• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin Ailesi

Çok teşekkür ediyorum 🙏🏻 Gözlerim doldu okurken gerçekten o kadar bunaldım ki. Eşimi severek evlendm seviyorum ama onu karşımda hissediyorum yanımda değil. Konuştum tabi konuşmam mı neler hissettiğimi de anlattm ama yine aynı devam etti. Eşim yanımda olduğunu hissettirse zaten dağları karşısına alır insan. Ama eşim onlara sessiz bana gelnce ben ağzımı açsam karşnda hasta insan var oluyo. Ben bişey diyecek olsam karşı taraf ağlıyo manipüle ediyo. Bi de benden normal olmam bekleniyor. Laflarını istedikleri gibi soksunlar ben bir gün aramayın kötü oluyorm sitem ediyorlar. Diyorm neden hergün konuşuyoruz ya. Eşime de diyorm. Ailesine de. Tabi araym ama neden hergün. Kmse yine umursamıyo bu durumu. Sinir bozucu gerçekten. Eşim uyarıyo da ailesini ama anlamyorlar. İnanın çocuk gibi azarlanıyoruz hergün aramayınca. Oğlu arasın ben ne konuşabilirim hergün mesela.
bak esim uyariyor ama onlar anlamiyor demissiniz . emin olun oda farkindadir erkekler boyle durumlarda bocalar heleki evliligin ilk yillarinda . Kac sene sonra " keske baslarda sana boyle yapmasaydim " diyen eşler gordum ben. Malesef boyle durumlarda is kadına dusuyor . Alttan alttan ince ince islemek gerekiyor evliligi . Esinizde huzursuz bi yuva istemez elbet. Ona biraz ogreteceksiniz biraz dinleyeceksiniz boyle gececek yoksa surekli baskalari yuzunden tartisma yaparsiniz ve sonunuz olmaz yazık etmeyin kendinize. He deyip gecin esinize sımsıkı sarılın. Birakin ne derlerse desinler icinize dert etmeyin bunlari. Ha birde siz esinizin cabasini goremeyebilirsiniz sinirli ve uzgun oldugunuz icin kendimde yasadgm icin soyluyorum o an gormyyoruz sadece kendimizi goruyoruz onlari sus pus saniyoruz cok sonradan farkedebilirsin onun cabasini o yuzden is isten gecmemesi lazım. Farketmeye calisin

Hanımlar merhaba, bir senelik evliyim. Eşimin ailesini başta gerçekten çok sevdim fakat daha sonra düğün sürecinde bir sürü laf sokma oldu. O kadar özeniyordum ki düğünümle ilgili herşeye. Pandemiye denk geldiği için içimde kalan bir sürü şey oldu. Bunun üzerine eşimin ailesi düğünüme bir sürü laf söylediler. Yok böyle düğün mü olur ne biçim evlendiniz vs. Daha balayında ağlamaya başladım. Ayrıca görümcem de hep kendisini benimle kıyaslayan bir insan. Sürekli kıyas yapıp ben böyle yaptım sen böyle yapmadın diyerek üstünlük kurma peşinde. Daha doğmamış çocuğum için bile ilk torun benmki olacak senden önce hamile kalmalıyım diyen saçma span bi insan. Ben konuşmuyorum kendisiyle ama eşimin ailesine gittiğimde zorla muatap olmak zorunda kalıyorum. Sinirlerim çok bozuluyor. Bir de düğünü eşimin tarafı yapmıştı biz boşanma noktasına geldik eşimle. Kayın pederim size düğün yapmasaydık keşke masraf oldu dedi çok ağrıma gitti. Domates mi aldın marketten diyecektim. Şimdi bana gelecekler ve ben gerçekten aşırı sinirliyim çnkü eşimle evlendiğimizden beri hzuurumuz kalmadı. Hiçbir şeyi özendiğim gibi yaşayamadım ve bu yüzden unutamıyorum olanları. Sizinle paylaşmak istedim aranızda bu konuda deneyimli olanlar belki yardımcı olabilirler nasıl davranmam gerektiği konusunda. Şimdiden teşekkür ederim. Bu arada belirteyim benm karşı tarafa kesinlikle ufak bir karşılık verme ya da saygısızlığım olmadı. Eşimle de evliliğimiz bitti denilebilir. Çnkü birbirimize saygımız kalmadı. Ben yanında bana laf sokulduğunda susan bi adama saygı duyamıyorm bu da ilişkimizi çok zedeledi. Ne yapabilirim sizce?
Biten evliliği sürdürmeye devam etmeyebilirsiniz.Gereksizce gerilmek yerine çat çat hakkınızı savunabilirsiniz.

Hanımlar merhaba, bir senelik evliyim. Eşimin ailesini başta gerçekten çok sevdim fakat daha sonra düğün sürecinde bir sürü laf sokma oldu. O kadar özeniyordum ki düğünümle ilgili herşeye. Pandemiye denk geldiği için içimde kalan bir sürü şey oldu. Bunun üzerine eşimin ailesi düğünüme bir sürü laf söylediler. Yok böyle düğün mü olur ne biçim evlendiniz vs. Daha balayında ağlamaya başladım. Ayrıca görümcem de hep kendisini benimle kıyaslayan bir insan. Sürekli kıyas yapıp ben böyle yaptım sen böyle yapmadın diyerek üstünlük kurma peşinde. Daha doğmamış çocuğum için bile ilk torun benmki olacak senden önce hamile kalmalıyım diyen saçma span bi insan. Ben konuşmuyorum kendisiyle ama eşimin ailesine gittiğimde zorla muatap olmak zorunda kalıyorum. Sinirlerim çok bozuluyor. Bir de düğünü eşimin tarafı yapmıştı biz boşanma noktasına geldik eşimle. Kayın pederim size düğün yapmasaydık keşke masraf oldu dedi çok ağrıma gitti. Domates mi aldın marketten diyecektim. Şimdi bana gelecekler ve ben gerçekten aşırı sinirliyim çnkü eşimle evlendiğimizden beri hzuurumuz kalmadı. Hiçbir şeyi özendiğim gibi yaşayamadım ve bu yüzden unutamıyorum olanları. Sizinle paylaşmak istedim aranızda bu konuda deneyimli olanlar belki yardımcı olabilirler nasıl davranmam gerektiği konusunda. Şimdiden teşekkür ederim. Bu arada belirteyim benm karşı tarafa kesinlikle ufak bir karşılık verme ya da saygısızlığım olmadı. Eşimle de evliliğimiz bitti denilebilir. Çnkü birbirimize saygımız kalmadı. Ben yanında bana laf sokulduğunda susan bi adama saygı duyamıyorm bu da ilişkimizi çok zedeledi. Ne yapabilirim sizce?
Evde eşinizle kavga edeceğinize eşinizin ailesine anında tepki verin susmayın, eminim eş ailesinin yanında susup susup evde eşinize patlıyorsunuz , gereken tepkiyi koyun ve düğünle ilgili olan biteni unutun, onlar size bişey derse anında susturun çok durmayın, sık gidip gelmeyin...

Çok haklısınız. Eşime de kinlendim çok. Ve nerdeyse bu yüzden defalarca boşanma noktasına geldik çok kavga ettik. İnsanın ağrına da gidiyor bana laf sokulurken ağzını açmıyo ben biiey diyince yalnızlen bana patlıyor. İnanın çok zor. Alışamıyorum bu düzene. Ben hazırcevap biri de değilim muhtemelen ondan bunları yaşıyorm zaten.
Size laf sokulmuyor ki. Düşün sizin olduğu kadar eşinizin de. Siz neden herşeyi üstünüze alınıyorsunuz. Hadi alındınız, annesinin kardeşinin dediği için eşe neden kırılıyorsunuz. Herşeyin en iyisi düşüncesinden kurtulamadığınız sürece bu kısır döngüde kalacaksınız. Kişiye göre değişir en iyisi, siz beğendiyseniz, mutluysanız en iyisidir. Başkalarının söylediği lafla veya kıyıslama ile modunuz düşüp mutsuz oluyorsanız başkaları ile yarışıyorsunuzdur. Başkaları işe yarıştığınız sürece yetersizlik hissine alışın.

Çok teşekkür ederim 🙏🏻 Gerçekten o kadar kötüyüm ki uzun süredir bu konulardan. Ne evliliğiimizi yaşadık ne mutluluğumuzu burda yazmadığım bir sürü lafları var. Ben de hazır cevap bi insan olamadm hiç bi zaman. O yüzden bunları yaşıyorum. İnsan üzülüyor en güzel en mutlu olmamız gereken zamanlar geçti gitti. Çoğu zaman eşimin gözünde kendi değerimi sorgular oldm. Yanımda hissetmiyorm çnkü. Benm düğünüm onun da düğünü. Nişanımıza laf söylendi. Ev tuttuk ona laf söylendi. Hergün aramamam bile kabahat. O kadar bunaldım ki. Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için çok yardımcı oldunuz 🙏🏻

Ben söyle bir sey fark ettim: Her ailede farkli manipulasyonu kullananlar var. Kimi duygusal siddet uyguluyor, kimi cocuklari kullaniyor, kimi "sana hakkimi helal etmem"leri havada ucurtuyor ve insanlar genelde bunlara karsi savunmasiz kaliyor. Esiniz de belli ki kendini bunlardan daha ayiramamis, cünkü disardan bakilinca ve tarafsiz bakilsa ailesinin yaptiginin yalnis oldugunu aslinda görmesi gerkirdi. Esiniz daha kendi sözünü ailesine geciremiyor, o yüzden sizinle kavga ediyor, cünkü orda "kazanma" sansi var. Ailesiyle her gün telefonda konusmak istemiyorsaniz konusmayin. Trip atmak isterlerse istesinler. Insan icinde gelmiyorsa bu konuda kendini zorlamamali. Evinize gelince ailesiyle ilgili konulari eve getirmeyin. Dönerken yolda konusun, ama onlarin sizinle beraber eve girmesini müsade etmeyin.

Bizim esimle bu konuda basit bir anlasmamiz var. Herkes kendi delisinden sorumlu, cünkü herkesin nazi kendi ailesine gecer. Onun ailesinden biri hata yaparsa o devreye girer, bende kendi ailemde. Ha baktik yine olmuyor, o zaman herkes gösterecegi tepkisinde serbest.
Görümcenize sahsen "önemli olan hangi sehzadenen ilk dogdugu degil. Kimin tahta cikacagi validesine bagli. Evvela validesi kudretli olan kazanir" derdim ve kahkahayi patlatirdim. Sacmalikta sınır tanimayanlarla dalga gecmek serbest bana göre. Dügününüze gelince: Evet istediginiz gibi olmus olmayabilir, ama belli ki baska bir aciginizi bulamiyorlar ki hep ayni konuyu aciyorlar. Orasini hic ciddiye almayin. "Cok merakliysan baba sana ve anneye böyle sanli bir dügün yapalim tekrar, icinde kalmasin" deyin gecin. Yapistirin cevaplari. Hep susarak bir yere varamazsiniz. Esinizin "karsinda tansiyon/hastalikli biri var" demesine gelince. Madem hasta o zaman kösesine cekilsin. Laf sokacak enerjisi varsa, cevap kaldiracak enerjisi de vardir. Ve inanin pat pat diye milletin cevabini vermeye baslasaniz bir zaman sonra bulasmayi birakiyorlar. Görümcenizin sidik yarisina cevirdigi seylere bir bakin. Gercek basarisi ve ic huzuru olan biri buna gerek bile duymaz. Acimak lazim biraz
Önemli olan kimün tahta çıkacağı 😂😂 bayıldım buna 👍

yaşadıkllarınızın çok benzerlerini dört yıldır yaşıyorum, sizin derdiniz düğününüzün eleştirilmesiyle dile dolanmasıyla sınırlı kalmış yatın kalkın şükredin, bu konu sayesinde ben de yazan herkesten akıl almış oldum doğru gerçekten neden kendimiz tepki göstermiyoruz da kocalarımızdan bekliyoruz vermeyince de yine kocalarımıza bilenip ilişkimizi yıpratıyoruz ki.. herkese hak ettiğini vermek lazım. susmak saygı değil eziklik görülüyor ve her seferinde vites artırıyorlar.

1 sene gecmis hala dugunu konusmaniz sacma degil mi?Bitmis gitmis iste,kotu deseler nolur iyi deseler.Esinizle kavga etme sebebiniz nedir?Eger cidden bosanmayacaksaniz yaninda ailesini kotulemeyin,yok sayin,konusmayin evde.Gorumce kim yani?Niye ben gorumcemi dert edeyim?Baska sorun varsa bilemem.Ama bunlar icin bosanmak sacma.Evlilik strateji isi.Azcik strateji yapin.Adaya veda etmek istemiyorsaniz tabi.

Hayır

Sevgi çok yıpranıyo ya. Çünkü nazikçe söyledim dedim biz mutluyuz biz böyle istedik. Düşünün bir sene geçmiş yıldönümü kahvaltı yapıyoruz hala düğünün kötüydü deniyor. Bi yer taşıcam susamıcam kendimden çekiniyorum artk. Onlar yüzünden bütün mutluluğumuz bozuldu. Eşim ailesiyle benm aramda kaldı. O da benden vazgeçti şuan bence. Çnkü evli gibi değiliz. Sevgiliyken daha mutluydk.
Arkadas dugunun nesi kotu olabilir diyemiyor musunuz?Halayi mi eksik cektik?Kasap havasi mi az geldi nesi kotuyydu derim ya.Eger dert ediyorsam.Bidahakine dugunume seni cagirmam ozman de sende😄Koca kisisi de alsin agzinin payini madem.Kurupasta mi bayatti yani nedir bu dugunun kotuydu geyigi🙆

Ben de sizin gibi düşündüğüm için eşimle aram bozuldu evli gibi değiliz hiç artık. Çünkü ben kendimi evlenene kadar hiç ezdirmemişim ekonomik olarak mesleğim de var kimseye bağlı da değilim. Saygımdan sustum gerilmeyelm dedm ama doğmamış çocuğuma kadar kıyas yapılıyor ve eşimin burda sessiz kalması bizi çok yıprattı. Sonuçta düğünü bi insan için en önemli zamanıdır gerçekten kötü olduğnu düşünseler bile ne biçim düğündü diyerek aşağılamaları yanliş ve buna eşimin susmasu da yanlış diye düşünüyorum. Eşime böyle söylediğimde görüşmüyorum gitmiyorum işte diyo. Ama benm derdim onlarla görüşmesi değil ki ben karısıyım ve benm yanımda orda laf söylenmesine susması.

sen kendi kendini saydıracaksın
suratınla onları adam edeceksin
bende eşime dedim ya sen beni savunursun yada ben kendim hallederim dedim , ben birşey diyemem dedi
suratımla çokta güzel hallettim , birgün kv senın yanında konuşmaya korkuyoruz demişti ,

Düğünü erkek tarafı yaptı. Kötü olduğunu düşünüyorsanız, sizin ayıbınız deseniz, kendilerine laf gelmesin diye bir daha birşey demezlerdi.
O zaman da karıştırmadn ki bi diyorlar. Hayır ben karışın karışmayın da demedim hiç zaten doğuda görevdeydim iznim çok azdı ve hızlı bi şeklde halletmek zorunda kaldım çoğu şeyi. Ama dediğiniz güzel gerçekten birdhaakine bu crvabı vericem

sen kendi kendini saydıracaksın
suratınla onları adam edeceksin
bende eşime dedim ya sen beni savunursun yada ben kendim hallederim dedim , ben birşey diyemem dedi
suratımla çokta güzel hallettim , birgün kv senın yanında konuşmaya korkuyoruz demişti ,
İşte ben saf gibi aman iyi olayım aman terslemeyim diye diye evliliğim bitti. Dediğiniz gibi yapmak lazım.

yaşadıkllarınızın çok benzerlerini dört yıldır yaşıyorum, sizin derdiniz düğününüzün eleştirilmesiyle dile dolanmasıyla sınırlı kalmış yatın kalkın şükredin, bu konu sayesinde ben de yazan herkesten akıl almış oldum doğru gerçekten neden kendimiz tepki göstermiyoruz da kocalarımızdan bekliyoruz vermeyince de yine kocalarımıza bilenip ilişkimizi yıpratıyoruz ki.. herkese hak ettiğini vermek lazım. susmak saygı değil eziklik görülüyor ve her seferinde vites artırıyorlar.
Ya biliyoruz biz de tabi cevap vermeyi kesinlikle ama insanın bi seviyesi vardır ben neden kendimi daha doğmamış çocukları kıyas yapan bi zihniyetle bir tutup seviyesine ineyim. Ortamda bozsam biliyorm kavga edicez. Susup geçiyorum eşime de diyorm bak benm ailemle ilgili bi durum olduğunda ben konuşurum sen de kendi ailenle konuş ben diyince kötü oluyorm diye. Ama eşim çok pasif. Ya benm kardeşimin aklına bile gelmez ilk torun gibi saçma bi düşünce tarzı mı var. Cahillikten başka bişey değil.

Evliliginiz bitmis hala dert ettiginiz seyler bunlar mi?

Ya biliyoruz biz de tabi cevap vermeyi kesinlikle ama insanın bi seviyesi vardır ben neden kendimi daha doğmamış çocukları kıyas yapan bi zihniyetle bir tutup seviyesine ineyim. Ortamda bozsam biliyorm kavga edicez. Susup geçiyorum eşime de diyorm bak benm ailemle ilgili bi durum olduğunda ben konuşurum sen de kendi ailenle konuş ben diyince kötü oluyorm diye. Ama eşim çok pasif. Ya benm kardeşimin aklına bile gelmez ilk torun gibi saçma bi düşünce tarzı mı var. Cahillikten başka bişey değil.
geçenlerde ilk defa bir konu açmıştım, bir üye şöyle yorum yapmıştı 'siz de artık hanımefendi çizginizden çıkın gördüğünüz gibi hak etmiyorlar' beni öyle bir uyandırdı ki bu sözler. birisi de şey demişti 'eşiniz ailesine karşı bu kadar suskunsa maddi manevi bir destek görüyordur illa ki yoksa bu kadar politik olması başka şekilde açıklanamaz'

bir de sen kendi aileni ben kendi aileni uyarmalıyım anlaşması için doğru zaman galiba ilişkinin başı. ben bunun için çok geç kaldım. sizin durumunuzu bilmiyorum ama kuzenim bunu çok güzel başarmıştı ona imreniyorum. bir de annemle babam. babam 11 kardeş benim 7 tane amcam var. haliyle annemin 7 eltisi 4 görümcesi var. fi tarihinde akıl edip evlenmeden bu konuşmayı yapıp anlaşmışlar. 30 yıldır ikisinin de kafası kulağı rahat..

elbette cehaletle karşı karşıyayız elbette bu insanlar böyle anormal davranışlarıyla kendilerini düşürüyorlar ama bize dert oluyor işte bu eylemlerin sonuçları. ben de hep sizin gibi düşünüyordum ama artık düşündüğüm gibi değil onların davrandığı gibi davranmaya karar verdim. yoksa tek çare boşanıp kurtulmak gibi görünüyor akıl sağlığımız için..

Öncelikle merhaba, bu konu anladığım kadarıyla hayatınızın merkezinde ve devamlı olarak hem sizi üzüyor hem de eşinizle karşı karşıya gelmenize sebep oluyor. Kendim de yaklaşık 15 aylık evliyim ve benim de evlilik sürecim pandemi döneminde geldi ve inanın benim de içimde birçok şey kaldı ama hep önce sağlık olsun, Allah nasip eder bir oğlum olur onun sünnet düğününde içimde kalanları yaparım vs. şeklinde farklı şekillerde düşüncelerimi dağıtmaya çalıştım.
Öncelikle bu konuda eşinizin tutumu çok önemli, eşinizle düzgün bir şekilde bu konuyu en baştan bugüne kadar sizi rahatsız eden, onu rahatsız eden, üzüldüğünüz konular ve beklentilerinizi açık bir şekilde konuşmalısınız.
Sonrasında eşinizin sizinle ailesi arasındaki tutumu çok önemli. Kendi ailesine karşı sizin yanınızda olduğunu ama onları da yok saymayacağını ve ezmeyeceğini belli etmeli ama bir hataları var ise de bunu da onlarla konuşmalı ve dikkat etmelerini istemelidir.
İnanın ben de çok kırgınlık yaşatan olaylar yaşadım. Balayı, İlk gecemiz vs. ağlamalarla dolu ve bu hem benim hem ailemin yüzünden ama artık geçmişte olanları değiştiremediğimi anladığım için bu konuları dağıtacak şeylerle ilgilendim ve beni mutsuz eden şeylerden uzaklaştım.
Şu anda önceliğiniz eşiniz ile aranızı iyi tutmak ve ev içerisinde bu konuları sürekli açıp, tartışma yaratmamak olsun. Sonrasında artık zamanı geri alamayacağınız için kendinize aynı şeyleri tekrar hatırlatmayın. Ben bunları yapabildikten sonra eşime, kendi ailesine karşı hiçbir zaman saygısızlık yapmayacağımı, iyi ve kötü günlerinde yanlarında olacağımı, gelirlerse saygıda kusur etmeyeceğimi ama hiçbir şekilde bir adım ötesinin olmayacağını söyledim. Bence bu yeterli. Yani arada saygı olduktan sonra özel bir sevgi zaten insanın içinden gelmelidir. Siz de bu şekilde yapabilirsiniz. Mesela eşim haftada bir gün ailesini ziyarete gider ama ben ayda 1 defa onunla birlikte giderim. Özel olarak aramam, sadece kandiller vb. özel günlerde ararım. Doğum günleri olur gideriz, bayram olur gideriz. Onun haricinde aradaki mesafeyi ailesi ve akrabalarına karşı korurum.
Eşinizi en iyi tanıyan sizsiniz. Ona karşı neyi nasıl konuşacağınızı bilip, orta yolu bulmalısınız ama hiçbir zaman kendinizi kim olursa olsun ezdirmeyin.
Sevgiyle

Eşinizin ailesinin düğünde yapmak istedikleri /yapmanızı istedikleri ama sizin kabul etmediğiniz bir detay mı vardı da kendi yaptıkları düğün için size karşı bu kadar tepkili davranıyorlar?

Ailesine gitmemesi kendi tercihi benm öyle bi isteğim olmadı. Ama bana senin yüzünden diyor. Yani laf sokan onlar saygısızlık etmiyorm karşılık bile vermiyorm ağzımı açtığımda eşim bana diyo sen böyle böyle dedn. Susuyorm doluyorum iyice

Ailesine gitmeyerek sizleri yüz göz etmiyor, kendince bu şekilde kurmuş dengeyi neden illa konuş diye zorluyorsunuz, konuşursa kavga çıkacak belli ki adamı neden bu kadar zorluyorsunuz. Düğünü beğenmemişler, beğenmesinler nedir sizi bu kadar zorlayan, bu tür organizasyonlarda mühim olan sizin mutluluğunuz, beğenmişsiniz yapmışsınız gerisi boş. Ne diye hem kendinize hem eşinize hayatı dar ediyorsunuz. x i beğensinler y yi beğensinler niye bu kadar üzerinde duruyorsunuz. Siz böyle yaptıkça sonunda eşinizi kaybedersiniz, değer mi ? Mesafeli he he tamam şeklinde görüşüp muhatap olmayın hepsi bu. Her şeyi de laf sokmak olarak algılamayın bu kadar üzerinde düşünmeyin. Siz böyle yaptıkça o ailesine gitmedikçe daha çok bilenecek size, neden yapıyorsunuz bunu. Yıl olmuş aynı konu aranızda gerginlik sebebi, ters tepiyor görmüyor musunuz, boşansanız daha mı güzel olacak. Sizin aileniz olsaydı beğenmeyen, eşiniz de aileni benzet, çemkir onlara deseydi yapacak mıydınız tabi ki yapmayacaktınız o halde ondan da bunu beklemeyin

Back
X