Eşimin Balık pişirme ısrarı..

Ya mis gibi balık kokacak işte Balığı çok severim valla ev açık mutfak olsa da yaparım sanırım. Hadi çok koktu dışarıda pişirtirim ama o balığı yerim Off canım çekti yaaa

Konu sahibinin esi bir tuhaf. İlle evde olacak,ille anasinda olacak. Sacma bir israr yani amac balik yemek mi eziyet etmek mi belli degil

Kv ile kp in arası iyi değil kp ona yaptıramayınca aslında sürekli söylüyor balık alalım balık yapın diye

Kv ve kp inin arasının iyi olmamasi annenin problemi degilki. Esinin annene balik pisirtip kendi ailesi icin anneni kullanmasi cok cok ayip. taviz tavizi doğurur. ufak bir jest gibi gelir ama bir alışırlarsa sonrasinda rahatsizlik yaratir

Konu sahibinin esi bir tuhaf. İlle evde olacak,ille anasinda olacak. Sacma bir israr yani amac balik yemek mi eziyet etmek mi belli degil
Valla çok iyi balık restaurantları var, balığı seçip pişirtebileceğiniz balıkçılar var, illa konu sahibesinin evinde balık yenecekse balıkçıda pişirtip getirtsinler.
Valla bizim bir akraba vardı kulakları çıııııın çııııın çınlasın, kendi mutfağı batmasın diye ne zaman balık yemek istese balık alıp bizim başka bir akrabada alırdı soluğu, gittiği akrabamız zavallı kadın dünya kadar balığı ayıklar pişirir, yedirir içirir pisliği de temizlerdi, diğer akrabam hanımefendi afiyetle yiyip çeker giderdi, ki yani istese İstanbul'daki iyi bir balık restaurantında balık yiyebilirdi ama ne'ymiş evde balık yapmak bir başkaymış, berbat bir şekilde balık kokan kendi evi değil tabii

Benim kendi ailemle tarhanayı cok severiz. ama kaynana tarafim tarhanayı kücümser nedense. Ben ilk evlendigimde kv ler yemeğe geldi .tarhana corbasi yapmistim. Hemen ayyyyy kemal (k.p) tarhanayı ağzina sokmaz ne yapsak ki. Adam paşa torunuya. (Sanki cihan harbi yasanacak ve 5 cesit daha var). Görümcemde babama mercimek corbasimi yapsak diye söylemezmi(babasi kalp ameliyati olunca bakmaya bile gelmedi) .bende benim bugünki menüm bu dilerseniz ahmete (eşim) hemen söyliyim sizi dışarı yemeğe götürsün . Konu kapandi ve k.p de gayet tarhanayi yedi. Mis gibi kendi tarhanam bol tereyagli et suyuyla yaptim. Sofrada kayinpederime sordum baba hani tarhanayi yemiyordun diye. Adam sofrada demezmi kaynanan cimrilikten ne yag ne salca koynuyor sulandirip sulandirip önüme koyuyor ohhhh mis gibi olmus bu yenmezmi dedi. Kaynanamla görümcem tursu gibi kızardı. Yemek konusunda asla taviz vermem.

Evet her ikisinde de koku dışarıya yayılıyor.
O halde evinizin içinde pişirin koku dışarıya yayılıyorsa aynı şekilde evin içine de yayılacaktır. Bunu anlamak bu kadar zor olmamalı ya. Madem aynı şekilde ta komşuya kadar aynı şekilde gidecek bu koku, kendi evinize hayli hayli girer. O zaman çıkmayın balkona niye çıkıyorsunuz? Demek ki bir fark oluyormuş değil mi? Aynı şekilde balkonda pişirmekle evin içinde pişirmenin de komşunun evine giren koku açısından fark yarattığı açık.

Cidden insanlar komik acilmasin balik sezonu falan evlerde kavga kiyamet bu nedir yaaa.
Restoran kulturumuz baliga gelince yok bence,anca hamburger pizza yiyoruz disarida. Halbuki git balik ye dimi.

Ya mis gibi balık kokacak işte Balığı çok severim valla ev açık mutfak olsa da yaparım sanırım. Hadi çok koktu dışarıda pişirtirim ama o balığı yerim Off canım çekti yaaa
Benim de. Kimi bulsak da pişir desek :)

Ne cins kocalar var, hayretle okuyorum.
Biri babasına parça et yedirmek için karısının yüzüğünü satar,
diğeri babasına balık yedirmek için eşine baskı yapar.
‘’Baba da senin, keyif de, git istediğin yerde istediği yemeği yedir babana’ deyip, kapatın konuyu.

Balkonda küçük tüp tavsiyesi verenler,
üst kattakileri de düşünsünler biraz.
‘Benim evim kokmasın, yukardakiler nolursa olsun’ doğru bir bakış açısı değil.

Balkon varsa balkona portatif fırın koyup orada pişirin. İçeriye sinmez. Bir de balık satan yerler pişiriyor. Siz de market yerine balıkçıdan alın ve evde salata ile yiyin.

Benim sinirlendiğim onlara balık yapmak yemek yapmak değil. Ama herkesin evi kapalı mutfak müsait yine (ona rağmen pişirmek istemeyebilirler ben saygı duyuyorum) diyorlar ki onlar ( kv ve eltim) balık kokusu sevmiyor pişiremezler e o zaman bana neden saygı duymuyosunuz ben de pişiremem. Ayrıca elime balık almışlığım yok. Diyorum ki balık yemeye gidelim mis gibi hep beraber hem esnaf kardeşim kazansın hem biz mutlu olalım ama yok o balık illa benim evimde pişecek..

Valla benim esim cok şanslı hem balığı tutarım hemde zaman mekan farketmeden pisiririm.yeterki balık olsun. Yeterki yemegi hakedenler olsun.

Pişirmiceksin di mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…