Adam durup dururken ben gidip su kizi isteyeyim demedi herhalde esiniz olayin tam olarak neresinde? O demistir gidip isteyelim diye herhalde ailesine.. madem yapamıyordun, durumları da biliyordun, niye istemeye geldin?
adam nikah yaptırtmadı ki. düğünün içinde nikah olacak dedi. sonra biz kendimiz dayanamadık, nikah yaptık geçtik eve. en sonunda sallamadık kendisini. çünkü evlenemeyecektik. biz ailelerimiz hep olsun istedik iyisiyle kötüsüyle ama yapılan yanlışlarda bilinsin istedik.Adam 3 defa dügünü ertelemis. Konu sahibi halen "bilseydik kendimiz yapardik" diyor. E göz var nizam var, hada ilkinde degil, ikinci defa ertelediginde akil neredeydi? O zaman konu sahibi niye demedi "yaslilari sikmayalim, kendimiz yapalim" diye?
Onu geçtim, eger ev kurulcaksa hem gelin hem damat elini tasinin altina zaten koymali. Yani evlenipte "kp'er bize 200 lira bile yollamiyor" demek cidden trajikomik.
Onun tatavasini yaptiginiz icin yorum yapiyoruz hanimefendi. Yazmayin o zaman yok esim 200 lira harclik aldi yok soyle yok boyle diye. Bi garipsiniz.bu gidişle zaten bunu da biz yapacağız. bu defa ailemle ben değil eşimle ben. gayette geçiniyoruz. ayrıca geçinemesekte size ne yahu? sevdiğim adamla evliyim. evlenmem için illa maddi açıdan geçinmem mi lazım?
ben yaparım diyip yapmadıysa nikahı da kıyıp evlenedurmazdım ben olsamişin en başında yapamıyorum deselerdi beklerdik, paramızı toplar öyle yola çıkardık. ben yaparım dedi eşimin babası.
Artık durumu biliyorsunuz. Düğünüzü eşiniz yapsın, gördüki babasından fayda yok. Yapabiliyormu, o kısmı düşünün bu saatden sonra.adam nikah yaptırtmadı ki. düğünün içinde nikah olacak dedi. sonra biz kendimiz dayanamadık, nikah yaptık geçtik eve. en sonunda sallamadık kendisini. çünkü evlenemeyecektik. biz ailelerimiz hep olsun istedik iyisiyle kötüsüyle ama yapılan yanlışlarda bilinsin istedik.
şu mesajınızı paylaşsam insanlar anlayacak sanırım beni. teşekkür ederim. ben sinirli taraf kaldım. haksız duruma da düştüm hep. ama empati yapamıyorlar hala.İlk mesajtan anlaşılmıyor,birkaç sayfa okuyunca anladım ben olayı. İstemeye gelindiğinde herşey yaparız , ederiz, tabi ki sizin istediğiniz gibi olur dendi. Sonradan yapmadılar. Sizin kızdığınız nokta bu. Bu konuda haklısınız keşke dürüst olsalardı. Üstüne bir de kız tarafı zaten yapıyor tarzı bir yaklaşım hoş olmamış. Bizde de nişan kıyafetini kız alır ama her yöre farklı işte.
O düğünü yapmayacaklar bence sizde bunun çok güzel farkındasınız. Benim tavsiyem düğün yapıp dünya borca gireceğinize eşinizle tatil yapın ,düğün yerine sayın. Siz yumuşarsanız anında yanınızda biter ailesi ve hiçbir şey olmamış gibi davranarak sizi daha çok gıcık ederler. Eşinize rest çekin,bana bu kadar değersiz muamelesi yapan ailenle görüşmeyecek kadar kırgınım deyin. Hep kırgın, küskün, haksızlığa uğramış taraf olarak durun. Sinirlenip ortalığı katarsanız haklıyken haksız duruma düşersiniz.
bu gidişle zaten bunu da biz yapacağız. bu defa ailemle ben değil eşimle ben. gayette geçiniyoruz. ayrıca geçinemesekte size ne yahu? sevdiğim adamla evliyim. evlenmem için illa maddi açıdan geçinmem mi lazım?
Siz beni biraz yanlış anladınız sanırım ya da ben yanlış anlattım. Yazdığınız sırada cevap vereyim.nihayet aynı noktaya gelebildik. babası düğün konusunda kendi başına yürüdü. madem yapamıyordun, durumları da biliyordun, niye istemeye geldin? sürüklemecede sözden sonra başladı zaten. adını koyduk gerisi gelir dendi. biz ailecek her denileni yaptık. bir baktık evde onların sorumluluğunda olan bir eşya yok. koltuk parasını ödemediği için eşim günlerce evde aç yattı. madem alamıyordun, neden alırım dedin? kendi başına yaptın? saygısız kendisi oldu bize. bizim tek yanlışımız, eşimle eşimin babasına inanmak oldu. nisan'a kadar borç morç koyduk eşyaları. kendi babam biz mutlu olalım diye yüzdük kuyruğuna geldik diye koltuğu da ödedi, istese ödemezdi.
ekim'de nikah yapacaktık, eşyaları almaya başladık. zaten borçla alıp çalışınca ödeyecektik. bize nikah yaptırmadı nisan ayına düğünü öteledi. baba dedik, ezip geçemedik. nikahda olsa üç beş para gelecekti, borçları kapatacaktık.Sözden sonra başlamıs arada nişan var, orada da belli olmuş bazı şeyler. Siz ve eşiniz niye durumu eşya almaya kadar getiriyor peki?
Eşiniz özellikle cebinde para olmadan evlenmeye kalkıyor ve bakıyor ki babası da yapmayacak bazı şeyleri neden sizinle konuşup düğünü erteleyelim demiyor?
Evde aç yatması kendi iş bilmezliği tamamen.
Ailesi tarafından aç bırakılmış sanki.
Sizin de bu kadar dolmaniza göz yummazdı.
Madem geciniyorsunuz veya gecinemiyorsak da size ne diyorsunuz o zaman neden kayinpederin 200 lira gonderip gondermemesini konunuzda belirttiniz. BİZE NE size gelecek 200 liradan
Tutarsizlikta nirvana konu sahibi. Kp in yerden yere vurulmasini bekledi ama olmayinca işi size neye bağladi. Su uslubu insanlara da sergilediyse ellerini cekmislerdir hakli olarak.geçinemediği için zarla zorla babasından para alıyor.
evlenmeden önce babasından para alıyordu. ya siz ne biçim insanlarsınız hakkaten ya? haklı çıkmak için elinizden geleni yapıyorsunuz?Tutarsizlikta nirvana konu sahibi. Kp in yerden yere vurulmasini bekledi ama olmayinca işi size neye bağladi. Su uslubu insanlara da sergilediyse ellerini cekmislerdir hakli olarak.
Ne bicim insan derken? Uslubunuza dikkat edin. Burada herkes sizi hakli bulmak pohpohlamak zorunda değil.evlenmeden önce babasından para alıyordu. ya siz ne biçim insanlarsınız hakkaten ya? haklı çıkmak için elinizden geleni yapıyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?