- 8 Aralık 2011
- 961
- 2.150
- 333
- Konu Sahibi QueenBee55
-
Balık erkek işidir bir kere. Benim ailemde de eşimin ailesinde kadının el sürdüğünü görmedim. Hep erkekler pişirir. Kayınpeder karısını gelinlerini darlayacağına girsin mutfağa pişirsin. Biz şöyle severiz böyle yeriz bla bla diyene kadar yapsın da size de yedirsin. Ben yıllarca babamın elinden balık yedim, alır gelir temizler pişirirdi. Şimdi de kayınpederim yapıyor. Evimizde de 1-2 sefer yaptık onda da eşim fırında yaptı. Çok sinir oldum niyeyse.Birde bir gelinleri daha var 20 yıllık o diyoki ben hayatta yapmam balık tiksinirim. E haklı herkes balık ayıklayamaz zaten pişiremez de. Kv dem de bıktım balık kızartmaktan istemiyorum diyor.. Benim anlamadığım onlar söyleyince tamam diyorlar onlar yapamaz diyorlar neden benim üstüme balık diye geliyorlarbende yapamam diyorum e sebebim de belli eski evimiz kapalı mutfaktı annem her hafta yapardı beraber temizlerdik en azından salona odalara gitmezdi kokusu.
Neden belli etmiyorsunuz? Cinnetin içerde yaşanananı bir işe yaramaz.Geçirdim zaten 2 gündür de belli etmiyorum. Diyorum ki acaba kocamın kafa da sıkıntı mı var olmaz diyorum 2 hafta sonra birdaha söylüyor omega 3 de alıyo aslında neden böyle oldu ki
Ona da diyorlar ki o kadar para verilmez evde pişirmek daha iyi kv dem de ben pişirmem diyor sonra konu yine bana geliyorbalıği aldıgınız yerde pişirtin evde yiyin olmazmi
Onu yaparım ama kv dem pişirmek istemiyorum mutfağım kokuyo temizlemek zor oluyor diyor ya şimdi onu söyleyince de gidip orda yapmak ayıp gibi geliyor. Kv dem zaten yap demiyor bana oda diyor çocukların evleri müsait değil diye gidin dışarıda yiyiverin diyor. Ama eşimle babası çok ısrarcı. Birde şöyle bir şey var eltim kendisi asla kokusuna gelemediği için eşi ve çocuğu da balığa hasretmiş kp rim söylüyor bunu. Benden istenilen ben yapayım her hafta salı günü bende cümbür cemaat yiyelim. O tarz insanlar çünkü hayır dediğim de bile yine yine ısrarla söylüyorlar.birgün güzelinden taze balık alın gidin kayınvalideye ben geldiiimmm diyin eşinizinde geleceğini söyleyin,ama eşinize balık diye söylemeyin ohhh pişirin balıklarıbalık seviyorlarsa ya dışarda yada evlerinde yesinler yani
Evde istediğiniz gibi yasayamadikdan sonra o evde oturmanizin anlamı nedir ki. Benim mutfakta açık oturma odasiyla birleşik haftada iki üç kere balık yaparım kızartma yaparim. Koksun koku sinsin üç günlük dünya için esyadaki kokuya hiç takilamam eşim ismemismi neden gönlü olmasın veya benim canimmi istemiş. Disardada yiyorsun ama hiç bişey evdeki lezzeti vermiyor. O ev süs eşyası değil batacak da kirlenecekde sonucda temizleyince geçiyorKızlar merhaba buraya bdv den konu açmakta varmış
Şimdi benim derdim şu..
Eşimle beraber Oturduğumuz ev açık mutfak bu tarz bir evde yaşayan bilir hafif bir yemek yapsanız bile o koltuklara halılara hemen yemek kokusu siner.. Birde davlumbazım çekmez bacasız yani göstermelik yapmışlar sadece.. Eşimin babası balığı çok seviyormuş. Kayınvalidem biz evlendikten sonra şahit oldum evleri müsait ama balık yapmak istemiyor. Biz evlendikten sonra eşim birkaç kere balık yapalım babamı da çağıralım dedi. Yaparım onda sorun yok ama evim müsait değil. Bende ona bunu söyledim hatta dışarıda güzel bir balıkçıya götürelim babanı dedim canı istiyorsa mis gibi..
Neyse aradan biraz zaman geçiyor eşim ben bunu hiç dememişim gibi yine diyor ki balık alalım babamları çağıralım.2 gün önce yine aynısını dedi hatta balık almaya gitmiş bende dedimki alma hem hava sıcak hemde yapamam biliyorsun. Neyse iyi balık bulamamış almamış emrivaki yapıyor resmen. Kızlar Allah aşkına bana birdaha söyleyecek bunu.. Siz olsanız birdahaki söylemeye nasıl tepki verirdiniz?
Dipnot: annemin evi bana yakın ben evde yapamıyorum diye birkaç kere balık yapıp eşimle beni çağırdı. Ben eşime evde yapamam biliyosun deyince annende yaparız olmaz mı dedi. Ben tam ayıp olur mu öyle şey dicektim o ara telefonu kapatmak zorunda kaldı arada kaynadı.. Kayınvalidemi kayınpederimi annemi benim kendi evimde ağırlamam lazım ki en iyi şekilde geldiklerinde ağırlıyorum onda hiç sıkıntım yok ama anneme ben sende balık yapalım onları çağıralım neden diyeyim? Bu balık mevzu eşimde inat oldu. Kayınvalidem yapmak istemediği için baba da her salı pazarında balık alayım gelin yapsın diyormuş biliyor ki yapamam.. Birde eğer desem ki tamam birkerelik çağırayım yapayım sonra halıları koltukları yıkatırım. Ama eminim ki her hafta salı günü balık alıp bende yapmak isteyecek e baba söylediği için de saygısızlık yapamam tamam dicem.. Teşekkür ederim yorumlar için.
Ya dadışarıdan hazır pişmiş söyleyin yanına bir çorba 2-3 meze tamam işte
Kayınvalide hanımefendisi evinde balık yapmasın kokuyo diye , gelinden beklesinler ohh ne ala memleket , dicektim ki balkonda falan yapsan nasıl olur diye ama anlattığına göre her salı gelirler artık alışırlar boşver yapma sevmiyorum evin içinde kokusu midemi bulandırıyo isterseniz sipariş verelim deKızlar merhaba buraya bdv den konu açmakta varmış
Şimdi benim derdim şu..
Eşimle beraber Oturduğumuz ev açık mutfak bu tarz bir evde yaşayan bilir hafif bir yemek yapsanız bile o koltuklara halılara hemen yemek kokusu siner.. Birde davlumbazım çekmez bacasız yani göstermelik yapmışlar sadece.. Eşimin babası balığı çok seviyormuş. Kayınvalidem biz evlendikten sonra şahit oldum evleri müsait ama balık yapmak istemiyor. Biz evlendikten sonra eşim birkaç kere balık yapalım babamı da çağıralım dedi. Yaparım onda sorun yok ama evim müsait değil. Bende ona bunu söyledim hatta dışarıda güzel bir balıkçıya götürelim babanı dedim canı istiyorsa mis gibi..
Neyse aradan biraz zaman geçiyor eşim ben bunu hiç dememişim gibi yine diyor ki balık alalım babamları çağıralım.2 gün önce yine aynısını dedi hatta balık almaya gitmiş bende dedimki alma hem hava sıcak hemde yapamam biliyorsun. Neyse iyi balık bulamamış almamış emrivaki yapıyor resmen. Kızlar Allah aşkına bana birdaha söyleyecek bunu.. Siz olsanız birdahaki söylemeye nasıl tepki verirdiniz?
Dipnot: annemin evi bana yakın ben evde yapamıyorum diye birkaç kere balık yapıp eşimle beni çağırdı. Ben eşime evde yapamam biliyosun deyince annende yaparız olmaz mı dedi. Ben tam ayıp olur mu öyle şey dicektim o ara telefonu kapatmak zorunda kaldı arada kaynadı.. Kayınvalidemi kayınpederimi annemi benim kendi evimde ağırlamam lazım ki en iyi şekilde geldiklerinde ağırlıyorum onda hiç sıkıntım yok ama anneme ben sende balık yapalım onları çağıralım neden diyeyim? Bu balık mevzu eşimde inat oldu. Kayınvalidem yapmak istemediği için baba da her salı pazarında balık alayım gelin yapsın diyormuş biliyor ki yapamam.. Birde eğer desem ki tamam birkerelik çağırayım yapayım sonra halıları koltukları yıkatırım. Ama eminim ki her hafta salı günü balık alıp bende yapmak isteyecek e baba söylediği için de saygısızlık yapamam tamam dicem.. Teşekkür ederim yorumlar için.
Yeterince net ve kararli bir şekilde hayir demiyorsunuz gibime geldi.Onceden olsa kesin yapin insanlik ölmedi ya onlar mahcup olsun kirmamak icin yaptı gonulnumuzu hos tuttu desin mutlu olsunlar derdim kesinOnu yaparım ama kv dem pişirmek istemiyorum mutfağım kokuyo temizlemek zor oluyor diyor ya şimdi onu söyleyince de gidip orda yapmak ayıp gibi geliyor. Kv dem zaten yap demiyor bana oda diyor çocukların evleri müsait değil diye gidin dışarıda yiyiverin diyor. Ama eşimle babası çok ısrarcı. Birde şöyle bir şey var eltim kendisi asla kokusuna gelemediği için eşi ve çocuğu da balığa hasretmiş kp rim söylüyor bunu. Benden istenilen ben yapayım her hafta salı günü bende cümbür cemaat yiyelim. O tarz insanlar çünkü hayır dediğim de bile yine yine ısrarla söylüyorlar.
Ona da diyorlar ki o kadar para verilmez evde pişirmek daha iyi kv dem de ben pişirmem diyor sonra konu yine bana geliyor
kaca pisiriyorlar kiOna da diyorlar ki o kadar para verilmez evde pişirmek daha iyi kv dem de ben pişirmem diyor sonra konu yine bana geliyor
iyi de firina balık koku sinmez mi. bide temizlemek de zor zahmeliTavada değil de fırında pişirseniz belki daha az koku yayar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?