Eşimin ailesine katlanamıyorum

ayy ne kadar güzel bir örnek allahım herkese böyle geçim nasip etsin

kesinlikle haklısnız bunu ilk msjımdada belirttim. ama yinede ben yok yere canımın sıkılmasını sindiremezdim bu hayatta hiç bişey benim mutlulugumdan önemli değil ya!! anlattıgım örnektede dedim ya, böyle olmayabilirdi ama o ztn ilk etapta karşılık bekledigi için yapmadı kendi öyle yapsı öyle aksi bile söz konusu değil. Herkes yapamaz Bende yapamam, ama imreniyorum elimde değil:) İnş sizde aşarsınız, en kısa zamanda bu günleriniz unutursunuz..

Yok uzağız neyse ki.Aynı şehir ama farklı ilçelerdeyiz.Şimdi sen yaptıkları yanlarına kar kalsın mı diyorsun:85:

Malesef herkesin yaptığı yanına kar kalıyor, şimdiden kafanı takma böyle şeylere...Bu zehir gibi bir şey bir kere aklınaa girerse çıkmıyor, ben 5 yıldır yapılanları unutamıyorum, ama gel gör ki herkes yaptığıyla kaldı bende aldığımla ödediğimde, çektiğim sıkıntıyla kaldım...Yol yakınken sil at kafandan hiç birşey olmamış gibi davranabiliyorsan ne ala...Sanırım başka yolu yok bu işin, ben yapamadım yapmaıyorumda umarım sen başarırsın...Allah kolaylık versin..

canım ben senin dediğin gibi de yaptım polyanacılıkta oynadım hizmette kusurda etmedim yeri geldi annemle kötü oldum kayınvaldemle iyi evime getirdim hastayken baktım kayınpederimede baktım geçe aç yatmasınlardiye tos süt yapar verirdim bunları eşim sevsin beni diye yapmadım allah rızası için allahtan korktuğum için yaptım ama hiç faydası olmadı evliliğimi kurtaramadım bundada vardır bi hayır dedim allah katında mükafatını aldımmı aldım onlar kirada otuyor eşimin piskolojisi bozulmuş bana yalvarıyor gel desem gelcek ama benim zerrekadar güvenim kalmamış şimdi evimi kazandım nafakada bağlattım çocuklarımla oturuyorum çocuklarım babalarını görmek istemiyorlardı ama ben yine kıyamadım çocukları ikna ettim ve buluşturuyorum ne yaparsan yap anneye düşkün olan erkek olmuyor malesef bizler evlatlarımızı yetiştiriyoruz benimde oğlan evladım var ama herzaman diyorum erkek annesiyle eşini idare etmek zorunda fakat olmuyor bu toplumda biyara boşanma sebepleri ailelerden kaynaklanıyor evlatlerımız mutlu olsun demiyor işte rahbetli babam derdiki kızım gelinmizin gavursuz hiç bir kayın valide gelinini kızı yerine koymuyor koymazda ama kızı olan anneler malesef damatlarını sevmeselerde kızıma eziyet etmesin diye susuyor bu toplumumuzun yarası malesef

Denedim olmuyor ben de yapamıyorum...

Kızım kızım deyip duruyordu evet öyle olmuyormuş anladık.Her şey olacağına varıyor demek ki bunun hazır bir formülü yok.

arkadaşım kaç yıllık evlisin bilmiyorum ama zaman en güzel ilaç.8 yıllık evliyim ilk aylar çok güzeldi ama çocuğum olup onlara hizmetkarlık yapmayı bırkaınca benden kötüsü olmadı.2 defa boşanma noktasına getirdiler 2 görümcem ve kaynanam.hemde eşimle hiç bir sorunum olmadığı halde.(bide 5 vakit namazalarını asla kaçırmazlar)ne iftiralar akla hayale sığmaz.bende ilk yıllar şikayet ederdim hep yüzlerine bişey diyemiyodum kocama hep şikayet , baktım biz yıpranıyoruz.sonra bende onlar gibi oldum.eşimin yanında gayet şirine :)) eşim yokken suratlarına bakmıyom.k.validem ilk evlendiğimde bişey söylemişti şimdi buna çok inanıyorum( bi gelin gittiği yere 7 senede alışır) ne kadarda doğruymuş. en son olay benim büyük görümce 34 yaşında evleniyo şimdi 15 günde bulduğu eş adadıyla :=)2 defa dedim ona mini fırını ben alayım alma sen.bana tmm dedi,gitmiş kendi almış geçen gün eşimde yengen sana demedi mi o alacaktı demiş oda yoo bişey demedi bende aldım demiş pisliikkk.önceden olsa ona derdim neden böyle yaptın ben sana dedim yaa.ama şimdi demicem keyfi bilir düğünden sonra alcam bi borcam gidicem ev görmeye :) şimdi ona dersem dicek ki ooohhh abim ona kızdı oda kuyruk acısından soruyo bana demedim mi diye...hiiiç umursamıcam ...piiss embesil nolcak...

Denedim olmuyor ben de yapamıyorum...

Bak aynı şeyleri bende yaşadım üç aşağı beş yukarı herşey aynı hatta burda kaç kişinin konusunu okuduysam da ekstrem olaylar dışında hep aynı...Merak edersen başlığım 'eşim bir şey ifade etmiyor'...Neyse, ben evlendiğimde eşim ailesiyle görüşmek istemiyordu düşün yapılanlar sonucunda ve bana gelme ailem seni haketmiyor diyordu...Bende inatla gittim ama hep tavırlıyken, artık dayanamadım yüz gözde olmadan çektim kendimi...Derken ne oldu biliyormusun o kendi ailesinde gece bile kalmayan kocam beni yalnız bıraktı gitti yatıya kaldı, bütün ihtiyaçlarını maddi manevi karşılamalar ki bunlar lüks ihtiyaçlar falan falan...Bu yüzden seninde bir sonraki aşamada karşılaşacağın durum bu, kocan sensiz görüşecek ve sorun çıkmasın diye belkide seni onlara kötüleyecek derken senin her gün kulağına farklı bir dedikodu gelecek ve sende kendini yiyip bitirecen...Umarım anlatabilmişimdir, anlattıklarım aynen tecrübeyle sınanmıştır :))

Boşversene paran cebinde kalmış=)ben daha yeni evliyim canım yıl olmadı.7 sene...bilmem o kadar katlanabilir miyim?yani eşim şimdiden dile getirmeye başladı boşanma laflarını,bununla beni korkutamayacağını henüz öğrenmemiş olmalı,tepemin tasını attırırsa ayrılırım,attırmazsa da bakalım neler olur..Mevlam görelim neyler...

eğer eşini seviyosan ve birebir bi sorununuz yoksa bence boşanma lafını alma bile ağzına.eşin söylediğinde de biz ailelerimiz için evlenmedik ki onlar için boşanalım de.inan sabırlı ol.sana yapılan herşeyi 7 yıl sonra onlar yaşıyoo ya kızından buluyo yada senden sonra gelin alırsa o gelinden :=) inan bak bu sana teselli olsun onlarda ettiğini bulacak hep bunu düşün.ben çektiklerimi anlatsam ağzın açık kalır...
bu arada paran cebinde kalmış dedin yaaa kaynanama göre o oğlunun parası oğlunun evi vs... ilk yıllar ağla ağla ölürdüm valla ama şimdi haydiri lilili yar haydiri lililiii yaaar :=) İT ÜRÜR KERVAN YÜRÜR...

Son düzenleme:

valla bazen ne kötüyüm desem de,beni anlamaları için aynı şeyin kendi kızlarının da başına gelmesi gerektiğini düşünüyorum.Bana ayrılalım derken biz onlar için mi evlendik demem,razı etmeye çalışır gibi..hodri meydan..suçlu olmadığım bir durumda alttan almak saçma geliyor bana niyeyse.

Bana da saçma ve anlamsız geliyor...

Alma zaten haksızken alttan...Biz kadınlar eşekci başımıyız?! Kendi kendimizi dibe sokmakta üstümüze yok...

Kendimizi haklıyken savunmayacaksak ya ne zaman savunacağız;haksızken mi?!!!

Ondan sonra bir sürü konular açılıyor o onu dedi, bu bunu yaptı, bunlar bunlar oldu...

Bu yaşadıklarımızın sebebi ve sorumlusu biraz da bizleriz... Bunların olmasına biz izin veriyoruz.

Sizin bu noktada eşinize çok şey düşüyor.

Çünkü sizin ve onun ailesi arasındaki dengeyi kurmak eşinizin görevi.

Direkt bu tarz olaylarda ailesiyle siz muhattap olmayın. Yüz göz olmaktan başka birşeye yaramıyor ne yazık ki...

Bende tam 9 aydır hiç bir şekilde ne tlfnla ne yüz yüze eşimin ailesiyle görüşmüyorum.fakat eşim bana baskı yapmıyor haklısın gitme diyor.bayramdada gitmeyi düşünmüyorum isterse arkamdan konuşsunlar umrumda bile değil.bizimde eşimle aramızda ki problemler çoğunlukla eşimin ailesi yüzünden oluyor.ben çok kafama takıyorum eşim onlar yaptı hatayı diyor hep boşver kafana takma diyor bende eşimin kafasına takmamasına çok sinir oluyorum.eşimde çok nadir gider ailesine zaten bağlı değil banada baskı yapan yok ama ben yinede hazmedemiyorum onların yaptıklarını ve eşimde hep benim gibi sinirli olsun istiyorum ama eşim olayları çabuk unutup banada kafana takma diyo buda benim sorunum...

Ben de ilk aşamada ona sinir olurdum,neden o da benim gibi tepkisini ortaya koymuyor diye,şu an sadece benim tepkime saygı göstermesine bile razı bir konuma geldim.ısrarla görüşmemi istiyor.Sen şanslısın bence en azından senin haklı olduğunu düşünen ve bu konuda baskı yapmayan bir eşin var...

ailelerinin sorunu bitmediği gibi arkadaşlar bende şunu anlamıyorum ya bu erkekler baskı yapıyor şiddet uyğuluyor hakaret ediyorlar bide utanmadan bizlerden kadınlık yapmamızı istiyorlar bizler soğudumuz için bu konuyada soğuk bakmıyoruz neden acaba gece başka gündüz başka bisali bu kadar dengesiz erkekler ya her şey huzur saygı sevgi ve mutlulukla olan şeyler fakat 5 gün eşinle yatsan iyisin ama birgün arkanı dönsen senden kötüsü yok nasıl bir mahluklardırki bizlere kötü davranmaktalar bende bunu anlamış değilim sonra adımız kadınlık yapmıyor oluyor sanki onlar bize erkeklikmi yapıyor acaba

Sakın kendini ezdirme. Nasıl başlarsa öyle gidiyor. Ben de kaynanamı öyle çok severdim ki. Eşimin ailesini el üstünde tuttum. Her tatilde aylarca onlarla birlikte oldum. Kendi aileme gidemediğim bile oldu. Ama buna rağmen yaranamadım. Şimdi eşimden de ailesinden de kurtuldum ama çok acı çektim ne yazık ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…