Eşimin Balık pişirme ısrarı..

Balik lafını edene açın agzinizi yumun gözünüzü yoksa temcit pilavi gibi durup durup önünüze gelecek. Yumuşak yüzlüsünuz ki esiniz alip gelsem mecbur yapar diyebiliyor bakmaya gidiyor.

Balık erkek işidir bir kere. Benim ailemde de eşimin ailesinde kadının el sürdüğünü görmedim. Hep erkekler pişirir. Kayınpeder karısını gelinlerini darlayacağına girsin mutfağa pişirsin. Biz şöyle severiz böyle yeriz bla bla diyene kadar yapsın da size de yedirsin. Ben yıllarca babamın elinden balık yedim, alır gelir temizler pişirirdi. Şimdi de kayınpederim yapıyor. Evimizde de 1-2 sefer yaptık onda da eşim fırında yaptı. Çok sinir oldum niyeyse. sert bir şekilde bizim evde olur mu canım, açık mutfak bütün ev leş gibi kokar. Alıp sizin evde yapalım de. Israrla soruyorlarsa ısrarla aynı cevabı ver.

Geçirdim zaten 2 gündür de belli etmiyorum. Diyorum ki acaba kocamın kafa da sıkıntı mı var olmaz diyorum 2 hafta sonra birdaha söylüyor omega 3 de alıyo aslında neden böyle oldu ki
Neden belli etmiyorsunuz? Cinnetin içerde yaşanananı bir işe yaramaz.

Bakicikda pişirip sanki kendiniz yapmış gibi servis edin yara balıkçıdan balık alıp kv gidin.
Zorla birşeylerin dayatilmasindan bende hoşlanmam.

Biz haftada en az bir kez balık yapariz. Kokuyor ama biz seviyoruz. Bence kokusuna değiyor.

Onu yaparım ama kv dem pişirmek istemiyorum mutfağım kokuyo temizlemek zor oluyor diyor ya şimdi onu söyleyince de gidip orda yapmak ayıp gibi geliyor. Kv dem zaten yap demiyor bana oda diyor çocukların evleri müsait değil diye gidin dışarıda yiyiverin diyor. Ama eşimle babası çok ısrarcı. Birde şöyle bir şey var eltim kendisi asla kokusuna gelemediği için eşi ve çocuğu da balığa hasretmiş kp rim söylüyor bunu. Benden istenilen ben yapayım her hafta salı günü bende cümbür cemaat yiyelim. O tarz insanlar çünkü hayır dediğim de bile yine yine ısrarla söylüyorlar.

Evde istediğiniz gibi yasayamadikdan sonra o evde oturmanizin anlamı nedir ki. Benim mutfakta açık oturma odasiyla birleşik haftada iki üç kere balık yaparım kızartma yaparim. Koksun koku sinsin üç günlük dünya için esyadaki kokuya hiç takilamam eşim ismemismi neden gönlü olmasın veya benim canimmi istemiş. Disardada yiyorsun ama hiç bişey evdeki lezzeti vermiyor. O ev süs eşyası değil batacak da kirlenecekde sonucda temizleyince geçiyor

Teşekkür ederim hanımlar..
Birdaha söyler mi eşim bilmiyorum ama söyleyecek sanki.. Dediğiniz gibi hiçbirine söylemeden dışarıdan sipariş veririm diyorum

Kucuk tup alın balkonda kızartın en guzelı esınde tavır yapmasın evınde kokmasın zaten yagda kızarınca daha guzel oluyor

Kayınvalide hanımefendisi evinde balık yapmasın kokuyo diye , gelinden beklesinler ohh ne ala memleket , dicektim ki balkonda falan yapsan nasıl olur diye ama anlattığına göre her salı gelirler artık alışırlar boşver yapma sevmiyorum evin içinde kokusu midemi bulandırıyo isterseniz sipariş verelim de

Ev sadece sizin degil esinizinde evi..adam babasini agirlayamayacak mi evinde..kurban kesmeyecekler salonun ortasinda..acin havalandirin ..balkon varsa kucuk tup alin orada yapin..yeter ki agirlamaya gonlunuz olsun

Yeterince net ve kararli bir şekilde hayir demiyorsunuz gibime geldi.Onceden olsa kesin yapin insanlik ölmedi ya onlar mahcup olsun kirmamak icin yaptı gonulnumuzu hos tuttu desin mutlu olsunlar derdim kesin Ama demiyorum Ince düşündugi yerden inciniyor insan acik ve net. Oylemi yapasam boylemi yapsam ne desem nasil desem kedinizi yiyip bitirmeyin.Evim uygun degil balik yapamam birdahada bu konu lutfen gündeme gelmesin gereksiz yere çünkü fikrim degismeyecek diyin net bir sekilde.

Ona da diyorlar ki o kadar para verilmez evde pişirmek daha iyi kv dem de ben pişirmem diyor sonra konu yine bana geliyor

Yahu para sizin değil mi? Kayınpedere kayınvalideye ne? Çok önemsiyorlarsa bir daha istemesinler sizden.

Para lafını eden eşiniz ise “Ya gider pişmiş alırsın ya da bir daha bu konuyu açmazsın. Evimde balık kızartmak istemiyorum, bitti.” diyeceksiniz.

Eşiniz kendi annesi evde balık pişirmiyor diye sizin annenizin evinde pişirilmesini ve babasına yedirilmesini teklif ediyor. Duyduğum en garip şeylerden olabilir.

Mutfağım açık ve haftada en az bir kez balık yapıyorum ama kızartma değil fırında koku filan olmuyor büyük balık alıp fırında yapabilirsiniz

eşyalara değer verdiğine göre yeni evlisin sanirim.. ilerde anlayacaksiniz değer olmadığı :)
ben bi gram değer vermiyorum eskidi iyice.. huzurluk eskimesin yeter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…