- 22 Mayıs 2012
- 11.000
- 30.547
- 798
Hsjsjsj ayy Allahım korusun sizin gibilerden. Ne kadar mal düşkünüsünüz. Bakmak zorunda olmadığınızı söyledim. Ama bu sizin için geçerli. Oğluna hiçbirşey yapmadı mı yani bu adamParamın hesabı geline düşmezse, gelinin ve oğlunun parası da ona düşmez. Sen hiç oğlunu düşünme ama kötü duruma düşünce oğlum baksın öyle mi ?
Yok ısrarla bu soruya yanıt vermiyor. 2 kere sordum cevap yokAdam kızına eşya alırken icazet mi alacak bak kız babası olarak adam kızını düşünmüş peki senin baban açığına yardım etti mi? Etmediyse onada kızdın mı? Unutmayın insanlar kendi kazandığı parayı istediğine harcar kimse hesap soramaz ister oğluna verır ister kızına
Eğitimli evlatlar yetiştirirlerse sizin gibilere denk gelmezler zatenValla başınıza gelince öyle bir aldirirlar ki
Büyük konuşmayın
Valla nasibi insan yapıyor. Benim hak etmediğimi dusunmuyorsa benim evime de gelmesin o zaman.Ben okuyorum hanımefendi çok şükür okuduğumu da anlıyorum da sizin söyledikleriniz bana bahane gibi geliyor. Sigara içiyor musunuz mesela? Ya da hangi telefonu kullanıyorsunuz? Satıp buluşturamaz mıydınız? 10 bin tl için bir ev kaçırılınır ve sorumlusu kayınpeder ilan edilir mi? Vermek zorunda değil arayıp açıklama yapmak zorunda da değil. Kayınpederiniz sizin ona olan düşüncelerinizin farkında olduğu için vermek istememiş aslında çok açık. Veya işin şu boyutu var. O ev demek ki nasibiniz değilmiş olsaydı alırdınız. Bunun için birilerinin suçlanması bana garip geliyor.
Valla kızına murano takım almasaydı. Çok mu gerekli .valla istediği parayı istediği yere harcarsa ben de eşimin parasını ona vermesini istemem .niye çocuğumun rızkını ona vereyim ? Zamanında o bana vermiyor ama sıkışınca oğlu baksın öyle mi ?Ve bu adam bu zamana kadar aldığı parayı yemiş.Adam kızına eşya alırken icazet mi alacak bak kız babası olarak adam kızını düşünmüş peki senin baban açığına yardım etti mi? Etmediyse onada kızdın mı? Unutmayın insanlar kendi kazandığı parayı istediğine harcar kimse hesap soramaz ister oğluna verır ister kızına verir. Zaten kayınpedere bakma zorunluluğunuz yok. Kızında kalıyor. İki evladı ev tutar masraflarını karşılar. Sadece kızı yapsın da olmaz
Mal düşkünü olsam yüzüne bakmazdım.Hsjsjsj ayy Allahım korusun sizin gibilerden. Ne kadar mal düşkünüsünüz. Bakmak zorunda olmadığınızı söyledim. Ama bu sizin için geçerli. Oğluna hiçbirşey yapmadı mı yani bu adamnasıl geçiniyorsunuz? Eşinizin eğitimini kim aldırdı? Sağlık giderlerini kim karşıladı? Kim yetiştirdi? Vallahi bunları sorarken ben diyeceksiniz diye ödüm kopuyor.
Anne babası vermişYok ısrarla bu soruya yanıt vermiyor. 2 kere sordum cevap yok
Bulabileceğimiz her yerden bulup buluşturduk yazdı az önce bir başka üyeye cevap olarak. Kaçamak cevaplar
Ona rağmen açık kapanmadı mı?Benim babam ve annem verdi
Eee baktığınız söylenemez. Bakmayında zaten sizin açınızdan bende olsam bakmam. Sma bana para vermediği ve düğünümü yapmadığı için değil. Gözümle gördüm kadına baktığını demişsiniz ve bunca zaman kendisini düşünmemiş bu sebeplerden.Mal düşkünü olsam yüzüne bakmazdım.
Ben şunu söyledim yarın damat bakmiyorum derse ben kabul etmem .65 yıl boyunca kendini düşünmeyen aldığı parayı yiyen birini niye ben düşüneyim.Istemiyorsan istemiyorsun konu sahibesi kalsin kizinda.
Öyleymiş evet sonunda geçte olsa alabildim cevabı. Ama pek inanmadım ne yalan söyliyim.Anne babası vermiş
E tamam kocanız size bakalım derse eğer o zaman dertlenirsiniz. Doğmamış çocuğa don biçiyorsunuz şu an resmen.Ben şunu söyledim yarın damat bakmiyorum derse ben kabul etmem .65 yıl boyunca kendini düşünmeyen aldığı parayı yiyen birini niye ben düşüneyim.
Yok benim için en önemli konu sapıklığı. Güvenmiyorum. Yani o parayı verse de fikrim degismezdi.Ona rağmen açık kapanmadı mı?
Ya gelin kartları açık oynayalım. Kayınpederin zamanında kendini düşünmemesi,sapıklığı falan bahane. Adam zamanında kesenin ağzını istediğiniz gibi açmadı,ev alırken size yardım etmedi diye evinize almak istemiyorsunuz. He birde dükkan mevzusu var. Ben ölünce satarsınız demiş adama ama şimdi dükkanda yok tabi. Zamanında sizi dinleyip satsa yine bu kadar kızgın olmayacaktını bence. Sapık olduğunu size düşündüren nedir diye kaç kere soruldu. Elle tutulur bir şey demediniz mesela.
Bakıp bakmamak tamamen sizin tercihiniz,zorunda değilsiniz. Ama adamın kızına harcadığı paranın hesabını yapamazsınız. Satmadığı dükkanın hesabınıda soramazsınız. Mal da para da adamın. İstediğine verir,istediğinde satar.
Evlenmek isteyen ne kendi ailesinden ne de eş ailesine guvenerek yola çıkmasın bir zahmet kimse mecbur değil anne baba olarak elbette üzenlerine düşeni yaparlar ama fazlasini istemeyemez eşya , takı , ev alma gibi aşırı taleplerde bulunmak hoş değil.. şu mübarek günlerde gözünüzün görmediği bir şey için ithamlarda bulunmaniz çok yanlış kimsenin günahını almayin derimKızlar eşimle fikir ayrılığına düştüğümüz bir konu var .Sizler ne yapardınız veya ne yaptınız merak ediyorum. Eşimin babası 65 yaşında depremde kayinvalideyi kaybettik evleri de yıkıldı.Su an maddi durumu çok iyi olan kızında kalıyor.bir dükkanı vardı. Emeklisi yok .Yıllarca aldığı parayı yemiş içmiş günahı boynuna...Ne 30 ne 40 yaşında emekli olmayı düşünmemiş 50 yaşına gelince biraz para yatırmış. Dükkan da yıkılınca şu an parası kalmadı. Eşi de biz de hep bak o dükkanı sat ,hasta olursun sigortan yok hiçbir hastaneye para yetmez dedik .Ayrıca dükkanın geliri yok elini kolunu sallamaya gidiyor .Cok da ihtiyaclari vardi paraya oyle boyle degil ama satmadı .Ben sahit oldum kadınların gözlerinin içine bakıyor. Onun için mi satmadı bilmiyoruz cevremdeki kişiler de onun için gözü göz değil ifadesini kullandı.
Neyse Ben ölünce satarsınız dükkanı dedi ama dükkan da gitti şimdi.
Ayrıca benim düğünüme 2 hafta kaldığı halde düğünü yapamadilar ve bana bir açıklamada bulunmadilar .Bir yerden para bekliyorlarmis da gelmemis ...Ben de açıklama yapmayip beni aileden saymadiklarindan nişanı bozmustum. Bana eşya için beni kıran gelini istemem demişti. Neyse sonra aramız düzeldi esimle.
Ayrıca bir eve baktık 30 bin açığımız vardi o dönemde .Bir kısmını tamamladık.Yine açığımız kaldı. Ama o evlenen kızına 9 bine saçma sapan ev eşyası almayı tercih etti ve biz o evi alamadık. Şu an kiradayiz .Ev 3 milyon lira oldu biz 450 bine alıyorduk. Bir kuruş verelim demediler .
Siz olsanız Boyle bir adama ilerde veya şimdi bakar mısınız?Ben bu adama evimi bile acmak istemiyorum. Sapik oldugunu düşünüyorum. Hakkında ne düşünürsünüz. Şu an 10 aylık bir kızım var zaten kimseye bakamam ama yine de bu adama ne halde olursa olsun bakmak içimden gelmiyor .daha yaptığı bir ton rezillik var onları yazıp uzatmak istemiyorum.
Çok da umurundaÖyleymiş evet sonunda geçte olsa alabildim cevabı. Ama pek inanmadım ne yalan söyliyim.
Eşim mi bakacak babasına?yemeği çamaşırı o yapacaksa sorun yok o karar versinbuna esiniz mi karar verse adamin babasi ya hani ?
İnternet ortamı diyip eziklemeye çalıştığın ortamda konu neden açıyosun o zaman?Çok da umurundaİnternet ortamındaki birini inandiramadigim için cokkk üzgünüm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?