- 14 Mart 2016
- 1.486
- 1.625
- 133
- Konu Sahibi kirmizidefter
-
Acaba eşiniz sevgi ve ilgi mi istiyor davranışlarından onu anladım tabi ki yine de bir psikoloğa görününHanımlar merhaba,
Eşimin psikolojik sorunları olduğunu düşünüyorum, aslında ailecek hepimiz düşünüyoruz, annesi kardeşi ve ben.
tuhaf davranışlrı var . Tuhaf, insana hayattan bezdiren tuhaf bi ısrarcılığı ve psikolojik şiddeti var. Uyumak istersin uyutmaz, tartışmamak için susarsın susturmaz. Yani değişik nasıl anlatacapımı da bilemiyorum.
Kardeşine, krdeşi küçükken yapıyormuş , bana oldum olası yapıyor. Krdeşi de diyor aynısını Sinir etmek için elinden geleni yapıyor . Şimdi de 2 yaşında ki kızıma yapıyor. Resmen sanki akranıymış gibi tartışıyor küsüyor, surat tavır yapıyor. Çocuğu sinir ediyor. Sinirine basıyor resmen. Az önce kızımın uykusu geldi , ben uyuturum her gece kitap okuyup masal anlatırım. Geldi odaya yatağına yatayım senin dedi, çocuk istemiyor baba uykum geldi burası benim yatağım dedi. Yok ben seni sevcem senin yatağın ne güzel falan saçmalıyor . Çocuk sinir krizleri geçiriyor git baba lütfen uyucam ben diye. Ağlattı hıçkıra hıçkıra ağlattı çocuğu. Sonra gitti tam dalcak çocuk, geldi yine , yanına yatayım sana sürprizm var telefon izleyelim dedi açtı onun sevceği bişey. Yani çıldırıcam yemin ederim .çocuk hadi baba git uyucam ben diyo yok anlamıyor adam.sonra da kalktı benle konuşma yarın sabah yatağıma gelme sakın dedi ciddi ciddi sankş karşısında ben varmışım gibi. Yine ağlattı çocuğu yavrum hıçkıra hıçkıra uyudu. Ne bu ben anlamıyorum, nasıl davranacağım kestiremiyorum.ben müdahale ediyorum tabiki ama bu sefer de senden görüyor yapıyo diyo. Ebeveyn olan arkadaşlarım bilirler tabiki hiçbirimiz dört dörtlük değiliz. Tabiki benimde yeri geliyor htalı agresif davrandığım oluyorx ama bu anlatmak istediğim böyle bişey değil. Çocuğu uyuz gıcıl ediyor. Kuzenler akrabalar da görsün farkediyor bu davranışlarını, çocuğu sinir edişini. Benim artık bana davranışlarına tahammülüm kalmadığı için , kızıma karşı da böyle olunca nevrim dönüyor.
ben mesela kafama vurulmasından nefret ederim zilyon kere vurur. Taki ben sinirlenip yükselene kadar. Sonrada ben hatalı olup, Bi ton laf eder otururum.
mesela tartışma anında uzamasın diye susmak istersin konuşmayalım sonra konuşalım dersin ya, yok asla susamazsın konuşulacak.
kızıma da aynı işte . Çocuk saçımı elleme baba diyo elliyor, yani gibi gibi birsürü şey. Ben sinir hastası oldum, kzım için endişeleniyorum. Daha çok küçük. Babasına zaten bi uzaklığı var bunlar tuz biber oluyor. Pedagoğa faln mı gitsem acaba danışmak için.
eşime defalarca dedim psikolojik desteğe ihtiyacın var senin diye, çünkü öfke kontrol sorunu , aşağılık kompleksi falanda var. Tabiki de kabul etmiyorNe yapmalıyım? Acaba pedagoğa gitsem o bizi çağırsa da psikolojik destek alın falan mu dese ikimiz içinde
Sevgi ve ilgi açlığı var evet. Onun da çocukluğundan gelen bi travması var annesi ile ilgili. Çok fazla şiddet görmüş. Temizlik ve ciddi anlamda sinir hastası annesi var.Acaba eşiniz sevgi ve ilgi mi istiyor davranışlarından onu anladım tabi ki yine de bir psikoloğa görünün
Çocuğa demiş sabah yanına gelme diyeÇocukla onun ilgilenmesine izin vermiyor olabilir misiniz
Sen yatır oyun oyna gibi sorumluluk alsa daha iyi olur mu
Bir de ayrı mı yatıyorsunuz
Sabah yatağıma gelme dedi demişsiniz.
Oynamıyor. En büyük tartışma sebeplerimizden birisidir. Sen ilgilen oyun oyna der dururum. Restauranta bi yere gittiğimizde yerinden kalkmaz çocukla ilgilenmek için. İlk doğduğundan beri böyle. Kolik bi bebekti kızım, akşamüzeri ağlama krizi başlardı. Zor beklersim gelsin de yardım etsin bana diye. Yardım edip ilgilenmeyi geç sustur neden ağlıyor derdi.Çocukla onun ilgilenmesine izin vermiyor olabilir misiniz
Kızımı 4,5 aylıkken odasını ayırdım biz eşimle aynı odadayızÇocukla onun ilgilenmesine izin vermiyor olabilir misiniz
Sevgi gösterin sizde eşiniz sonuçta.. Sizin kızınızsa onun da kızı sevmek istemiş ilgi göstermek istemiş. Aslında o kadar ciddi bi problemi yok geçmişinden kaynaklanan bir durum belli.. Eğer sevgi göstermezseniz daha çok sinirli bir karaktere dönüşür.. Kardeşim de öyle tıpkı eşiniz gibi 23 yaşında ama bebek gibi sürekli sevgi bekliyor ve sürekli anneme karşı bir bağımlılığı vardı bazen maalesef ister istemez bize de yansıyordu. Saldırganlaşmıştı o derece. Bazen bi iyidi bazen bi kötüydü dengesiz hareketleri olmuştu artık. Çözümü sadece ona anlayışla davranmak, güzelce iletişim kurmak sevgi göstermek aksini yaparsanız sinirlenirSevgi ve ilgi açlığı var evet. Onun da çocukluğundan gelen bi travması var annesi ile ilgili. Çok fazla şiddet görmüş. Temizlik ve ciddi anlamda sinir hastası annesi var.
Amin çok zor gerçekten nasıl olacak hiç bilmiyorum. Sevgisinden asla şüphe etmiyorum çok seviyor kızını. Ama davranışlrı yıldırıcıİkinci de yolda sanırım Allah yardımcınız olsun
Ben eşime herşeye rağmen sevgimi belli ederim. İlgisiz bi eşte değilim. Bizim başlı başına kendi problemlerimiz var çok derin konular. Dediğim gibi eşimin geçmişten gelen bi prob var. Kendisi dışında herkes bu sorunu görüyor farkediyor söylüyorkar zaten. Ciddi bi davranış bozukluğu var. Nerde ne yapacağını hiç bilmez öfke konrtolü ve aşağılık kompleksi var. Onun Doğrusu dışında herkes ve herşey htalı.Sevgi gösterin sizde eşiniz sonuçta.. Sizin kızınızsa onun da kızı sevmek istemiş ilgi göstermek istemiş. Aslında o kadar ciddi bi problemi yok geçmişinden kaynaklanan bir durum belli.. Eğer sevgi göstermezseniz daha çok sinirli bir karaktere dönüşür.. Kardeşim de öyle tıpkı eşiniz gibi 23 yaşında ama bebek gibi sürekli sevgi bekliyor ve sürekli anneme karşı bir bağımlılığı vardı bazen maalesef ister istemez bize de yansıyordu. Saldırganlaşmıştı o derece. Bazen bi iyidi bazen bi kötüydü dengesiz hareketleri olmuştu artık. Çözümü sadece ona anlayışla davranmak, güzelce iletişim kurmak sevgi göstermek aksini yaparsanız sinirlenirsize de yansır
Ne yapmalıyım?
Psikolog şartBen eşime herşeye rağmen sevgimi belli ederim. İlgisiz bi eşte değilim. Bizim başlı başına kendi problemlerimiz var çok derin konular. Dediğim gibi eşimin geçmişten gelen bi prob var. Kendisi dışında herkes bu sorunu görüyor farkediyor söylüyorkar zaten. Ciddi bi davranış bozukluğu var. Nerde ne yapacağını hiç bilmez öfke konrtolü ve aşağılık kompleksi var. Onun Doğrusu dışında herkes ve herşey htalı.
dediğim gibi onunla çözemiyoruz bu durumları ikna edemiyorum destek için.
nasıl çözebilirim ya da onu ikna edebilirim bilemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?