- 6 Aralık 2010
- 34.491
- 91.175
- 798
- Konu Sahibi QueenBee55
-
bizimkiler ev değil mi
bizimkilerden nasıl çıkıyor
hatta perşembe yardımcım gelecek diye çarşamba yapardık biz ki sıçrarsa vs diye ama ertesi güne koku vs kalmazdı ocak dahi silinmediği halde
3-4 gün koku çıkmaması ütopik
Öğrenecekler diyorum ama zorbende yakin degilim ama giidnce asiri geriliyorum
Tuhaf kadin
Benimkinin 2gelini dahavar
Alismis emretmeye
Bir ben itiraz ettim
Fırında yapsaniza hiçbir koku kalmaz. Bizim de evimiz açık mutfakla beraber ortada masa var hatta biz her şeyi yapıyoruz diğer bütün odaların kapılarını kapatıyoruz mutfakta zaten balkon var odanın da pencerelerini açıyoruz hiçbir koku da sinmiyor zaten eşyalara ki fırında yapınca bile asla koku falan olmuyor bence bir balık için bu kadar huzursuzluğa gerek yok ne var canım bir kere pişirseniz hiçbir şey olmaz.Kızlar merhaba buraya bdv den konu açmakta varmış
Şimdi benim derdim şu..
Eşimle beraber Oturduğumuz ev açık mutfak bu tarz bir evde yaşayan bilir hafif bir yemek yapsanız bile o koltuklara halılara hemen yemek kokusu siner.. Birde davlumbazım çekmez bacasız yani göstermelik yapmışlar sadece.. Eşimin babası balığı çok seviyormuş. Kayınvalidem biz evlendikten sonra şahit oldum evleri müsait ama balık yapmak istemiyor. Biz evlendikten sonra eşim birkaç kere balık yapalım babamı da çağıralım dedi. Yaparım onda sorun yok ama evim müsait değil. Bende ona bunu söyledim hatta dışarıda güzel bir balıkçıya götürelim babanı dedim canı istiyorsa mis gibi..
Neyse aradan biraz zaman geçiyor eşim ben bunu hiç dememişim gibi yine diyor ki balık alalım babamları çağıralım.2 gün önce yine aynısını dedi hatta balık almaya gitmiş bende dedimki alma hem hava sıcak hemde yapamam biliyorsun. Neyse iyi balık bulamamış almamış emrivaki yapıyor resmen. Kızlar Allah aşkına bana birdaha söyleyecek bunu.. Siz olsanız birdahaki söylemeye nasıl tepki verirdiniz?
Dipnot: annemin evi bana yakın ben evde yapamıyorum diye birkaç kere balık yapıp eşimle beni çağırdı. Ben eşime evde yapamam biliyosun deyince annende yaparız olmaz mı dedi. Ben tam ayıp olur mu öyle şey dicektim o ara telefonu kapatmak zorunda kaldı arada kaynadı.. Kayınvalidemi kayınpederimi annemi benim kendi evimde ağırlamam lazım ki en iyi şekilde geldiklerinde ağırlıyorum onda hiç sıkıntım yok ama anneme ben sende balık yapalım onları çağıralım neden diyeyim? Bu balık mevzu eşimde inat oldu. Kayınvalidem yapmak istemediği için baba da her salı pazarında balık alayım gelin yapsın diyormuş biliyor ki yapamam.. Birde eğer desem ki tamam birkerelik çağırayım yapayım sonra halıları koltukları yıkatırım. Ama eminim ki her hafta salı günü balık alıp bende yapmak isteyecek e baba söylediği için de saygısızlık yapamam tamam dicem.. Teşekkür ederim yorumlar için.
Dimi ya pencereleri açınca hiçbir koku kalmıyor bile havalaninca bu kadar da her şeye aman kokar aman şu olur bu olur demeye gerek yokHer insanın farklı farklı huyu var. Ancak; ben bu balık kokusunun biz kadınlar tarafından çok çok abartıldığını düşünüyorum. Hangi halı,koltuk, perde 3 gün sonra balık kokar ki mesela. Bende böyle bir şey hiç sözkonu olmadı bile.Camları açarım ve mis gibi balığımı pişiririm. Ne kendimi ne de ailemi bundan en fazla 2 gün sürecek bir koku için mahrum etmem ki benim evimde koku sabaha bile kalmaz. Evi iyi havalandırmak ve balıklı bulaşıkları hemen yıkamak çok önemli. Hele fırında olunca birkaç saate koku kalmıyor.
amerikan mutfak mi senin?
bir de yani burada kayinvalide mutfagi kokmasin istedigi icin izin vermiyor,
konu sahibi de ayni bahaneyi gayet de sunabilir bence, sonucta onun evi amerikan mutfak ve esyalari daha yeni.
hatta sacmaliga bakar misin,
kayinvalide istemiyor, elti istemiyor, ok deniyor,
hatta konu sahibi istemiyor ok deniyor,
ama kocasinin buldugu cozum o zaman annene gidelim orada yapalim.
bir de sen kendine balik yaparsin 3 kisilik, sonra bir sekilde halledersin kokuyu,
burada konu sahibi izin verse tum aile onda toplanacak gibi bir his olustu bende,
3 kisiye yaptigin balikla 6 kisiye yaptigin baligin kokmasi da farkli olur eminim ki.
kesınlıkle katılıyorumBalık pişiricisine sipariş ver
Eşini ara balık aldım sizinkileri çağırıyorum de gelsinler yesinler
Ya da evde pişir herşeyi yıkatmaya ver yüklü mebla ücret ödesin
Artık her balıkta yıkatırım ben bunları çünkü siniyor de geç
Anlamadığım kvnin evi kokmasın gelinin evi koksun
Tuhaf geldi
Yaa süpersiniz onu ben bi deneyeyim kendimCanım balık kızartırken bi tavaya sirke koy altını aç. O esnada oda kaynasın. Mutfakta balık pişerken bile koku olmuyor. Etrafa hiç yayılmıyor. Ben senelerdir öyle yapıyorum. Eşim mutfağa girince bile balık mı yapıyorsun der girmeden anlamaz.
koltuk olan yerde balık olmaz ya.Yani o kadarı da cidden pasaklılık kusura bakmayınHerkes koltuğunu yıkatıyormuş balık kızartıncaevde balık kızartıp sorun olmadığını söylediğimiz için birazdan KK linç timi tarafından pasaklı, iğrenç ilan edileceğiz.
şimdi değil ama eskiden amerikan mutfaklı balkonsuz evim de vardı
konu sahibi yapmasın zaten, ona bir sözüm yok
ama diğer arkadaşlar da koltukları yıkatmalı, perdeleri yıkatmalı, tüm gün ev temizlemeli demişler
cidden balık kızarttık diye tüm ev temizleniyor mu
biz 3 kişilik bir tava kızartırsak 6 kişilik iki tava olur
bak yine yazayım konu sahibi asla bu işe girişmesin hele hele kaynı ve çocuğunu da dahil edip her hafta tabii ki olmaz ama eşyaları kutsamamak lazım
ayy koltuğum kokar balık yapmayalım desem eşim güler valla yani adam bunu geçersiz bir bahane görüyor şu an
annende yapalım vs zaten abesin dibi ama demek ki evde balık pişirilebiliyor konu sahibinin annesinin evinde de her balık pişirilmesi sonrasında çılgınca temizlik yapılmıyor değil mi
yoksa tabii ki beklentiler garip
o nedenle ilk yorumumda yazdım
yap fırında beğenirlerse yesinler beğenmezlerse gelmesinler diye
Kokusu eve sindimi kolay çıkmıyor bn küçük tüp aldım balkonda pişiyorum öyle olunca da mutfak tertemiz oluyorKızlar merhaba buraya bdv den konu açmakta varmış
Şimdi benim derdim şu..
Eşimle beraber Oturduğumuz ev açık mutfak bu tarz bir evde yaşayan bilir hafif bir yemek yapsanız bile o koltuklara halılara hemen yemek kokusu siner.. Birde davlumbazım çekmez bacasız yani göstermelik yapmışlar sadece.. Eşimin babası balığı çok seviyormuş. Kayınvalidem biz evlendikten sonra şahit oldum evleri müsait ama balık yapmak istemiyor. Biz evlendikten sonra eşim birkaç kere balık yapalım babamı da çağıralım dedi. Yaparım onda sorun yok ama evim müsait değil. Bende ona bunu söyledim hatta dışarıda güzel bir balıkçıya götürelim babanı dedim canı istiyorsa mis gibi..
Neyse aradan biraz zaman geçiyor eşim ben bunu hiç dememişim gibi yine diyor ki balık alalım babamları çağıralım.2 gün önce yine aynısını dedi hatta balık almaya gitmiş bende dedimki alma hem hava sıcak hemde yapamam biliyorsun. Neyse iyi balık bulamamış almamış emrivaki yapıyor resmen. Kızlar Allah aşkına bana birdaha söyleyecek bunu.. Siz olsanız birdahaki söylemeye nasıl tepki verirdiniz?
Dipnot: annemin evi bana yakın ben evde yapamıyorum diye birkaç kere balık yapıp eşimle beni çağırdı. Ben eşime evde yapamam biliyosun deyince annende yaparız olmaz mı dedi. Ben tam ayıp olur mu öyle şey dicektim o ara telefonu kapatmak zorunda kaldı arada kaynadı.. Kayınvalidemi kayınpederimi annemi benim kendi evimde ağırlamam lazım ki en iyi şekilde geldiklerinde ağırlıyorum onda hiç sıkıntım yok ama anneme ben sende balık yapalım onları çağıralım neden diyeyim? Bu balık mevzu eşimde inat oldu. Kayınvalidem yapmak istemediği için baba da her salı pazarında balık alayım gelin yapsın diyormuş biliyor ki yapamam.. Birde eğer desem ki tamam birkerelik çağırayım yapayım sonra halıları koltukları yıkatırım. Ama eminim ki her hafta salı günü balık alıp bende yapmak isteyecek e baba söylediği için de saygısızlık yapamam tamam dicem.. Teşekkür ederim yorumlar için.
babacığım mutfak açık ya bütün ev kokar bende severim balığı ama pişiremiyorumEvet iyi fikirmişama diyorlarki dışarıda balığa para veremeyiz hazır evde pişicekken Zaten bu hafta onlara gidicem baba bana bu balıkla ilgili birşey derse net bir şekilde ne diyeyim diyorum
Demek ki siz kokuya toleranslısınız, herkes toleranslı olacak diye bir kaide yok.yağ ile beraber duvarlara bile siniyor o koku.annenelerimiz boşuna yapmıyordu küçük tüple balkonda.Bazı şehirlerde binalar yapılırken bile özel kızartma mutfağı yapılıyor hiç mi görmediniz?
koku hassasiyeti ile de alakali,
benim evimde mutfak ayri ama kapisi yok,
esime gore sogan kavursam diger taraftaki holdeki asili montlara bile siniyor kokusu,
ben fark etmiyorum mesela.
Davlumbazımın bacası yok çekmiyor yani sadece sesi var öyle söyleyeyim.. Cam salonda tamamen açılan bir cam da değil 30.katta beb zaten fırında balık yapıyorum kokmuyor o kadar mum yakıyorum ardından bi yasemin yağı mis gibi oluyor. Ama dediğim şey en az bi 3 tava hamsi kızartma ki bu her hafta nerdeyse istenilecek birşeyAmerikan mutfakta 1,5 sene oturdum ve her hafta balık pişirirdim, o akşam haricinde balık kokusu olmuyor. çok abartmıssınız koltuklara neden sinsin zaten pişirirken önlem alınıyor. Aspiratör ve salon dahil camlar açık olmalı, tüm odaların kapısı kapalı olacak, yemek bitikten sonra bulaşık makinesi çalışacak ve tüm tezgah silinecek. Ertesi gün kokmaz bu şekilde. bir de balık en ağır yağda kızartınca kokar, başka şekilde tercih ederseniz bu muhteşem lezzetten mahrum kalmazsınız :)
Ben sadece balık pişirme kısmı için yorum yaptım. Diğeri sizin bileceğiniz iş. Kv titizlikten kendi evinde pişirmeyip gelinden bekliyorsa parmak kıpırdatılmaz da neyse..Davlumbazımın bacası yok çekmiyor yani sadece sesi var öyle söyleyeyim.. Cam salonda tamamen açılan bir cam da değil 30.katta beb zaten fırında balık yapıyorum kokmuyor o kadar mum yakıyorum ardından bi yasemin yağı mis gibi oluyor. Ama dediğim şey en az bi 3 tava hamsi kızartma ki bu her hafta nerdeyse istenilecek birşey
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?