Bana da saçma ve anlamsız geliyor...
Alma zaten haksızken alttan...Biz kadınlar eşekci başımıyız?! Kendi kendimizi dibe sokmakta üstümüze yok...
Kendimizi haklıyken savunmayacaksak ya ne zaman savunacağız;haksızken mi?!!!
Ondan sonra bir sürü konular açılıyor o onu dedi, bu bunu yaptı, bunlar bunlar oldu...
Bu yaşadıklarımızın sebebi ve sorumlusu biraz da bizleriz... Bunların olmasına biz izin veriyoruz.
Sizin bu noktada eşinize çok şey düşüyor.
Çünkü sizin ve onun ailesi arasındaki dengeyi kurmak eşinizin görevi.
Direkt bu tarz olaylarda ailesiyle siz muhattap olmayın. Yüz göz olmaktan başka birşeye yaramıyor ne yazık ki...
iyi niyetle yazılmış anlıyorum ama benim çevremden gördüğüm örneklerde bu erkeklerin kendilerinin fark etmesi ve eşine daha da bağanması takriben 20 yıl alıyor. bu geçen sürede de kadın yaşadıklarından dolayı hissizleşmiş, duyarsızlaşmış, çocuklarından başka hiçbir şey için yaşamayan bir makine halini almış oluyor. kendine ait heyecanları, sevinçleri, yaşama bağlılığı kalmamış oluyor. annemde de, halamda da, şunda da bunda da benim gördüğüm bu.
evlenmeden önceki hayatlarında ailelerini doğru dürüst görmeyen, arayıp sormayan erkekler, evlendikten sonra sanki mükemmel aile bağları varmışcasına aileci oluyorlar. artık yeni bir ailesi olduğunu anlayamayan erkekler de onları öyle yetiştiren ve üzerlerinden iktidar mücadelesi yapan anneleri de hastalıklı. kendisine eş değil de sanki yetiştirecek bir çocuk almış gibi erkeğe her şeyi öğretme, yapamadığında katlanma, saçmalıkları alttan alma görevini tüm ağırlığıyla kadına yükleyen düzen de hastalıklı. dolayısıyla konu sahibi haklı olduğu halde, içinden gelmezken politik olmak istemiyor ve onu anlıyorum. bir kere de haklı olan kazansın be! ama eğilip bükülmeden, yırtınmadan, kazandığına sevinebilecekken kazansın. yoksa o kadar çaba sonucu zaten hakkın olan bir şeyi elde ediyorsan o sana zevk vermez ki...
eşine ailesini şikayet etme işini bil gerisi teferruat.benim arkadaşım eşine ailesini sürekli şikayet etti en sonunda bir sürü dayak konusu.şimdi 1.5 aylık evli geri geldi ve ben çok üzülüyorum.kadınalr biraz işini bilecek uyanık olacak.sen eşinle geçimine bak daha ilk başlarda başlama söylenmeye bence.zamanla yola gelir hemen bekleme.sadece senin eşinde yok bu durum emin ol.çünkü senin ailende öyle olsa sende dedirtmezsin eşine.
Henüz yeni evliyim ama bazen ayrılmayı bile düşündüğüm oluyor.Nedeni de şu;eşimin ailesi biz evlenirken tek bir çöp yardım yapmadılar aksine benim evimden alıp götürdüler,durumları kötü olsa sorun yok,kötü de değil..neyse bir de üstüne üstlük kendi yaşadıkları yerde olan düğünde takılanların ve paraların hepsine kondular ve benim ailemin yaşadığı şehirdeki düğünde de annesi arkamda durdu takı töreninde bazılarını yoldan çevirip altınları gizlice(!)çantasına attı.bir de davetlileri çok getirip bizim de bütçemizi altüst ettiler.Şimdi tüm bu olanlardan sonra ben iletişim kurmuyorum eşimin ailesiyle,onlar da bana iftira atmakla meşguller,çantaya konulan altınları takacaktık ama unuttuk şeklinde örtbas etmeye çalışıyorlar.
Sorun şu ki eşim de onları haklı buluyor,bayramda gitmeyeceğimi öğrenince tartıştık ayrılık bahsi bile geçti.Ama yüzlerini dahi görmek istemiyorum,beni de çağırmalarının nedeni elaleme hava..Eşim de bunları bildiği halde arkamda durmuyor çok sinir oluyorum.sizce ne yapmalıyım?içimde çok büyük bir kin var..en güzel günümü mahvettiler hala da mahvetmeye devam ediyorlar.Ben de eşimin baskılarından bunaldım,napacağımı bilmiyorum
Şöyle de bir durum var ki bu tarz yüzsüz insanlar boyun eğdikçe üstüne binerler..kabullenmiş göründükçe daha da abartacaklarından korkuyorum çünkü potansiyel var.
Şöyle de bir durum var ki bu tarz yüzsüz insanlar boyun eğdikçe üstüne binerler..kabullenmiş göründükçe daha da abartacaklarından korkuyorum çünkü potansiyel var.
merhaba burda yazılanları okuyunca okadar kötü oldumki ben eşimle 8 yıl flort ettim ve eşim beni hep ailesinden uzak tuttu kendide çok düşkün değildi.Ben flort dönemindeyken kaynanam yüzünden 2 kere nişan attım eşime aşıgım ama annesine tahamül edemiyorum yüzüme gülüp arkamdan hep iş çevirdi eşimi bende ayırmak için birsürü numara içimde öyle bir kin varki aslında kin tutmam ama kaynanama karşı atamıyorum sürekli biriktirdim.Evleneli 4 yıl bitti her akşam onlara gittik.Akşam eve gelince anne geldik diye telefon açıyordu.Haftanın 6 günü onlardayız pazar günü 2 kere arardı.Bu eşimle sürekli problem oldu şiddet çok gördüm.Evliliğe aşka olan inancımı yitirdim.Eşimin ailesine bukadar düşkün olması ve bana baskı yapması dönem dönem ondanda soguttu.Kaynanayla başa çıkan varmı tüyo versin.Şimdi eşimin ailesinden kimseyle görüşmüyor uzak duruyorum ama bu eşimi çok üzüyor.Napıcagımı bilmiyorum
Bende tam 9 aydır hiç bir şekilde ne tlfnla ne yüz yüze eşimin ailesiyle görüşmüyorum.fakat eşim bana baskı yapmıyor haklısın gitme diyor.bayramdada gitmeyi düşünmüyorum isterse arkamdan konuşsunlar umrumda bile değil.bizimde eşimle aramızda ki problemler çoğunlukla eşimin ailesi yüzünden oluyor.ben çok kafama takıyorum eşim onlar yaptı hatayı diyor hep boşver kafana takma diyor bende eşimin kafasına takmamasına çok sinir oluyorum.eşimde çok nadir gider ailesine zaten bağlı değil banada baskı yapan yok ama ben yinede hazmedemiyorum onların yaptıklarını ve eşimde hep benim gibi sinirli olsun istiyorum ama eşim olayları çabuk unutup banada kafana takma diyo buda benim sorunum...
ayyyy bende de nasıl bır kayınvalıde vardıkı duzelmeye başladı sukur ben bı anlatayımda sız gorun :)
dugunumuzu yemeklı yaptık kı onların harcı onlar odeyecektı sen eşimi bı ara bı yerde yakala benden habersız bana takılan tum paralar yemeğe gıttı
sonra evliliğimizin ılk ayı kalmaya geldıler 1 hafta
neyse dedım sustum ama lafımı soktum :) ee sız geldınız bız gıdelım sız başbaşa kalın nede olsa yenı gelınsınız anne dedım bısey dıyemedı demedı ama yınede kalmaya devam ettı
sonraaaa okadar cok sey varkı :) toparlayamıyorum hı evımın anahtarını ıstedı salaklık edıp verdımm nereden verdım aklıma şaşayım
benden habersız gırmeler buzdolabımı karıştırıp ne var ne yoksa yemeler içmeler
bız yokken tatıldeyken evımıze gırr eve bı geldım her yer heryerde yıkanmışlar kocasının bılmem neresınden dokulen kılları orada duruyor
e be kadın madem boyle boklar yedınız temızlesene temız tutsana
hmm oylemı bı akşam geldıler yıne yemeği yedıkk herkes içeri gıttı aldım karşımaaaaa
bak dedım boyle yaparak ne yapmaya çalışıyosun
sana hızmet edeceğimi dusunuyosan çok yanılıyorsunnn çalışan bır ınsanım ben ne sana hızmet ederım bu yaptıklarından sonra nede benden bır sevgı bekle
eğerrrrrr duzelmezsen lutfen evıme adım atma dedım...tamam kızım ozur dılerm fln fılan dedı ama nafıleee
ertesı gun yıne gırmısler yıne her yer heryerde bu sefer ben ne yaptım
KENDI EVIMIN ANAHTARINI GIZLICE ÇANTASINDAN ALIVERDIM
ondan snra ne ben konusup yordum kendımı nede gırebıldı evıme
Bende artık bıktım...ben de dayanamıyorum...cahil insanlarla uğraşamıyorum..yedi yıllık evliyim..benide evliliğimide çok yıprattılar...2000 de nişanlandıktan bir ay sonra kanser teşhisi konuldu bana acil ameliyata aldılar ve ameliyata girmeden önce doktorum rahmini bile alabiliriz duruma bakıcaz dedi yüzüğü çıkartıp nişanlımın eline verdim kabul etmedi hatta bana çok kızdı...ben herşeye varım seninle dedi..onu çok seviyorum...ailesinede söyledim ayrılalım dedim olmaz dediler...ve ameliyatım başarılı geçti sadece bir yumurtalığımı aldılar okadar.. ama çoçuğum olmadı ..çok tedavi gördüm en son doktorlarım bana olmaz kendini bu kadar yorma oluruna bırak dediler...ama eşimin ailesi çok üstüme geliyor çoçuk diyorlar başka birşey demiyorlar...ne zaman onlara gitsem mutlaka çoçuk konusu açılıyor...dayanamıyorum
İlk evlediğimde kiraya çıktık ...Bende kendimi işe verdim...eşim ve ben çok çalıştık..ek işlerde yaptık...2 sene içersinde ev sahibi olduk....dört sene sonra o evi satıp kredi çekerek daha iyi bir yerden ev aldık........eşimin ailesi bir kere hayırlısı olsun demedi..sırtımızı sıfazlamadılar ....helal olsun sıfırdan nerelere geldiniz demediler...evlatlarıyla gurur duyar duymadılar...söylermisiniz hangi kayınvalde gelini ve oğlu ev aldı diye surat yapar, konuşmaz küser... söylermisiniz...neymiş ben neden tüp bebek bir daha nedememişim...neden diğer evi satmışım da bunu almışım...sanki diğerinide kendi aldıda hayret yani...insan bir gelir dua eder hayırlı olsun der...
Doğum günlerinde olsun veya başka özel günlerde (2 haftada bir gitmememizden hariç) yanlarına gidemediğimiz zaman surat asılıyor ..benim doğum günümü bırakın kendi oğlunun doğum gününde bile telefon dahi açmıyorlar...ben gizliden telefon açıyorum bugun oğlunuzun doğum günü arayip kutlayın diyorum...
Nişanlandığımdan beri sürekli bana yok halılar yıkanıcak yok camlar silinicek diye arıyor gidip yardım ediyordum...Evlendikten sonra hergün cat kapı gelen kişiler ben temizliğe başlayınca gelmiyorlardu bana yardım etmiyorladı..çok şükür uzaklaştım yanlarındanda kurtuldum...artık bulaşıklarını bile yıkamıyorum..ellerimi kollarımı sallayarak gidiyor geliyorum..
Az önce beni gene çileden çıkardı...bu evdeki ilk yılbaşımız...ve diğer evlerim çok küçük olduğu için yılbaşı günü ailecek bir kutlama yapamadım hiç...bu sene inşallah olucak ..ve şimdiden telefon açayim plan yapmayın dedim sizi yılbaşı günü bana bekliyorum dedim...ben kalabalığı sevmiyorum ..o gün kızıma gidicem dedi...siz olsanız ne yaparsınız.....ben kafayı üşüttüm artık bunlar yüzünden....
ayyyy bende de nasıl bır kayınvalıde vardıkı duzelmeye başladı sukur ben bı anlatayımda sız gorun :)
dugunumuzu yemeklı yaptık kı onların harcı onlar odeyecektı sen eşimi bı ara bı yerde yakala benden habersız bana takılan tum paralar yemeğe gıttı
sonra evliliğimizin ılk ayı kalmaya geldıler 1 hafta
neyse dedım sustum ama lafımı soktum :) ee sız geldınız bız gıdelım sız başbaşa kalın nede olsa yenı gelınsınız anne dedım bısey dıyemedı demedı ama yınede kalmaya devam ettı
sonraaaa okadar cok sey varkı :) toparlayamıyorum hı evımın anahtarını ıstedı salaklık edıp verdımm nereden verdım aklıma şaşayım
benden habersız gırmeler buzdolabımı karıştırıp ne var ne yoksa yemeler içmeler
bız yokken tatıldeyken evımıze gırr eve bı geldım her yer heryerde yıkanmışlar kocasının bılmem neresınden dokulen kılları orada duruyor
e be kadın madem boyle boklar yedınız temızlesene temız tutsana
hmm oylemı bı akşam geldıler yıne yemeği yedıkk herkes içeri gıttı aldım karşımaaaaa
bak dedım boyle yaparak ne yapmaya çalışıyosun
sana hızmet edeceğimi dusunuyosan çok yanılıyorsunnn çalışan bır ınsanım ben ne sana hızmet ederım bu yaptıklarından sonra nede benden bır sevgı bekle
eğerrrrrr duzelmezsen lutfen evıme adım atma dedım...tamam kızım ozur dılerm fln fılan dedı ama nafıleee
ertesı gun yıne gırmısler yıne her yer heryerde bu sefer ben ne yaptım
KENDI EVIMIN ANAHTARINI GIZLICE ÇANTASINDAN ALIVERDIM
ondan snra ne ben konusup yordum kendımı nede gırebıldı evıme
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?