Ülkemizde kadın okutulmuyor. Çalıştırılmıyor, zorla evlendiriliyor, eziliyor. Boşanınca kendini aşmasını bekliyorsunuz. Evli, bekar, boşanmış tüm kadınlar aynı durumda biliyorum. Sadece boşanan ama onlardan beklediğiniz şeyleri nasıl yapacaklarını bilmeyen, veya evine dönen çalışmasına izin verilmeyen kadınlar var. Bunları da göz önünde bulundurun diyorum. Ömür boyu nafaka zaten almasın özellikle çocuk yoksa da bu kadar basit değil işte. Neyse mevzu, çok çok derin.Sizin bahsettiğiniz sorunlar evli kadınlar için de var. Toplumda kadın olmanın zorluğunu hepimiz yaşıyor ve biliyoruz. Ben de çalışan bir kadınım.
Burada mesele kadının toplumda çektiği sıkıntılar değil. Kadına verilen pozitif ayrımcılığın kötüye kullanılması.
Evli olup çalışmak durumunda kalan kadınlar ya da zorunda olmayıp kariyer yapmak isteyen kadınlar da işsizlik yaşıyor, toplumda saygı görmüyor, itilip kakiliyor.
Öyle diye hepimiz geçip köşede oturalım mı?
Benim bakış açım çok net, bir kadın ve bir erkek evlenir, birbirlerinden maddi olarak sorumlu olurlar, biri işsiz kalır diğeri destekler evin geçimini sağlar.
Ama bu insanlar ayrılırsa birbirlerine sorumlulukları kalmaz.
Ortada bir çocuk varsa sonsuza kadar onun maddi ve manevi ihtiyaçları ortak karşılanır. Velayet annedeyse baba sonsuza kadar çocuklarının giderlerini karşılamaya destek olmak zorundadır.
Ama eğer çocuk yoksa taraflar ayrılır yollarına bakarlar, kusurlu olan taraf yüzünden diğer tarafın hayatı sekteye uğrayacaksa, maddi zorluğa düşecekse, ya da manevi olarak yıpranmışsa kendisini toparlayıp yeni bir hayat kuracak kadar tazminat alabilir mesela.
Ülkemizde kadın okutulmuyor. Çalıştırılmıyor, zorla evlendiriliyor, eziliyor. Boşanınca kendini aşmasını bekliyorsunuz. Evli, bekar, boşanmış tüm kadınlar aynı durumda biliyorum. Sadece boşanan ama onlardan beklediğiniz şeyleri nasıl yapacaklarını bilmeyen, veya evine dönen çalışmasına izin verilmeyen kadınlar var. Bunları da göz önünde bulundurun diyorum. Ömür boyu nafaka zaten almasın özellikle çocuk yoksa da bu kadar basit değil işte. Neyse mevzu, çok çok derin.
Herkes sizi gömmüş ama ben sizi çok iyi anlıyorum.Bir arkadaşımın eşi de boşanırken durumu iyi olduğundan yüklü miktarda nafaka vermeyi kabul etmiş ama malum ekonomik krizden dolayı iflas etti ve nafakayı ödeyemedi ve bundan dolayı hapiste yattı.Gelire göre nafakayı düşürme davasından bahsedenler olmuş ama adalet sistemi o şekilde yürümüyor maalesef! Şimdi Zamanında para varken bu nafaka ödenirken herkes halinden mumnundu ama şu anda tekrar hapis cezası aldı 3 ay daha yatıp çıkıcak.Burada yeni eşin anne olma hakkı elinden mi alınsın?Türkiye de süresiz nafakadan dolayı kaç kişi mağdur bence atıp tutanlar bir araştırsın.Evet çocuklara bakmak zorunda bir baba olarak ama maddi imkan bozulduysa Ne olacak?Umarım Allah herkesin kalbine merhamet verir de sizin işinizde de bir orta yol bulunurKonu eşimin eski eşi, ben 37 yaşındayım, eşim de 44 yaşında . 2017 de evlendik . Benim ilk eşimin de 2. evliliği .
Eşim ve eski karısı 2015 yılında boşandılar . 2011 dogumlu kızı var eşimin ilk evliliğinden .
Eşim, eski karısı ve çocuguna aylık 3000 lira nafaka ödüyor . Eşimin işleri çok iyiydi maddi durumu iyiydi ama işleri bozulmaya başladı ve bu nafaka artık çok büyük yük olmaya başladı . Eski karısı nafaka konusunda ısrarcı indirime gitmiyor . Ödeyeceksin diyor esime
Tüp bebek yapma niyetimiz var benim ilk evliliğim, artık anne olmak istiyorum ama maddi yönden bu nafaka durumu bizi çok zorluyor . Eşimle bazen bu sebeple gerginlik bile yaşıyoruz .
Eşimin kızı 8 yaşında annesiyle kalıyor , Eşimin eski karısı sevgilisiyle bazen eşimin eski karısında kalıyor . Eşim de kızı için endişeleniyor . Kaç defa kavga çıktı eşim ve eski eşi arasında . Eşim yabancı bir erkeği , kızının yanında istemiyor .
Eşimin eski eşinin ilesinin durumu iyi , kızlarına maddi açıdan yardım ediyorlardır yüksek ihtimalle ama hala bizim 3 bin tlmiz gidiyor her ay.
Eşimin 2 dairesi vardı . 1 ini eski eşine vermiş kızıyla rahat rahat otursun diye . Ne yapacağımızı bilmiyoruz ? Ne yapmalıyız ?
Ülkemizde kadın okutulmuyor. Çalıştırılmıyor, zorla evlendiriliyor, eziliyor. Boşanınca kendini aşmasını bekliyorsunuz. Evli, bekar, boşanmış tüm kadınlar aynı durumda biliyorum. Sadece boşanan ama onlardan beklediğiniz şeyleri nasıl yapacaklarını bilmeyen, veya evine dönen çalışmasına izin verilmeyen kadınlar var. Bunları da göz önünde bulundurun diyorum. Ömür boyu nafaka zaten almasın özellikle çocuk yoksa da bu kadar basit değil işte. Neyse mevzu, çok çok derin.
Bakacak kimsen yoksa yalnızsan 8 yaşındaki çocukla çalışamazsın maalesef..bi arkadaşım sırf bu yüzden işten ayrıldı..çünkü çocuğunu sabah okula gönderiyo çocuk 1'de okuldan çıkıyo,evde birinin onu karşılaması lazım..bu çocuk eve gircek ,kendi başına yıkancak paklancak,yemeğini ısıtıp yicek mümkün mü allah aşkına siz bırakabilir miydiniz böyle? 4-5 saat ilgilensin diye bakıcı da aradı ama bulamadı..ben 10 yaşındaki kızımı 10 dakka evde bırakıp markete insem aklım kalıyo..devir kötü bunlar çocuk ne kadar tembih etsen de kapı açma diye allah korusun..kadının şartlarını bilemezsinizAnne zaten her zaman çocuğun bakımını üstleniyor. Bunun için ücret mi alması gerekiyor bakıcı ücreti ile kıyaslanmış ama o anne çocuğuna bakmak zorunda, tabi ki baba da bakmak zorunda. Ama velayeti kim aldıysa daha çok bakar. Ben çocuğa verilen nafakayı eleştirmiyorum. Evli iken çalışan çocuğuna bakan kadınlar var o kadınlara yazık değil mi? Onlar da çocuklarıyla daha çok vakit geçirmek isterler. Ama hayat şartları çalışmak zorunda çoğu. 8 yaşında çocuğu olan kadın çok rahat çalışır.
üvey anne tecavuzu okumuyoruz ama siddetten daha kotu bir sey varsa oda buKaç haberde de üvey anne dehşeti okuyoruz ona bakarsak
kadinin derdi tup bebek falan degil kadin adamla evliyken sevgili oluyor eş kisi yakaliyor bosanma sebepleri bu kadinBunu bilerek evleniyorlar sonra da kapris yapıyorlar anlamıyorum gerçekten. İlk eş çalışsın diyor kendine gelince benim yaşım var diyorlar. Ee o kadının da yalı muhtemelen 35ten aşağı değildir. 2.eşe iş vermeyenler ilk eş için iş mi verecekler sanki. Hep bahane hep kendilerini haklı çıkarma çabaları. Ama daha çok batıyorlar farkında değiller.
Konu sahibi tüp bebek istiyormuş. Devlet 2aşılamadan sonra tüp bebek ücretsiz yapıyor. Sadece bir miktar ilaç parası ödeniyor. Tüp bebek bahane bence...
Nafaka vermek gerekiyor, yapacak bi sey yok.Konu eşimin eski eşi, ben 37 yaşındayım, eşim de 44 yaşında . 2017 de evlendik . Benim ilk eşimin de 2. evliliği .
Eşim ve eski karısı 2015 yılında boşandılar . 2011 dogumlu kızı var eşimin ilk evliliğinden .
Eşim, eski karısı ve çocuguna aylık 3000 lira nafaka ödüyor . Eşimin işleri çok iyiydi maddi durumu iyiydi ama işleri bozulmaya başladı ve bu nafaka artık çok büyük yük olmaya başladı . Eski karısı nafaka konusunda ısrarcı indirime gitmiyor . Ödeyeceksin diyor esime
Tüp bebek yapma niyetimiz var benim ilk evliliğim, artık anne olmak istiyorum ama maddi yönden bu nafaka durumu bizi çok zorluyor . Eşimle bazen bu sebeple gerginlik bile yaşıyoruz .
Eşimin kızı 8 yaşında annesiyle kalıyor , Eşimin eski karısı sevgilisiyle bazen eşimin eski karısında kalıyor . Eşim de kızı için endişeleniyor . Kaç defa kavga çıktı eşim ve eski eşi arasında . Eşim yabancı bir erkeği , kızının yanında istemiyor .
Eşimin eski eşinin ilesinin durumu iyi , kızlarına maddi açıdan yardım ediyorlardır yüksek ihtimalle ama hala bizim 3 bin tlmiz gidiyor her ay.
Eşimin 2 dairesi vardı . 1 ini eski eşine vermiş kızıyla rahat rahat otursun diye . Ne yapacağımızı bilmiyoruz ? Ne yapmalıyız ?
O kadar mesaj içinde en düzgün olanı.Yorumlarda anlamadığım şeyler var, hayret içinde anlamsız bir öfkede herkes, hanımlar şunları unutmayın;
1.Boşanan her kadın melek değildir, bu ülkede ayrıldığı eşini maddi olarak suistimal eden yüzbinlerce kadın var, bu yüzden yeni düzenleme ile ömür boyu nafaka kaldırılıyor
2. Eşler dünyaya sürekli çile çekmeye gelmediler, tabiki boşanan bir adamla evlenirken eksilerini biliyorlar ama bu demek değildir ki ilk eşin keyfine göre bir hayat kurulacak
3. Konu ise ilk eşe ömür boyu nafaka ödemek zorunda değil hiç bir erkek, madem erkekler suçlu beğenmeyip boşadıkları adamın parasına da tenezzül etmesinler bir zahmet
4. Konu kanunda çocuğun velayeti alan ebeveynin düzgün bir hayat yaşaması koşulu vardır, genç kadın tabi hayatını yaşayacak evlenecek vs ama önüne geleni eve getirerek değil, şu hareketi bir erkek yapsa ortalığı yıkardınız burada, bu kadar kötü bir devirde babanın ne üdüğü belirsiz bir adamı evde istememesi gayet normal değil mi?
Hemcinsimiz diye her kadının her yaptığı doğru mudur ya da hep haklı mıdır?
Benim çocugumdaha 3 yaşına girmedi, yuvaya gidiyor. Eşim hep iş seyahatlerinde ve ben bisiklet tepesinde oğlumu sabahın köründe yuvaya bırakıp ordan işe, işten koştur koştur yuvaya odan eve..Ben kadına verilen nafakayı az buldum. Adamın kazancı iyiydi madem, eski karısı olmasa çocuğa bakıcı tutmak zorunda kalacaktı asgari ücret 2200, çocuğun kreş, okul vs masrafı da en az 1500-2000 yani 4-4,5 bin olması gerekir. Üstelik kadın çocuğa bakmak durumunda kaldığı için çalışamıyor bunun da manevi tazminatı olmalı:)))
Büyük ihtimalle konu sahibi5 sene sonra o kadının yerinde olacakEsinizin endiselerine hak veriyorum. Sevgilisi sadecd misafirliğe geliyorsa iyi ama yatiya kaliyorsa bence cok sakıncalı. Ben ce kiz çocukları babaya verilmeli annenin evlilik durumunda. Ben güvenemem valla elin adamına. Nafaka konusuna gelince bence anne evlenene kadar verilmeli. Sonucta bu adamin bir kizi var ve kadin tek başına bakıyor. Bu devirde cocuk büyütmek zor ve masraflarda cok. O konuda bisey diyemiycem. Unutmayın o kadının yerinde siz de olabilirdiniz. Bu yüzden ailesi yardım ediyoru nafakayı bırakın bi kenara
İşte bu sebebden eşe nafaka veriliyor sanırım.maddi durum yok nafaka çok tüp bebek istiyorsunuz. Anne olmak tabi ki hakkınız ama bunu 8yaşındaki cocuğun aldığı size fazla gelen para ile yapamazsınız zaten de kızın hakkı olur üstünde kabul edin yada etmeyin.. Ha birde bebeğiniz olunca aylık masrafı çocuğun nafakasından fazla tutuyor. Ama 8yaşındakine o para fazlaysa bebeğe de fazla değil mi öyle olmalı siizn gözünüzde..Tek esim çalışıyor . İş bulsam calısacağım ama 37 yasındayım diye iş vermiyorlar
Sz 8 yasinda 1 cocugun aylk giderini biliyor musunuz ???? Bez aldiginiz gunlere sukredrsiniz1750 tl kızı için nafaka veriyor , 1250 tl de eski eşi için nafaka veriyor eşim.
eski eşine vermesin , 8 yaşındaki çocuk için de 1750 tl nafaka cok fazla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?