Eşimin Balık pişirme ısrarı..

Ben de evde balık pişirmedim evliliğimin ilk 3 senesinde koku yüzünden. Zaten eşimin de benim de aşırı bir balık kültürümüz yok. Ama eşim bir dönem sağlıklı bak yiyelim deyince 2 3 sefer fırında palamut yapmıştım ona rağmen evde aşırı koku oluyordu. Bir de hamile kaldıktan sonra balıktan aşırı tiksinince biz çözümü dışarıda hazır yaptırıp eve almakta bulduk. Yedikten sonra çöpü de bekletmeden hemen atınca ve bulaşık makinasını bekletmeden çalıştırınca koku olmuyor evde. Size de tavsiye ederim.

O halde sana yaptıkları baskıyı kayinvalidene yapsinlar. Onlara gittiğinde hadi bugün balık yiyelim de konuyu orada açardım ben.

balık aldığınız yerden pişirtip eve getirseniz. biz öyle yapıyoruz, pişirtip eve getiriyoruz. ben de evde salatalarımı masamı hazırlıyorum oluyor bitiyor.

Firinda somon asla kokmaz.kagida sarıp 20 dakika pişirin ; defne yaprağı, zeytinyagi ve limonla.levrek yapabilirsiniz fırında soğanli patatesli.emin olun kokmuyor.kizartma yapamam evim kokuyor diyebilirsin ,ısrar ederlerse. o evin kadını sensin, eşin neyse de dışarıdan başka biri evine müdahale edemez.ama balıksız bir hayat pek sağlıklı değil ,merak ettim hiç balık yemiyor musunuz?

herkes ayrı bir bencil.
kv niz evi müsait uğraşmak istemiyor.
kp balıktan vazgeçmiyor, eşiniz illa babam o balığı yiyecek diyor . ama dışarda değil illa siz yapacaksınız hatta en son annenizin evine kadar gidiyor konu. bunu söyleyen eşiniz annemlere giderim hep beraber hazırlarayım yiyelim diyemiyor. geri adım atmayın alıştırmayın, kv ler çok sever oğullarına söz dinletmeyi. kp yemesin canım balık

Balığı dışarda pişmiş alsam bile balkonda yer, olabildiğince az şeye temas eder ve işimiz biter bitmez çöpe atarım. Çok az şey imkansızdır benim için. Sizin şuanki durumunuz misal.

Yüzünüz mü yumuşak acaba sindiririz diye düşünüyorlar?
Aslında hayır İnanılmaz dobra ve despot biriyim ama tabi büyüklerime karşı değil eşim bilir ne kadar sert oldugumu yeri geldiğinde. Huyumu bildiği için bana bunları söyleyiş tarzı çok naif sanki çocuk gibi söyler diğer türlü yapsa kıyameti koparırdım hatta noldu. Bana dediki babama söz verdik balık yapıcaz diye bende dedimki sen benimle dalga mı geçiyorsun ben kimseye söz vermedim benim adıma sakın konuşma birdaha insanlara söz verme birdaha da bana balık konusu açma dedim. İşgüzarlık yapmış yani.. Aradan geçti baya işte 2 gün önce aradı yine hiç öyle dememişim gibi balık alayım diyor. Ama kp çok ısrarcı ve baskın onlara da birşey diyemiyorum anca saygımı bozmadan söyleyebildiklerimi işte

Ev sadece sizin degil esinizinde evi..adam babasini agirlayamayacak mi evinde..kurban kesmeyecekler salonun ortasinda..acin havalandirin ..balkon varsa kucuk tup alin orada yapin..yeter ki agirlamaya gonlunuz olsun
Ben zaten onları sürekli ağırlıyorum..benim evim değil birtek evet ama o zaman eşime de söyledim balıkları o alır o kızarır ve o temizler mutfağı ben eşiyim onun hizmetçiai değil

Balığı dışarda pişmiş alsam bile balkonda yer, olabildiğince az şeye temas eder ve işimiz biter bitmez çöpe atarım. Çok az şey imkansızdır benim için. Sizin şuanki durumunuz misal.
Bende böyleyim dışardan gelen kızarmış balık bile evi kokutuyor bana göre
Ev de kızarsa ne olur kim bilir

Yiyoruz ben fırında zaten yaparım haftada 1. Onlar fırında sevmiyorlar hamsi kızartma istiyorlarmış birtek onu yeriz diyorlar yoksa ben fırında onlara 10 kere 100 kere yapmıştım balık

Kusura bakmayın , anlam veremediğim bir konudur bu.
Balık severim, evimde de pişiririm.evet leş gibi kokar ama ertesi güne bir şey kalmaz.
sevdiğim bir şeyi sırf evde koku olacak diye yapmaktan vazgeçmem. Tuvalet de iğrenç kokuyor ama ihtiyacımızı gidermekten alıkoymuyor bu bizi.
Ha diyorsanız ki ben balık sevmem, yemem, ona diyecek bir şeyim yok.
Ama sırf eşyalar dört dörtlük dursun diye ben böyle bir keyiften asla vazgeçmem, hiçbir koku sonsuza kadar kalmaz :)

"Evde balık yaparsam sizin dışarıda balığa vermeyeceğiniz parayı ben halı/koltuk yikayicilarina vericem" deyin ve net bir dille balık pişirmeyeceginizi söyleyin. Eşinizle de bidaha emrivaki yapmaya kalkarsa biraz sesinizi yükseltin, sen beni dinlemiyosun, kale almiyo musun, takmiyo musun diye. Biraz daha net olmanız gerekiyor

Dün Üst kattaki komşum bana balıkmı yaptın dedi ki biz dün dışarda yemek yedik evde hiç bişey pişmedi hatta kendisi balık yemeye gitmiş gelmiş evde koku var diyor kendi üstüne sinmiştir o koku dedim. Yani yapmadığımız halde komşudan böyle saçma şeyler duyuyorum yapsam neler olacak. Sizin aspiratör de çekmiyormuş ya dışardan sipariş verin ya da hiç alıştırmayın

Piknik tüpü ile balkonda yapın yada mangalda yapın içeri kokmamis olucak

Benim mutfagım ile salonum ayrı olmasına rağmen bana hiçbir kuvvet kızartma balık yaptıramaz,ben de sizin tuvalet ile balık benzetmenize bir anlam veremedim.Çok garip bir düşünce

bence asla izin vermemelisiniz,
bizim ailede vardir balik gunu ve aynen dediginiz gibi her pazarin kuruldugu gun annemde balik yapilir, kardeslerim falan toplasir.

sizde de durum onu gosteriyor, hani bir kerelik bir durum degil.
Ve o koku asla cikmaz.

ben insanlar evinde rahat etsin, az kural olsun diye dusunurum, o yuzden izin verebilirim boyle bir seye ama,
amerikan mutfak deyince cok cok iyi dusunmek lazim, bir ihtimal firinda baliga izin veririm, o koksa bile idare edilebilir, sonucta baska yemekler de en az o kadar kokuyor zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…