Duymak İstediğini Duyacak, Görmek İstediğini Göreceksin..
Duymak İstemediğini Duymayacak, Görmek İstemediğini Görmeyeceksin..
Hepsi Bu..
Yoksa Hayatı Kendine Zindan Edersin..
Evet olaylar benziyor birbirine.Siz ne durumdasınız şu an peki?
Azıcık politikacı olun ya. Durmadan şikayet edilmesini erkekler sevmez .Zamanın da bu hataları biz de yaptık ondan biliyoruz.
Kaldı ki öyle bir an geliyor senin ailen yanlış bir şey yapıyor.Bu sefer eşin söylediğin de hop dur bakalım ben senin ailene laf ediyor muyum diyemiyorsun .Başlıyor senin ailen benim ailem.
Benim babam eşimle evleneceğimiz zaman kenara çekmişti ve şu öğüdü vermişti ne olursa olsun aileleri karıştırmayın kötülemeyin.
Bu arada annemle babam ayrı demek adam biliyor ne yanlış.Şöyle bir şey anlatayım kadın ölür cehennemin kapısı açılır şeytan eğilerek şöyle seslenir hoş geldin üstadım.Bırak direk söyleme eşinin bu olanları dolaylı yoldan farketmesini sağla
benim durumum çok mücadele verdim 96 da evlendim 13 yıl berabek yaşadık ama heryıl sorun küsmeler annesine gitmeler o gitti ben getirdim sonra ortak bi ev aldık ben ağır bir ameliyat için hastaneye yattığımda evi annesine kaçımış ben bunu rüyamda gördüm ve avukatlarıma araştırmalarını söyledim eşime diyordum ama bek arkamdan iş ceviriyorsun allah ayaklarına dolandırır dedim eşim de ne alakası var diyordu ve allah doğrunun yanındaymış hemen mahkeme aştım ve evi kazandım nafaka bağlattım çocuklarımın velayetini aldım ve boşadım şimdi 4yıllık ayrıyım kendisi öğretmendi eğitimci şimdi çocuklarımla yaşıyorum tekrar evleniyim diyorum ama ağzım yanıncada çok korkuyorum
Yok uzağız neyse ki.Aynı şehir ama farklı ilçelerdeyiz.Şimdi sen yaptıkları yanlarına kar kalsın mı diyorsun:85:
Canım benim hiçkimse yaptığı kötülükten kar etmez. Ama sen eşinle ters düşmeye devam edersen zarar edersin. Bu da onların ekmeğine yağ sürmek olur. Gitmezsen bak bi bayramda gelip görmedi bizi derler kinci derler fesat derler eşine karşı daha da haksız duruma düşersin. Sırf eşine iyi niyetini göstermek için gitmelisin. He suratlarına bakma orası ayrı bi olay. Ama git bir saat bile oturma ellerini öp kalk gel. Bu tip durumlarda politik olmak lazım yoksa daha dibe vuruyoruz. Benimde eşim bana hiç hak vermez mesela. Altlı üstlü oturuyoruz güya ama evimde bi çay içmem nasip olmamıştı. Eşim desen eve gelmeden anasının yanındaydı Dışarı çıkardık anası arar nerde kaldınız çabuk gelin diye hesap sorar evimin kapısını kilitlememe izin vermez hep açıktır o kapı düğünümde herşeyi zorla yaptırttım(söyledikten sonra ne kıymeti kaldıysa işte) ve oldukça zenginler benim ailemin durumu pek iyi değildi bu sebeple yani. Akşama kadar laf sokar anneme giderim laf olur ama kendi evli kızı yanında ayrılmaz kızının olmadığı günler ağır işlere girişilir ve yardıma koşmam beklenire ama özellikle kızının evde olmadığı günler! anneme babama bile hakaret eder boşanıyorum dedim eşime en son aldım tasımı tarağımı terkettim ev almadan gelmiyorum ben dedim. Şükürler olsun kurtuldum. He şimdi ne yapıyorum eşim iyi niyetimi bilsin diye haftada bir iki yarım saat oturup geliyorum suratsız bir şekilde yapıyorum bunu eşimin gönlü oluyo annesi deliriyor. Ben artık eşimin gözünde iyi niyetli biriyim ben haklıyım ama ailesi haksız. bunu politik davranarak başardım sende öyle yap tecrübe konuşuyor canım..
bakıyorumda sorunların geneli aynı. bende benzer şeyleri yaşadım yaşıyorum psikolojim bozuldu nerdeyse.. yeni evliyim ama 20 yıllık evli gibi oldum....öğrendiğim bişey var kocana annesini babasını şikayet etmeyeceksin çünkü bir şekilde onları haklı çıkarıyor. evdeki tek kavga nedenimiz kayınvalidemdi baktım huzurumuz kaçacak daha evliliğin başında soğuyacağız birbirimizden eşimle onlar hakkında hiç kötü bişey konuşmuyorum. kayınvalidemlede araya bir mesafe koydum sürekli görsem bile gerekli olmadıkça kendim evliliğim hakkında bişey anlatmıyorum bişey sorarsa cevap veriyorum... kocamla huzurumu bozamam artık.. çok zor günler geçirdim çokk
Keşke o kadar özgür olabilsek ama ne yazık ki değiliz
Eğer geride kaldıysa sevindim senin adına.biz de bir süredir iyiydik ben hiç açmıyordum konuyu,ailesiyle ilgili bir şey söylemiyordum ta ki bayramda gitme işi çıkana kadar..eşimin tavrına kırıldım,insan eşinin arkasında durmaz mı veya en azından dengeyi sağlamaya çalışsa..Sözün özü benim eşte hayır yok galiba
Şöyle düşün onlar eşine ne yapıyorlar da yanların da duruyor. Şimdi diyelim bi olay yaşadım eşime şu şekilde aktarırdım hayatım ya böyle böyle oldu ama ben kötüye yormak istemiyorum ben mi yanlış anladım acaba sence bu neden böyle oldu.Derken derken ya bu kız altan alıyor ama sorun galiba onlarda tablosu oluşacak.Bu sadece misaldi .İnsan bazen sinirlerine hakim olamıyor biliyorum ama yanımızda olmasını istiyorsak çekmemiz gerek malesef böyle.Kötümüyüm neyim
benim eşimde arkamda durmuyor şimdi de annesine mesafeliyim diye söyleniyor ama üstüne gitmiyorum geçiştiyorum kavga gürültü olmuyor teğet geçiyoruz çok iğneleyici söylese bile aldırmıyorum. zamanla alışacak susacak elbet..az çok bildiğimi okuyorum. ama eşimle aramı iyi tutmaya çalışıyorum huzurumuz daha iyi eskiye göre.. biz nerdeyse hergün kavga ediyorduk ben hep ağlıyodum. denge filan kuramıyor erkek milleti annesigil ağır basıyor hep .. neymiş haklarını helal etmezlermiş.. ya benim hakkım ne olacak helal edecekmiyim acaba
Ben evli değilim ama bu tarz konuları görünce aklıma eski bir anı geliyor.. Hikayeyi tersten anlatacagım önce güzellikleri sonra ilk zamanları..
Çok sevdigim bir ablam şu an 5 yıllık evli 2 cocugu var, evlendikten 3 yıl sonra k pederi onun üzerine ev aldı dubleks deniz manzaralı. Bastan asağı stedigi gibi yaptırdı döşedi.. Eşinin ailesi ona çok düşkün, ilk bebegi dogdugu zaman 60 yasında adam gidip fotograf mak almıs, hevesliydin eşin alamadı bebegi çekersiniz demiş .. Bunlar sadece bizim gördüğümüz örnekler, tabiki birsürü güzellik daha vardır.. Ama bunlarda .. ablamın payı cok büyük, düğün zamanı yasadıgı sehirdeki düğünden önce kvalidesi arayıp görümcelerinin bileziklerini takacaklarını, sonra geri alacaklarını söylemiş. Aman anne demiş bugün var yarın yok onlar sen sıkma canını hem siz bana agırlıgımca altın getirseniz benim değerim edermi hiç bi gülen yüz yeter..
Evlendi aynı apartmanda oturuyorlardı sürekli birlikte yediler içtiler.. Hadi şunu yapsanda yesek .. ay canım bunu istedi sürekli emrivaki yaptılar.. Ablam hepsinde aman anne yarımsaatli iş cay olana kdr oluverir o dedi mutfaga girdi.. Bi süre sonra canım kızım sen bizim kızları geçtin benimkilerin daha bir çorbasını içmedim demeye basladı kpederi.. Ona sorulmadan karar alınmaz oldu.. Eşi memlekete otobüsle gitsin derken kpederi saçmalama helak olur dedi ucak biletlerini aldı.. En sonda işte evlerini aldı .. Bütün bu olaylar böyle gelişmemiş olabilirdi.. Eşinin ailesi çirkeflik yapabilrdi bir çöp almaz bir güleryüz göstermezdi ama ben ablamı tanıyorum biz ilk tanıstıgımzdan beri o hep aynıydı o ne yaparsa yapsın kendi için yaptı. en azından en güzel günlerini rezil etmedi cok mutlu oldu.. Bazen alttan almak bizi küçültmez yüceltir bir adım bin adım gelir. Rabbim yardımcınız olsun, umarım sorunlarınız çözersiniz.. En azından sizin için üzülmeyen insanları bu kadar önemseyip üzülmezsiniz..
Politik olma konusuna aynen katılıyorum...
Eşinin ailesiyle, gerekli durumlarda (bayram vb.) görüş. Mesafeni istediğin gibi ayarla tabi. Bu şekilde davranman eşini yumuşatır.
Ayrıca şunu düşün, onlarla hiç görüşmediğinde eşinle ikiniz devamlı onlardan bahsedeceksiniz, huzursuz olacaksınız. Ama arada sırada da olsa görüştüğünüzde, "Ailemle görüşelim, yok görüşmeyelim" mevzusu son bulacaktır. Sen de eşinle başbaşa daha mutlu ve huzurlu olursun..
(NOT: Tecrübeyle sabittirYeni evlisiniz, zamanla eşin senin ne demek istediğini anlayacaktır. Tabiki bunun tek şartı, eşinle aranı bozmamak)
Sevgiler...
Ben o kadar iyi düşünemiyorum canım sanırım o da benim eksikliğim.İyilik yapsalar bir adım gelene on adım giderim ama kötülük yapana iyilik yapamıyorum ne yazık ki,daha olmamışım ben demek ki..sağol iyi dileklerin için
bu anlattıklarımın onda birini bende yapamam malesef.. ama onun hayatına baktıgımda fena halde özeniyorum.. bende bi yerde patlarım vakit geçiririm ama aksam eşimi yerim bitiririm.. bu arada kendileri altın taktılar güya ya tüm altınlara el koydular iki düğündede o ayrıntıyı atlamışım.. unutmayın ne yaşadıgınız değil sizin o olaya bakıs acınız çok önemli.. ne yaparsanız kendiniz için yapacaksınız. konuyu takip edecegim umarım güzel gelişmeler olur..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?