Eşimin Balık pişirme ısrarı..

hamsi de fırında kızarır ki

biz küçükken davul fırınlar yuvarlak alimünyum tepsiler vardı

tüm kadınlar en kolay yemek der dizerlerdi hamsiyi tavaya

atarlardı fırına pişince de koyarlar ortaya herkes oradan yerdi bulaşık dahi çıkmazdı

şimdi yağlı kağıt var daha da kolay dizin hamsiyi yağlı kağıda pişirin altı üstü çıtır çıtır yesinler

beğenmezlerse bir daha gelmezler

bizim evde bu kadar pişiyor, böyle pişiyor dersiniz

tüm bu yorumumdan bağımsız eşyaları bu kadar kutsamayın ne olur yani perde kokarsa dağılır gider

yani tüm gün temizlik yaparım, koltukları yıkatırım vs bana çok abartılı geldi

Valla nebilim anlaya.iyorum.kimse

Gelin herşeyi yapmak zorunda gibi bakıyorlar bu kayinbabadan dedgil kayinvalideden gider bence
Kayinvalideelr zamaninda hayir diyememis kaynanalrina
Suanki gelinleri hazmedemiorlar
Benim ilk1giitigim gün kaynanam birsuur isbuyurdu ben şoka girdim
Daha ilkgunden
Bana annem is buyurmmais
Dusun yani
Hizmetcilik bekliyorlar

Kayinvalideelr zamaninda hayir diyememis kaynanalrina
Suanki gelinleri hazmedemiorlar
Benim ilk1giitigim gün kaynanam birsuur isbuyurdu ben şoka girdim
Daha ilkgunden
Bana annem is buyurmmais
Dusun yani
Hizmetcilik bekliyorlar
Aynen öyle ben de ilk gelinim kizida yok kayinvalidemin iş buyurmayi sever ama genede uzagiz bu güzel oldu

Olaya inat olarak bakmayin , erkeklerin boyle kucukluk hayalleri oluyor , kendi evim oldugunda babami cagiracagim en sevdigi yemegi yapacagim hele bir de raki iciyorlarsa karsilikli raki icecegiz seklinde
Benim bi erkek arkadasim ( sevgili degil , erkek olan arkadas) vardi , en buyuk hayali babasiyla kendi evinde balik yapip karsilikli raki icmekti

Benim mutfagım ile salonum ayrı olmasına rağmen bana hiçbir kuvvet kızartma balık yaptıramaz,ben de sizin tuvalet ile balık benzetmenize bir anlam veremedim.Çok garip bir düşünce
Gittiğim hiçbir evde bu evde balık kızartılmış denecek bir koku almadım, piştiği gün gitmediysem eğer. Ben de bu balık kokusunun ölene kadar evde kaldığının düşünülmesine anlam veremiyorum, asıl garip Ve abartılı olan bu bence.
Konu sahibi haklı, böyle bir dayatmayla karşılaşsam ben de asla pişirmem.

eşyalarla ilgili olduğunu düşünmüyorum konunun,balık kıartma kokusu tüm eve siner ve o koku çıkmaz 3-4 gün.
İstemedğin bir şeyi senin evine karışıp sana yaptıramazlar ,sakın tamam deme.Orası senin evin, ne pişeceğine de sen karar verirsin.Baştan önlemini almazsan başın çok ağırır ileride benden söylemesi.Yaptıkları şey yanlış.

Aynen katılıyorum
Bu ısrar saçma yani bu, kendi evleri var KV yapsın. Konu sahibesi lokanta mı işletiyor?

Hele esinizin annende yapalim demesi beni sinir etti,
annenizden teklif gelse okey de o soylemeden kadinin iyi niyetini somurmek olur su durum.

Anne ne alaka yani, bu kızın annesi niye uğraşsın??? Adamın kafa milyon, balık isteyen taraf olan KPnin evi hariç her yeri önermiş??

eşyalarla ilgili olduğunu düşünmüyorum konunun,balık kıartma kokusu tüm eve siner ve o koku çıkmaz 3-4 gün.

bizimkiler ev değil mi

bizimkilerden nasıl çıkıyor

hatta perşembe yardımcım gelecek diye çarşamba yapardık biz ki sıçrarsa vs diye ama ertesi güne koku vs kalmazdı ocak dahi silinmediği halde

3-4 gün koku çıkmaması ütopik

Herkes koltuğunu yıkatıyormuş balık kızartınca evde balık kızartıp sorun olmadığını söylediğimiz için birazdan KK linç timi tarafından pasaklı, iğrenç ilan edileceğiz.

E çıkmıyor demek ki insanlar alternatif çözümler üretiyor o yüzden.çıkmıyor 3-4 gün
Demek ki siz kokuya toleranslısınız, herkes toleranslı olacak diye bir kaide yok.yağ ile beraber duvarlara bile siniyor o koku.annenelerimiz boşuna yapmıyordu küçük tüple balkonda.Bazı şehirlerde binalar yapılırken bile özel kızartma mutfağı yapılıyor hiç mi görmediniz?

Balıkçılar aynı zaman pişirip getiriyorlar. Eşinizi de kırmamış evinizi de kokutmamış olursunuz. Başka ne desek boş. Çünkü eşiniz evde balık yedirmek istiyor net.

Anne ne alaka yani, bu kızın annesi niye uğraşsın??? Adamın kafa milyon, balık isteyen taraf olan KPnin evi hariç her yeri önermiş??
Uyanıklar çok. 10 TL verip balık pişiren yerler var istiyorlarsa farkını verip pişmiş balık söylesinler eve, ama böyle insanlar enayi yerine koymayı çok sever

Canım balık kızartırken bi tavaya sirke koy altını aç. O esnada oda kaynasın. Mutfakta balık pişerken bile koku olmuyor. Etrafa hiç yayılmıyor. Ben senelerdir öyle yapıyorum. Eşim mutfağa girince bile balık mı yapıyorsun der girmeden anlamaz.

Bizim burada balık ücretinin üzerine 5-10 tl ekleniyor yani atla deve değil

Yani insan kendi evinde babasina caninin cektigini yapamayacakmi koltuk kokmasin diye.
Ne acayipsiniz ya eşyaya bu kadar deger bicmeyin. Febrezin koltuk spreyi var yapin baligi alin sikin mis gibi olsun bitsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…