- 26 Şubat 2018
- 753
- 1.970
- 63
- Konu Sahibi QueenBee55
-
O halde sana yaptıkları baskıyı kayinvalidene yapsinlar. Onlara gittiğinde hadi bugün balık yiyelim de konuyu orada açardım ben.Balkonum yok malesef. Şöyle fırında yaparım dedim balık onu da söyledim.hatta fırında yapıp yiyoruz Ama bana diyorlar ki biz hamsi seviyoruz hamsi kızartması yeriz 6 kişiye kaç kg hamsi kızarır kafayı yedim birde hamsinin kokusu maazallah atmosfere kadar gidiyor.
Firinda somon asla kokmaz.kagida sarıp 20 dakika pişirin ; defne yaprağı, zeytinyagi ve limonla.levrek yapabilirsiniz fırında soğanli patatesli.emin olun kokmuyor.kizartma yapamam evim kokuyor diyebilirsin ,ısrar ederlerse. o evin kadını sensin, eşin neyse de dışarıdan başka biri evine müdahale edemez.ama balıksız bir hayat pek sağlıklı değil ,merak ettim hiç balık yemiyor musunuz?Kızlar merhaba buraya bdv den konu açmakta varmış
Şimdi benim derdim şu..
Eşimle beraber Oturduğumuz ev açık mutfak bu tarz bir evde yaşayan bilir hafif bir yemek yapsanız bile o koltuklara halılara hemen yemek kokusu siner.. Birde davlumbazım çekmez bacasız yani göstermelik yapmışlar sadece.. Eşimin babası balığı çok seviyormuş. Kayınvalidem biz evlendikten sonra şahit oldum evleri müsait ama balık yapmak istemiyor. Biz evlendikten sonra eşim birkaç kere balık yapalım babamı da çağıralım dedi. Yaparım onda sorun yok ama evim müsait değil. Bende ona bunu söyledim hatta dışarıda güzel bir balıkçıya götürelim babanı dedim canı istiyorsa mis gibi..
Neyse aradan biraz zaman geçiyor eşim ben bunu hiç dememişim gibi yine diyor ki balık alalım babamları çağıralım.2 gün önce yine aynısını dedi hatta balık almaya gitmiş bende dedimki alma hem hava sıcak hemde yapamam biliyorsun. Neyse iyi balık bulamamış almamış emrivaki yapıyor resmen. Kızlar Allah aşkına bana birdaha söyleyecek bunu.. Siz olsanız birdahaki söylemeye nasıl tepki verirdiniz?
Dipnot: annemin evi bana yakın ben evde yapamıyorum diye birkaç kere balık yapıp eşimle beni çağırdı. Ben eşime evde yapamam biliyosun deyince annende yaparız olmaz mı dedi. Ben tam ayıp olur mu öyle şey dicektim o ara telefonu kapatmak zorunda kaldı arada kaynadı.. Kayınvalidemi kayınpederimi annemi benim kendi evimde ağırlamam lazım ki en iyi şekilde geldiklerinde ağırlıyorum onda hiç sıkıntım yok ama anneme ben sende balık yapalım onları çağıralım neden diyeyim? Bu balık mevzu eşimde inat oldu. Kayınvalidem yapmak istemediği için baba da her salı pazarında balık alayım gelin yapsın diyormuş biliyor ki yapamam.. Birde eğer desem ki tamam birkerelik çağırayım yapayım sonra halıları koltukları yıkatırım. Ama eminim ki her hafta salı günü balık alıp bende yapmak isteyecek e baba söylediği için de saygısızlık yapamam tamam dicem.. Teşekkür ederim yorumlar için.
Aslında hayır İnanılmaz dobra ve despot biriyim ama tabi büyüklerime karşı değil eşim bilir ne kadar sert oldugumu yeri geldiğinde. Huyumu bildiği için bana bunları söyleyiş tarzı çok naif sanki çocuk gibi söyler diğer türlü yapsa kıyameti koparırdım hatta noldu. Bana dediki babama söz verdik balık yapıcaz diye bende dedimki sen benimle dalga mı geçiyorsun ben kimseye söz vermedim benim adıma sakın konuşma birdaha insanlara söz verme birdaha da bana balık konusu açma dedim. İşgüzarlık yapmış yani.. Aradan geçti baya işte 2 gün önce aradı yine hiç öyle dememişim gibi balık alayım diyor.Yüzünüz mü yumuşak acaba sindiririz diye düşünüyorlar?
Ben zaten onları sürekli ağırlıyorum..benim evim değil birtek evet ama o zaman eşime de söyledim balıkları o alır o kızarır ve o temizler mutfağı ben eşiyim onun hizmetçiai değilEv sadece sizin degil esinizinde evi..adam babasini agirlayamayacak mi evinde..kurban kesmeyecekler salonun ortasinda..acin havalandirin ..balkon varsa kucuk tup alin orada yapin..yeter ki agirlamaya gonlunuz olsun
Bende böyleyim dışardan gelen kızarmış balık bile evi kokutuyor bana göreBalığı dışarda pişmiş alsam bile balkonda yer, olabildiğince az şeye temas eder ve işimiz biter bitmez çöpe atarım. Çok az şey imkansızdır benim için. Sizin şuanki durumunuz misal.
Malesef yok balkonum 100 küsür Dü en son galiba 1 kilosukaca pisiriyorlar ki
peki balkonunuz yokmu ?
Yiyoruz ben fırında zaten yaparım haftada 1. Onlar fırında sevmiyorlar hamsi kızartma istiyorlarmış birtek onu yeriz diyorlar yoksa ben fırında onlara 10 kere 100 kere yapmıştım balıkFirinda somon asla kokmaz.kagida sarıp 20 dakika pişirin ; defne yaprağı, zeytinyagi ve limonla.levrek yapabilirsiniz fırında soğanli patatesli.emin olun kokmuyor.kizartma yapamam evim kokuyor diyebilirsin ,ısrar ederlerse. o evin kadını sensin, eşin neyse de dışarıdan başka biri evine müdahale edemez.ama balıksız bir hayat pek sağlıklı değil ,merak ettim hiç balık yemiyor musunuz?
Piknik tüpü ile balkonda yapın yada mangalda yapın içeri kokmamis olucakKızlar merhaba buraya bdv den konu açmakta varmış
Şimdi benim derdim şu..
Eşimle beraber Oturduğumuz ev açık mutfak bu tarz bir evde yaşayan bilir hafif bir yemek yapsanız bile o koltuklara halılara hemen yemek kokusu siner.. Birde davlumbazım çekmez bacasız yani göstermelik yapmışlar sadece.. Eşimin babası balığı çok seviyormuş. Kayınvalidem biz evlendikten sonra şahit oldum evleri müsait ama balık yapmak istemiyor. Biz evlendikten sonra eşim birkaç kere balık yapalım babamı da çağıralım dedi. Yaparım onda sorun yok ama evim müsait değil. Bende ona bunu söyledim hatta dışarıda güzel bir balıkçıya götürelim babanı dedim canı istiyorsa mis gibi..
Neyse aradan biraz zaman geçiyor eşim ben bunu hiç dememişim gibi yine diyor ki balık alalım babamları çağıralım.2 gün önce yine aynısını dedi hatta balık almaya gitmiş bende dedimki alma hem hava sıcak hemde yapamam biliyorsun. Neyse iyi balık bulamamış almamış emrivaki yapıyor resmen. Kızlar Allah aşkına bana birdaha söyleyecek bunu.. Siz olsanız birdahaki söylemeye nasıl tepki verirdiniz?
Dipnot: annemin evi bana yakın ben evde yapamıyorum diye birkaç kere balık yapıp eşimle beni çağırdı. Ben eşime evde yapamam biliyosun deyince annende yaparız olmaz mı dedi. Ben tam ayıp olur mu öyle şey dicektim o ara telefonu kapatmak zorunda kaldı arada kaynadı.. Kayınvalidemi kayınpederimi annemi benim kendi evimde ağırlamam lazım ki en iyi şekilde geldiklerinde ağırlıyorum onda hiç sıkıntım yok ama anneme ben sende balık yapalım onları çağıralım neden diyeyim? Bu balık mevzu eşimde inat oldu. Kayınvalidem yapmak istemediği için baba da her salı pazarında balık alayım gelin yapsın diyormuş biliyor ki yapamam.. Birde eğer desem ki tamam birkerelik çağırayım yapayım sonra halıları koltukları yıkatırım. Ama eminim ki her hafta salı günü balık alıp bende yapmak isteyecek e baba söylediği için de saygısızlık yapamam tamam dicem.. Teşekkür ederim yorumlar için.
Benim mutfagım ile salonum ayrı olmasına rağmen bana hiçbir kuvvet kızartma balık yaptıramaz,ben de sizin tuvalet ile balık benzetmenize bir anlam veremedim.Çok garip bir düşünceKusura bakmayın , anlam veremediğim bir konudur bu.
Balık severim, evimde de pişiririm.evet leş gibi kokar ama ertesi güne bir şey kalmaz.
sevdiğim bir şeyi sırf evde koku olacak diye yapmaktan vazgeçmem. Tuvalet de iğrenç kokuyor ama ihtiyacımızı gidermekten alıkoymuyor bu bizi.
Ha diyorsanız ki ben balık sevmem, yemem, ona diyecek bir şeyim yok.
Ama sırf eşyalar dört dörtlük dursun diye ben böyle bir keyiften asla vazgeçmem, hiçbir koku sonsuza kadar kalmaz :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?