Eşimin ailesi çok iyi ama ben sevemiyorum

İronik kisim bir yana eger sebepsiz yerde ailesine haksizlik yaparsaniz esinizi hep ailesinin tarafini tutmaya kendi ellerinizle alistirmis olursunuz.ve birgun size gercekten kotu saygisizca davrandiklarinda veya size haksizlik yapildiginda esiniz alistigi icin yine ailesinin tarafinda olacaktir.
Bu yuzden ilk baslarda eslerin ailesine karsi cok musamali cok toleransli cok saygili ve sevgili olmayi dogru buluyorum.ileride gunu geldiginde "biliyorsun ben baslarda gayet iyiydim ama artik degilim cunku bana bla bla davrandilar" dediginizde esinizin size hak verebilmesi icin.

Yeni evli bir çiftin evinde 10 gün kalınmaz (gerçi sebebini bilemiyorum ama).

Karnınıza kramp girmesini gerektiren bir durum göremedim ben .

Bir araya geldiğinizde saygıda kusur etmeyin, evinize geldiklerinde güzel güzel ağırlayın yeter.

Kimse kimseyi sırtında taşımak zorunda değil...

Son düzenleme:

Konu sahibi eşinin ailesini sevemediğini ve bundan rahatsızlık duyduğunu belirtmiş. Durumundan hoşnut olmadığı açık. Tabi ki bunu bir beddua olarak kabul edecektir. Ayrıca birini sevmemek insanı kötü biri yapmaz. Saygısızca davranmadıktan sonra.

Son düzenleme:

Bilmem ki normalde çok çevrem yoktur düşünüyorum da görümcemle asla arkadaş olacağımı sanmıyorum

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

bence siz önyargılı yaklaşmaya devam ettikçe bu sorunu aşamassınız
ne güzel eşiniz ailenizi başının üstünde taşıyormuş ve sen nasıl seviniyorsun değil mi
emin ol ki eşinde senin ailesine karşı iyi ve sıcak olmanı bekler ki en doğal hakkı
bu adam in kovuğundan çıkmadı tabiki
bence eşini böyle yapararak hem ailenden hem kendinden soğutursun
unutma erkekler yılan gibi alacası içindedir hemen belli etmezler ama pataladıkları zaman sen bile anlamassın
çünkü sen ailen sana gelince nasıl rahat olsun istersen oda ister ailesinin evinde rahat olmasını
adamın iyi niyetini suistimal etme bence....

Daha ne kadar saygisizlik yapabilir ki??
K.validesi geldiginde gulup edemiyormus kadin da kendini siginti gibi hissedip bi kosede oturuyormus...
Bunu kendisi yazdi biz nereden bilecektik...
Öyle k.valideler taniyorum ki keske video cekip buraya koyabilsem...
Emin olun k.validesini mumla arar...

sizi rahatlatacak ilaçlar alın başka bir şey diyemiyorum ortada sorun yok, bu kadar negatif olmak kesinlikle hastalık

valla arkadaşım sonuna kadar sana katılıyorum
tek eklime ile çok güzel yazmışsın

Sanırım bazı hemcinslerimiz evlendikten sonra, eşim ailesini aramasın, sormasın, konuşmasın sadece benim ailemle görüşsün aileme saygı göstersin, el üstünde tutsun benim ailem gelsin gitsin sorun etmesin amaaaa onun ailesinden bir kişi dahi gelmesin evime aramasın sormasın istiyor. Aynı şeyi eşiniz sizin aileniz için hissetse ya da yapsaydı ne kadar zorunuza giderdi değil mi. Ama bu şekilde devam ederseniz eşinizde bir yerde patlayacak ve sizin onun ailesine karşı göstermiş olduğunuz davranışların aynısını sizin ailenize karşı gösterecek o zamanda taştışmalar büyüyecek ve belki de ipler kopma noktasına gelecek. Bunu unutmayın.

Herkesin mizacı farklıdır. Kimi sevmediği insanların yanında da şen şakraktır. Kimisi içinden gelmeyerek gülmeye zorlasa kendini yapmacık durur. Asık suratlı olmanın iyi bir özellik olduğunu elbette savunmuyorum. Ama ortada büyük bir saygısızlık da görmüyorum. Herkes herkesi olduğu gibi kabul edebilse keşke. Ayrıca daha önce de belirttiğim gibi, konu sahibinin zamanla alışacağına ve seveceğine inanıyorum. Sekiz ay gerçekten kısa bir süre.

Son düzenleme:
O zaman konu sahibinin ileride olacak gelini de kaynanasini sevemesin bu durumdan hosnut olmasin ama saygisizlik da yapmasin."kendin gibi gelinin olsun" yani.madem konu sahibinin yaptigi sey normal o zaman neden beddua edilmis gibi hissediyor ? madem yaptigi seyin yanlis oldugunu dusunup hosnutsuz oluyor o zaman neden kendisine yapilmasini istemedigi seyi baskasina yapiyor ? kendinizle celisiyorsunuz ya da "bana yapilmasini istemedigim seyi baskasina yaparim" seklinde bencil ve simarikca dusunuyorsunuz.hangisi bilemedim.

düşüncesiz insanlar gibi gelmedi bana 2 ayda birde iyi ben 3 aylık evli iken görümcemi 4 yıl okumak için benim yanıma yolladılar öyle birşey olsaydı sanırım daha kötü olurdun? şu şekilde düşün bunlar hep nefsinin sana yaptığı şeyler yarın evladın olunca senin hakkında da hiç birşey yokken gelinin böyle düşünse? torununu sana vermese hiç birşeyden memnun olmasa surat assa sen ne hissedersn bunlar düşün allaha sığın allah hepimize hidayet versin

Kusura bakmayın ama ben hatayı biraz siz de gördüm,siz eşiniz ailesini çağırıyor diye sinir oluyorsanız ve gelmemelerini isterseniz 2 gün sonra da eşiniz sizin ailenizi istemez onlar geldiğinde surat yapar siz nasıl onun ailesinden uzak durursanız oda sizin ailenizden uzak durur.

Maalesef anlaşamıyoruz. Kendimle çeliştiğimi düşünmüyorum. Çünkü ben davranışlardan değil duygulardan bahsediyorum. Sevip sevmemek bir insanın elinde olan bir şey değil. Bir insanı sevmeyi çok isteseniz de sevemeyebilirsiniz. Bunun olumsuz bir duygu olduğunun farkında olsanız da değiştiremeyebilirsiniz. Bu durumda aynı şeyin başınıza gelmesini de istemezsiniz doğal olarak.

Davranışlarımızı değiştirebilir, iyiye yönelendirebiliriz ama duygularımız üzerinde söz sahibi olamayız. Siz kimi sevip kimi sevmeyeceğinize karar verebiliyorsanız, tebrikler...

Daha fazla yorum yapmak istemediğimden iyi günler diliyorum size.

Son düzenleme:

sekiz aylık evli çiftin evine iki ayda bir gelip on gün kalanı kimse sevemez. su başkasının evinde kalma merakına sinir oluyorum. evlilik biraz yıllanır insanlar birbirine alışır gelme gitme süreleri öyle uzar. bu kadar cok görüşürseniz özlemeye sevmeye sıra gelmez ki. eminim içten içe sizi üzen seyler vardır adını koyamadığınız o yüzden de sebebini bilemiyorum diyorsunuz. kimse kimseden sebepsiz yere soğumaz...

sizin aslında bir suçunuz yok insanlar etrafımızda küçüklükten beri sürekli k.v. ile ilgili atıp tutuyorlar bizimde bilinç altımızda k.v kötü diye bir algı gelişmiş zaten bir topluluğa gir hemen kv. aran nasıl diye soran insanlar çıkar bende bir kere düğüne gitmiştim yanımıza bir akraba kızı geldi daha nişanlı kv. altlı üstlü oturcam ama ona yüz vermiycem kapıya gelirse açmıycam arama mesafe koyacağım hemen kendini şartlandırmış etraftan yüz verme falan demişler şimdide geçinemiyor muş

10 gün kalma olayına ben de takıldım, neden ne gerek var oğlumuzun evi gelin hizmet etsin mantığı.sen rahat değilsin gelin rahat değil ee niye gelirsin ki

Evet sevemeyebilir buna bisey demedim ben.ama hem sevemeyip hem de "sevmezsen sen de sevilmezsin" denildiginde beddua edilmis gibi rahatsiz olmasini bencil ve simarikca buldum.biraz vicdanli biri "ben zamaninda bana iyi davranan bir insani sevemeyerek surat asarak kirdim simdi de benim gelinim bana aynisini yapiyor.cunku bana mustahak" diye dusunebilecek kadar da yurekli ve olgun olmali.sevmesi gereken insanlari sevemiyorsa sevilmeyi de beklemeyecek.5 yasinda degiliz ki bu dunyanin eden bulur prensibiyle calistigini bilmeyelim

"senin gibi gelinin olsun" lafı nasıl beddua olur yahu.. bir insan kendisinden ne kadar nefret etmeli bunu beddua olarak algılaması için gerçi bu dense de denmese de sana senin gibi bir gelin gelecek sevgili konu sahibi.. Men dakka dukka diye bir gerçek var zira.. bu arada inşallah benim gibi gelinlerim olur valla yirim onları yirim

konuya gelecek olursak; 8 ayda senin nefretini algılayıp, sana sormadan eve davet eden eş; 8 sene sonra beraber oturmayı da teklif edebilir.. "sevgisizlik" bir huy veya tarz değildir, hele hele size hiç bir zararı bulunmayan insanlara karşı bu tavrı sergiliyorsanız.. bu arada evet kimi sevip kimi sevmeyeceğine karar verebilirsin.. mesela işe sana hiç zarar vermeyen insanlara tahammül etmeye çalışarak başlayabilirsin sevgili üye.. nasıl sevileceğini burada kimse öğretemez, git bir psikologa..

Aslında sevmemek insanın elindede olmaya biliyor asıl mesele sevmediğin halde insan gibi davranacakmısın yoksa insanların huzurunu kaçıracakmısın ?
Buda sanırım insanın vicdanıyla alakalı ,biz burdan bilemeyiz davranış nasıl, ama kalabalık ailede yetiken akrabalarla içli dışlı olan bunu daha iyi beceriyor kanımca ama hayatı sadece evden işe işten eve olan ve çocukluğu bu yönde gelişen epey zorlanıyor gibi
benim gözlediklerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…