- 3 Kasım 2019
- 13.604
- 28.756
- 548
- 38
- Konu Sahibi QueenBee55
-
gelin hizmetçi ya ondanEşine yaptiramayip neden gelinine yaptiriyorlarbuna anlam veremedim
Valla nebilim anlaya.iyorum.kimsegelin hizmetçi ya ondan
Gelin herşeyi yapmak zorunda gibi bakıyorlar bu kayinbabadan dedgil kayinvalideden gider bencegelin hizmetçi ya ondan
Fırında bende yapıyorum yiyoruz her yemeğimi fırında yapıyorum zaten sağlıklı diye ama bende hamsi kızartması istiyorlar özellikle. Ben kimseyi yemek içmek konusunda kırmam bana geldiklerinde hep sevdikleri yemekleri yaparım mis gibi yer içeriz. Ama fırında sevmiyorlarmış bunu da söylüyorlar.
Kayinvalideelr zamaninda hayir diyememis kaynanalrinaValla nebilim anlaya.iyorum.kimse
Gelin herşeyi yapmak zorunda gibi bakıyorlar bu kayinbabadan dedgil kayinvalideden gider bence
Aynen öyle ben de ilk gelinim kizida yok kayinvalidemin iş buyurmayi sever ama genede uzagiz bu güzel olduKayinvalideelr zamaninda hayir diyememis kaynanalrina
Suanki gelinleri hazmedemiorlar
Benim ilk1giitigim gün kaynanam birsuur isbuyurdu ben şoka girdim
Daha ilkgunden
Bana annem is buyurmmais
Dusun yani
Hizmetcilik bekliyorlar
Gittiğim hiçbir evde bu evde balık kızartılmış denecek bir koku almadım, piştiği gün gitmediysem eğer. Ben de bu balık kokusunun ölene kadar evde kaldığının düşünülmesine anlam veremiyorum, asıl garip Ve abartılı olan bu bence.Benim mutfagım ile salonum ayrı olmasına rağmen bana hiçbir kuvvet kızartma balık yaptıramaz,ben de sizin tuvalet ile balık benzetmenize bir anlam veremedim.Çok garip bir düşünce
eşyalarla ilgili olduğunu düşünmüyorum konunun,balık kıartma kokusu tüm eve siner ve o koku çıkmaz 3-4 gün.hamsi de fırında kızarır ki
biz küçükken davul fırınlar yuvarlak alimünyum tepsiler vardı
tüm kadınlar en kolay yemek der dizerlerdi hamsiyi tavaya
atarlardı fırına pişince de koyarlar ortaya herkes oradan yerdi bulaşık dahi çıkmazdı
şimdi yağlı kağıt var daha da kolay dizin hamsiyi yağlı kağıda pişirin altı üstü çıtır çıtır yesinler
beğenmezlerse bir daha gelmezler
bizim evde bu kadar pişiyor, böyle pişiyor dersiniz
tüm bu yorumumdan bağımsız eşyaları bu kadar kutsamayın ne olur yani perde kokarsa dağılır gider
yani tüm gün temizlik yaparım, koltukları yıkatırım vs bana çok abartılı geldi
İstemedğin bir şeyi senin evine karışıp sana yaptıramazlar ,sakın tamam deme.Orası senin evin, ne pişeceğine de sen karar verirsin.Baştan önlemini almazsan başın çok ağırır ileride benden söylemesi.Yaptıkları şey yanlış.Kızlar merhaba buraya bdv den konu açmakta varmış
Şimdi benim derdim şu..
Eşimle beraber Oturduğumuz ev açık mutfak bu tarz bir evde yaşayan bilir hafif bir yemek yapsanız bile o koltuklara halılara hemen yemek kokusu siner.. Birde davlumbazım çekmez bacasız yani göstermelik yapmışlar sadece.. Eşimin babası balığı çok seviyormuş. Kayınvalidem biz evlendikten sonra şahit oldum evleri müsait ama balık yapmak istemiyor. Biz evlendikten sonra eşim birkaç kere balık yapalım babamı da çağıralım dedi. Yaparım onda sorun yok ama evim müsait değil. Bende ona bunu söyledim hatta dışarıda güzel bir balıkçıya götürelim babanı dedim canı istiyorsa mis gibi..
Neyse aradan biraz zaman geçiyor eşim ben bunu hiç dememişim gibi yine diyor ki balık alalım babamları çağıralım.2 gün önce yine aynısını dedi hatta balık almaya gitmiş bende dedimki alma hem hava sıcak hemde yapamam biliyorsun. Neyse iyi balık bulamamış almamış emrivaki yapıyor resmen. Kızlar Allah aşkına bana birdaha söyleyecek bunu.. Siz olsanız birdahaki söylemeye nasıl tepki verirdiniz?
Dipnot: annemin evi bana yakın ben evde yapamıyorum diye birkaç kere balık yapıp eşimle beni çağırdı. Ben eşime evde yapamam biliyosun deyince annende yaparız olmaz mı dedi. Ben tam ayıp olur mu öyle şey dicektim o ara telefonu kapatmak zorunda kaldı arada kaynadı.. Kayınvalidemi kayınpederimi annemi benim kendi evimde ağırlamam lazım ki en iyi şekilde geldiklerinde ağırlıyorum onda hiç sıkıntım yok ama anneme ben sende balık yapalım onları çağıralım neden diyeyim? Bu balık mevzu eşimde inat oldu. Kayınvalidem yapmak istemediği için baba da her salı pazarında balık alayım gelin yapsın diyormuş biliyor ki yapamam.. Birde eğer desem ki tamam birkerelik çağırayım yapayım sonra halıları koltukları yıkatırım. Ama eminim ki her hafta salı günü balık alıp bende yapmak isteyecek e baba söylediği için de saygısızlık yapamam tamam dicem.. Teşekkür ederim yorumlar için.
Öyle bir evde balık yapmazdım ben de. Bir de annene gidelim diyormuş bu baya şımarıklık. Annenizin evi lokanta mı balık yemeye oraya emrivaki ile gidilecek ? Eşiniz ya da babası 3 kuruşa kıysın da pişirme yapan yere versinler, salataya kadar paket yapıyorlar gelip evde yiyorsun.
bende yakin degilim ama giidnce asiri geriliyorumAynen öyle ben de ilk gelinim kizida yok kayinvalidemin iş buyurmayi sever ama genede uzagiz bu güzel oldu
Hele esinizin annende yapalim demesi beni sinir etti,
annenizden teklif gelse okey de o soylemeden kadinin iyi niyetini somurmek olur su durum.
eşyalarla ilgili olduğunu düşünmüyorum konunun,balık kıartma kokusu tüm eve siner ve o koku çıkmaz 3-4 gün.
Herkes koltuğunu yıkatıyormuş balık kızartıncabizimkiler ev değil mi
bizimkilerden nasıl çıkıyor
hatta perşembe yardımcım gelecek diye çarşamba yapardık biz ki sıçrarsa vs diye ama ertesi güne koku vs kalmazdı ocak dahi silinmediği halde
3-4 gün koku çıkmaması ütopik
100 kusure 1 kilo balikmi piser yaMalesef yok balkonum 100 küsür Dü en son galiba 1 kilosu
E çıkmıyor demek ki insanlar alternatif çözümler üretiyor o yüzden.çıkmıyor 3-4 günGittiğim hiçbir evde bu evde balık kızartılmış denecek bir koku almadım, piştiği gün gitmediysem eğer. Ben de bu balık kokusunun ölene kadar evde kaldığının düşünülmesine anlam veremiyorum, asıl garip Ve abartılı olan bu bence.
Konu sahibi haklı, böyle bir dayatmayla karşılaşsam ben de asla pişirmem.
Demek ki siz kokuya toleranslısınız, herkes toleranslı olacak diye bir kaide yok.yağ ile beraber duvarlara bile siniyor o koku.annenelerimiz boşuna yapmıyordu küçük tüple balkonda.Bazı şehirlerde binalar yapılırken bile özel kızartma mutfağı yapılıyor hiç mi görmediniz?bizimkiler ev değil mi
bizimkilerden nasıl çıkıyor
hatta perşembe yardımcım gelecek diye çarşamba yapardık biz ki sıçrarsa vs diye ama ertesi güne koku vs kalmazdı ocak dahi silinmediği halde
3-4 gün koku çıkmaması ütopik
Uyanıklar çok. 10 TL verip balık pişiren yerler var istiyorlarsa farkını verip pişmiş balık söylesinler eve, ama böyle insanlar enayi yerine koymayı çok severAnne ne alaka yani, bu kızın annesi niye uğraşsın??? Adamın kafa milyon, balık isteyen taraf olan KPnin evi hariç her yeri önermiş??
Kızlar merhaba buraya bdv den konu açmakta varmış
Şimdi benim derdim şu..
Eşimle beraber Oturduğumuz ev açık mutfak bu tarz bir evde yaşayan bilir hafif bir yemek yapsanız bile o koltuklara halılara hemen yemek kokusu siner.. Birde davlumbazım çekmez bacasız yani göstermelik yapmışlar sadece.. Eşimin babası balığı çok seviyormuş. Kayınvalidem biz evlendikten sonra şahit oldum evleri müsait ama balık yapmak istemiyor. Biz evlendikten sonra eşim birkaç kere balık yapalım babamı da çağıralım dedi. Yaparım onda sorun yok ama evim müsait değil. Bende ona bunu söyledim hatta dışarıda güzel bir balıkçıya götürelim babanı dedim canı istiyorsa mis gibi..
Neyse aradan biraz zaman geçiyor eşim ben bunu hiç dememişim gibi yine diyor ki balık alalım babamları çağıralım.2 gün önce yine aynısını dedi hatta balık almaya gitmiş bende dedimki alma hem hava sıcak hemde yapamam biliyorsun. Neyse iyi balık bulamamış almamış emrivaki yapıyor resmen. Kızlar Allah aşkına bana birdaha söyleyecek bunu.. Siz olsanız birdahaki söylemeye nasıl tepki verirdiniz?
Dipnot: annemin evi bana yakın ben evde yapamıyorum diye birkaç kere balık yapıp eşimle beni çağırdı. Ben eşime evde yapamam biliyosun deyince annende yaparız olmaz mı dedi. Ben tam ayıp olur mu öyle şey dicektim o ara telefonu kapatmak zorunda kaldı arada kaynadı.. Kayınvalidemi kayınpederimi annemi benim kendi evimde ağırlamam lazım ki en iyi şekilde geldiklerinde ağırlıyorum onda hiç sıkıntım yok ama anneme ben sende balık yapalım onları çağıralım neden diyeyim? Bu balık mevzu eşimde inat oldu. Kayınvalidem yapmak istemediği için baba da her salı pazarında balık alayım gelin yapsın diyormuş biliyor ki yapamam.. Birde eğer desem ki tamam birkerelik çağırayım yapayım sonra halıları koltukları yıkatırım. Ama eminim ki her hafta salı günü balık alıp bende yapmak isteyecek e baba söylediği için de saygısızlık yapamam tamam dicem.. Teşekkür ederim yorumlar için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?