• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin dün söylediği…

Eskiden hiç böyle konuşmazdı ne güzel işte evlilik güzel şey çocuk güzel şey gibi şeyler söylerdi.Ben de sizin dediğiniz gibi görev olarak mı yoksa yardım amaçlı mı yapıldığı anlaşılır dedim.Ben dediğim gibi sevgiden zannediyordum ama eşim için öyle değilmiş.Üstelik de sevgi azalmış.Ve dediğiniz gibi herkesin azalırmış.Örnek ver kim var mesela dedi.Ben de Mehmet abi eşini çok seviyor hala dedim.Arayıp sorcam falan dedi.Ki eşim daha yakın zamana kadar aksine tam zıttını konuşurdu.Hiçbir yere gidemiyoruz hem maddi sıkıntı var hem araba yok şuan hem çocuklar iki tane bırakacak kimse yok.
Anladım evet açıkçası maddi imkanlar gerçekten çok etkili şuan evde yardımcı veya bakıcı olması ya da araba olması sizi ferahlatabilirdi ikinci çocuk dengeleri değiştirmiş gibi duruyor. Eşiniz gerçekten iletişim kurabilen birisi bunu birçok erkekte göremiyoruz en büyük avantaj olarak bunu görüyorum ilişkinizde oturup karşılıklı konuşmaya devam edin o zaman biraz dah anlamaya çalışın ama bunu böyle soru sorarak hesap sorarak gibi değil havadan sudan sohbetler olark yaparsanız ortam da gerilmez . Mesela kendimden örnek vereyim eşim fazla ilgilen bunalan bir yapıdayken ben de fazla yapışık yaşayan birisiydim inanır mısınız günde eşimden başka hayatım yoktu heryere onla gider herşeyi onla yapardım yaşadığımız sıkıntılardan sonra bu huylarımı bıraktım ve bu bize iyi geldi. Yani beklentiniz eşinizin daha fazla ilgi göstermesi ise ona gereken alanı açmalısınız eskileri hatırlayın eskiden nelerden hoşlanırdı ne onu heyecanlandırırdı evet 2 çocukla gerçekten zor hak veriyorum size ama şöyle düşünün eşinizin size olan o sevgi o bağlılığının motivasyon kaynağı tam olarak neydi bunun üzerine düşünürseniz belki faydası olur

Anladım evet açıkçası maddi imkanlar gerçekten çok etkili şuan evde yardımcı veya bakıcı olması ya da araba olması sizi ferahlatabilirdi ikinci çocuk dengeleri değiştirmiş gibi duruyor. Eşiniz gerçekten iletişim kurabilen birisi bunu birçok erkekte göremiyoruz en büyük avantaj olarak bunu görüyorum ilişkinizde oturup karşılıklı konuşmaya devam edin o zaman biraz dah anlamaya çalışın ama bunu böyle soru sorarak hesap sorarak gibi değil havadan sudan sohbetler olark yaparsanız ortam da gerilmez . Mesela kendimden örnek vereyim eşim fazla ilgilen bunalan bir yapıdayken ben de fazla yapışık yaşayan birisiydim inanır mısınız günde eşimden başka hayatım yoktu heryere onla gider herşeyi onla yapardım yaşadığımız sıkıntılardan sonra bu huylarımı bıraktım ve bu bize iyi geldi. Yani beklentiniz eşinizin daha fazla ilgi göstermesi ise ona gereken alanı açmalısınız eskileri hatırlayın eskiden nelerden hoşlanırdı ne onu heyecanlandırırdı evet 2 çocukla gerçekten zor hak veriyorum size ama şöyle düşünün eşinizin size olan o sevgi o bağlılığının motivasyon kaynağı tam olarak neydi bunun üzerine düşünürseniz belki faydası olur
O motivasyon kaynağı sanırım özlemekti.Yani o zamanlar eşim sürekli göreve gidiyordu aralıklarla ayrı kalıyorduk.O zamanlar çalışıyordum biraz ortamımı merak ediyordu.Evde annem vardı ev işleri bölünüyordu daha az yorgun oluyordum.Şartlar çok farklıydı.Bir de ben çok takdir ediyordum.Baktım benim söylediklerime sürekli o önemli değil de …vs diye cevaplar veriyordu.Bir de genelde hep kendisi konuşuyordu ve kendini övüyordu.Takdiri kestim.Bu sefer eleştiri başladı falan öyle

O motivasyon kaynağı sanırım özlemekti.Yani o zamanlar eşim sürekli göreve gidiyordu aralıklarla ayrı kalıyorduk.O zamanlar çalışıyordum biraz ortamımı merak ediyordu.Evde annem vardı ev işleri bölünüyordu daha az yorgun oluyordum.Şartlar çok farklıydı.Bir de ben çok takdir ediyordum.Baktım benim söylediklerime sürekli o önemli değil de …vs diye cevaplar veriyordu.Bir de genelde hep kendisi konuşuyordu ve kendini övüyordu.Takdiri kestim.Bu sefer eleştiri başladı falan öyle
Anladım . Şuan tüm ev işleri sizlere bakıyor ve maddi olarak da zorluk var galiba

İki çocuğum var biri 5 yaş diğeri 15 aylık.İlk çocukta hiç etkilenmedik sevgi konusunda.İkinci çocuğuma hamileyken eşime biraz ilgiyi azaltmış olacağım ki senin hayatın çocuk olmuş diye sitem eder yanıma gel sohbet edelim diye ısrar ederdi.Çevrimiçi miyim diye kontrol eder telefonda vakit geçireceğine gel salona film falan izleyelim derdi ayağımdan dahi öperdi durup dururken vs vs.Bir gün yürüyüşe çıkalım dedi ve beni neden sevmiştin neden evlenmiştin benden neden etkilenmiştin diye sordu ve insanların içinde onu eskiden eleştirmediğimi ama şimdi göz devirdiğimi falan söylemişti.Sonrasında eşim kendini yavaş yavaş geri çekti çocuk doğduktan sonra yardim etti ama bana ilgili değildi eskisi gibi.Ben alıştığım için sarılmasına öpmesine mutfakta olduğumda direkt geçtiğinde Allah Allah diye şaşırdım hep.Borçlar da bu dönemde çok arttı.Bir iyi bir kötü bu zamana geldik fakat eşim eski haline dönmedi.Dün de sohbet esnasında çocuktan sonra sevgi azalıyor önemli olan fedakarlık yapmak alttan almak dedi.Ben de sevmeyen insan bunları yapamaz ki dedim yapar dedi.Ne için dedim.Çocuklar için evlilik yürüsün diye dedi ama bizim için konuşmuyordu güya.İşte kimin ilişkisi çocuktan sonra çok iyi.Maddi durum olsa yardımcı olsa gezer baş başa vakit geçirirsin ama insanların o imkanı yok film izleyelim desek sesi çok çıkmasın çocuklar uyanmasın vs vs.Fedakarlığın sevgiyle ilintili olmadığını söyledi.Ben de samimi olmaz ki o zaman,insan sevdiğine kıyamaz o yüzden öyle davranır dedim .Sevmekle ilgisi yok o zaman sevenler niye ayrılıyor seviyorum diyip hiçbir şey yapmayanlar dedi.Ben de o gerçek sevgi değil dedim ama eşim çok duygusal yaklaşıyorsun öyle değil dedi.Örnek ver kim var etrafımızda dedi.Ben birini örnek verdim.Birgün arıcam laf alacağım ağzından çocuktan sonra işte sevgi konusunda vs vs dedi.Bana şimdi yapılan her şey samimiyetsiz ve görev icabı yapıldığı hissini veriyor soğuma hissettim ilk defa kendimde.Yani alttan alsa, yorulduğumda yardım etse,ben bunu sevgiden diye yorumlardım.Şimdi her şey farklılaştı gözümde
Eşiniz cok olgun yaklasmıs ve kesinlikle haklı biraz yumusamaya calısın

Aradaki sayfaları okumadım, ilk ve son sayfayı okudum. Bunlara bakarak karşılıklı adımlarla ilişki toparlanabilir.

Anlatma düzelt yoksa ileride duzeltecegin birşeyde bulamazsın adam çocuklar için diye durur ileride ilgisi başkasına kayınca çocuklar içinde demez gider
Şuan sıcak davranıyorum işteyken falan yazdım o da sıcak davranıyor dün gece yatakta da baya sohbet ettik sarıldık.Sevmiyormuş gibi de değil sadece borçlara takık kafası.Bu şekilde devam edeceğim bakalım bu cümleleri düzelecek mi ileride aynı konu açıldığında

Ama o zamanlar hamileydim ben.Görevlerini yapsın ama az sevsin ilgilenmesin diyebilir miyiz ? Bir kadın bunu kabul edebilir mi yani
Farkında mısın? Objektif yorumlar hep kocanın haklı olduğundan yana. Adamın iletişimi bile o kadar iyi ki. Yürüyüşe çıkmayı teklif edip ilk o zamanlar sormaya başlamış. Başka koca olsa tartışma esnasında bunları koz olarak kullanır. Hamilelekti vs vs. Bunların arkasına çok sığınma derim. Yarın birgün çocuklarda büyüyecek eski haline gelecek misin? Hayır. Bu sefer de başka meşkaleleri öne süreceksin .

Farkında mısın? Objektif yorumlar hep kocanın haklı olduğundan yana. Adamın iletişimi bile o kadar iyi ki. Yürüyüşe çıkmayı teklif edip ilk o zamanlar sormaya başlamış. Başka koca olsa tartışma esnasında bunları koz olarak kullanır. Hamilelekti vs vs. Bunların arkasına çok sığınma derim. Yarın birgün çocuklarda büyüyecek eski haline gelecek misin? Hayır. Bu sefer de başka meşkaleleri öne süreceksin .
Evet farkındayım kocam haklı bulundu bakış açım da değişti.Ben hep ilgisiz değildim demek istedim yani eşim kadar da ilgili değilDim ama ilgisiz de değildim o dönemdeki gibi.Gerçekten şuan iki çocuk ve ev işleri kapı duvar çok bunalıyorum.Nasıl güler yüzlü olabilirim o yorgunlukla bilemiyorum.Ama kendime söz verdim ilgi konusunda ve yumuşaklık konusunda.

Back
X