Eşimin Balık pişirme ısrarı..

amerikan mutfak mi senin?

bir de yani burada kayinvalide mutfagi kokmasin istedigi icin izin vermiyor,
konu sahibi de ayni bahaneyi gayet de sunabilir bence, sonucta onun evi amerikan mutfak ve esyalari daha yeni.

hatta sacmaliga bakar misin,
kayinvalide istemiyor, elti istemiyor, ok deniyor,
hatta konu sahibi istemiyor ok deniyor,
ama kocasinin buldugu cozum o zaman annene gidelim orada yapalim.

bir de sen kendine balik yaparsin 3 kisilik, sonra bir sekilde halledersin kokuyu,
burada konu sahibi izin verse tum aile onda toplanacak gibi bir his olustu bende,
3 kisiye yaptigin balikla 6 kisiye yaptigin baligin kokmasi da farkli olur eminim ki.

Her insanın farklı farklı huyu var. Ancak; ben bu balık kokusunun biz kadınlar tarafından çok çok abartıldığını düşünüyorum. Hangi halı,koltuk, perde 3 gün sonra balık kokar ki mesela. Bende böyle bir şey hiç sözkonu olmadı bile.Camları açarım ve mis gibi balığımı pişiririm. Ne kendimi ne de ailemi bundan en fazla 2 gün sürecek bir koku için mahrum etmem ki benim evimde koku sabaha bile kalmaz. Evi iyi havalandırmak ve balıklı bulaşıkları hemen yıkamak çok önemli. Hele fırında olunca birkaç saate koku kalmıyor.

Fırında yapsaniza hiçbir koku kalmaz. Bizim de evimiz açık mutfakla beraber ortada masa var hatta biz her şeyi yapıyoruz diğer bütün odaların kapılarını kapatıyoruz mutfakta zaten balkon var odanın da pencerelerini açıyoruz hiçbir koku da sinmiyor zaten eşyalara ki fırında yapınca bile asla koku falan olmuyor bence bir balık için bu kadar huzursuzluğa gerek yok ne var canım bir kere pişirseniz hiçbir şey olmaz.

Amerikan mutfakta 1,5 sene oturdum ve her hafta balık pişirirdim, o akşam haricinde balık kokusu olmuyor. çok abartmıssınız koltuklara neden sinsin zaten pişirirken önlem alınıyor. Aspiratör ve salon dahil camlar açık olmalı, tüm odaların kapısı kapalı olacak, yemek bitikten sonra bulaşık makinesi çalışacak ve tüm tezgah silinecek. Ertesi gün kokmaz bu şekilde. bir de balık en ağır yağda kızartınca kokar, başka şekilde tercih ederseniz bu muhteşem lezzetten mahrum kalmazsınız :)

Dimi ya pencereleri açınca hiçbir koku kalmıyor bile havalaninca bu kadar da her şeye aman kokar aman şu olur bu olur demeye gerek yok

Eşin çok istiyorsa babasına balık yedirmek tamam alsın ama kendisi temizlesin ve kendisi pisirşin babasının gönlünü yapsın senin yaptığın balık ile babasına hava atmasın. Yada sen pişir ama kötü yap bir yiyen birdaha yemesin.

Valla kapıyı kapatıp yapsan bile her yere siniyor kokusu. Evde 2 kez yaptım da daha yapmam annemde yeriz balkonda kızartır o da. Ben kendime yapmadığım şeyi kp e niye yapıyım valla kusura bakmasın.

Bence sakın dışarıdan almayın. Aldığınızı söylemeyeceksiniz bunlarda sürekli isteyecek. Hiç kusura bakmasınlar çok yemek istiyorlarsa onların evinde pişsin o zaman

şimdi değil ama eskiden amerikan mutfaklı balkonsuz evim de vardı

konu sahibi yapmasın zaten, ona bir sözüm yok

ama diğer arkadaşlar da koltukları yıkatmalı, perdeleri yıkatmalı, tüm gün ev temizlemeli demişler

cidden balık kızarttık diye tüm ev temizleniyor mu

biz 3 kişilik bir tava kızartırsak 6 kişilik iki tava olur

bak yine yazayım konu sahibi asla bu işe girişmesin hele hele kaynı ve çocuğunu da dahil edip her hafta tabii ki olmaz ama eşyaları kutsamamak lazım

ayy koltuğum kokar balık yapmayalım desem eşim güler valla yani adam bunu geçersiz bir bahane görüyor şu an

annende yapalım vs zaten abesin dibi ama demek ki evde balık pişirilebiliyor konu sahibinin annesinin evinde de her balık pişirilmesi sonrasında çılgınca temizlik yapılmıyor değil mi

yoksa tabii ki beklentiler garip

o nedenle ilk yorumumda yazdım

yap fırında beğenirlerse yesinler beğenmezlerse gelmesinler diye

kesınlıkle katılıyorum
aklımdakının yazılmısını gorunce dırekt alıntıladım
ben olsam boyle yapardım

Yaa süpersiniz onu ben bi deneyeyim kendim

koku hassasiyeti ile de alakali,
benim evimde mutfak ayri ama kapisi yok,
esime gore sogan kavursam diger taraftaki holdeki asili montlara bile siniyor kokusu,
ben fark etmiyorum mesela.

Kokusu eve sindimi kolay çıkmıyor bn küçük tüp aldım balkonda pişiyorum öyle olunca da mutfak tertemiz oluyor

Evet iyi fikirmiş ama diyorlarki dışarıda balığa para veremeyiz hazır evde pişicekken Zaten bu hafta onlara gidicem baba bana bu balıkla ilgili birşey derse net bir şekilde ne diyeyim diyorum
babacığım mutfak açık ya bütün ev kokar bende severim balığı ama pişiremiyorum
hem merak ettim anne sizin ev müsait sen pişirmiyor musun vs diyin

kızartma mutfağını cidden görmedim

84 yaşındaki anneannemi de hiç balkonda balık kızartırken görmedim

hep mutfakta kızarttı, 65 yaşındaki annende mutfakta kızarttı

amerikan mutfaklı balkonsuz evimde de diğer evlerimde de evde kızartıldı

keza kv dem, görümcem de evlerinde kızartır

görümcem amerikan mutfaklı evinde akşam balık yaptığında ertesi akşam evine gittiğimde de hiç balık kokusu almadım

evet genelde artık fırında yapılıyor balık ama yine de kızartıldığında hayat bitmiyor evlerde

farklı zamanlarda farklı koku hassasiyetleri olabilir mesela siz hamilesiniz evet balık kokusu size çok gelebilir ama cidden balık kızartıldı diye koltukları temizleten var mı ben onu soruyorum

koku hassasiyeti ile de alakali,
benim evimde mutfak ayri ama kapisi yok,
esime gore sogan kavursam diger taraftaki holdeki asili montlara bile siniyor kokusu,
ben fark etmiyorum mesela.

o an kokar da koltuklar kokmuyor değil mi

ya da perdeleri her soğan kavurmadan sonra yıkamıyor

mesela bizim evde tüm kokular yatak odasına doluyor hava akımı o yönde

açıyoruz pencereyi gidiyor

kalkıp da çarşaf yıkamıyoruz

neyse gidip fırını açayım öğlene balık pişireceğim :)))

Davlumbazımın bacası yok çekmiyor yani sadece sesi var öyle söyleyeyim.. Cam salonda tamamen açılan bir cam da değil 30.katta beb zaten fırında balık yapıyorum kokmuyor o kadar mum yakıyorum ardından bi yasemin yağı mis gibi oluyor. Ama dediğim şey en az bi 3 tava hamsi kızartma ki bu her hafta nerdeyse istenilecek birşey

Ben sadece balık pişirme kısmı için yorum yaptım. Diğeri sizin bileceğiniz iş. Kv titizlikten kendi evinde pişirmeyip gelinden bekliyorsa parmak kıpırdatılmaz da neyse..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…