Eşinizin "Benim her şeyim senin,tek mirascim sensin "cümlesinde sizden olan o iki çocuğa kimse acimamis nedense..çok taraflı bakılmış olaya..bir de ben başlığa bakar bakmaz bu konuda kavga çıkar demiştim içimdenÇocuktan nasil mal kaciririmla alakası yok biz zaten çocuğun yıllardır maddi manevi herseyini karşılıyoruz ve devam edeceğiz tabi ki ama benim vefat eden annemin mirasını niye başkasının çocuğuna vereyim iki çocuğum varken. Hakikaten Kendi mutsuzlugunuzu baskalarina hakaret ederek kadin soyle kadin boyle diyerek dağıtıyorsunuz sanırım yazikempati biraz
Mrb. 5yıl önce ikinci evliliğimi yaptım. Esimin önceki evliliğinden bi kızı var fakat benim çocuğum yoktu. Sonra bi oğlumuz oldu şimdi de kızımız olacak inş. Evlilikten sonra benim köyüme taşındık ve Evlilik süresince benim vefat eden annemden kalan tarlaları ektik bictik arsasına ev derken sürekli benim ailemin desteğiyle bi yerlere geldik. Esimin ailesi borç içinde zaten hiç bir destekleri olmadı. 5 yıldır benim dedemlerin teyzemlerin destegiyle biyerlere geldik. Simdi evimiz arabamız herşeyimiz var çok şükür. Ama ben benim ailemden kalan malların ve evlilik birliği içinde benim çalışarak kazandığım malların kendı çocuklarıma kalmasini istoyorum. Sizce bu mal paylasimi nasil olur.
17 yaşındaki kız babasıyla miras muhabbeti yapıyorsa afedersiniz de zırnık alamaz benden ... o nasıl iş ben bu yaşımda babam beni bırakmasın diyorum, bırakın babamı 95 yaşındaki dedemin gözünün içine bakıyorum ... ayrıca kesinlikle yukarıdaki arkadasa katılıyorum , yorumunu da aynen kopyalıyorum :
“Ben kadınlar kulubü deki kadınların bu konuda dürüst olmadığını ve kendi başlarına böyle bir durum gelse aynı sizin gibi paylaşma yoluna gitmryrceklerini düşünüyorum. Bence siz bu konuda haklısınız”
Davulun sesi uzaktan hoş geliyor herkese ...
Daha önce de yazdım ; 17 yaşındaki kız nasıl düşünüp bir de babasını dolduruyorsa yazar da öyle düşünmüş cok basit ... babası da adam olsun da çocukları arasında dengeyi bulsun... benim herşeyim senin diye birsey olamaz ...Yazik ya vallahi yazik..
Yani gercekten yaziklar olsun.
Ya kimin omru garanti, seneler sonrasinin mirasini nasil dusunebiliyorsunuz
Yalniz konu sahibi de ayni muhabbeti yapiyor. Dede hala sag ve bana miras kaldi dedigi tarla hala dedesinin uzerine.17 yaşındaki kız babasıyla miras muhabbeti yapıyorsa afedersiniz de zırnık alamaz benden ... o nasıl iş ben bu yaşımda babam beni bırakmasın diyorum, bırakın babamı 95 yaşındaki dedemin gözünün içine bakıyorum
Daha evlilik olmadan bunları konuştuk zaten. Benim annem erken vefat ettiği için bana çok şey kaldı allah razı olsun. Herkes evliliğe karşı cıktı çocuğu var olmaz diye. Ama eşim hiçbirşeyde hak sahibi değil sadece benim ailemden kalanlarda hakkı var dedi ve evlendik geçen ikisi konuşurken duydum ve benim tek mirascim sensin benim herşeyim senin diyordu bu sebeple açtım konuyu
Boşvern empati kuramayanlar anlamaz.. baksanıza suçlu kız oldu resmenYalniz konu sahibi de ayni muhabbeti yapiyor. Dede hala sag ve bana miras kaldi dedigi tarla hala dedesinin uzerine.
Hanımlar lütfen üsluplara dikkat edelim, polemiğe girmeyelim ne olur rica ediyorum.
Miras kalan mallar üzerinden yorum yapıyorum, dedenizden vefat eden annenize geçmiş, anneniz vefat ettiğinden de annenize kalan paydan kanunen size intikal etmiş bir mal var anladığım kadarıyla, miras yoluyla kalan taşınır taşınmaz tüm mülkler miras kalan kişiye aittir, eş miras payından hak talep edemez, dolayısıyla kanunen size kalan miras payı yalnızca size aittir, sizin vefatınız halindeyse alt soyunuza yani çocuklarınıza aittir, miras hukuku bu şekilde düzenlenmiştir.
Bunları elde ederken ki ana sermaye hanımın kendi ailesinden kalma. Yani eşi ile sıfırdan yaptığı şeyler değil. Mal varlığı kalmış. Tarla bağ bahçe onlarda akıllılık edip güzel bir şekilde ekip biçip para kazanmışlar. Sonucunda evi arabayı almışlar. Eşi bu süreçte çalışmışta sıfırdan değil biri bana da tarla hibe etse bende üstüne çalışır ev araba neyse artık alırdım herhaldeKalan miras direkt ev, araba gibi olduğu gibi size geçen bir şey mi?
Yoksa eşinizle birlikte işlediğiniz, baktığınız, yaptığınız vs bir şey mi?
O zaman baldırçıplak ve ilk evliliğimden bakmakla yükümlü olduğu bir çocuğu olam adamla evlenmeyecekti. Çözüm bu kadar basitti.Bunları elde ederken ki ana sermaye hanımın kendi ailesinden kalma. Yani eşi ile sıfırdan yaptığı şeyler değil. Mal varlığı kalmış. Tarla bağ bahçe onlarda akıllılık edip güzel bir şekilde ekip biçip para kazanmışlar. Sonucunda evi arabayı almışlar. Eşi bu süreçte çalışmışta sıfırdan değil biri bana da tarla hibe etse bende üstüne çalışır ev araba neyse artık alırdım herhaldehanım diyorki evlendiğimizde hiçbir şey yoktu ve eşinin ailesi de destek olmamış. Borçları varmış.
Evet orası doğru. Bunları düşünmesi gerekiyordu da o zaman acaba mal kalmamış mıydı? Bence o zamandan kalsaydı evlenmezdi. O zamandan eğer mal varsa ve ortada yaşı küçük olmayan başka bir çocuk var. Yazıyla mal varlığını ayırt edecekti. Yanlız kızın annesi babaya velayeti niye vermiş babanın tek mirasçım sensin demesi ayrı bir tuhaf. Diğerleri galiba analarında çok ondan alırlar bende buna bırakayım mı diye düşündü?? O zaman tersi durum olsaydı bu adam kadının ilk çocuğuna değil para bırakmak eve sokmazmış.O zaman baldırçıplak ve ilk evliliğimden bakmakla yükümlü olduğu bir çocuğu olam adamla evlenmeyecekti. Çözüm bu kadar basitti.
Kesinlikle katılıyorum size. Eşinin ev ve arabada hakkı var. Sermaye eşinin ailesinden kalan mallar olsada sonuçta kendide beraber çalışıp aldık diyor. Başka bir şeyi bırakamaz çocuğuna, evler ve arabadan diğer iki çocukla birlikte mal alabilir. Çok bıcak sırtı bir durum.Ben kadınlar kulubü deki kadınların bu konuda dürüst olmadığını ve kendi başlarına böyle bir durum gelse aynı sizin gibi paylaşma yoluna gitmryrceklerini düşünüyorum. Bence siz bu konuda haklısınız. Tabiki babası kendi üstündeki malını veya evlenildikten sonraki kazancı paylaşabilir. Ama toprak sizin ve çocuklarınızın dır.
Mirası bırakanın eşiyseniz evet öyle oluyor ama ben kendimden örnek vereyim yine, dedem sağken babam vefat etti, dedemin ölümü halinde babama kalacak olan miras payı doğrudan bize intikal etti, dedem ölünce babamın miras payı kanunen bize verildi eşi mirasçı olamadı, bu durumda benim eşime gelirsek kanunen bana kalandan pay isteyemiyor, miras kalan kişisel mülk sayılıyor çünkü, tasarrufu varise kalmış bir şey, Allah göstermesin boşanma anlaşmazlık vb bir şey olduğunda benim mirasımı mal paylaşımına dahil edemiyor, dediğim gibi miras hukuku çok değişik, miras bırakan kim, kim kimden önce veya sonra vefat etti, miras paydaşları ölüm sıralamasına göre değişebiliyor.ölüm halinde eş 4te 1 pay alıyor ama. o payda eş ölünce tüm çocuklarına bölünmüyor mu ?
Mirası bırakanın eşiyseniz evet öyle oluyor ama ben kendimden örnek vereyim yine, dedem sağken babam vefat etti, dedemin ölümü halinde babama kalacak olan miras payı doğrudan bize intikal etti, dedem ölünce babamın miras payı kanunen bize verildi eşi mirasçı olamadı, bu durumda benim eşime gelirsek kanunen bana kalandan pay isteyemiyor, miras kalan kişisel mülk sayılıyor çünkü, tasarrufu varise kalmış bir şey, Allah göstermesin boşanma anlaşmazlık vb bir şey olduğunda benim mirasımı mal paylaşımına dahil edemiyor, dediğim gibi miras hukuku çok değişik, miras bırakan kim, kim kimden önce veya sonra vefat etti, miras paydaşları ölüm sıralamasına göre değişebiliyor.
Çocuk babasının mallarının 4 te 3 ünü alır yani çocuklar arasında paylaştırılırMrb. 5yıl önce ikinci evliliğimi yaptım. Esimin önceki evliliğinden bi kızı var fakat benim çocuğum yoktu. Sonra bi oğlumuz oldu şimdi de kızımız olacak inş. Evlilikten sonra benim köyüme taşındık ve Evlilik süresince benim vefat eden annemden kalan tarlaları ektik bictik arsasına ev derken sürekli benim ailemin desteğiyle bi yerlere geldik. Esimin ailesi borç içinde zaten hiç bir destekleri olmadı. 5 yıldır benim dedemlerin teyzemlerin destegiyle biyerlere geldik. Simdi evimiz arabamız herşeyimiz var çok şükür. Ama ben benim ailemden kalan malların ve evlilik birliği içinde benim çalışarak kazandığım malların kendı çocuklarıma kalmasini istoyorum. Sizce bu mal paylasimi nasil olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?