eşimin ailesi gelin çıkarmaya gelmeyecek

neden iki lafın arasında öteki gelinin yapmış olduğunu iddia ettiğin davranışı öne sürüyorsun. senin düğününle ne alakası var bunun. sen kendi problemlerinle uğraşacağına öbür gelin şöyle yapmış, bakkalla yazışmış kocasını aldatmış diyip duruyorsun. öteki gelin hakikayen böyle bir şey yaptıysa kocası da sineye çektiyse sana da böyle internet ortamlarında şuursuzca konuşmak düşer.

Olayın ayrıntılarını bilmiyorum. Bu konunun başına yazdın mı bunları yazmadın. Diğer konunu da kurcalayıp ben bulamam.

Peki madm anlattığın gibi hallolduysa, soyad reddedme meselesine nasıl geldi olay ben onu da anlamadım.

Bu konuya bakıp da anladığımı özet geçeyim ben sana soyad reddedilmiş bir ev alma meselesinden dolayı. İki taraf da ev almak istiyormuş ama ev seçiminde anlaşılamamış kavga çıkmış.Senin nişanlın ailesini reddetmiş. Soyadını reddetmiş falan. Sen de şimdi onlar seni gelin çıkarmayacak diye üzülüyorsun.

He kim haklı bilemem tabi. Ama haklıysan eğer üzülecek bir şey yok ipleri koparmışsın ev de alınmış boşver.

Benim kızdığım şey ise daha evlenmeden bir ev alma meselesinden bu kadar yıkıcı davranılmış olması her iki taraf için de geçerli bu. Nişanlın nişanlının ailesi sen.. Bir iletişim problemi var muhakkak ki.

Sen kendinden eminsen, bırak gelin çıkarmayıversinler üzülme yani.

Tabii ki gelmezler ben olsam onların yerinde bende gitmezdim beni reddeden gelinimi hatta oğlumun aklına girip soyadını dahi değiştirmesini isteyen gelini neden çıkarmaya gideyim ki? Eşiniz böyle bir şeyi nasıl kabul ediyor orası da bir garip. Madem o insanların soyadını taşımak istemiyorsunuz o zaman hiç evlenmeyin vazgeçin bu evlilikten zaten vazgeçtiğiniz an onların soyadını taşımaktan da kurtulmuş olursunuz. Ama sebebi her ne olursa olsun eşinizden böyle bir şey talep etmeniz gerçekten akla ve mantığa aykırı.

vallahi konuda çok enteresanmış
ben hiç duymadım şimdiye dek erkekten ssoyadını değiştirmesini isteyeni
hatırladım sanırsam..tansu çillerin eşi hanımının soyadını almıştı galiba...
Uzaktan bir akrabam yıllar önce ben ilkokula giderken karısı soyismini begenmedi diye adam soyadını değiştirdi biraz uzun ve söyleneşi zor bir soyismi vardı adamda mahkemeye vererek değiştirdi tabi bütün ailesi sırt çevirdi bütün kardeşleri annesi-babası küstüler.

gerçekten çok akli selimsiniz tebrik ederim...
sizin yanınızda eşiniz olmaz umarım asla
artık cevaplamıyorum bu tarzları davamızı açtık adalete bıraktık hakkımızı. ve Allah a.

Şu kurduğun cümle bile kendini,düşünce yapını,hayata bakışını,değer yargını o kadar anlatıyor ki.Ne taraftan tutsam cehalet akıyor.Hayat tecrüben yok.Bırak hayat tecrübesini insani tarafını olgunlaştıramamışsın.

Sen eşinin,onu doğuran büyüten bakan bu yaşa getiren anne babanın koskoca sülalenin soyadını silmesi konusunda bir düşünceye bir eyleme kapılmış olan adamı destekliyor bu konuda yönlendiriyorsun.CENNET AYAKLARININ ALTINDADIR denen insana,bir öf bile diyemezsin denilen insana anaya babaya sırtını dönen bir insanla ilgili adalet Allah hak diyorsun.Bu insanlar evladına mı yansın neye üzülsün bunu hiç umursamadan hala yok evden gelin çıkarırken kendi annen üzülmesin diye katakulle ile kandırarak iş çevirmeye çalışıyorsun.
Ayy neyse sana daha da laf yetiştiremem Allah hidayet versin.Allah evladın da gelinin de damadın da hayırlısını ihsan etsin.

Amin aminnnnnnnnnnn.

Aynen katılıyorum.
Konu sahibi arkadaşımız eşini nasıl bir yangına sürüklediğinin farkında değil.
Gözünü intikam hırsı bürümüş.
Sanırsın bütün sülaleyle evleniyor.
Hatası olanlarla mesafeni aralarsın,kendi yuvana ,geçimine bakarsın.
Adamlar 50000 lira para vermişler ve ortak tapu istemişler.
Olur böyle aile içi anlaşmazlıklar,krizler.
Baştan doğru dürürst anlaşılmamış.sonra da karışmış işler.
her ailevi kriz yaşayan soyadı değiştirse valla çoğumuzun sülalesinde bin çeşit soyadı olurdu.
Bu genç arkadaşımız sorun görmemiş daha.
Ailelerin içinde bin çeşit olay yaşanır.Bu anlattıklarının daha daha ağırlarını yaşadık sülalemizde.Artık toyluktan mı,hırs tan mı nedir
olayı nerelere taşımışlar.
Son zamanlarda okuduğum en abartılı konulardan biri bu.
Gerçekten Allah akıl fikir versin ne diyeyim.
Bu arada konu sahibi arkadaşım lütfen sinirle hırsla kimseye beddua etme tamam mı.!!!
Yakışmıyor.

Para konularında anlaşmazlıklar olmuştur, belki haklısın belki değilsin, kimsenin iç yüzünü bilemeyiz
Kardeşine onu almış, gelinleri bunu yapmış seni hiç ilgilendirmez, insanların kendi içlerinde verdiği kararlar onları bağlar
Eşine de burada yazdıklarını söylüyorsan ya da eşinde böyle düşünüyorsa hatalısınız, ebeveynin kime ne yaptığı kendi tasarrufundadır, çocuklarına hesap verecek değiller, varsa bir haksızlık Allah katında bakidir, hesap onunla görülür. Burada evlada düşen sükut etmektir.

Soyadı meselesi zaten çok uç bir nokta, bana ev yüzünden, para yüzünden hırs yapmış, soyadımı sokağa atan evladı cenazeme bile sokmam. Her ailede olur böyle şeyler. Benim annem iki küçük kardeşime ev aldı, siz büyüksünüz onlar sizin gibi değil dedi ve onlara birer ev aldı. Ablam ve ben kendimiz çalışarak aldık. Tek kelime etmemişimdir, hala da etmem, o çalıştı,o kazandı kime isterse verir, öyle uygun gördü demek ki. Bunun için aile içinde kavga çıkması ve sizin bunu körüklemeniz büyük vebal. Soyadı değiştirme gündeme geldiğinde önce sizin tepki vermeniz gerekirdi, aklını başına al diye.

Son düzenleme:
Soyadını değiştirmek konusu hakkında hariç seni haklı buluyorum görüşme uzak dur gelin çıkartmaya da gelmesinler ama soyadını değiştirmekte nesi

abartmayın artık. bu nasıl bir dikliktir. yok soyadı değiştirmeler yok gelin alma organizasyonları. bir bakın siteye lütfen herkes biryığın sorun yaşıyor böyle diklenerek nereye varacaksınız. biraz sakin olun ailelere karşı alttan alın düzgün ve normal bir düğün yapın evinizi satacaksanız satın parayı paylaştırın vs.. biraz sukunet ve sabır. bu şekilde devam eden biri 3. konusunda eşimin ailesi nasıl ölür konulu yazı açar...

1 önceki konumda anlattım nedenlerini.
ve ben anneme kıyamıyorum.
ona söylemeden sanki eşimin arkadasları uzak akrabaları vs gibi tabii ki düğünden sonra söyleriz gerçeği 1 organizazyon yapamaz mıyız?

HErkes kendine göre haklıdır kimse hatasını kabul etmez/görmez... Keşke ev meselesi bu kadar büyümeseydi onlar sana altın yapsaydı düğünden sonra siz kendiniz halletseydiniz istediğiniz evi de alırdınız. Soyadı konusuna gelince ilerde allah nasip ederse çocuğun olduğunda böyle birşey yaşarsan ne hissedersin bunu ciddi ciddi düşün ve olaylar tam tersi şekilde olsaydı senin ailenle sorunlar olsaydı ilerde bir gün muhakkak başırılır değil mi kuzeninle ilgili konunun içeriğinde yazdığını unutma "hayatta herşey geçermiş" inan bunlar da geçer bir gün ve eşin ailesiyle mutlaka barışır ve sen kötü olursun. Şimdi sinirlisiniz öfkelisiniz bu duygu yüzünden herşeyi ateşe vermeyin atalarımız boşuna dememiş öfkeyle kalkan zararla oturur... Kalbinizi yumuşatmaya çalışın affedin affedemiyorsaniz da affetmeye çalışın eşiniz de ömründe 1 kere yaşayacağı bu mutlu gününde yalnız kalmasın kim isterki böyle birşeyi ? Annenizi de kandırmayın bence o daha çok üzücü. Umarım hakkınızda hayırlısı olur...

Ben anlamadım ki bişey:44:
eşinin ailesi size altın yapmasın onun yerine ev peşinatı versin? neden? size altın yapsınlar siz de satın hangi evi istiyorsanız alın neden onları da ev işine sokuyorsunuz? evin tamamını onlar vermeyecek ki sonuçta..
daha sonra bu nedenlerden ötürü onların soyadını taşımak istemiyorsunuz? O nasıl bir dava? Eşimin ailesiyle anlaşamıyoruz bu yüzden ailecek soyadımızı değiştirmeye geldik hakim bey.. şaka mı tüm bunlar?
ve geldik varan 3: ailesi kız isteme merasimine gelmiyor onun yerine organizasyon yapacaksınız çünkü annenizi üzmek istemeyeceksiniz. ya düğünden sonra söylediğinizde anneniz üzülmeyecek mi?
Hatalısın arkadaşım, nerden baksak, nerden tutsak hatalısın.. Önce bunların farkına var, sonra kendine bi çeki düzen ver, ya da dilersen böle devam et.. hayat senin

mahkemeye gerek yok,evlenince karısının soyadını alıversin

ay buradaki hanımlarda bi şey olsa da insanları kıracak dökecek yazılar yazsak diye fırsat kolluyorlar el ele vermişler ne güzelde hırpalıyolar konu sahibini... valla canım bak bu saat oldu benzer tartışmalardan dolayı gözüme uyku girmedi gözlerim ağlamaktan şişti.... merak edersen aç oku konuları. evet bence de gelmesinler zaten daha evlenmedeen bu kadar yıpratmışlar seni eşini... annene kabul ettir anlayacağı dilden izah et zaten olayları biliyor kendin gelmelerini istememişsin gibi falan yap sonra uğraşma... bizde kirada oturalm diye çabalıyolar ama yok ev almak istiyoruz kira ödeyip niye milleti zengin edeyim ki üç beş lokma az yerim senede bir takımla gezerim gerekirse çoğu yere yayan giderim ama kendi evime öderim neyse hayırlısı olsun

Ben eski konuyuda okudum ama hicbisey anlamadim para yokken kp zar zor ikna edilip ev aliniyo esya aliniyo 30 milyarlik sonra sinirlenip ev satiliyor neden ki

çok bilenler sağolun.
aradı annesini demediği kalmadı zaten ev alınırken buna güvenilmiş (ortaklığa)yoksa neden borca girecekmiş!
yengesi aldatmıştı ya onu kimseye demedinde bizi neden anlattın dedi eşim akrabaları para düşkünü yazıyordu bize/ susun yoksa kaç yıldır birliktesiniz bende ağzımı açarım dedi!!!
karıma laf edersen öldürürüm sizi diyip kapadı telefonu.
hala ailedir haklı mı?
pes...

Arkadaşım evlilik denilen şey biraz fedakarlık, sabır ve emek ister. İstemediğin şeyler de olacak elbette. Aynı şey karşı taraf için de geçerli. Ev her zaman alınır. Erkek tarafı da ev almak zorunda diye bir kanun yok ki. Boşuna diretmişsiniz. Karşı tarafta nasıl algılandığınız da önemli. Belki siz bu kadar diretmeseniz, kendilerinden yapacaklardı. Kendinizi karşı tarafın yerine koymayı deneyin 1 defa. Maddiyat peşinde gibi bir intiba bırakmışsınız.
Her neyse, olan olmuş. Hatalar her zaman iki taraflıdır. Bundan sonrasına bakılmalı. Soyisim değiştirmeler falan da saçmalık. İlerde size evladınız bunu yapsa, ne hissederdiniz? Ayrıca bugün ailesini silen, ilerde eşini hayli hayli siler. Bence ya bir aile büyüğü araya girsin ya da barışmanın yolunu bulun küçükler olarak. Yuva kuracaksınız, kimsenin kalbini kırmadan mesafe koymayı da başarabilirsiniz pekala. Bir de sürekli eşinizin yengesinden bahsediyorsunuz. Aldatma tabiki hoş değil. Ama bu ailesini ilgilendirir, yalnızca eşini ilgilendirir. Bu konuyu konuşmaktan da vazgeçin. Siz 1 adım atmayı deneyin, derim ben naçizane. Alllah kolaylık versin. İnşallah tatlılıkla çözülür her şey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…