Eşimin Balık pişirme ısrarı..

Benim evimde amerikan mutfak, balığı firinda pişiriyor eşim 1.5 ay oldu oturali bişey olmadi daha koltuklara böyle olunca mecburen elim sürekli ustunde oluyor .

Ben dışarda keyif için balıkçıya giderim ama genelde çocuklar olmadan, o başka bi konfordur. Evimde de sakatat balık kelle paça herşeyi pişiririm kemik kaynatırım,çünkü ev dediğin yerde bence herşey pişmeli ve bu evde iki çocuk büyüyor güzel beslenmeliler bana göre ,bu kadar titiz insanları anlamıyorum gerçekten.

Bazı balıklar fırında lezzetli olmuyor ki örneğin mezgiti kızartma rokayla tek başıma bir kilo yiyebilirim hangi balıkçıda şu porsiyonda balık yiyebilirim ki kızım eşim hepsi bayılır.

Balik ne ki ben patates bile kizartmam mutfakta. Hemen kucuk tupte terasta balkonda falan yaparim. Yag kokusu cok igrenc geliyor bana. Konu sahibini hakli buldum ben cunku acik mutfak diyor kadin, bir de baska cozum yollarina uymuyormus kp ,disarida ye,eve siparis ver, buyuk balik olsun ,firinda pissin. Hic birine evet demeyen adamin ac karnini ben doyuramam kimse kusura bakmasin. Kendi evinde yapsin herkes.

koltuk olan yerde balık olmaz ya.Yani o kadarı da cidden pasaklılık kusura bakmayın
Nasıl yani? Koltuksuz ev mi var? Gerçekten anlamadım ne demek istediğinizi.
Kim daha temiz yarışına asla girmeyeceğim ayrıca herkes kendinden meshul

Hele esinizin annende yapalim demesi beni sinir etti,
annenizden teklif gelse okey de o soylemeden kadinin iyi niyetini somurmek olur su durum.
Kendi evleri kokmasin kiymetli analarinin
Kadinin anasi mutfak temizlesin ama
Sirf bunun icin yapmam ben olsam. Zikkim yesinler

Evet kapalı mutfakta bile pişirince her taraf kokuyor. Sanki yerlerdeki fayanslar bile bir tuhaf oluyor .ben her balık ve et kızartma yaptıktan sonra .dolap kapaklarını ve yerleri siliyorum. Yani açık mutfakta hiç olmaz. Balığı alıp götürün kayınvalidenizin evine götürüp siz pişirin.

O zaman eşinizde sorun var. Bence hazır havalar tam soğumamışken piknik planı yapın. Dışarıda bir yerde ızgara şeklinde hep birlikte yiyin. Hatta salatayı evden yapıp, sosu da şişeye doldurursanız pörsümez. Plastik kaplarla eve bulaşık gelmemiş olur. Anladığım kadarıyla eşiniz boş bulunup bir söz verdi şimdi de geri dönemiyor. Bu şekilde her salı plan sizin evinize dönmez, eviniz batmaz, eşiniz de sözünü tutmuş olur. Aklıma daha iyi bir plan gelmedi. Bir seferlik böyle idare edilebilir.

Ben de aynı dertten muzdarip tim. Balkonda yapmaya başladım. Artık kokan yemekleri balkonda yapıyorım. Balkon varsa sizde deneyin

Balkonda küçük tüple yapıyoruz. Ya da piknik alanına gidin mangalda yapın. Annemin evi de açık mutfak bir defa yaptık o koku 2 günde zor çıktı. Koltukları, halıları hepsini sildik. Zor maalesef.

Küçük tüpler var onlardan alıp balkonda kızartabilirsiniz

Tavrınızı çok abartılı buldum aslında ama esinizin annenizin mutfaginda pisirmeyi teklif etmesi ve bunca israr kıyamet beni de sinirlendirir inada sürüklerdi.
Ne balıkmış yani. Sizin annenizde pisirmeyi teklif ediyor kendi annesinde pisirmeyi teklif etmiyor mu esiniz?
Annenizin evini o kadar kokutacak ve kayinpederinize gotureceksiniz pisirdiklerinizi, çok sacma .
Ben de diger arkadaslara katiliyorum biraz tuzlu bir yerden siparis verin mezeleriyle getiriyolarlar, rahatca yer kalkarsınız eşinizin istegi olmus olur hem de 6 kisilik balik baya pahaliya patlar dillendiremez daha .

O kokuyu herkes almıyor demek ki. Ben pişmiş balık kokusunu çok severim eşim sevmez. Mutfağı temizleyince koku kalmaz ama eşime göre hala kokuyordur. Tarçın yakıp gezdiriyorum evde, koku falan kalmıyor, eşime göre tabi

İyi de ertesi güne temizletiyormuşsunuz 3 4 eve sinip sinmediğini nereden biliyorsunuz? Zaten insanlar hemen siliyor, temizliyor o sebeple başkasına gidince de yapıldığı gün hariç koku alamazsınız normal olarak. Hele de misafir gidiyorsanız ekstra çaba verilir koku kalmasın diye. Hem temizlikçi kadından önce balık yapıyorum bilerek deyip hem de koku kalıyor diyenlerle dalga geçmek tezat olmuş.

Eşinizin balığı annenizde yapma teklifine acayip gıcık oldum. Herkes aptal bir o akıllı.

Anneniz "aman nolacak" der, yapar, yedirir, içirir ama yine kıymetli kendi mutfağına kıyamayan anası olur. Sinir oldum valla.

Açık açık bu balık senin annende neden yapılmıyor demediniz mi?

%100 katildigim yorum. Konu sahibesini afedersiniz essek yerine koymaya calisiyorlar.

Ben ya hazır pisirtip alıyorum yada balkonda piknik tupunde pişiriyoruz ...mutfak eskiden açıktı ama biz arayı kapattik ona rağmen yine koku yayılıyor eve ...

Fırında da pek koku olmuyor ...yapmak isterseniz bunlar tercihler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…