Ben evli değilim ama bu tarz konuları görünce aklıma eski bir anı geliyor.. Hikayeyi tersten anlatacagım önce güzellikleri sonra ilk zamanları..
Çok sevdigim bir ablam şu an 5 yıllık evli 2 cocugu var, evlendikten 3 yıl sonra k pederi onun üzerine ev aldı dubleks deniz manzaralı. Bastan asağı stedigi gibi yaptırdı döşedi.. Eşinin ailesi ona çok düşkün, ilk bebegi dogdugu zaman 60 yasında adam gidip fotograf mak almıs, hevesliydin eşin alamadı bebegi çekersiniz demiş .. Bunlar sadece bizim gördüğümüz örnekler, tabiki birsürü güzellik daha vardır.. Ama bunlarda .. ablamın payı cok büyük, düğün zamanı yasadıgı sehirdeki düğünden önce kvalidesi arayıp görümcelerinin bileziklerini takacaklarını, sonra geri alacaklarını söylemiş. Aman anne demiş bugün var yarın yok onlar sen sıkma canını hem siz bana agırlıgımca altın getirseniz benim değerim edermi hiç bi gülen yüz yeter..
Evlendi aynı apartmanda oturuyorlardı sürekli birlikte yediler içtiler.. Hadi şunu yapsanda yesek .. ay canım bunu istedi sürekli emrivaki yaptılar.. Ablam hepsinde aman anne yarımsaatli iş cay olana kdr oluverir o dedi mutfaga girdi.. Bi süre sonra canım kızım sen bizim kızları geçtin benimkilerin daha bir çorbasını içmedim demeye basladı kpederi.. Ona sorulmadan karar alınmaz oldu.. Eşi memlekete otobüsle gitsin derken kpederi saçmalama helak olur dedi ucak biletlerini aldı.. En sonda işte evlerini aldı .. Bütün bu olaylar böyle gelişmemiş olabilirdi.. Eşinin ailesi çirkeflik yapabilrdi bir çöp almaz bir güleryüz göstermezdi ama ben ablamı tanıyorum biz ilk tanıstıgımzdan beri o hep aynıydı o ne yaparsa yapsın kendi için yaptı. en azından en güzel günlerini rezil etmedi cok mutlu oldu.. Bazen alttan almak bizi küçültmez yüceltir bir adım bin adım gelir. Rabbim yardımcınız olsun, umarım sorunlarınız çözersiniz.. En azından sizin için üzülmeyen insanları bu kadar önemseyip üzülmezsiniz..
Yok uzağız neyse ki.Aynı şehir ama farklı ilçelerdeyiz.Şimdi sen yaptıkları yanlarına kar kalsın mı diyorsun:85:
Malesef herkesin yaptığı yanına kar kalıyor, şimdiden kafanı takma böyle şeylere...Bu zehir gibi bir şey bir kere aklınaa girerse çıkmıyor, ben 5 yıldır yapılanları unutamıyorum, ama gel gör ki herkes yaptığıyla kaldı bende aldığımla ödediğimde, çektiğim sıkıntıyla kaldım...Yol yakınken sil at kafandan hiç birşey olmamış gibi davranabiliyorsan ne ala...Sanırım başka yolu yok bu işin, ben yapamadım yapmaıyorumda umarım sen başarırsın...Allah kolaylık versin..
canım ben senin dediğin gibi de yaptım polyanacılıkta oynadım hizmette kusurda etmedim yeri geldi annemle kötü oldum kayınvaldemle iyi evime getirdim hastayken baktım kayınpederimede baktım geçe aç yatmasınlardiye tos süt yapar verirdim bunları eşim sevsin beni diye yapmadım allah rızası için allahtan korktuğum için yaptım ama hiç faydası olmadı evliliğimi kurtaramadım bundada vardır bi hayır dedim allah katında mükafatını aldımmı aldım onlar kirada otuyor eşimin piskolojisi bozulmuş bana yalvarıyor gel desem gelcek ama benim zerrekadar güvenim kalmamış şimdi evimi kazandım nafakada bağlattım çocuklarımla oturuyorum çocuklarım babalarını görmek istemiyorlardı ama ben yine kıyamadım çocukları ikna ettim ve buluşturuyorum ne yaparsan yap anneye düşkün olan erkek olmuyor malesef bizler evlatlarımızı yetiştiriyoruz benimde oğlan evladım var ama herzaman diyorum erkek annesiyle eşini idare etmek zorunda fakat olmuyor bu toplumda biyara boşanma sebepleri ailelerden kaynaklanıyor evlatlerımız mutlu olsun demiyor işte rahbetli babam derdiki kızım gelinmizin gavursuz hiç bir kayın valide gelinini kızı yerine koymuyor koymazda ama kızı olan anneler malesef damatlarını sevmeselerde kızıma eziyet etmesin diye susuyor bu toplumumuzun yarası malesef
Denedim olmuyor ben de yapamıyorum...
arkadaşım kaç yıllık evlisin bilmiyorum ama zaman en güzel ilaç.8 yıllık evliyim ilk aylar çok güzeldi ama çocuğum olup onlara hizmetkarlık yapmayı bırkaınca benden kötüsü olmadı.2 defa boşanma noktasına getirdiler 2 görümcem ve kaynanam.hemde eşimle hiç bir sorunum olmadığı halde.(bide 5 vakit namazalarını asla kaçırmazlar)ne iftiralar akla hayale sığmaz.bende ilk yıllar şikayet ederdim hep yüzlerine bişey diyemiyodum kocama hep şikayet , baktım biz yıpranıyoruz.sonra bende onlar gibi oldum.eşimin yanında gayet şirine :)) eşim yokken suratlarına bakmıyom.k.validem ilk evlendiğimde bişey söylemişti şimdi buna çok inanıyorum( bi gelin gittiği yere 7 senede alışır) ne kadarda doğruymuş. en son olay benim büyük görümce 34 yaşında evleniyo şimdi 15 günde bulduğu eş adadıyla :=)2 defa dedim ona mini fırını ben alayım alma sen.bana tmm dedi,gitmiş kendi almış geçen gün eşimde yengen sana demedi mi o alacaktı demiş oda yoo bişey demedi bende aldım demiş pisliikkk.önceden olsa ona derdim neden böyle yaptın ben sana dedim yaa.ama şimdi demicem keyfi bilir düğünden sonra alcam bi borcam gidicem ev görmeye :) şimdi ona dersem dicek ki ooohhh abim ona kızdı oda kuyruk acısından soruyo bana demedim mi diye...hiiiç umursamıcam ...piiss embesil nolcak...
Boşversene paran cebinde kalmış=)ben daha yeni evliyim canım yıl olmadı.7 sene...bilmem o kadar katlanabilir miyim?yani eşim şimdiden dile getirmeye başladı boşanma laflarını,bununla beni korkutamayacağını henüz öğrenmemiş olmalı,tepemin tasını attırırsa ayrılırım,attırmazsa da bakalım neler olur..Mevlam görelim neyler...
eğer eşini seviyosan ve birebir bi sorununuz yoksa bence boşanma lafını alma bile ağzına.eşin söylediğinde de biz ailelerimiz için evlenmedik ki onlar için boşanalım de.inan sabırlı ol.sana yapılan herşeyi 7 yıl sonra onlar yaşıyoo ya kızından buluyo yada senden sonra gelin alırsa o gelinden :=) inan bak bu sana teselli olsun onlarda ettiğini bulacak hep bunu düşün.ben çektiklerimi anlatsam ağzın açık kalır...
bu arada paran cebinde kalmış dedin yaaa kaynanama göre o oğlunun parası oğlunun evi vs... ilk yıllar ağla ağla ölürdüm valla ama şimdi haydiri lilili yar haydiri lililiii yaaar :=) İT ÜRÜR KERVAN YÜRÜR...
valla bazen ne kötüyüm desem de,beni anlamaları için aynı şeyin kendi kızlarının da başına gelmesi gerektiğini düşünüyorum.Bana ayrılalım derken biz onlar için mi evlendik demem,razı etmeye çalışır gibi..hodri meydan..suçlu olmadığım bir durumda alttan almak saçma geliyor bana niyeyse.[/QUOT
canım arkadaşım razı etme çabasıyla bi ilgisi yok sadece silkelemen lazım kendine gelmesi için.ve şunuda hiç bi zaman unutma hodri meydan her daim işe yaramaz bazen sabredip onlara hodri meydan dedirtmen lazım.boşatın boşatabiliyosanız dercesine...hayat senin ama ben derim ki yuvanı onlara yedirtme...sen boşanıp mutsuz olacağına sen sabırlı ol gerektiğinde evine gelsinler hizmette et ama göreceksin bi zaman sonra eşin sana sormadan çağırmayacak bile onları...sen iyi ol bırak eşin sana yapılanları kendi farketsin ve zamanla sana daha da bağlansın...bu anne babalarımızlada sabit bi tecrübedir...
valla bazen ne kötüyüm desem de,beni anlamaları için aynı şeyin kendi kızlarının da başına gelmesi gerektiğini düşünüyorum.Bana ayrılalım derken biz onlar için mi evlendik demem,razı etmeye çalışır gibi..hodri meydan..suçlu olmadığım bir durumda alttan almak saçma geliyor bana niyeyse.
Bende tam 9 aydır hiç bir şekilde ne tlfnla ne yüz yüze eşimin ailesiyle görüşmüyorum.fakat eşim bana baskı yapmıyor haklısın gitme diyor.bayramdada gitmeyi düşünmüyorum isterse arkamdan konuşsunlar umrumda bile değil.bizimde eşimle aramızda ki problemler çoğunlukla eşimin ailesi yüzünden oluyor.ben çok kafama takıyorum eşim onlar yaptı hatayı diyor hep boşver kafana takma diyor bende eşimin kafasına takmamasına çok sinir oluyorum.eşimde çok nadir gider ailesine zaten bağlı değil banada baskı yapan yok ama ben yinede hazmedemiyorum onların yaptıklarını ve eşimde hep benim gibi sinirli olsun istiyorum ama eşim olayları çabuk unutup banada kafana takma diyo buda benim sorunum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?