Eşimin akrabaları eşimin eski sevgilisini takip ediyorlar. Siz olsanız nasıl davranırsınız?

Insan daha once evlenip bosanmis mi, nisanlanmis mi bunu merak edebilir cok normal. Ama birisi tutupta atıyorum esin daha once ayseyle nisanlandi dese, isim verilmesini kotu niyetli bulurum. Ayni sekilde bende esime eski sevgililerimin isimlerini saymadım. Cok gereksiz bir hareket. Bitmiş gitmis iste. İsim bilsek ne olur bilmesek ne olur

Bana da karışan falan yok ama çok huzursuz ediyorlar, yani eşimle ilgili bir sorun olmasa bile çok boğucu bir durumda hissetiriyorlar insanı. Biz şehirde yaşıyoruz, eşim çalışıyor, ben çalışıyorum bir yıldır tutturdular köye taşının hayvanlara bakın yanımıza gelin diye. Hayır 80 metre kare 2+1 bir köy evinde yaşıyorlar ve biz dört kişilik bir aile olarak oraya taşınacakmışız, evde topluca yaşamaya zorluyorlar.Ömrümde köy işleriyle uğraşmadım yaşım neredeyse kırka dayandı işimi bırakıp bu yaştan sonra hayvan bakmayı, köy işlerini yapmayı öğrenecekmişim. Üstelik sağlık durumum da öyle muhteşem değil. Eşime rest çekiyor babası sürekli, ya köye taşınırsın ya da ömür boyu silerim seni evlatlıktan diye. Alttan almaya ipler kopmasın diye uğraşmaya devam ediyoruz ama cidden çok can sıkıcı olmaya başladılar. Bana da düşman oldular iyice oğullarının peşinden gitmeyip işleri bozan kişiyim onlara göre. Adım gibi eminim eşim çoluk çocuğu bırakıp tek başıma ben geleyim dese gelme demezler. yaa ben de çok dertliymişim kusura bakmayın :) Size de mutluluklar, umarım ben de her şeyi takmamayı başarabilirim bu aralar.

Yok ya sizi o kadar iyi anlıyorum ben evlendim daha bir aylık evliyken esimi babası aradı köye gel koyun alayım diye muhendisiz ikimizde yani emin olun alışkınım buna da .vallahi alttan almayın ben dedim ki seni boşarim ilk üç ay böyle sürekli rahatsız ettiler eşim gitmek istemiyordu ama saçma sapan konuşmalar geciyordu .

Bence eşiniz babasıyla konuşsun ben köye gelemem bizi huzursuz etmeyin diye bencilliğie bak iki çocuk nerde okuyacak birde şehirde büyümüş ijsnan kırk yasindan sonra kv yanında köyde niye yaşasın fazla anlayışlı ve sessiz kalmayın eşiniz çok sessiz kalmış ailesine karşı bu artık hadsizlik yani

Eşim açıkça söyledi aslında köye falan asla taşınmayacağız diye. Ben de sözleşmeli öğretmenim aslında ama kadrolu olmadığım için onu meslekten saymıyorlar. Eşim öyle dedikten sonra rest çekti babası üç ay süresi varmış eşimin ya gelirmiş köye ya da evlatlıktan reddecekmiş kendisi. Ben zaten asla gitmem. ama bu kadar aileyi hiçe saymaları çok sinirimi bozuyor. Bizim aile sanki biblo, bozulup bozulmaması umurlarında bile değil sanki.

O zaman sizde resti çekin köye falan gitmeyin normalde bazı noktalarda alttan alma taraftarıyım ama ne demek ogretmen bir kadın mesleği bırakacak iki çocuğa da ne olduğu önemli değil onların yeter ki keyifleri olsun diye köye yerlesilecek. Bence bu aileye çok iyi davranıyorsunuz yoksa bu kadar cesaret bilemiyorum . Sizi ve ailenizi yok sayıyorlar çok sinirlendim ya . Bu takilmayacak bişey değil siz görüşüyor musunuz hala

Ne saçma. Kaynımın eski sevgilisiyle de biz takipleşiyoruz, arada mesajlaşırız da.
Kaynım ya da eşi bana bununla ilgili bir şey sorsa kör mü hayatımıza sokmasaydın zamanında derim İnsanlar ilişkilerini size göre ayarlamak zorunda değil, bir şeyler paylaşılmış ki iletişim kopmamış. İletişim dediğiniz de iki üç beğeni. Bunun özgüvensizliğini de yaşamayın bir zahmet.

Teşekkür ederim anladığınız için öncelikle. Lohusalıklarımda yaşattıkları yüzünden iki yıl görüşmedim ama bir noktadan sonra yine görüşmeye başladık. Sanki biraz kendilerine çeki düzen vermiş gibiydiler, şu son bir yıldır yine eski tavırlarına geri dönüş yaptılar. En son geçen hafta son bir defa gideyim (torunları getir diye çok söyleniyorlar) dedim, gelene kadar saçma sapan konuşmalar dinledim. hani şu eski yılların kırsal kesim kadın tanımları vardı ya ki hala var mı bilmiyorum. İşte kadın güçlü kuvvetli olmalıdır, en ağır işleri yapabilmelidir, varlığına olan saygı ancak vücut gücüyle yapılan işlerle olur falan gibi, yani kısaca kadını sadece mal ve ırgat gibi tanımlayan mantık... Bir sürü bu muhabbetleri dinledim başkalarının gelinleri üzerinden. Çok tuhaf muhabbetler içinde kaldım açıkçası "bilmem kimin gelini çok harika bir kadınmış, beş dakika içinde kesilen koyunun derisini tek başına yüzmüş, güçlü kuvvetliymiş, her işe koşuyormuş, sırtında odun falan taşıyormuş, her eve öyle bir gelin lazımmış, fizik gücüyle çalışmayan insanlara kendileri saygı duymuyormuş, şımarıklıkmış bu vs gibi". Ki aslında bana söylüyorlar bunu. Kolumda bir şişlik oluştu sağ kolumu kullanamıyorum, antibiyotik kullanıyorum, aylardır oraya gitmemişim sürekli bir şunu yap yok bunu yap muhabetleri, çocuklar diğer odada oyun oynuyorlar, gidip gidip ışığı kapatmış kayınvalide, çocuklar şaşkın yanıma koşuyorlar, elektrik çok gidiyormuş, kendisi artık süpürge bile açmıyormuş, el süpürgesiyle süpürüyormuş bana da akıl veriyor aklı sıra sen de öyle yap diye. Hiç dünyaya bakışımış uyuşmuyor, ona rağmen ben yaşlı insanlar diye tolere etmeye çalışıyorum ama onların gram saygısı olduğunu düşünmüyorum ne bana ne aileme açıkçası. Ve eşim en son dedi, bu son götürüşümdü seni ve çocukları bir daha kendim gidip gelirim artık diye. Zaten ayaklarım geri geri gidiyor. Hiç gitmek istemiyorum doğrusu. sanırım denenmişi denemek hata biraz. Benden bu kadar artık.

Eşimin eski eşi bütün akrabalarda ekli umrumda bile değil sonuçta bilemem aralarında ki ilişkiyi.Arkadaş önerilerinde çıkıyordu karşıma çok ortak arkadaşımız var diye sordum eşime o zaman öğrendim kim olduğunu

Açıkçası düşününce rahatsız edici bir durum ama yapabilecek bir şey yok maalesef… Kadının hesabına bakmayın hiç, yoksa bu durumu takıntı haline getirirsiniz, zamanla eşinizin akrabalarına karşı dolarsınız aranız bozulur. Umursamamaya çalışın.

Ohoo kuzenler amcalar kimi takip ediyor bunu bile dert edecek kadar kiskancsaniz, Allah kocanizin yardimcisi olsun. Hic birsey demek haddinize dusmez. Bu konuyu gundeme getirip isitmek istemediginiz seyler duymamanizi tavsiye ediyorum. Kuzenimin karisi gelip benim kimi takip ettigime karissa cevabim kattiyen onun hosuna gitmezdi. Hatta kadin niye bana bu kadar karisiyor diye karisini engellerdim

Bence de açıkçası belli ki değişmeyecekler. Yani korku filmi gibi ben fiziksel kuvvetiyle çalışan kadınlara da saygı duyuyorum ama kendisinin bir noktada sizi kiskandigini düşünüyorum öğretmen olmuş öğrencileri olan saygın bir mesleğiniz olduğu icin bundan rahatsız bence . Açıkçası bu zihniyette bir kadın size saygı duysa ne duymasa ne ?

Siz elinizden geleni yapmışsınız bende görüşüyorum ama yalan söyleyemem ilk üç aydan sonra artık herkes sustu kimse bana laf sokmuyor . Karşılıklı bir kabulleniş yaşadık . Sizin durumunuzda olsam açıkçası gidip gelmem. Eşinizin ailesi çok bencil sizi ve çocuklarınızı önemsemedigi de çok açık yazdiklarinizdan akıl ve ruh sağlığınız için uzak olmanız en güzeli bence

Umarım eşiniz bu tavrını değiştirmez siz evlatlarımıza mutlu huzurlu bir şekilde yaşarsiniz. Size tek tavsiyem şu saatten sonra tavrınizi net koyun bazen vicdanlı olmak iyi sonuçlar doğurmuyor

Ben de çok saygı duyuyorum, ama kadını sadece işe yararlığa indirgeyen bu düşünce biçiminden nefret ediyorum. Çok eskilerde vardı hani bu, kırsal kesimde sağlık yönünden sıkıntısı olan ya da köle gibi çalışabilme potansiyeli olmayan kadınlar dışlanıyordu aynı mantığı devam ettiriyorlar. İnsanın fiziksel kuvveti dışında başka özellikleri, kimliği, kişiliği vardır ama onlar için bunlar tamamen konu dışı. Teşekkür ederim tekrar, dertleşmek iyi geldi açıkçası :) umarım hayatın tüm güzellikleri sizin ve ailenizin yanında olur .

Abartmanın dozu daha nereye varabilir merak etmekteyim. Benim instagramımda da yıllardır görmediğim halde takip ettiğim insanlar var, silmeyi gereksiz buluyorum, bana ne kimin eski sevgilisi olduğundan. Adamın kuzeninin dayısının instagramındaki 7yıl önceki sevgiliden size ne, 7 YIL, bakın yazıyla da yazayım TAM YEDİ YIL

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…