Eşimin önceki evliliğinden olan kızının miras hakkı

Eşinizin "Benim her şeyim senin,tek mirascim sensin "cümlesinde sizden olan o iki çocuğa kimse acimamis nedense..çok taraflı bakılmış olaya..bir de ben başlığa bakar bakmaz bu konuda kavga çıkar demiştim içimden
Konunuza gelecek olursam,eşiniz annenizden kalacak olan tarlalara emek harcamissa mal varligindan eşin kendi payına düşeni eğer istiyorsa kızıyla pay etmesini teklif ederdim.Buyuk paylar sizinkilere kalır yanı..daha adil geldi bana..arsalar size aitse diğer kizi cüzi bir miktar verirdim

Ben kadınlar kulubü deki kadınların bu konuda dürüst olmadığını ve kendi başlarına böyle bir durum gelse aynı sizin gibi paylaşma yoluna gitmryrceklerini düşünüyorum. Bence siz bu konuda haklısınız. Tabiki babası kendi üstündeki malını veya evlenildikten sonraki kazancı paylaşabilir. Ama toprak sizin ve çocuklarınızın dır.

Dünya malı dünyada kalıyor. Çocuklarına kalsada onlarda götüremiyor tek birşey. Ama bu dünyada yaptıklarınla ahirette güzel yerler edinebilirsin. Sen böyle düşünürsen bu dünyada yaptığın dünyalığı öbür tarafta zor bulursun. Bir öksüze, yetime çok gördüğün mal kimseye yar olmaz benden demesi.

17 yaşındaki kız babasıyla miras muhabbeti yapıyorsa afedersiniz de zırnık alamaz benden ... o nasıl iş ben bu yaşımda babam beni bırakmasın diyorum, bırakın babamı 95 yaşındaki dedemin gözünün içine bakıyorum ... ayrıca kesinlikle yukarıdaki arkadasa katılıyorum , yorumunu da aynen kopyalıyorum :
“Ben kadınlar kulubü deki kadınların bu konuda dürüst olmadığını ve kendi başlarına böyle bir durum gelse aynı sizin gibi paylaşma yoluna gitmryrceklerini düşünüyorum. Bence siz bu konuda haklısınız”

Davulun sesi uzaktan hoş geliyor herkese ...

Yazik ya vallahi yazik..
Yani gercekten yaziklar olsun.
Ya kimin omru garanti, seneler sonrasinin mirasini nasil dusunebiliyorsunuz

Kadınlar kulubundeki kadınların çoğu empatiyi eski eşle yapıyor çünkü, çocuklar da kendi çocukları

Yazik ya vallahi yazik..
Yani gercekten yaziklar olsun.
Ya kimin omru garanti, seneler sonrasinin mirasini nasil dusunebiliyorsunuz
Daha önce de yazdım ; 17 yaşındaki kız nasıl düşünüp bir de babasını dolduruyorsa yazar da öyle düşünmüş cok basit ... babası da adam olsun da çocukları arasında dengeyi bulsun... benim herşeyim senin diye birsey olamaz ...

Bu tarlaları kim ekti biçti hasat etti sattımda para kazandı o kazanılan parayla yapılmadı mı o ev?eşinizin emeği yok mu? O olmasa mecburen o tarlayı arsayı iki paraya satardınız. Ayrıca tek kardeş siz miydiniz herşey size kalmış eşinizib evlenirken bir işi yok muydu. Ne kadar ucuz hesaplar bunlar ya beğenmesiniz de o kız eşinizin çocuğu yani daha şimdiden eşinizin ölümünde ne olacağını düşünüyorsunuz o kızı mahrum bırakmak vicdanınıza sığacak yani. Hem o yerler sizin üzerineyse çocuklarınız daha fazla pay alır. Kaldı ki eğer eşiniz sizden önce ölürse yerlerde sizin olduğu için çocuğun payı olmaz diye biliyorum ama mallarına ortak olur Allah insanı bu kadar kötü niyetli yapmasın eşinizi seviyor olsanız bunları düşünmezdiniz

Yalniz konu sahibi de ayni muhabbeti yapiyor. Dede hala sag ve bana miras kaldi dedigi tarla hala dedesinin uzerine.

Saçmalamayın sırf kendinizi burada haklı çıkarmak için tek mirasçım sensin dedi falan geçin bunları niye iki çocuğunu hiçe saysın adam zaten o istese de hukuk var adil dağılım olur ayrıca hala dedenizin üzerineymiş annenizin bile değil bu durumda eşe çocuğa gelene kadar annenizin kardeşleri sizin kardeşleriniz herkes ortak onu düşünün.dede üzerinden siz hayattayken eşiniz vefat ederse üvey kızınız zaten hak sahibi olmaz ama tutup daha şimdiden bunları düşünmek çok art niyetlice belki önce siz öleceksiniz belki eşiniz belki ikiniz birden

ölüm halinde eş 4te 1 pay alıyor ama. o payda eş ölünce tüm çocuklarına bölünmüyor mu ?

Kalan miras direkt ev, araba gibi olduğu gibi size geçen bir şey mi?
Yoksa eşinizle birlikte işlediğiniz, baktığınız, yaptığınız vs bir şey mi?
Bunları elde ederken ki ana sermaye hanımın kendi ailesinden kalma. Yani eşi ile sıfırdan yaptığı şeyler değil. Mal varlığı kalmış. Tarla bağ bahçe onlarda akıllılık edip güzel bir şekilde ekip biçip para kazanmışlar. Sonucunda evi arabayı almışlar. Eşi bu süreçte çalışmışta sıfırdan değil biri bana da tarla hibe etse bende üstüne çalışır ev araba neyse artık alırdım herhalde hanım diyorki evlendiğimizde hiçbir şey yoktu ve eşinin ailesi de destek olmamış. Borçları varmış.

O zaman baldırçıplak ve ilk evliliğimden bakmakla yükümlü olduğu bir çocuğu olam adamla evlenmeyecekti. Çözüm bu kadar basitti.

O zaman baldırçıplak ve ilk evliliğimden bakmakla yükümlü olduğu bir çocuğu olam adamla evlenmeyecekti. Çözüm bu kadar basitti.
Evet orası doğru. Bunları düşünmesi gerekiyordu da o zaman acaba mal kalmamış mıydı? Bence o zamandan kalsaydı evlenmezdi. O zamandan eğer mal varsa ve ortada yaşı küçük olmayan başka bir çocuk var. Yazıyla mal varlığını ayırt edecekti. Yanlız kızın annesi babaya velayeti niye vermiş babanın tek mirasçım sensin demesi ayrı bir tuhaf. Diğerleri galiba analarında çok ondan alırlar bende buna bırakayım mı diye düşündü?? O zaman tersi durum olsaydı bu adam kadının ilk çocuğuna değil para bırakmak eve sokmazmış.

Kesinlikle katılıyorum size. Eşinin ev ve arabada hakkı var. Sermaye eşinin ailesinden kalan mallar olsada sonuçta kendide beraber çalışıp aldık diyor. Başka bir şeyi bırakamaz çocuğuna, evler ve arabadan diğer iki çocukla birlikte mal alabilir. Çok bıcak sırtı bir durum.

ölüm halinde eş 4te 1 pay alıyor ama. o payda eş ölünce tüm çocuklarına bölünmüyor mu ?
Mirası bırakanın eşiyseniz evet öyle oluyor ama ben kendimden örnek vereyim yine, dedem sağken babam vefat etti, dedemin ölümü halinde babama kalacak olan miras payı doğrudan bize intikal etti, dedem ölünce babamın miras payı kanunen bize verildi eşi mirasçı olamadı, bu durumda benim eşime gelirsek kanunen bana kalandan pay isteyemiyor, miras kalan kişisel mülk sayılıyor çünkü, tasarrufu varise kalmış bir şey, Allah göstermesin boşanma anlaşmazlık vb bir şey olduğunda benim mirasımı mal paylaşımına dahil edemiyor, dediğim gibi miras hukuku çok değişik, miras bırakan kim, kim kimden önce veya sonra vefat etti, miras paydaşları ölüm sıralamasına göre değişebiliyor.

bizde de şöyle bir olay oldu. annemin teyzesi taa 60larda vefat etmiş. eşi de 90larda vefat etti.
şimdi annemin annesi, teyzeler, dayılar zamanında babalarından kalan mirası bölüşmemişler. 3 sene evvel 3. kuşak yani annemin kuşağı mahkeme başlattı (annesi babası ölenler, benim anneannem yaşıyor) miras için.
dava bitti neyse. miras dağılımı şöyle oldu.
bu vefat eden teyzenin payı eşinden olan 3 çocuğuna 3/4 ve ölen enişteye 1/4 payla dağıldı. enişte de vefat ettiğinden onun payı ilk evliliğinden olan 2 oğlu ile bizim teyzeden olan 3 çocuğuna 5e bölünerek dağıtıldı.
mahkeme kağıtları duruyor, hepsinin ismi belgelerde yazılı.

Çocuk babasının mallarının 4 te 3 ünü alır yani çocuklar arasında paylaştırılır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…