- 26 Kasım 2019
- 4.695
- 11.325
- 208
- 37
Aynen oyleee adamin neyi varsa cocuklarinindir.Bu kadar zaten miras ese düşmez kiortak çalıştıkları hepsinin olmalı zaten
Kadinin babasindan kalan sadece kadinin cocuguna dusmeli
Bizde çok miras paylaşımı oldu, oradan az çok miras hukukunu öğrendim, miras bırakan direkt eş değilse, kadının ya da adamın dedesinden babasından kalan bir miras varsa, eş mirasçı olamıyor, dolayısıyla zaten eşin ilk evliliğinden olan çocuklarda mirastan pay alamıyor, kaldı ki bu konuda belki herkesin atladığı bir konu var, konu sahibesi belirtti mi, üyeler sordu mu bilmiyorum, diyelim ki miras payına eş de ortak oldu bir şekilde, dededen kalan miras payı evlenmeden önce mi kalmış?olmasi gereken buydu
Bizde saatlerce bunu soyledik
Babamin mali baskasina niye kalsin
Babası napiyorsa yapsın .
Babası zaten yapıyor
Sorun kalan mirası işlenmesi mi
Erkek olarak kadının mirasına muhtaç olmasını bu konuda fikir yada hak sahibi olmasını yakıştıramıyorsunuz gibi bir algı oluştu bende
Evlendiğimiz zaman mal edinilince bu mal ortak olur
Bunun kadının erkeği yoktur
Ki çoğu kadın erkekten daha güçlü iş yapandır
Ben konu sahibininde böyle olduğunu düşünüyorum
Ki konu sahibi sizin gibi düşünüyor bence
Düşüncesi
Ben budamla evlendiğimde hiçbişeyi yoktu
Benim sayemde birşşeylere sahip oldu
Ben olmasam hiçbirşeyi yoktu
Herşey benim sayemde
Bana minnet duyacak bana tabii olacak
Bu yanlış yaklaşım
Boş bir tarlası olan adam köyde hiç birşeyi olmayan bir aileye arazisini ekip biçmesini kendi ve çocuklarının nafakasını çıkarmasını söyledi
3 5 yılda adam traktör aldı ev yaptı araba aldı
O arsayıda sahibinden aldı
Yani diyeceğim o ki biri bu iyiliği hiç karşılık beklemedende yapabilir
Ve emek olmadan o arasa kimsenin bir işine yaramazdı
Burada da konu farklı değil
Bizde çok miras paylaşımı oldu, oradan az çok miras hukukunu öğrendim, miras bırakan direkt eş değilse, kadının ya da adamın dedesinden babasından kalan bir miras varsa, eş mirasçı olamıyor, dolayısıyla zaten eşin ilk evliliğinden olan çocuklarda mirastan pay alamıyor, kaldı ki bu konuda belki herkesin atladığı bir konu var, konu sahibesi belirtti mi, üyeler sordu mu bilmiyorum, diyelim ki miras payına eş de ortak oldu bir şekilde, dededen kalan miras payı evlenmeden önce mi kalmış?
Evlenmeden önce edinilen mallarda mal rejimine girmiyor, kişinin şahsi malı sayılıyor, eş hak iddia edemiyor ki.
Konu annesi babası boşanmış bir çocuk olduğundan duygusal yaklaşılmasını anlıyorum lakin kanunlar duygusal bakmıyor, kanunen hakkınız var mı yok mu ona bakıyorlar.
diyorumya esimle evlendiktensonra edindiigmiz mal tabiki ortakAynen oyleee adamin neyi varsa cocuklarinindir.Bu kadar zaten miras ese düşmez ki
valla ben sunu biliyorum kardesler bile mirasta birbirini yiyor kimse su kardeşim fazla alsin demiyor.herks kendi hakkiini korumaliBizde çok miras paylaşımı oldu, oradan az çok miras hukukunu öğrendim, miras bırakan direkt eş değilse, kadının ya da adamın dedesinden babasından kalan bir miras varsa, eş mirasçı olamıyor, dolayısıyla zaten eşin ilk evliliğinden olan çocuklarda mirastan pay alamıyor, kaldı ki bu konuda belki herkesin atladığı bir konu var, konu sahibesi belirtti mi, üyeler sordu mu bilmiyorum, diyelim ki miras payına eş de ortak oldu bir şekilde, dededen kalan miras payı evlenmeden önce mi kalmış?
Evlenmeden önce edinilen mallarda mal rejimine girmiyor, kişinin şahsi malı sayılıyor, eş hak iddia edemiyor ki.
Konu annesi babası boşanmış bir çocuk olduğundan duygusal yaklaşılmasını anlıyorum lakin kanunlar duygusal bakmıyor, kanunen hakkınız var mı yok mu ona bakıyorlar.
Ben miras payı üzerinden yazıyorum, benim konudan anladığım konu sahibesinin dedesi vefat ediyor, mallar mirasçıların üzerine intikal etmeden konu sahibesinin annesi de vefat ediyor ve konu sahibesi annesine kalan miras payının mirasçısı oluyor, bu durumda zaten eşinin o mirastan hak almasının mümkünatı yok, eminim zira dediğim gibi bizde çok yaşandı miras paylaşımları, dedemin malları vardı, dedem daha sağken babam vefat etti, 3-5 yıl sonra da dedem vefat etti, dedemin miras bıraktığı mülklerin paydaşlarından biri olan babama kalan kısım için biz mirasçı göründük ama babamın eşi mirasçı olamadı, yine aynı şekilde diğer dedemin üzerine olan mülklerin mirasçısı annem, kardeşleri ve anneannemdi, anneannem de vefat edince, anneannemin ilk eşinden olan ve vefat etmiş oğlunun çocukları dedemin bıraktığı mirastan pay alamadılar, yani direkt miras bırakan değilseniz, dolaylı yoldan kalan miras hakkınızda yalnızca kan bağınız olan alt soy, kardeş, yeğen, yaşıyorsa anne veya baba mirasçı olabiliyor.Sabahtan beri bunu anlatmaya çalışıyorum ancak isitmedigim hakaret kalmadı. Zaten konu sahibi bu anlamda müsterih olmalı. Tabi kocasının üzerine bisey yapmadıysa. Artık yapmaz da zaten zannediyorum. Aynen açamaz çünkü bir bağ-ı yok erkek de karısına mirasçı olamaz dedim diye neler duydumneler yazdılar
Herşeyi çok yanlış anlamışsınızEvet yakıştıramıyorum? Aynı şekilde kadının da kayınvalide kayinbabasindan gelen mala muhtaç olmasını yakıştıramıyorum.
Benim erkek baskın gibi düşüncem yok eğer burdan dem vuracaksak siz kayınvalide konusunda kayınvalide bizim atamız soyumuzdur çocuğumuz onun geni ni taşıyor diyordunuz
Ben mesela selam bile vermem kendisine. Cocugumu da gorustirmicem
Yani bende erkek güçlü diye bisey yok.
Ama konu sahibi bana minnet duyacak demiyor. Benim mirasım neden onun çocuğuna gitsin diyor eksik bildiği için,hukuki bilgisi olmadığı için.
Miras farklı bir konudur. Sizin kocanızın babası ölse kocanıza ev kalsa sizin dahi söz hakkınız yok. Kaldı ki ilk evliliğinden olan cocugunuza düşsün. Dava bile açamaz. Bunu anlatmaya çalıştık sayfalardır
Erkek karısına mirasçı olamaz dedik duymadığımız hakaret kalmadı cok ilginç gercekten
Hep öyle olur zaten annen in kac senelik eşi olduğu için içinden gelerek vermiş babana aynı şekilde annenin borcu olsa belki de baban annenle kavga ederdi hatta annen borç yapmaya cesaret bile edemezdi belki de. Boyle seyler hep erkeklerden çıkıyor. Öyle çocuklarımın babası aman kocacık evimin diregiyle olmuyor bu isler.Aynı bizimde anneme babasından Üç tane tarla bağ felan kaldı babam habersiz kredi çekmiş borclanmis babamın üstüne olan tarlalar dahil annemin de miras kalan tarlalar borç yüzünden satılacak,kadının mirası gitti babamın yüzünden.ayrica çiftçi malzemesi vardı dedemin sattılar paylaştılar anneme düşen payla kadın kendine hicbirsey alamadı babam erkek kardeşim aldılar hemen, anne bilezik yapalım tak koluna dedim ama olmadı.
Aynen direkt kan bagi olan alt soya geçer kesinlikle bende eminim . Mesela benimde bir tanıdığım amcasına bakıyordu,amcası hic evlenmemiş. Dolayısıyla çoluk çocuk yok. Amcasının evini temizliyor yemeğini yapıyordu. Sanirim amcası ona bıraktı evini. Yani yeğen e de geçiyor aynen. Hatta diyorlardı ki e bakiyor adama mali ona kalacak falan. Miras işlerini bana kalırsa olması gerektiği gibi yürüyor aşırı mantıklı ve adil.Ben miras payı üzerinden yazıyorum, benim konudan anladığım konu sahibesinin dedesi vefat ediyor, mallar mirasçıların üzerine intikal etmeden konu sahibesinin annesi de vefat ediyor ve konu sahibesi annesine kalan miras payının mirasçısı oluyor, bu durumda zaten eşinin o mirastan hak almasının mümkünatı yok, eminim zira dediğim gibi bizde çok yaşandı miras paylaşımları, dedemin malları vardı, dedem daha sağken babam vefat etti, 3-5 yıl sonra da dedem vefat etti, dedemin miras bıraktığı mülklerin paydaşlarından biri olan babama kalan kısım için biz mirasçı göründük ama babamın eşi mirasçı olamadı, yine aynı şekilde diğer dedemin üzerine olan mülklerin mirasçısı annem, kardeşleri ve anneannemdi, anneannem de vefat edince, anneannemin ilk eşinden olan ve vefat etmiş oğlunun çocukları dedemin bıraktığı mirastan pay alamadılar, yani direkt miras bırakan değilseniz, dolaylı yoldan kalan miras hakkınızda yalnızca kan bağınız olan alt soy, kardeş, yeğen, yaşıyorsa anne veya baba mirasçı olabiliyor.
kac mesajdir ayni seyi yaziyorum bende zaten.ortak çalıştıkları hepsinin olmalı zaten
Kadinin babasindan kalan sadece kadinin cocuguna dusmeli
Yok siz dikkatli okumamışsınız ya da gözünüzden kaçmış. Cocuk babası üzerinde hak sahibidir cocugun kendi "öz " anne ve babası.Herşeyi çok yanlış anlamışsınız
Nineler dedeler çocuklarımıza geçirdikleri genetik mirasçısıdır haliyle atalarımızdır
Bu konuda tartışmayacağım
Çünkü siz olayları yaşadıklarınız üzerinden yorumluyorsunuz
Ben kimsrnin burada kadının ailesinden kalan mirası adam başka bir kadından olan çocuğuna versin dediğini okumadım
Mal evlendikten sonra edinmişse emek varsa burada adamda kendi emeği üzerinde hak sahibidir
Çocukta babası üzerinde hak sahibidir
Yani bunu anlamak bu kadar zor olmamalı
Amcasının yaşayan başka akrabası yoksa ve yeğen tekse evet ona kalır ama başka yeğenler varsa mal kaçırma davası açabiliyorlar, miras hukukunun eskiden yasal boşlukları vardı, mesela mal kaçırma davası açılamıyordu ama yeni düzenlemeler sonrası hak kaybı yaşayan mirasçılara dava açma hakkı da tanındı.Aynen direkt kan bagi olan alt soya geçer kesinlikle bende eminim . Mesela benimde bir tanıdığım amcasına bakıyordu,amcası hic evlenmemiş. Dolayısıyla çoluk çocuk yok. Amcasının evini temizliyor yemeğini yapıyordu. Sanirim amcası ona bıraktı evini. Yani yeğen e de geçiyor aynen. Hatta diyorlardı ki e bakiyor adama mali ona kalacak falan. Miras işlerini bana kalırsa olması gerektiği gibi yürüyor aşırı mantıklı ve adil.
Evet bende oyle biliyorum evlenmeden once alinmiş mal mülkte,herhangi bir boşanma anlamında kadin ya da adam söz sahibi olamıyor.Amcasının yaşayan başka akrabası yoksa ve yeğen tekse evet ona kalır ama başka yeğenler varsa mal kaçırma davası açabiliyorlar, miras hukukunun eskiden yasal boşlukları vardı, mesela mal kaçırma davası açılamıyordu ama yeni düzenlemeler sonrası hak kaybı yaşayan mirasçılara dava açma hakkı da tanındı.
Aynı şekilde evlenmeden önce edinilen mallarla ilgili düzenleme de bu kapsamda, yanlış hatırlamıyorsam şans oyunlarından kazanılan ikramiye de yine kişisel sayılıyor, hibe edilen taşınır taşınmaz mülk de öyle.
Hayır.Yok siz dikkatli okumamışsınız ya da gözünüzden kaçmış. Cocuk babası üzerinde hak sahibidir cocugun kendi "öz " anne ve babası.
Bakin "öz " anne ve babasından kalanlar onundur. Mal evlendikten sonra edinilmemis. Miras mali.
Dahası kadının da akrabaları sayesinde ev araba sahibi olmuşlar.
Adam içgüveysi 'nden hallice zaten .
Adamda tarlada çalışmış eeee
Ne yani adam tarlada çalıştı diye hakkı mi var.cok saçma degil mi yani sizce de?
Zaten kadin akıllı ysa aklını kullanırsa ben esime verirsem onun üstüne yaparsam o da çocuğuna kalır otomatik olarak diye düşünür ve vermez
Zaten kanunlar ortada boşuna konuşuyoruz bence
O konuları pek bilmiyorum ama mantık yürüteceğim, eş evi nakit parayla direkt anne, baba veya kardeşinin üzerine aldıysa hediye ettim, hibe ettim vb der dava konusu olmaz bence ama ev kredisi dışında, ihtiyaç kredisi vb kredi çekilerek ev alınmışsa ve kredi ödemeye eş de iştirak ediyorsa dava açılabilir sanırım, bunu avukat olan bir üye daha net anlatabilir, yaşayarak öğrendiğimden daha çok miras hukukuyla ilgili konuları biliyorum.Evet bende oyle biliyorum evlenmeden once alinmiş mal mülkte,herhangi bir boşanma anlamında kadin ya da adam söz sahibi olamıyor.
Mesela yine burada bisey okumuştum sanırım
Ben evliyim,benim kocam ev aldi. Ancak evi annesinin üzerine aldi ve ya abisinin ablasının
Neymiş ben boşanırsam iste,dava açabiliyormusum. Bunu da merak ediyorum acaba bu konuda bilginiz varmi?
Bence mantıksız çünkü galiba sey yazmışlardı aynı soyisim ya hani kaynana kayınpeder ondan dolayı ispatlayabilirmissin falan.
İç güveysi diye emeği yok saymak olmaz işte sizde gördüğüm tamda buyduYok siz dikkatli okumamışsınız ya da gözünüzden kaçmış. Cocuk babası üzerinde hak sahibidir cocugun kendi "öz " anne ve babası.
Bakin "öz " anne ve babasından kalanlar onundur. Mal evlendikten sonra edinilmemis. Miras mali.
Dahası kadının da akrabaları sayesinde ev araba sahibi olmuşlar.
Adam içgüveysi 'nden hallice zaten .
Adamda tarlada çalışmış eeee
Ne yani adam tarlada çalıştı diye hakkı mi var.cok saçma degil mi yani sizce de?
Zaten kadin akıllı ysa aklını kullanırsa ben esime verirsem onun üstüne yaparsam o da çocuğuna kalır otomatik olarak diye düşünür ve vermez
Zaten kanunlar ortada boşuna konuşuyoruz bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?