eşimin eski karısı ve nafaka

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eski eş ileride ölürsem kadın kendi ayakları üzerinde durma alıştırması yapsın diye şimdiden 1250 liranın peşine düşsün. Çocuk günde diğer çocukların sahip olduğu ebeveyn ilgisinin yarısına sahipken annesi çalıştığı için çeyreğinden de azıyla yetinsin, baba da 1750 lira yollayıp babacılık oynamaya devam etsin. Evet gerçekten süper bir aile düzeni oldu. Yalnız bu adama babalığı biraz daha kolaylaştırın ki ikinciyi bırakıp üçüncü dördüncü beşinci eşi de sıraya dizsin mutsuz çocuklarla. Çünkü tüm sorumluluğu dışarıda çalışıp 1750 lira ile babalık yapmak.

Kadin maddi olarak kendine baksin diyorum . Kaldi ki evi de varmis eski esin. Kendine bakmak bu kadar zor olmamali.

İyi de çocuğun babasının durumu iyiyken neden kıt kanaat geçinmek durumunda bırakılsın ki?

İyi de çocuğun babasının durumu iyiyken neden koy kanaat geçinmek durumunda bırakılsın ki?
Durumunda düşüş olmuş işte, konu sahibinin söylediği şey bu.durumu iyiyken vermiş ama şimdi düşüş yaşamış, başka çare var mı, anne baba evliyken de maddi durumda düşüş olabilirdi.O zaman da standartın altına inmek zorunda kalabiliyor insan.Benim ailemde de oldu zamanında, çok iyi şartlara sahipken durumlar değişti ve o duruma adapte olduk.

24 sayfayı okudum, bütün söylemek istediklerimi ama üşendiklerimi yazmışsınız, elinize sağlık :)
Ben de konunun gerçek olduğuna inanmadım, ama böyle hayatlar var mı var.

Süresiz nafakaya karşı çıkan herkese 2.eş denmiş ama bu büyük saygısızlık olmuş bana kalırsa. Ben de süresiz nafakaya karşıyım, eşimle bir dönem boşanma kararı aldığımızda da (kusurlu taraf eşimdi) kendim için herhangi bir nafaka talebinde bulunmadım. Yaşadığım yıpranma karşılığında belli bir tazminat, ve çocuğumuzun giderleri için nafaka talebinde bulundum.
İşim gücüm mesleğim varken kendi giderlerimin parasını eski eşime ödetsem kendimi çok ama çok gurursuz hissederim.

Konuyla ilgili yorum yapma gereği duymuyorum, zaten inandırıcı gelmedi bana.

Kadin maddi olarak kendine baksin diyorum . Kaldi ki evi de varmis eski esin. Kendine bakmak bu kadar zor olmamali.
Adamında kendine evi varmış ama bakın yeni karısıyla zorluk çekiyorlar
Evle iş bitiyor mu
taşeron işçilik yarım sigorta iş güvencesinin olmaması gibi konulara girmedim bile

Ayrıca madem kadın ayakları üstüne durmak zorunda ikinci eşler niye bundan muaf onu anlamadım
Madem oda kocasına yardım etsin en azından kendi evinin geçimine katkıda bulunsun
Gelip benim tedavi olmam lazım eski karısına ve kızına verilen nafaka kesilsin demesin
Bu adamın bir çocuğu var demekki ikinci çocuğa yetmiyor işin birde bu yönü vat

Doğrusunu istersen o kısma da çok inanmadım. Konu sahibi başta çocuğu kilitlemişler dedi sonra yanlış anlaşıldım odasına yollamışlar dedi. Maddi açıdan çok büyük sarsıntı yaşandığını sanmıyorum kaldı ki maddi açıdan zorluk geçirsen kısacağın ilk gider çocuğununki olmaz

Kadin o zaman asalak gibi yasasin. Omur boyu eski esi baksin oyleyse.

Calisan kadinlarimiz da bosuna calisiyor o zaman. Evlenip bosanin omur boyu nafaka alip yan gelip yatin :)

Bizim insanımızda kadınlı erkekli ayrılmayı bilmemek sadece duygularla hareket etmek gibi bir durum var maalesef.Kimse kimseden tam olarak ayrılmayınca da sonu felakete doğru gidiyor.Kadın ayrılan eski eşinin yeni hayat kurmasına dayanamıyor, olabilecek tüm maddi zorlukları ve çocuk göstermemek ara bozmak gibi baskı şekillerini kullanıyor, erkekte sonsuza kadar eski eşini tapulu malı gibi gördüğünden dolayı gidip kadını dövmeyi hatta öldürmeyi kendinde hak görüyor.İki tarafta ayrılmanın, kendi hayatına bakmanın ne demek olduğunu bilse işler çok kolaylaşacak aslında.Aynı sizin anlattığınız gibi, bir dönem bizde eşimle ayrılma aşamasına geldik bende asla nafaka istemeyi düşünmedim.Çünkü ben o nafakayı aldığım sürece hayatıma karışma hakkını da kendinde görecektir, borç verilen bir insanın hayatına karışma hakkını, hatta evlenirken maddi yardım yaptık diye oğullarının kızlarının hayatlarına karışma hakkını kendinde bulan anne babalar varken, eski eş elbette bu durumda rahat bırakmaz, bırakırsa enayi gibi hisseder kendini sonuçları da kötü olabilir.

Hem dediğiniz gibi madem ayrıldım, kendi sorumluluğumu da alabilmem gerekir, evli değilken baba bakacak boşanınca da koca bakacaksa eğer benim bireyselliğim nerede kalacak?

İnanmama kısmına bende katılıyorum.Zaten konunun manipüle amaçlı kasıtlı açıldığını düşünüyorum.

Kesinlikle katılıyorum her kelimenize.
Keşke her kadın evlenmeden önce kendi hayatını idame ettirmeyi öğrense, böylece amiyane tabirle, evlilikle veya boşanmayla attan inip eşeğe binmeler yaşanmasa.. Ki görüyoruz meslek sahibi, iş güç sahibi insanlar bile parayı, çocukları eski eşe zarar ziyan vermek için kullanıyorlar dediğiniz gibi.
Üzülüyorum açıkçası bu düşünceye sahip insanlara, çok yorucu olmalı hayat onlar için.

Kadına nafaka çocuk yoksa verilmesin ya da bir süre verilsin. Çocuk varsa kadın çalışamaz. Çocuğa bakmalıdır. Diyelim nafaka almadı. 1750 TL ile 2 kişi geçinir mi? Ev kira değil. Kadın çalışırsa dadı parası lazım. Burası mahkeme değil ama haydi değerlendirin. Sizce ne kadar nafaka almalı çocuğu için. Önce konu sahibinden cevap alalım.

Kadin o zaman asalak gibi yasasin. Omur boyu eski esi baksin oyleyse.

Calisan kadinlarimiz da bosuna calisiyor o zaman. Evlenip bosanin omur boyu nafaka alip yan gelip yatin :)
Nafaka alan eski eş asalak kadın
Yan gelip yatan ikinci eş olunca gururlu kadın:)
Bakış açına hayran kaldım
O yeni eşler kendilerine çok güvenmesinler gün gelince kocalarının eski eşi oluverirler
Nede olsa boşanmaya alışık çocuklarını oraya buraya atmaya alışmış bir kocaları var

Ben de sizin yazdiklarimi tam okumamaniza hayran kaldim.
Nerde yazmisim 2. es calismasin diye ?
Aksine tum kadinlarimiz sagligi el verdigi surece calissin diyorum. Babaya , anneye, ese, erkek arkadasa muhtac olmasin. Guclu olsun ayaklari ustunde dursun diyorum.

Çocuğu varken ve evliyken çalışan kadınlar yok mu? Neden boşanınca hemen evde otursun ki kadın nafakayı alıp? İnsan sırf maddiyat için değil kendisi için de çalışmalı. Kaç sene eski eşin nafakasini alip oturacak, bir meslek sahibi olmasın mı kadın?
Nafaka ödeyen eski koca ölürse ne olacak mesela, o zaman da birini bulup evlenmesi mi gerekecek illa?
Çocuğun ne kadar gideri varsa ona göre, eski eşin maddi gelirine göre çocuğa hayat boyu nafaka bağlanabilir diye düşünüyorum. Ya da çalışıp kendi hayatını kazanana kadar, neyse işte. Miktarı herkese göre değişiklik gösterir.
Kadın da kendisine yeni bir hayat kurmaya yetecek kadar tazminat alabilir, hayat boyu nafaka ödenmesine karşıyım eski eşe evet.

Son olarak emine bulut cinayeti için adamlar ne yapsın kadınlar boşanıp üstüne nafaka alıyor adamlarda çıldırıyor diye röportaj veren teyzeden kadınlar kulübünde de bulunuyormuş
O bahsettiğiniz teyze bensem eğer hiç kurduğunuz gibi bir cümle kurmadım.Eee adamlar ne yapsın hele hiç demedim.Zaten buna onay verecek bir insan değilim.Bugün bir konu gördüm sosyal medyada.Adamın birisi bir şey paylaşmış instagramda."eski eşim, yeni sevgilisinin, oğlumla birlikte uyurken, fotoğrafını paylaşmış" diye bir şey.Bu yazdığı her kelimenin arasına da gülücük koymuş, güya sinirden çatlıyorum, kendimi zor tutuyorum teması vermiş.Altında tonla yorum yapılmış, özellikle erkekler tarafından.Bu yorumların ana konusu "nafaka veriyorum, o da gidip başkasıyla yiyor, tabiki karışacağım" teması barındırıyor.O anda aslında bunun erkekler için nasıl fitilleyici bir güç olduğunu gördüm.Evet keşke fitilleyici olmasa, daha medeni insanların arasında yaşıyor olsak ama sonuç olarak o paylaşımın altındaki yorumlarda tonla kadın katili adam barınıyordu.Toptan toplumun erkeklerinin zeka düzeyinde bir sıkıntı olamayacağına göre bu durum hem kültürel hem de kendilerinin itiraf ettikleri şekilde benim paramı yerse benim düdüğümü öttürecek mantığıdır.

Yalnız eski eş adı üstünde, eski yani.
Birbirlerine karşı bir sorumlulukları kalmamış, attıkları imza geçerliliğini yitirmiş.
Bana kalırsa 2. Eş de çalışmalı evet kendisi için çalışmalı.
Ama evet eski eş kendisi çalışıp para kazanmak varken eski kocasından nafaka alıp yeni sevgilisiyle yiyorsa asalaktır.

Hayat boyu nafaka değil, çocuk 16 yaşına gelene kadar, çocuk nafakası fazla olmalı en azından. Kadın çalışıp, dadı tutarsa çocuk masrafına dadı ücretinin yarısıda eklenmelidir. Çok detaylı konular. Kadın çalışsın tabii ama 6 aylık bebek ve 4 yaşında çocukla boşanan kadın nasıl çalışacak? Yazık değil mi çocuklara? Her konu farklıdır. Genelleme yapamayız.

Evet işte ben de öyle söylüyorum.
Ama mesela hayat boyu nafaka verildiğinde çocuklar büyüdüğünde de kadın eski eşin sırtından geçinmiş oluyor.
Dediğiniz gibi genellenemez, öyle olsa belli bir nafaka, belli bir tazminat bedeli olur hakim her bosanmak isteyene aynı kararı verir gönderir.
Kadınlar kendileri için çalışmak istemedikten sonra her türlü suistimale açık bir durum bu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…