Eşimin ailesi

Canım şartlarımız aynı, ben de yeni evliyim. Başta zoruma gidiyordu benim de, ailem uzakta onlar hep içiçe diye. Çat kapı gelmezler ama ararlar eşimi sık sık, iş yerindeyken bile ben aramıyorum rahatsız etmeyim diye ama onlar arıyorlar, bir işleri olduğunda. Başta eşime rahatsız olduğumu söyledim her tıkırtıda açıp kapıyı bakman beni huzursuz ediyor dedim. Bir de geldiklerinde senin dediğin gibi beni görmezden geliyordu evin içinde, kızkardeşiyle sarmaş dolaş oturuyordu. Sonra dedim misafir geldiğinde sen de misafir gibi oturma lütfen arada gel mutfağa, bana yardım et. Şuan daha bir rayına oturdu her şey. Aramadan gelmiyorlar ama bazı şeyler bize de yansıyor . Ne kadar az görüşürsen mesafe koyarsan o kadar iyi. Biz imkanımız olduğunda başka eve çıkıcaz ama 5-6 seneyi bulur en az. Kötülüklerini görmedim Allah var ama evimi kabullenemedim hep diken üstünde, mesela haftasonu geç kalkacağım zaman acaba ararlar mı, zile basarlar mı gibi tedirginliklerim oluyordu, şuan daha rahat davranıyorum, alıştım sanırım biraz. Sana da tavsiyem çok fazla takılma bu duruma eşine de onlar geldiğinde beni yok sayman beni incitiyor de, bir de habersiz gelmelerinden dolayı, kulağın hep kapıda olduğundan dolayı evimize alışamıyorum sahiplenemiyorum diyebilirsin. Şuanki aklım olsa en azından bir kaç sokak uzakta oturmak isterdim ama eşimi kıramadım işte. Nişanlı kızlar okuyorsa kabul etmesin altlı üstlü oturmayı, ne kadar uzaktaysanız o kadar kıymetiniz biliniyor çünkü.

Çok erken daha. düzelir herşey

Peki ailesine yakın mi oturuyorsunuz

Evet; Bi kaç ev ötede kayinvalidem Onların daha ilerisinde annemler oturuyor Aynı sokaktayiz...
Kayinvalidem anlayisliydi. Her akşam yemek yapardı. Sofra kurar kaldırırdı. Çay çorba herşey hazır.Isini yaptırmaz. Beni yormaz Ama eşim sanirim annesi ile bağından dolayı ilgisiz kalmaktan korktugundan aşırıydi... Zamanla anladı... Kendisi de rahatsız olmaya başladı. Işten geldiğinde yorgun argin ayaklarını uzatıp sonra gideriz diyen biri oldu..

Siz çok rahatsız oluyorsanız Surat asmayın asla.. Her nasıl olursa olsun evinize gelmişler Ve eşinizin ailesi sonuçta.. Sizin aileniz uzakta diye onların da uzak olmasına gerek yok.. Evde oturuyorsanız ise başlayın.. Bi süre zaten gelemezler.. Akşamları ve haftasonu iş güç telaş zaten farketmesiniz bile Eşinize kibarca söyleyin.. Tam sana yakinlasilacagim kapı çalıyor diye kibarca dokundurun.. Anlasin sizi bi yerde...

Genelde konuşan o .kocasının ailesiyle yaşadığı şeyleri .ailesini .çocukları ovmesi bitmiyor.bir olayı dört beş kere dinlediğim oldu bide anlatıyor arkasından tekrar anlatıyor
Allah sabır versin seni tez zamanda kurtarsın bu durumdan

Söyle üstte kaynana karşıda görümce bir sokak ilerde öteki görümce diğer görümce on dakikalık yerde.annem çok uyardı beni yapamazsın dedi ama dinlemedim işte
Ah be canım etrafın kuşatılmış resmen seni anlıyorum evlenmeden önce insan düşünemiyor bunu. Benim de en büyük pişmanlığım bu, sahiplenemiyorum evimi, temizlik yapmak gelmiyor içimden çoğu zaman. Eşim evdeysen mutluyum ama o yokken kendimi buraya hapsedilmiş gibi hissediyorum, bir akrabam arkadaşım bile yok ki çıkıp gidip dertleşeyim.

Bi gün iyi bişey yazıyim dedim bayagi tepki geldi:)) arkadaşlar gelmesin zaten ben kendim de konuşmuyorum kV yle ama zararsızsa diye demiştim bana kalsa hIC gelmesin mumkunse hiç biri:))

Evlenildiginde her iki aileye de uzak olunmali bekar varsa duyurulur
Ben de şöyle bir duyuru yapayım erkek ailelerine ;

Lütfen aynı bina,aynı site,aynı mahallede ev almayın evlatlarınıza!
Almayınnnnnn.
Üst katınızda,alt katınızda oturan evladınızla "daha iyi" olmazsınız.
Aksine iyiyken kötü olur yüz göz okur,onarın da evliliğini mahvedersiniz.
Bi bitin artık ördek ailesi gibi yaşamak isteyenler.

O kadar konu açtım yerden yere vuruldum ama birgün bile kız kardeşini annesini kıskanacak olmadım öyle olsaydım eşimi bensiz onlara hiç koymazdım sanırım ki sadece tek başına gider gelir.Onun kardeşi sarılmasında ne var böyle düşünmek çok ayıp oluyor yıllarca evli abimin neden uzak durduğuna anlama veremezdim yada yengem odadan çıkınca gelip annem yada bana sarılmasında lütfen şu zihniyetten çıkın çok tehlikeli bir abim var canım ciğerimdir o bana sarıldığında eşimin yüz şekli değilse bence küfürden hiçbir farkı yok biraz empati lütfen birazcık...

Kardeşini kıskandığım fln yok, konu sahibi eşim ailesi geldiğinde beni yok sayıyor demiş, ben de aynısını yaşadım, benle gözgöze bile gelmezken kardeşine sarılıp oturuyordu dedim, evet kendimi dışlanmış hissettim ve bunu paylaştım konu sahibiyle, siz niye bana saldırdınız anlamış değilim.

Bunun adı resmen kıskançlık başka hiçbir adı yok yanımızda başkaları varken bizde öyle oluruz yanyana otursak bile aramızda mesafe olur eşimle ne var bunda illa göstermek mi lazım bu kadar mutluyuz birbirimize düşkünüz elele kolkolayız...İşte bunlar hep farklı zihniyetlerin birbirleriyle evlenmesiyle oluyor eşiniz utanıp çekinirken siz ne düşünüyorsunuz yazık gerçekten çok yazık abiniz kardeşiniz olsa eşinizin yanında ona sayılmayacak mıydınız yani empatiden bahsediyorum ama beni duyan yok.

Umarım zamanla düzelir. Sizin onun aileniz olduğunu anlar. Büyük ihtimalle ailesine kendini ispat etmeye çalışıyor sizden kopmam gibi. Akşamları için program yapsanız film izleme gibi..

O kadar benzer ki yaşadıklarımız aynen kardeşleri gelince sarmaş dolaş bana arkasını dönüp oturuyor ben çay getir onu getir bunu getirde aklına geliyorum.bana canım bitanem ne diyorsa onlara da aynı diyor ne farkımız var onlarla.sen nasıl ikna ettim taşınmaya benimki asla yapmaz

Yaş 33.bazen iş yapıyorum temizlik malzemelerini ortada birakiyobır isim isim bitince kaynanam gelince hani iş yapıyor der de geri gider diye ama yok AA iş mi yapıyorsun der geçer oturur
kabahat sizde altı üstlü otırmanın aynı evden bir farkı yok. Hattayı baştan yaptınız

Umarım zamanla düzelir. Sizin onun aileniz olduğunu anlar. Büyük ihtimalle ailesine kendini ispat etmeye çalışıyor sizden kopmam gibi. Akşamları için program yapsanız film izleme gibi..
Bizim öyle planımız olamaz ki aklı hep onlarda.bugjn işten geldi beş dakika sonra kaynana bir bahaneyle bizde içeri geldi otur demedim yemek yiyecektik yer misin demedim çünkü çok sinirlendim.

Durumu sadece yaşayan bilir

Ona sarılıp el ele oturuyorlarsa en azından bizi yok saymasinlar ama

Bu akşam da bütün keyfimizi kaçırdıgi gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…