- 23 Ağustos 2020
- 6.757
- 12.728
- 198
- Konu Sahibi deryadeyin
-
Bence saçma falan değil. Yok kimse seni zorlamadı kendin isteyerek bilerek evlendin vs bunları söylemek çok kolay. Herkes evlenirken nasıl bir hayat yaşayacağını bilemez, hayaller kurar ve bazen tam tersi olur. Belliki yıldızları tutmamış ve bunun içinde destek alabileceği kişiler var.Kastığınız duyar çok saçma.
Kadını kimse zorla evlendirmemiş. Bunun tanışma söz nikah süreçleri var. Leylekler imzayı attıktan sonra 15 yaşındaki çocuğu getirmemiş, çocuk evlendiğinde yarı yaşından bile büyük konu sahibinin. Ne olacağını sanıyordu?
Birde çocuk mu adım atacaktı, yetişkin kadınla iyi iletişim kurmak için? Kadın gelmiş, çocuğun her lafına alınıyor, kafasında kuruyor, konu sahibinin yaptığı normal değil yanlış.
Gerçekten çok tuhaf insanlar varmış platformda. Burada görüş almak mümkün değil belli bir grup dart tahtasına çevirip saldırıyorlar sadece günah çıkartıp tü kaka modunda. Akıl işi değil yazdıkları hangi devirdeyiz günümüzde boşanmayan insanmı var medenice hergün ölmektense boşanmak iyidir. Hangimizin garantisi var ki boşanmayı çok pardon kerhaneden birini almak gibi lanse edip aaa yuh gibi yorumlar falan. Ufkum genişledi ne kafalar Ne kafalar ama…Bence saçma falan değil. Yok kimse seni zorlamadı kendin isteyerek bilerek evlendin vs bunları söylemek çok kolay. Herkes evlenirken nasıl bir hayat yaşayacağını bilemez, hayaller kurar ve bazen tam tersi olur. Belliki yıldızları tutmamış ve bunun içinde destek alabileceği kişiler var.
Bence saçma falan değil. Yok kimse seni zorlamadı kendin isteyerek bilerek evlendin vs bunları söylemek çok kolay. Herkes evlenirken nasıl bir hayat yaşayacağını bilemez, hayaller kurar ve bazen tam tersi olur. Belliki yıldızları tutmamış ve bunun içinde destek alabileceği kişiler var.
Yapilan duzgun yorumlara odaklansana. Direkt gormezden gel o zirvaliklari. Cevap vermekle ugrasma.Gerçekten çok tuhaf insanlar varmış platformda. Burada görüş almak mümkün değil belli bir grup dart tahtasına çevirip saldırıyorlar sadece günah çıkartıp tü kaka modunda. Akıl işi değil yazdıkları hangi devirdeyiz günümüzde boşanmayan insanmı var medenice hergün ölmektense boşanmak iyidir. Hangimizin garantisi var ki boşanmayı çok pardon kerhaneden birini almak gibi lanse edip aaa yuh gibi yorumlar falan. Ufkum genişledi ne kafalar Ne kafalar ama…
haliyle sevilmeyince sevemiyorsunuzda.
Birşeyler elinden alınmış kafası.
Gözüyle bakarak küfreder resmen
Kızım 14 oğlum 16 yaşında ve ben onları ne yetişkin nede çocuk olarak görebiliyorum. Haliylr her haretlerine ve ne dediklerine anlam yükleyebiliyorum. Kızım mesela babasında kalmak istemiyor ve kendi kararını kendi vereceği yaşta olduğu için saygı duyuyorum. Yeri geliyor kavga ediyoruz yeri geliyor ben yada o hatamızı anlayıp özür diliyoruz vs. Tabiki bu kişiden kişiye değişir ama 15 yaşındaki bir çocuğun kendi karekteri kendi düşünceleri olduğuna inanıyorum. Her dediği şeyden mana aramam ama kırıldığım durumlarda olabiliyor. Bence farklı bir yol deneyin. Örneğin birlikte alışverişe çıkın yemek yiyin spora gidin vs. önemsemediğini anlasın. Baktınız ki olmuyor sizin daha fazla yapacağınız bir şey yok, bu birazda karekter meselesi.Gerçekten çok tuhaf insanlar varmış platformda. Burada görüş almak mümkün değil belli bir grup dart tahtasına çevirip saldırıyorlar sadece günah çıkartıp tü kaka modunda. Akıl işi değil yazdıkları hangi devirdeyiz günümüzde boşanmayan insanmı var medenice hergün ölmektense boşanmak iyidir. Hangimizin garantisi var ki boşanmayı çok pardon kerhaneden birini almak gibi lanse edip aaa yuh gibi yorumlar falan. Ufkum genişledi ne kafalar Ne kafalar ama…
Çok haklısınız fakat insanın kendi çocuğuyla iletişim kurması daha kolaydır çünkü huyunu suyunu bilirsiniz ben durup durup ergen yetişkin sayılacak bir yaştayken tanıdım onu. Hal böyle olunca gerek ergenlik sıkıntısından gerek karakterinden kurulmuş bir şekilde geldi bana zaten. İlk gördüğü andan itibaren tepkili. Ne bir laf sokmam ne bir tartışmam olmadı. Haksızlığa uğramış hissediyorum. Birbirimize aşılmak için bir şans verse belki çok severdik birbirimizi. Kendi çocuğu olanlara allah sabır versin ergenlik çok zor çevremde akrabalarım kendi çocuğuna tahammül edemiyorken benden peygamber sabrı bekliyor buradaki insanlar eşimin çocuğu için. olursa Olur Artık Olmazsada birbirimiz yokmuş gibi davranırız sadece babasıyla görüşür ne bileyim vicdanım rahat. Teşekkürler yorumunuz içinKızım 14 oğlum 16 yaşında ve ben onları ne yetişkin nede çocuk olarak görebiliyorum. Haliylr her haretlerine ve ne dediklerine anlam yükleyebiliyorum. Kızım mesela babasında kalmak istemiyor ve kendi kararını kendi vereceği yaşta olduğu için saygı duyuyorum. Yeri geliyor kavga ediyoruz yeri geliyor ben yada o hatamızı anlayıp özür diliyoruz vs. Tabiki bu kişiden kişiye değişir ama 15 yaşındaki bir çocuğun kendi karekteri kendi düşünceleri olduğuna inanıyorum. Her dediği şeyden mana aramam ama kırıldığım durumlarda olabiliyor. Bence farklı bir yol deneyin. Örneğin birlikte alışverişe çıkın yemek yiyin spora gidin vs. önemsemediğini anlasın. Baktınız ki olmuyor sizin daha fazla yapacağınız bir şey yok, bu birazda karekter meselesi.
Ergenlik dönemi tripleri normal benceMerhaba herkese benim daha önce açtığım konuların içinde ufak tefek bahsettiğim eşimin önceki evliliğinden bir kızı var annesi ve anneannesinin baktıg. Bizim sorunumuz şu ki kiz zaten hiç bizimle kalmak istemedi. Nefret ediyor benden hiçbir tartışmam falan olmadığı halde. Gözüyle bakarak küfreder resmen bana sıfır elektrik alamıyoruz birbirimizden haliyle sevilmeyince sevemiyorsunuzda. Eşim kızı gelsin gitsin istiyor haliyle onun için üzülüyorum. Örnek vericek olursam biz evlendikten sonra balayına gidecektik kızı düğünümüzde vardı halasıyla dönecekti düğün bitmişt. Bizde sabah yola çıkacaktık tatil için ve vedalaşmak istediğimde beni öpmedi vefalaşmadı görmemiş gibi yaptı gergin ve sinirli bi şekilde. Derdi sabahında babasıyla tatile gidiyor olmamdı ve düğünden önce babasıyla bizde Kaldığı için o günde haliyle halası benimle gel dediği için sinirliydi. Birşeyler elinden alınmış kafası. Eşimin arabasıyla bir yere giderken onura almıştım 3 sene sonra ehliyet alacağım diyor kız resmen o zaman binemezsin demeye getiriyor 15 yaşındaki çocuk düşünün yani. Sonraki her görüşmemizde konuyu annesine getirdi gerildim kavga ettim eşimle ve biz hiç bağ kuramadık. Benim durumumda olan kadınlardan yorum istiyorum dengeyi nasıl kuruyorsunuz?
Gerçekçi olalım şu senaryoda anne babasının bile yeri geldiğinde sinir olacağı ergen yaşlarda birini kaç kişi sevebilir yani?aralarında sevgi bağı oluşması zor daha küçük yaşlarda tanışsalardı olurdu belki ama kadın bence onu sevmek zorunda değil fakat anlayışlı ve yapıcı davranmak durumunda çünkü yetişkin olan o ama sevmek zorla olacak iş değil.kızın zaten annesi var annelik yapacak durumda yok medeni seviyede götürsünler işi yeter ileride kızın fikri ve tavrı belki değişirse düzgün bir ilişkileri olur.15 yaşında bir çocuk için söyledikleriniz çok korkutucu.
Sevilmeyince sevemiyorum ne demektir,siz bir yetişkinsiniz, ilk adımları eltibette siz atmalısınız. O çocuğun gözünden bakıldığında siz bir yabancısınız,annesi yerine gelmiş bir yabancısınız hem de. Sizin sabırla yaklaşmanız gerekirdi. Benim annem bu şekilde evlendi babamla. İki kıza annelik yaptı, asla yılmadı. Ama bu kafadayken bunu yapamazsınız. Yazık olmuş çocuğa.
Onun cahil olduğunun farkında olarak kuruyorumMerhaba herkese benim daha önce açtığım konuların içinde ufak tefek bahsettiğim eşimin önceki evliliğinden bir kızı var annesi ve anneannesinin baktıg. Bizim sorunumuz şu ki kiz zaten hiç bizimle kalmak istemedi. Nefret ediyor benden hiçbir tartışmam falan olmadığı halde. Gözüyle bakarak küfreder resmen bana sıfır elektrik alamıyoruz birbirimizden haliyle sevilmeyince sevemiyorsunuzda. Eşim kızı gelsin gitsin istiyor haliyle onun için üzülüyorum. Örnek vericek olursam biz evlendikten sonra balayına gidecektik kızı düğünümüzde vardı halasıyla dönecekti düğün bitmişt. Bizde sabah yola çıkacaktık tatil için ve vedalaşmak istediğimde beni öpmedi vefalaşmadı görmemiş gibi yaptı gergin ve sinirli bi şekilde. Derdi sabahında babasıyla tatile gidiyor olmamdı ve düğünden önce babasıyla bizde Kaldığı için o günde haliyle halası benimle gel dediği için sinirliydi. Birşeyler elinden alınmış kafası. Eşimin arabasıyla bir yere giderken onura almıştım 3 sene sonra ehliyet alacağım diyor kız resmen o zaman binemezsin demeye getiriyor 15 yaşındaki çocuk düşünün yani. Sonraki her görüşmemizde konuyu annesine getirdi gerildim kavga ettim eşimle ve biz hiç bağ kuramadık. Benim durumumda olan kadınlardan yorum istiyorum dengeyi nasıl kuruyorsunuz?
Gerçekçi oldum zaten. Sevmek zorunda değil demişsiniz ama o iş öyle değil. Sevdiğiniz insanın çocuğu bu,insan sokakta karşılaştığı çocuğu bile sever. İlla boynuna atlamaz ama sever. Sevmediğiniz çocuğun babasını da sevmeyin,o babayla da evlenmeyin bu kadar basit çözümü.Gerçekçi olalım şu senaryoda anne babasının bile yeri geldiğinde sinir olacağı ergen yaşlarda birini kaç kişi sevebilir yani?aralarında sevgi bağı oluşması zor daha küçük yaşlarda tanışsalardı olurdu belki ama kadın bence onu sevmek zorunda değil fakat anlayışlı ve yapıcı davranmak durumunda çünkü yetişkin olan o ama sevmek zorla olacak iş değil.kızın zaten annesi var annelik yapacak durumda yok medeni seviyede götürsünler işi yeter ileride kızın fikri ve tavrı belki değişirse düzgün bir ilişkileri olur.
Hanımefendi burada benim sorunumla alakalı yada çocukla alakalı bir yorum yok. Herkes niye evlendin çocuğun babasıyla diyor açsın okuyun kizdiğim yorumların geneli şuursuzca yazılmış!Burada inssnlar yoruk yapinca sizi elestirince kizmissiniz
Sanki bir pedogogla aile danismaniyla gorusmus sureci saglikla atlatmaya calisan bilmis biri gibi davraniyorsunuz
Bir psikologla gorusse baba kisisi hatta bu sureci atlatmak icin aile danismanligi alinsa siz de hatanizi gorseniz keske
15 yasinda cocuk babasinin evlendigi kisiyi kiskanmis son derece normal bir sdy
Siz cocuktan rahatsiz olmussunuz
Valla ne kotu insansiniz ya
Hic mi anlayamiyorsunuz hic mi boyle bir durum gormediniz messla bir dizide aglayan bir cocuk da mi gormediniz
Demek ki bencilsiniz
Sizin bir oglunuz olsa o da evlendiginiz adami sevmeyecekti
Cocuga cok uzuldum
Sizin icinizden nefret akiyor
Adama kiz gelmesin de dersiniz yakinda
Burda bizleri elestirmek kolay karsimiza aile danismanina gittik soyle dedi , psikolog soyle dedi vs deseniz sureci onemseyen biri oldugunuzu dusunur kimse bu kadar yorum yapmazdi size
Iyi ki cocugun annesi yasiyor
15 yaş cok küçük değil ama yinede o hala bir çocuk. Yeni duzene alismasi zor olabilir. Onun gözünden bakinca siz onun babasını elinden alan annesi ile babasini ayiran kadinsiniz. Dünyanın en iyi insani da olsaniz size böyle bakiyor olabilir. Siz ilimli yaklasmaya devam edin zaman icinde duzelir diye düşünüyorum. Muhtemelen sizi kiskaniyordur. Aradaki dengeyi saglamak cocugunu ihmal etmemek gorevi esinize ait. Siz sadece guleryuzlu olun evinize geldiginde iyi davranin yeterliMerhaba herkese benim daha önce açtığım konuların içinde ufak tefek bahsettiğim eşimin önceki evliliğinden bir kızı var annesi ve anneannesinin baktıg. Bizim sorunumuz şu ki kiz zaten hiç bizimle kalmak istemedi. Nefret ediyor benden hiçbir tartışmam falan olmadığı halde. Gözüyle bakarak küfreder resmen bana sıfır elektrik alamıyoruz birbirimizden haliyle sevilmeyince sevemiyorsunuzda. Eşim kızı gelsin gitsin istiyor haliyle onun için üzülüyorum. Örnek vericek olursam biz evlendikten sonra balayına gidecektik kızı düğünümüzde vardı halasıyla dönecekti düğün bitmişt. Bizde sabah yola çıkacaktık tatil için ve vedalaşmak istediğimde beni öpmedi vefalaşmadı görmemiş gibi yaptı gergin ve sinirli bi şekilde. Derdi sabahında babasıyla tatile gidiyor olmamdı ve düğünden önce babasıyla bizde Kaldığı için o günde haliyle halası benimle gel dediği için sinirliydi. Birşeyler elinden alınmış kafası. Eşimin arabasıyla bir yere giderken onura almıştım 3 sene sonra ehliyet alacağım diyor kız resmen o zaman binemezsin demeye getiriyor 15 yaşındaki çocuk düşünün yani. Sonraki her görüşmemizde konuyu annesine getirdi gerildim kavga ettim eşimle ve biz hiç bağ kuramadık. Benim durumumda olan kadınlardan yorum istiyorum dengeyi nasıl kuruyorsunuz?
Sizin anneniz benimsemiş öyle yapmış sanırım iyi de etmiş bence ideal olan budur.herhalde kızlarında yaşı küçükmüş okullarıyla ilgilendi etti diyorsunuz.15 yaşında çocuk artık bakıma muhtaç değil ki kadın annelik yapsın ileri derecede alakadar olsun kaldı ki kızda bunu istemezken zor yani.ben mesela kimsenin çocuğunu sevemem ilgilenemem çocuklu biriylede evlenmeyi düşünmem ama arkadaşta evlenmiş çocuklu biriyle çocuğa saygı duymak yapıcı olmak hep hayatında olacağını kabullenmek durumunda ama çocuğa asla annelik yapmak zorunda olduğunu düşünmüyorum belki daha küçük yaşta olsa anneside olmasa olur.kızın alanına ve ne istediğinede saygı duymak zorunda kız şuanda samimi bir ilişkiye açık değil belli en güzeli ve doğrusu zamana bırakmak.kıza bakış açısıda kötü niyetliyse zaten asla huzur olmaz ortamda bunu belirttim yetişkin olan o olduğu için alttan alıp kıza karşı yapıcı olması gerekende o ama asla kızı sevmek zorunda değil kızda onu sevip bağrına basmak zorunda değil.zaten sevgi dediğimiz şeyde zorla olmaz.asgari düzeyde birbiriyleriyle ilişki kursalar fesat düşünceler içinde olmasalar yeter gerisi hem arkadaşa hem kıza kalmış birşey.ileride kız durumu kabullenir abla olarak görmek isterse görür ama istemezsede yapacak birşey yok mesela ben asla annemin babamın yeni bir eşi olsa onla bir ilişki kurmak istemezdim.buna saygı duymayıp zorlama birşeyler yapılsa iyice sinir olurdum.Gerçekçi oldum zaten. Sevmek zorunda değil demişsiniz ama o iş öyle değil. Sevdiğiniz insanın çocuğu bu,insan sokakta karşılaştığı çocuğu bile sever. İlla boynuna atlamaz ama sever. Sevmediğiniz çocuğun babasını da sevmeyin,o babayla da evlenmeyin bu kadar basit çözümü.
Babayla evleneyim,çocuğuna şeytan bakışlı diyeyim,gözüyle küfrediyor diyeyim ,yok öyle bir dünya. Erkek kıtlığı yok,çocuksuz bekar adam alsın onu sevsin o zaman herkes.
Kızın annesi de var olsa ,evde onun annesi konumuna düşecek konu sahibi. Ben böyle bir ortamda büyüdüm,annem onlara da annelik yaptı,okullarıyla ilgilendi,sınavlarında kapılarda bekledi,özel günlerinde hatırladı. Kızların da annesi vardı ama annem annelik yaptı. Çünkü yapmak zorundaydı.
Zorlama değil,hayatın gerekliliği bu. Bekar bir babayla evlenirken çocuğuna annelik de ablalık da yapmayı peşinen kabul etmiş olur insan. 15 yaşındaki çocuk da ergen de olsa sonuçta çocuktur,yetişkin değil. Benim annemin baktığı kızlar 11 ve 9 yaşlarındaydı ve anneliğe de ihtiyaçları vardı kendi anneleri de olmasına rağmen. Annem her ikisini de evlendirdi 30lu yaşlara geldiklerinde. Çocukları olduğunda onlara da anneannelik yaptı. Onlar da baştan annemi kabul etmedi,istemedi ama bu işler yetişkinlerin çabasıyla mümkün. Bakıma muhtaçlıktan neyi kastediyorsunuz bilmiyorum ama annelik ömür boyu süren bir görevdir. Daha düğün günü “babalarını benimle tatile göndermek istemediler” diye düşünse bir insan bırakın anneli ablalık yapmayı,insanlık dahi yapamaz. Çocuğu olan veya olmayan her kadın bunu bilir bence.Sizin anneniz benimsemiş öyle yapmış sanırım iyi de etmiş bence ideal olan budur.herhalde kızlarında yaşı küçükmüş okullarıyla ilgilendi etti diyorsunuz.15 yaşında çocuk artık bakıma muhtaç değil ki kadın annelik yapsın ileri derecede alakadar olsun kaldı ki kızda bunu istemezken zor yani.ben mesela kimsenin çocuğunu sevemem ilgilenemem çocuklu biriylede evlenmeyi düşünmem ama arkadaşta evlenmiş çocuklu biriyle çocuğa saygı duymak yapıcı olmak hep hayatında olacağını kabullenmek durumunda ama çocuğa asla annelik yapmak zorunda olduğunu düşünmüyorum belki daha küçük yaşta olsa anneside olmasa olur.kızın alanına ve ne istediğinede saygı duymak zorunda kız şuanda samimi bir ilişkiye açık değil belli en güzeli ve doğrusu zamana bırakmak.kıza bakış açısıda kötü niyetliyse zaten asla huzur olmaz ortamda bunu belirttim yetişkin olan o olduğu için alttan alıp kıza karşı yapıcı olması gerekende o ama asla kızı sevmek zorunda değil kızda onu sevip bağrına basmak zorunda değil.zaten sevgi dediğimiz şeyde zorla olmaz.asgari düzeyde birbiriyleriyle ilişki kursalar fesat düşünceler içinde olmasalar yeter gerisi hem arkadaşa hem kıza kalmış birşey.ileride kız durumu kabullenir abla olarak görmek isterse görür ama istemezsede yapacak birşey yok mesela ben asla annemin babamın yeni bir eşi olsa onla bir ilişki kurmak istemezdim.buna saygı duymayıp zorlama birşeyler yapılsa iyice sinir olurdum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?