Eşimin bana karşı anlayışsızlığı

BlueKedi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2016
429
422
103
İyi günler dilerim herkese. Hastalıktan Uzak ve huzurlu aynı zamanda.
Uzun zamandır konu açmadım. Çünkü her şeyi artık oluruna bıraktım. Düzelmesini beklemiyorum ve kendi dünyama çekildim diyebilirim. Ama yakın zamanda yaşanan bir olay beni çok üzdü. Size danışmak istiyorum.
Benim eşim ailesi konusunda çok tutucu birisi. Zamanla biraz azaldı ama gene de bana onlarla ilgili asla bir şey söyletmez. Benimle ilgili bir şikayetleri olursa da rahatça konuşturuyor. Neler neler söyledi zamanında bana . Ne hareketler. Onların bana yaptığı söylediği hoş olmayan konulardan bahsetmeye çalıştım diye. Nasıl desem çok bik bik bir adam. Kadınların bile dikkat etmeyeceği şekilde ayrıntılara dikkat edip, benim onlara karşı konuşmamdan tavrımdan anlam çıkarıp kavga ediyor.
Son zamanlarda o çok öve öve bitiremediği ailesinde de sorunlar olmaya başladı. Kardeşlerinin babasıyla problemi var. Bir de bir kardeşinin eşiyle arası kötü. Kötülükten hayır gelmez. Ben bunları sevinerek söylemiyorum. Sadece gözlem yapıyorum. Ve eşimin aile içindeki sorunları dinlerken ne kadar sakin olduğunu, kimseyi kırmamaya çalıştığını görüyorum. Ben yaşasam böyle bir şeyi zaten baştan suçlu olurdum. Demediği kalmazdı gene.
Sizce bu normal mi? Sizin eşleriniz de ailesiyle ilgili konularda size karşı katı, onların kendi arasında yaşadıklarında ise çok olgun davranıyor mu?
Okuyan zaman ayıran herkese teşekkür ederim.

Bırakın eşimi ben de kendi aileme laf ettirmem. Zaten kimse kimsenin ailesine laf soylememeli. Evlilikte aslolan karşılıklı fedakarlık değil duyarlılık

Bırakın eşimi ben de kendi aileme laf ettirmem. Zaten kimse kimsenin ailesine laf soylememeli. Evlilikte aslolan karşılıklı fedakarlık değil duyarlılık
Çok güzel söylediniz ama benim anlatmak istediğim, annesi bana bazı laflar sokmuştu zamanında. Hatta benim annem ve abimle ilgili ileri geri konuştu. O zaman eşim annesinin tarafını tuttu ve inanması güç ama bana kızdı. Annem ne kadar iyidir seni ne kadar seviyor bilmiyor musun. İşte öyle dememiştir bilmem ne. Şimdi kardeşi annesiyle ilgili neler diyor da kardeşine hak veriyor. Haklı olana hakkını veriyor. Bana hiç bir zaman öyle yapmadı. Yapmıyor. Evlilik böyle mi işliyor?

Kesinlikle hayır. Ben eşimin ailesine laf söylemem kendi aileme de eşime laf ettirmem. Ama ailemden herhangi biri de eşime ve ailesine laf edemez buna da müsaade etmem

Bence evlilikte kadin da erkek te artik ikisi aile oldugu bilincine varsa ve bunu gercek anlamda yasasa kimse kimsenin ailesine bilenmez.Durup dururken bileniyorsa(ortada sorun yokken) zaten tedavi icin hastaneden en uygun zamanda randevu alsin.
Esinizin ailesine duskun oldugunu soyluyorsunuz.Demekki sizin mideyi bulandiran bazi seyler var.Bunlar ne boyutta olan seyler?Ne kadari gercek ?ne kadari kuruntu?Cunku insan bir gicik aldim mi her hareket rahatsizlik veriyor.Bundas sonrasi kuruntuya giriyor oluyor.
Ben bosanacak biriyim.Ahkam kesemem.Esiniz biraz sinirlari dogru cizememis siz de bunlara bilenen bir kadinsiniz.Aileye duskun olan erkeklerin evlilik sistemine uyum saglamasi zaman aliyor.Guzel yonetin siz de.Yoksa omur boyu bir ileri bir geri ailesine dusman biri olur bir de gunah kecisi olursunuz.

Size gelince istediğini söyleyip, kırıp incitmekten çekinmezken ailesine karşı çok anlayışlı oluyorsa ortada ciddi bir sıkıntı var demektir.

Ben belli bir dozda ailemin yaptığı bir yanlışı da konuşabilirim eşimin yaptığını da kimse mükemmel değil çünkü. Ama yaşanan olay dışına çıkilip kişiliğe laf etme noktasına geliyorsa, ne aileme ne eşime söylenini normal karşılarım. Aynı şey eşim içinde geçerli.

Kesinlikle katiliyorum.Oturup belli sinirlar cercevesinde ben de kabul ederim ailemden gelen rahatsizlik veren seyleri ve aileme de iletirim bakin karsidaki insan farkli aile sisteminden cikmis biraz benim icin idare edin lutfen diye,ailem beni her turlu idare eder.Bu esim icin de boyle. olmali.Esler de idare edebilmeli.Kimse alenen sinirlarini asmamali ya.Hani kari koca bazinda bile degil aslinda.Bence insanlarin sinir bilememe sorunu var.Hepimizi soyle bir egitim merkezine alsinlar sinir dersi verdirsinler.

1yila yakin evliligimde gördüğüm erkekler genelde hatalida olsa laf soylettirmiyor
Aslında biliyorlar ne.olduklarinida bize laf vermemeye calisiyorlar
Hemen senin ailende böyle demeye başlıyorlar
Ben kendim de hakaret olmadığ sürece ailemi de eleştirim yanlışları söylerim
Ama esimin ailesi ciddi manada anormal oldugu icin kabul edemiyor acikcasi
Bana prim vermemeye calisiyor
Oyuzden mesafe diyorum
Ve mecbur kalmadikca laf söylemiyorum
Yoksa bosuna gerginlik
Biraz cenemizi tutmamiz lazim
Yoksa huzursuzluk ortaya çıkıyor

Ben sezarın hakkı sezara diyenlerdenim
Ailemi gereksiz yere savunmam hatta bir hataları varsa eşe dosta gerek kalmadan ilk tepkiyi veririm.
Ama tabii ki eşim, sizin eşiniz gibi.
Ailesi adeta inci tanesi, eğer hatalarını görüyorsa bile kabul etmez, kimseye de bir şey söyletmez.
Yanlış bir tutum, insan beşer şaşardır ve hata yapmaya da mecburdur.
Hayat döngüsü bu.
Sevgi saygı ile gereksiz savunmacılık karıştırılıyor.

Biz eşimle ailelerimizin yaptığı yanlışları da konuşabiliyoruz, duruma göre birbirimizin yanında olduğumuz da çok olmuştur, birbirimizi eleştirtirdiğimiz de ama bunu bile bunu yalnızken yaparız. Her durumda körü körüne birbirimizi desteklemiyoruz da kösteklemeyoruz da. Evlilik böyle değil tabi ki herkes insan herkes hata yapabilir kimse mükemmel değil ki.

Aynen hiççç laf söyletmez haksız olduklarını biliyor bazı konularda ama gene de ses etmez. Mesela bizim zeytin bahçemiz var benim altınlarımla alınan kv gilin de var bir sürü her sene bizim zeytinyağı nı alıp kendi malına katıyor ve bunu kızı damadı canı kime isterse veriyor. Ben eşime diyorum onların yağı yeter hepimize biz satalım. ( asgari ücret ile kendisi çalışıyor ayrıca 12 saat mesai ye gidiyor) üstelik kv satıyor da ama eşim hiç ses etmiyor bırak onlar yesin, onların olsun diyor. Bence korkuyor hepsi böyle tek oğlan kızlarına kendi malından veriyor. Biz kendi malımızdan yiyoruz daha bi de demez mi herkes eşit hak adalet Allah bildiği gibi yapsın seni korona olasıca

Sizin zeytin bahçenizi eşinizin ailesi mi işletiyor?? Onlar mı bakıyor tamamen?? Tamamen onlar bakıyor olsa bile ettikleri masraf kadar ürünü almalı geriye kalanı size bırakmalılar. Sizin altınlarınızı kendileri için kullanmışlar

Doğru yazmışsınız. Daha akşam pilav yaptım içine bulyon koymadım,vay efendim nasıl koymazmışım, böyle pilav mı olurmuş diyorum ki bulyon sağlıksız hiç kimse kullanmıyor yok annesi kullanıyormuş. Beni anneme söyleyecek miş. Kızın pilava bulyon koymuyor diye bunu söyleyen 35 yaşında adam sen kendi anne ne söyle dedim

Yok canım ben eşim zamanı gelince gidip çalışırız. Onlar sadece tarlayı sürer traktör le ama hiç Bi hakkımız yok gibi karışma diyor başka bişey demiyor

Evlilik böyle işlemiyor
Eşiniz sizinle aile kurduğunun farkında değil
Şöyle anlatayım eşim beni de ailesini de tanır, bu güne dek sorun yaşamadık ancak şu var ki bazen insanlar arasında alınmalar gerginlikler oluyor, yanlış anlamalar ya da patavatsız laflar dönebiliyor. Eşimin bunlara karşı tavrı nettir, her zaman ufacık bir şeyde önünü alır ama bunun sebebi ilk evliliğinden aldığı dersler diye düşünüyorum. Biri benim hoşlanmayacağım bir laf ederse bana bırakmadan cevabını verir, hiç muhatap olmadım ailesi ile bu tür konularda, yapı olarak ezilebilecek bir kadın değilim ama başından bazı şeyleri anlattı; ailem dar görüşlüdür, eski kafalıdır ben onların dilinden anlarım sen müdahale etme dedi, onun benim yanımda olması ailede etkili oldu, herkes çizgisini bildi, sorun yaşanmadı.

Yok canım ben eşim zamanı gelince gidip çalışırız. Onlar sadece tarlayı sürer traktör le ama hiç Bi hakkımız yok gibi karışma diyor başka bişey demiyor

Senin eşin köteklik şuan sinir oldum ona, benim eşim de babasının tarlalarına bakıyor usulü neyse kazandığı paranın bi miktarını ailesine veriyor kalanını da bizim aile bütçemize katıyor. Hatta şuan ben ücretsiz izindeyim diye ailesiyle konuşacak bu yıl hiç vermesem seneye daha çok versem nasıl olur diyecek. Muhtemelen kabul edecekler. Eşin aileciliği çok abartmış çok yanlış yapıyor. Adillikten uzaklaşıp sana haksızlık ediyor kendini ezdiriyorsa ezdirsin de sen ve varsa çocuğunuz onun hakkı ne olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…