- 15 Eylül 2022
- 4.011
- 16.845
- 123
"Ayrıca bir eve baktık 30 bin açığımız vardi o dönemde ."Tam okumamissiniz ihtiyacımız olan 30 bin değildi 10 bin liraydı. Kızına yardım yapmadı her türlü eşyasını aldı artı bir de saçma sapan şeyler aldı.
Biz düğünü yapardık onda sıkıntı yok ki bizi muhatap alıp hiçbir şey söylemediler. Deselerdi ki siz kendiniz yapın yapardık ama tek laf etmediler yani paramız yok diyemediler .
Adamın sapikligina dair örneğin yok ???öyle mi .bazı şeyler için görmek gerekmez yaşamak gerekmez bilirsin .
Yapmasaydı ama beni karşısına alıp kızım diye konuşsaydı. Bir telefon dahi etmediler sanki susarsak olay kapanır gibi yaptılar. İnsanın aklına geldikçe uyuz oluyor .Benim de 1 oğlum var . Eğer 5 kuruş masraf yapmayacaksam neden elin kızının başını yakayım ya borç harç içinde neden bırakayım . Bende size benzer şeyler yaşadım . Kayınpederle daha oturup 1 bardak çay içmişliğim yok . Açıkçası bakmak da istemem . Haklısınız . Hatta mümkünse görüşmeyi komple kesin bence . Sapıklıgı da cabası.
Bir kısmını bulduk yazdım. Maalesef detayları değil parasını onlara bıraktık çünkü biz yaparız dediler .biz kendimiz beğendik. Soruyorum eşime ne olacak bu eşyalar diyor ki para gelecek .İnsan başkasından gelen paraya güvenir mi"Ayrıca bir eve baktık 30 bin açığımız vardi o dönemde ."
bunu yazmışsın 10 bin yazmamışsın. Kızına da 9 bin harcadı yazmışsın. Bir çift kendi düğünüyle ilgili detayları nasıl başkasına bırakır hem de iki hafta kala? Paraları olmadığı belli oluypr buradan bile. Lütfen buna bahane bulma.
Evet sapıklığına örnek yok. "Sapik oldugunu düşünüyorum." Yazdın. Bakışlarıyla beni rahatsız ediyor vs yazmadın. Düşünüyorum deyip geçmişsin.
Görmeden yaşamadan nasıl biliniyor bir anlatsanıza , bakmamak sorumluluğunu almamak için adama iftira atmadığınız ne belli ?Tam okumamissiniz ihtiyacımız olan 30 bin değildi 10 bin liraydı. Kızına yardım yapmadı her türlü eşyasını aldı artı bir de saçma sapan şeyler aldı.
Biz düğünü yapardık onda sıkıntı yok ki bizi muhatap alıp hiçbir şey söylemediler. Deselerdi ki siz kendiniz yapın yapardık ama tek laf etmediler yani paramız yok diyemediler .
Adamın sapikligina dair örneğin yok ???öyle mi .bazı şeyler için görmek gerekmez yaşamak gerekmez bilirsin .
Ya hiç utanmadınız dimi bunkarı yazarken?Kızlar eşimle fikir ayrılığına düştüğümüz bir konu var .Sizler ne yapardınız veya ne yaptınız merak ediyorum. Eşimin babası 65 yaşında depremde kayinvalideyi kaybettik evleri de yıkıldı.Su an maddi durumu çok iyi olan kızında kalıyor.bir dükkanı vardı. Emeklisi yok .Yıllarca aldığı parayı yemiş içmiş günahı boynuna...Ne 30 ne 40 yaşında emekli olmayı düşünmemiş 50 yaşına gelince biraz para yatırmış. Dükkan da yıkılınca şu an parası kalmadı. Eşi de biz de hep bak o dükkanı sat ,hasta olursun sigortan yok hiçbir hastaneye para yetmez dedik .Ayrıca dükkanın geliri yok elini kolunu sallamaya gidiyor .Cok da ihtiyaclari vardi paraya oyle boyle degil ama satmadı .Ben sahit oldum kadınların gözlerinin içine bakıyor. Onun için mi satmadı bilmiyoruz cevremdeki kişiler de onun için gözü göz değil ifadesini kullandı.
Neyse Ben ölünce satarsınız dükkanı dedi ama dükkan da gitti şimdi.
Ayrıca benim düğünüme 2 hafta kaldığı halde düğünü yapamadilar ve bana bir açıklamada bulunmadilar .Bir yerden para bekliyorlarmis da gelmemis ...Ben de açıklama yapmayip beni aileden saymadiklarindan nişanı bozmustum. Bana eşya için beni kıran gelini istemem demişti. Neyse sonra aramız düzeldi esimle.
Ayrıca bir eve baktık 30 bin açığımız vardi o dönemde .Bir kısmını tamamladık.Yine açığımız kaldı. Ama o evlenen kızına 9 bine saçma sapan ev eşyası almayı tercih etti ve biz o evi alamadık. Şu an kiradayiz .Ev 3 milyon lira oldu biz 450 bine alıyorduk. Bir kuruş verelim demediler .
Siz olsanız Boyle bir adama ilerde veya şimdi bakar mısınız?Ben bu adama evimi bile acmak istemiyorum. Sapik oldugunu düşünüyorum. Hakkında ne düşünürsünüz. Şu an 10 aylık bir kızım var zaten kimseye bakamam ama yine de bu adama ne halde olursa olsun bakmak içimden gelmiyor .daha yaptığı bir ton rezillik var onları yazıp uzatmak istemiyorum.
Benimde iki oğlum var . Aynen sizin düşündüklerinizi düşünüyorumErkek bebek bekliyorum. Oğluma ileride düğün dernek yapmam gerektiğini asla düşünmüyorum. Ben ona kaliteli güzel bir eğitim aldırmakla mükellefim sadece. O yüzden erkek ailelerine bu kadar yüklenilmesine anlam veremiyorum. Gelinime-oğluma takımı takarım. Evlerine gönlümden kopan bir hediye alırım. Ama kalkıp düğün yapmam, ev vermem. Evlenmeye karar verecek yaştaki insanların bunu finanse edebiliyor olmasını beklerim. Kendimde bu yapıdaydım eşimde düğün yapmadık. Ufak bir yemek organize ettik. Evimizin tüm eşyalarını (hediyeler hariç) kendimiz aldık. Ailelerimiz altınını taktı, ev hediye aldı. İşte bize yardım etmedi kızına eşya aldı gibi söylemler gereksiz bence. Para onun istediği kişiye verir. 10 bin tl için o evi kaçırdıysanız o sizin sorununuz. Hiç mi yoktu ondan başka kimse? Kendi aileniz işin neresindeydi?
Bakma konusuna gelince bakmam. Çok net. Ben genel olarak kendini düşünmeyen insanları düşünme taraftarı değilim. Böyle olacağını bile bile önlem almadıysa demek ki o sefilliği yaşaması gerekiyor. Sapıklık konularına hele asla yorumum yok. Bebeğinizin ve sizin tuh sağlığınız çok daha kıymetli. İlerde iki kardeş bir ev bir bakıcı tutarlar bitti gitti. Aynı ev ve bakım bence kesinlikle olmamalı.
Niye iftira atayım burda kim tanıyor beni?Bazi insanların öyle olduğunu bilirsiniz bakışı bile yeter .Valla kızım söz konusuysa elle tutulur bir kanıtı hiç de umursamam .Böyle şeylerin tecrübesi olmaz .Ayrıca depremzede diye yaptıklarını unutacak miyiz ?Biz ona dedik bunların olabileceğini.Görmeden yaşamadan nasıl biliniyor bir anlatsanıza , bakmamak sorumluluğunu almamak için adama iftira atmadığınız ne belli ?
Kolay kolay insan sapık , benim kızım var aynı evde istemiyorum vs dıyemez . Ne büyük cürret , umarım elle tutulur gözle görülür somut nedenleriniz vardır kayınpederi damgalarken, Ayrıca bu kadar dibe soktuğunuz adam depremzede , depremde eşini kaybetmiş , maddi kayıpları var , sadece birazcık empati ve vicdan diliyorum size .
Bazıları sırf gıcık etmek için yazıyor benim umurumda değilYa hiç utanmadınız dimi bunkarı yazarken?
Aklın yolu bir. Olması gereken bu. Ayrıca para benim istediğime veririm. Bunun sorgulanması bile inanılmaz itici geliyor bana. Benim paramın hesabı gelinime düşmedi.Benimde iki oğlum var . Aynen sizin düşündüklerinizi düşünüyorum
Bence sizler okumuyorsunuz.30 bin vardı açık biz bulduk buluşturduk yani alabileceğimiz herkesten aldık. Onlar bizim eksigimizi tamamlamak yerine kızına eksta lüks şeyler aldi .Erkek bebek bekliyorum. Oğluma ileride düğün dernek yapmam gerektiğini asla düşünmüyorum. Ben ona kaliteli güzel bir eğitim aldırmakla mükellefim sadece. O yüzden erkek ailelerine bu kadar yüklenilmesine anlam veremiyorum. Gelinime-oğluma takımı takarım. Evlerine gönlümden kopan bir hediye alırım. Ama kalkıp düğün yapmam, ev vermem. Evlenmeye karar verecek yaştaki insanların bunu finanse edebiliyor olmasını beklerim. Kendimde bu yapıdaydım eşimde düğün yapmadık. Ufak bir yemek organize ettik. Evimizin tüm eşyalarını (hediyeler hariç) kendimiz aldık. Ailelerimiz altınını taktı, ev hediye aldı. İşte bize yardım etmedi kızına eşya aldı gibi söylemler gereksiz bence. Para onun istediği kişiye verir. 10 bin tl için o evi kaçırdıysanız o sizin sorununuz. Hiç mi yoktu ondan başka kimse? Kendi aileniz işin neresindeydi?
Bakma konusuna gelince bakmam. Çok net. Ben genel olarak kendini düşünmeyen insanları düşünme taraftarı değilim. Böyle olacağını bile bile önlem almadıysa demek ki o sefilliği yaşaması gerekiyor. Sapıklık konularına hele asla yorumum yok. Bebeğinizin ve sizin tuh sağlığınız çok daha kıymetli. İlerde iki kardeş bir ev bir bakıcı tutarlar bitti gitti. Aynı ev ve bakım bence kesinlikle olmamalı.
Paramın hesabı geline düşmezse, gelinin ve oğlunun parası da ona düşmez. Sen hiç oğlunu düşünme ama kötü duruma düşünce oğlum baksın öyle mi ?Aklın yolu bir. Olması gereken bu. Ayrıca para benim istediğime veririm. Bunun sorgulanması bile inanılmaz itici geliyor bana. Benim paramın hesabı gelinime düşmedi.
Valla başınıza gelince öyle bir aldirirlar kiBenimde iki oğlum var . Aynen sizin düşündüklerinizi düşünüyorum
Ben okuyorum hanımefendi çok şükür okuduğumu da anlıyorum da sizin söyledikleriniz bana bahane gibi geliyor. Sigara içiyor musunuz mesela? Ya da hangi telefonu kullanıyorsunuz? Satıp buluşturamaz mıydınız? 10 bin tl için bir ev kaçırılınır ve sorumlusu kayınpeder ilan edilir mi? Vermek zorunda değil arayıp açıklama yapmak zorunda da değil. Kayınpederiniz sizin ona olan düşüncelerinizin farkında olduğu için vermek istememiş aslında çok açık. Veya işin şu boyutu var. O ev demek ki nasibiniz değilmiş olsaydı alırdınız. Bunun için birilerinin suçlanması bana garip geliyor.Bence sizler okumuyorsunuz.30 bin vardı açık biz bulduk buluşturduk yani alabileceğimiz herkesten aldık. Onlar bizim eksigimizi tamamlamak yerine kızına eksta lüks şeyler aldi .
Yok yapmasaydı söyleseydi umurumda mı olurdu .Bir telefon bile açmadı
Umrunda olmaz tabi, yaşlı başlı adama elinde kanıt olmadan sapık diye yaftalayan insansın, üç kuruş para vermedi diye mimlemişsin adamı, kızına aldığı üç beş şeyi bile dert edinmişsin. Ha kp de çok parlak bir insan değilmiş ama böyle vaktiyle para koparamamışlığın kini ve hırsıyla adama demediğini bırakmamışsın. Depremzede bir de adam, bak diyen yok orası tercih ama zaten zor duruma gelmiş olan adam hakkında ortalıkta sırf kin ve vicdan rahatlatma smacıyla bu konuşmalar çok yersiz. Hadi biz konu okuyup laflayıp geçiyoruz. Ama sizle birebir yaşayan muhattap olanlara geçmiş olsunBazıları sırf gıcık etmek için yazıyor benim umurumda değil
Benim babam ve annem verdiŞimdi ben şunu anlayamadım kayınpederiniz ev almanıza yardım etmedi kızına para verdi diye kızgınsınız ya sizin babanız neden vermedi peki o parayı?
Adam kızına eşya alırken icazet mi alacak bak kız babası olarak adam kızını düşünmüş peki senin baban açığına yardım etti mi? Etmediyse onada kızdın mı? Unutmayın insanlar kendi kazandığı parayı istediğine harcar kimse hesap soramaz ister oğluna verır ister kızına verir. Zaten kayınpedere bakma zorunluluğunuz yok. Kızında kalıyor. İki evladı ev tutar masraflarını karşılar. Sadece kızı yapsın da olmazBence sizler okumuyorsunuz.30 bin vardı açık biz bulduk buluşturduk yani alabileceğimiz herkesten aldık. Onlar bizim eksigimizi tamamlamak yerine kızına eksta lüks şeyler aldi .
Hani nerde yazıyor bir kısmını bulup buluşturduk diye? Konunuzda öyle bir şey yazmıyor ki? Allah'a şükür okuma yazmamız var,okuduğumuzuda anlayabiliyoruz.Bence sizler okumuyorsunuz.30 bin vardı açık biz bulduk buluşturduk yani alabileceğimiz herkesten aldık. Onlar bizim eksigimizi tamamlamak yerine kızına eksta lüks şeyler aldi .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?