilir ileriki zamanlarda ve senin evinde çoook uzun zaman kalmak zorunda kalabilir.
Sana karşı kötü değillerse ki değillermiş iyi tarafından bakmaya çalış. Daha çok yeni evlisin. Klasik gelin olmaktan uzaklaşıp kendinde farkındalık yaratırsan kazanırsın.

bence sen kendini fazla kasıyorsun onların yanında, sanki kaynana görümce olduğu için rahat davranamıyorsun gibi geldi bana, bence annenin babanın eşinin yanında nasılsan onların yanında da öyle davran, zamanla zaten görüceksin aranız daha güzel olucak hem onlarda sıkılmazlar sana geldiklerinde. sen gerildiğin için onların yanında kendini sıktığın için sevmediğini düşünebilirsin. rahat olduğun gibi davran her şey normale dönücek bence, hem şanslısın çok kötü insanlar değillermiş. onlardan zarar gelmez ne güzel. eşinin yerine koy kendini canım onun için çok zor bir durum. her şey beyinde bitiyor bence sen kafanda fazla büyütmüşsün olayı, onların yanında kasmana gerek yok,olduğun gibi ol annenin yanındaki gibi ol,samimi ol

konu sahibi arkadaşım, iki üç oğlun olur, hepsi de gurbette çalışır, işleri yoğun olur, bayramdaaaan bayrama evine gelir, burnunda tüterlerse...
işte o zaman anlarsın , senin surat sallamana rağmen neden 2-3 ayda bir gelip senin evinde 10 gün kaldıklarını..

Nesine şaşkınlıkla bakıyorsunuz :44: asıl ben size şaşkınlıkla bakıyorum kayınvalıdeniz ile aranız kötü olur anlarım ama aramızda sorun yok beni severler ama ben sevmiyorum diyorsunuz ilginç eşinizin annesi o elbette kendi annemiz ailemiz gibi olamazlar ama bu tepkiniz bana kalırsa çok ayıp eşiniz sizin ailenize karşı gayet iyi baş üstünde taşır diyorsunuz karşılığını vermiyorsunuz ben kayınvalıdeme içimden geldiği için anne annecim derim onunda çok hoşuna gider benimde kayınvalıdem ile aramda 3 saat lik bir yol var arada arar bende ararım onu toplasan konuşmamız 3 dk telefonda maksat gönlü olsun mutlu oluyor arayınca hatrını sorunca sağol kızım aradığın için der bana yeter

bekarım inş. bana da sizin kayınvalideniz gibi iyi bir kayınvaldem olurda başıma taç ederim ilerde bizde kayınvalde olcaz ne ekersek onu biçeriz sevmemeni gerektircek bi durum bi hareket olsaydı sizi anlayabilirdim ama şu durumda size kesinlikle hak vermiyorum yaratılanı sev yaradandan ötürü kaldıki o sizin eşininz ailesi

Altına imzamı atarım. Biraz empati kur lütfen, inan zor bir şey değil.

Kesinlikle katılıyorum. Tabi ki anneler babalar en yakınlarımız. Ama ev müsait olmayabilir, eşinin planı olabilir, canı bile istemiyor olabilir. Burada bu kadar olumlu yorum okuyunca çok şaşırdım. Herkes bu kadar olgun düşünüyorsa, kadınlar kulubüne konu açanlar kimler acaba?

ya aslında mevzu benim evime gelip kalmamasını istemem değil hiçbir şekilde eşimin ailesini sevmemem

iphone 'den kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

zaten herkes aynı şeyi söylüyor sevmek zorunda değilsiniz ama saygı duymak zorundasınız. Evlendiğiniz adamı bu günlere o insanlar getirdi hiç mi vefa duygusu yok sizde iyi niyetli bir yorum yapmıştım ama siz durumu baya abartmışsınız allah eşinize sabır versin.

bu tamamen kendini karşı tarafa karşı doldurmayla alakalı,hani eşin tarafı ya adı kaynana görümce ya ille bi terslik bekleniyor insanlar ne kadar iyi olursa olsunlar yaranamıyorlar maalesef.

eşiniz adına çok üzüldüm,iyi bir aileisi var gelinlerine bir çoğunun aksine iyi davranıyorlar ama siz 3 günlüğüne bile gidecekken kramplar yaşıyorsunuz.unutmayın onlar da anne-baba ve ilerde sizde öyle olacaksınız.ön yargılarınızı bir tarafa bırakın bence.

sırf eşinizin ailesi diye değil herhangi bir akraba olarak görün onları öyle değerlendirin eminim olaya daha farklı bakacaksınız.

ayrıca yapmacık davranmanıza,anneciğim falan demenize de gerek yok sadece saygı duyup anne-baba diyebilirsiniz.

Daha once soylendi mi bilmiyorum ama "kendiniz gibi gelininiz olsun" lafi size bela okumak gibi geliyorsa eger kendinizi bela olarak goruyorsunuz demektir :) yani mesela biri bana "kendin gibi gelinin olsun" dese cok sevinir insallah derim :) kusura bakmayin cok ironik olmus :)
Sabah sabah sesli guldum :) ilahi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…