eşimin eski karısı ve nafaka

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ülkemizde kadın okutulmuyor. Çalıştırılmıyor, zorla evlendiriliyor, eziliyor. Boşanınca kendini aşmasını bekliyorsunuz. Evli, bekar, boşanmış tüm kadınlar aynı durumda biliyorum. Sadece boşanan ama onlardan beklediğiniz şeyleri nasıl yapacaklarını bilmeyen, veya evine dönen çalışmasına izin verilmeyen kadınlar var. Bunları da göz önünde bulundurun diyorum. Ömür boyu nafaka zaten almasın özellikle çocuk yoksa da bu kadar basit değil işte. Neyse mevzu, çok çok derin.

Yahu tabi ki basit değil, kaç milyon insan var. Bir o kadar evlilik ve bir o kadar boşanma var. Her boşanma farklı, her boşanma sebebi, boşanan insanların yaşam şekli, geliri, gideri farklı.
Ben 50 yaşına gelmiş, aldatılmış, ailesi çevresi tarafından dışlanmış, boşanmış bir kadın neden süresiz nafaka alsın, almasın demiyorum ki.
Çalışmasına izin verilmiyor dememiz bile ne kadar acı aslında, ne kadar berbat. Bunu kabullenmek bile felaket benim için üzgünüm. 25 yaşındayım bu hayatta annem mezarından kalksa gelse, çalışmana izin vermiyorum dese ne demek o, ne saçmalık derim. Kaldı ki çalışma diyen kocamı dinleyeceğim.
Dediğiniz gibi bu konu çok çetrefilli. Önemli olan pozitif ayrımcılığın suistimal edilmemesini sağlamak. Bunu da adalet sağlayıcılar becerebilmeli. Biz yapamayız.

Son düzenleme:
Herkes sizi gömmüş ama ben sizi çok iyi anlıyorum.Bir arkadaşımın eşi de boşanırken durumu iyi olduğundan yüklü miktarda nafaka vermeyi kabul etmiş ama malum ekonomik krizden dolayı iflas etti ve nafakayı ödeyemedi ve bundan dolayı hapiste yattı.Gelire göre nafakayı düşürme davasından bahsedenler olmuş ama adalet sistemi o şekilde yürümüyor maalesef! Şimdi Zamanında para varken bu nafaka ödenirken herkes halinden mumnundu ama şu anda tekrar hapis cezası aldı 3 ay daha yatıp çıkıcak.Burada yeni eşin anne olma hakkı elinden mi alınsın?Türkiye de süresiz nafakadan dolayı kaç kişi mağdur bence atıp tutanlar bir araştırsın.Evet çocuklara bakmak zorunda bir baba olarak ama maddi imkan bozulduysa Ne olacak?Umarım Allah herkesin kalbine merhamet verir de sizin işinizde de bir orta yol bulunur

Hayır benim anlamadığım nafaka ödeyen eski koca ölünce ne olacak? Kimse bilmiyor kimin ne kadar yaşayacağını.
Kadın o zaman da mı çalışmayacak, yoksa hemen yine bir erkeğe ihtiyaç duyup ilk bulduğu adamla evlenecek mi? Ne olacak yani?

Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

olaya kötümser yaklaştığımı düşüneceksiniz ama hayır anne babası 1.5 yaşındayken ayrılan bu tür şeyleri yaşayan bilen bir genç bir kız olarak yazıyorum bunları. konu sahibi arkadaşımız bir yorumunda 1750 tl nafaka 8 yaşındaki bir çocuk için çok fazla diye eklemiş. yani çocuğa ödenen parayıda kendine reva görmüyor bence sadece tepki görmemek için eski eşe ödenen miktardan daha fazla bahsetmiş. o çocuk temelde, zihninde oluşturduğu ve oturttuğu aile profilini asla bir daha bulamayacak peki bununla yaşamak o çocuğa reva mı? ayrıca o çocuğun hayatına nasıl siz babasının eşi olarak dahil olduysanız, annesinin sevgilisi de o çocuğun hayatına dahil olabilir, eşiniz bunun hakkında konuşmamalı bile. kendi çocuğunuzu yapabilmek için ve onu iyi imkanlarla büyütebilmek istiyorsunuz bunu istemek herkesin en doğal hakkı fakat bunu talep etme biçiminiz adilce değil bencilce. kasten yapmıyorsunuzdur belki ama anlattıklarınız ilk çocuğun rızkından alınıp kendi çocuğunuza verilmesini beklemeniz yönünde. giderlenizin azalmasını isterken bunun yerine siz bir şeyden kısın. çalışmıyorsanız, çalışıp para biriktirin, eşiniz mümkünse fazladan mesai yapsın veya ek iş bulsun. Çocuğun annesine düşen miktardanda rahatsız olmayın bahsettiğiniz gibi annesinin ailesinin durumları iyiyse onuda çocuğuna harcıyordur zaten.

Bakacak kimsen yoksa yalnızsan 8 yaşındaki çocukla çalışamazsın maalesef..bi arkadaşım sırf bu yüzden işten ayrıldı..çünkü çocuğunu sabah okula gönderiyo çocuk 1'de okuldan çıkıyo,evde birinin onu karşılaması lazım..bu çocuk eve gircek ,kendi başına yıkancak paklancak,yemeğini ısıtıp yicek mümkün mü allah aşkına siz bırakabilir miydiniz böyle? 4-5 saat ilgilensin diye bakıcı da aradı ama bulamadı..ben 10 yaşındaki kızımı 10 dakka evde bırakıp markete insem aklım kalıyo..devir kötü bunlar çocuk ne kadar tembih etsen de kapı açma diye allah korusun..kadının şartlarını bilemezsiniz

Kaç haberde de üvey anne dehşeti okuyoruz ona bakarsak
üvey anne tecavuzu okumuyoruz ama siddetten daha kotu bir sey varsa oda bu
cocuk annesinin sevgilisiyle kaliyor diyince aklima siddetten once direk bu konu geldi benim surekli almak zorunda degillerdi en azindan sevgilisi varken cocuk babada kalabilir diyordum ki gercekse eger sanmiyorum gercek oldugunu artik bu anlatilanlarinda cocuk icki masalarina falan oturtuluyormus annesinin sevgilisiyle birlikte falan vs. vs.
bu konu cok karisik

Adamdaki pişkinliğe bak
Kendi yuva kurmuş evlenmiş
Kadının hayatına karışıyor
Verecek o nafakayı
Bilerek evlendin
Sen karışma

kadinin derdi tup bebek falan degil kadin adamla evliyken sevgili oluyor eş kisi yakaliyor bosanma sebepleri bu kadin
nafakalari dusurtemiyorlar cunku masum degiller ve kadina yani birinci eşe bok atmaya calisiyorlar ancak boyle siyrilmaya calisiyolar isin icinden

Nafaka vermek gerekiyor, yapacak bi sey yok.

Esinizin endiselerine hak veriyorum. Sevgilisi sadecd misafirliğe geliyorsa iyi ama yatiya kaliyorsa bence cok sakıncalı. Ben ce kiz çocukları babaya verilmeli annenin evlilik durumunda. Ben güvenemem valla elin adamına. Nafaka konusuna gelince bence anne evlenene kadar verilmeli. Sonucta bu adamin bir kizi var ve kadin tek başına bakıyor. Bu devirde cocuk büyütmek zor ve masraflarda cok. O konuda bisey diyemiycem. Unutmayın o kadının yerinde siz de olabilirdiniz. Bu yüzden ailesi yardım ediyoru nafakayı bırakın bi kenara

O kadar mesaj içinde en düzgün olanı.
Tüm herkes öyle bir yazmış ki tüm kadınlar melek tüm suç erkeklerde. Birde herkes nerde erkeğin kötülendigi yorum var onu beğenmiş. Şaka gibisiniz ya :d

Benim çocugumdaha 3 yaşına girmedi, yuvaya gidiyor. Eşim hep iş seyahatlerinde ve ben bisiklet tepesinde oğlumu sabahın köründe yuvaya bırakıp ordan işe, işten koştur koştur yuvaya odan eve..
eşimle boşanmamış olduğun halde bunu ben tercih ettim,
Yani hiç birşey imkansız değil.
Bu zamanda insanın annesi babası bakmıyorken boşandığın bir erkeğin eline bakmak , yani çocuk için ayrı o tamam da, kendin için nafaka istemek bana akıl dışı geliyor.
Yani mesela ikiz , üçüz doğurursun evde saçını onlara süpürge etmekten çalışamamış olursun, o sırada nankör koca gider seni orda burda aldatır, bi de pişkin pişkin başkasına aşık oldum deyip boşar moşar, o zaman heralde hırs olsun diye can yakmak için istwnebilir? Çünkü hem onca yük altında o kadar fedakarlık yap sonra işsiz güçsüz ortada kal..
ay bu konular derşn mevzular ve herkes farklı sanırım...
hepimiz burda kendi yorumumuzu yapıyoruz sonuçta..

Büyük ihtimalle konu sahibi5 sene sonra o kadının yerinde olacak
Bu bey de 3. Eşine geçmiş olacak. 3. Eş kk da bunları yazıyomolacak..

Tek esim çalışıyor . İş bulsam calısacağım ama 37 yasındayım diye iş vermiyorlar
İşte bu sebebden eşe nafaka veriliyor sanırım.maddi durum yok nafaka çok tüp bebek istiyorsunuz. Anne olmak tabi ki hakkınız ama bunu 8yaşındaki cocuğun aldığı size fazla gelen para ile yapamazsınız zaten de kızın hakkı olur üstünde kabul edin yada etmeyin.. Ha birde bebeğiniz olunca aylık masrafı çocuğun nafakasından fazla tutuyor. Ama 8yaşındakine o para fazlaysa bebeğe de fazla değil mi öyle olmalı siizn gözünüzde..
Ayrıca kadın ile kavganızın konu bağlantısı nedir?

1750 tl kızı için nafaka veriyor , 1250 tl de eski eşi için nafaka veriyor eşim.

eski eşine vermesin , 8 yaşındaki çocuk için de 1750 tl nafaka cok fazla
Sz 8 yasinda 1 cocugun aylk giderini biliyor musunuz ???? Bez aldiginiz gunlere sukredrsiniz sizi anlamaya calisiyorum hak da veriyorum ancak cocugun nafakasina laf etmeseniz cocuk icin fazla diyene kadar hak verdm yazdklariniza
bazilari somurmeyi sever .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…