Eşimin saflığııı aşırı mütevaziliği

Benim esim agzini acamayan biri degil ama ozellikle yaptigi işle ilgili yani meslegiyle ilgili sanki öylesine bir eleman olarak calisiyormus gibi konusuyordu.

Kesinlikle kendisini oldugundan fazlasi olarak gostermesini veya kendisiyle boburlenmesini istemedim ama neysen onu soyle bari vir tik fazlasi degil diye kizdim en sonunda, sinirimi bozdu. Artik dogru durust soyluyor.
Konusmaktan baska care yok ama pasifligi konusarak cozulmez gibi, yardim alsa daha iyi.

Evet söyledi ama daha cok bizimkilerin samimi olalım diye yaptığı hareketlerden şikayet etti el öptürmeler falan ki eşim 35 yaşında ama göstermiyor bunu yapan kişi de 40 lı yaşlarda

Yani özetle eşin de ortamı hiiiiiiiiiç sevmemiş

Yine de orada oturmuş

Çözmek basit bu aile ilişkilerinde mesafeyi ayarlayın

Eşiniz de memnun değil gittiğiniz kişiler de memnun değiliz bir dahaki bayram gitmeyiverin olsun bitsin

Eşinizi yargılamayın ben eşinizi haklı buldum o ortamda ne yapsın Adam diğer damat ortam Adamı diye o da kişilik mi değiştirsin

Ya benim yakin arkadasim kizina elbise aldim resmini attim ne gerek vardi siz kendize anca yetiyosunuz diyince fittirdim.Aydinlandim ama bikac kere daha benzer sey yasadim ama bu son damla oldu .
Ayyy
haaah aynen neyse onu diyebilir bende onu dedim kendisine

Kesinlikle mesafe olmalı onu anladım

Esiniz ne is yapiyor ve bunu disariya nasil aksettiriyor? Yani muteahit olup insaat iscisiymis gibi mi aksettiriyor? Ne olup ne soyluyorsa derseniz belki daha net yorumlar yapabiliriz

Benim eşim doktor. Ilk tanıştığımızda "sağlık sektöründe çalışıyorum" demişti.. Bende "Sağlık sigortada çalışıyor heralde" diye düşündüm. Bugün de hala pat diye söylemez. Ben bu huyunu seviyorum. Herkeste bir yarış ve gösteriş merakı varken bu onda hiç yok. Ne meslek konusunda, ne başka konularda. Bence siz bu konuda biraz fazla gaza gelip esinize yüklenmişsiniz. İstediği ortam gelişse kendinden fazla atlatır diye düşünüyorum. Belki dediklerinizi "eziksin" gibi anlamış olabilir ve bunu kim ister ki. Birbirinizin kalbini başkaları yüzünden kırmayın. Önemli olan sizin muhabbetiniz ve evliliginiz.

Canım hiç üzülme ablamın eşi yani eniştem uzman doktor olmasına rağmen soranlara hastanede çalışıyorum diye söyler...bekarken ben çok gülersin eniste hastanede necisin diye takilirdim evlendim eşim yüksek gemi inşaa mühendisi soranlara tersanede çalışıyorum diyor...demek ki bulduğum basima geldi...takma o kadar ha söylemiş ha söylememiş siz bilmiyor musunuz sinucta

Gayet iyi bir insan tipi.bana mesleğini ön plana çıkarmaya çalışan ve her şeyden bağımsız sadece çok konuşkan insanlar bile rahatsız edici buluyorum. Benim eşimin de gayet prestijli ama o da konuşmayı pek sevmez süper bi dinleyicidir analitik zekası duygusal zekası yüksektir. Soru sorulduğunda cevap verir eğer ilgi alanı olan biseyse bilimsel uzun uzun anlatır onun dışında fazla konuşmaz. Valla başkasının kendini çok ön plana atması falan beni pek ilgilendirmez. Ailemin yanına gittiğimizde de pek konuşmaz ailemde bunun farkında ama ben onun açığını kapatıyorum

Gerçekten öyle mi ama insanlar sizin gibi değil de daha cok soğuk bizi beğenmiyor diye düşünüyor
Bakın aynı sizin durum vardı bizim ailede,o soğuk denen kuzen eşi şimdi ne efendi ,iyi yetişmiş bir adam diye takdir ediliyor,diğeri ciddiye bile alınmıyor,sabırlı olun, görün...

Hayretler içinde okudum tartışma sebebinizi.

Resmen kıyas yapıp , üstüne de tartışmışsınız.

Kıskançlık, kibir , kompleks ne ararsan var konuda ama mütevazilik hor görülmüş , tezat değil mi ?

Düğünden sonra mi gördünüz eşinizi , illaki huyunu biliyordunuz.

Bugün ön planda olmadığınız için eleştirir yarın başka bir için. Sizin de huyunuz bu demek ki.

Bunu unutmayın, ne yaparsanız yapın iki katıla karşınıza çıkıyor. Zaman içerisinde eşiniz de öyle yapmaya / davranmaya başlıyor.

Söylemeden geçemeyeceğim ; el öptürmeye çalışmak samimi olma çabasından değil kibirden gelir.

Yaşı olup gayri ihtiyari uzatanlar neyse de 40 yaşındaki kişiyi dövesim gelir elini uzatirsa.

Mesleği ezile büzüle üstü kapalı söylemek mütevazilik örneği miymiş ki? Ne alaka... Böbürlenme, kibielenme tamam, ama mütevazi olmak için ezilmeye büzülmeye gerek yok. Sizinkinde belki özgüven eksikliği de olabillir bir ihtimal.

Diğer damat belki de daha candan ve sempatik, o yüzden ilgiyi üzerine çekiyordur. Mütevazi değil diye değildir yani. Kimse sevmez kibirli insanı zira.

Bu tür konulara yapılan " ben de çok mütevaziyim biliyon mu, geçen şunu şunu yaptım... " yorumlarına bayılıyorum. Eklemeden edemedim. Hiç şaşmaz. Forumda ne zaman konumuz mütevazilik olsa pek mütevazi arkadaşlarımız gelip kendilerini anlatır. Eksik olmasınlar. :)

Ayrıca halamın kızının eşi avukat kendisi ev. Hanımı ama sağolsun herhangi bir ortamda avukat karısı olduğunu herkes duyar mutlaka...hatta benim sözümde bile kadınlar hep onun eşini dinlemislerdi...beni avukat sanıyorlar der hep yani 30 sene olacak hala avukat karisiyim kolay mı diye dolaşır ortada

Ben 31 yaşındayım müdür yardımcısıyım hiç kimseye söylemiyordum bile mütevazilikten. İnsanlar bankacıyım deyince ay canım gişede misin para mı sayıyorsun vs aşağılamaya kalkınca hayır diyorum müdür yardımcısıyım.

İnsanların ne dediği mi önemli eşinizin karakteri mi ? Soğuk diyen insanlara eşim mütevazi bir insan, yalakalardan ne hayır gördünüz der kapatırsınız çenelerinizi. Kimse kimsenin istediği gibi olmak zorunda değil.

Hayattaki tek vasfı o muymus, yazık..

Eşinizin yaptığı saflık değil, takdir ettim. Zamanında babamda bizi öyle yetiştirdi sağolsun. Babamın rütbeli bir mesleği vardı ve arkadaşlarım sorduğunda memur derdim. Şuan eşiminde aynı şekilde bir mesleği var soranlara yine aynı şeyi söylüyorum.
Çocuğunuz var mı bilmiyorum ama çocuğunuz için örnek bir baba. İlerde babasının bu mütevaziliğine hayran olacaktır.

Eşiniz sizinle aynı sebepten tartışsa? En tahammül edemedigim şeydir kıyas ve karakter eleştirisi.

+1.

Eski eşim ve ailesi sürekli bunu yapardı çıldırırdım. Ben niye herkese atlayan öpen gülen konuşan bir gelin değilmişim. Değilim kardeşim işte, sakin mütevazi biriyim, hanımefendi dediklerinden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…