Eşimin saflığııı aşırı mütevaziliği

Mutevazilik ezilip buzulmek olarak gorulur oldu artik. Ben soranlara ogretmenim diyorum. Bazen kiziyorlar olur mu ogretim gorevlisi degil misin sen neden oyle demiyorsun diye ama nihayetinde ogretmenim iste . Bu da ezilip buzulmek deil bence cunku sadece ve sadece bir is. Benim hayatimin bir parcasi sadece.
Bir de benim gibi bazi insanlar spot isiklarini sevmez. Yani elimden bazi isler gelir ve iltifat alirsam bunlarin karsiliginda ne diyecegimi bilemem. Seviyorum elim yatkin demek ki deyip hemen konuyu degistiriyorum. Ama bunu ezikliklik olarak gorebileceklerini dusunmemistim. Demek ki oyle dusunenler olabilirmis. Tesekkur ederim gozumu actiniz.

Kendileri nasıldılar acaba, kimse kimsenin kafasındaki kalıba uymak zorunda değil.

Benimde eşimde sert mizaçlı bir adamdır, bizim aile daha cana yakın güler yüzlüdür. Hiç dert etmedim bunu bu zamana kadar öyle sevdim evlendim, mizacını değiştir mi diyeyim kaç yaşına gelmiş adama. Zaten zaman içersinde herkes olduğu gibi kabul ediyor eğer sen eşine herhangi bir laf söyletmiyorsan.

Neden degistirmeye calisiyorsunuz ki..??

Konu sahibi bak bu örneklerdeki adamları biz takdir ediyoruz

Profesör arkadaşım üniversitede çalışıyorum diyor

Şu bölümde profesörüm demek şık olmuyor zira

Benim eşimde öyle , ve bence bu mükemmel bir huy. Millet alışmış kendini bambaşka hayatlarda durumda gösteren abarttıkça abartan görgüsüz tiplere garip geliyor artık gerçekten iyi düzgün kaliteli mütevazi insan olmak. Ben eşimin ahlaklı mütevazi bir insan olması ile gurur duyuyorum. Sizde lütfen adamın üzerine gitmeyin . Tam tersi çok sinir olduğunuz bir ortam olursa yada size abuk sbuk laf söylerlerse - aidesi iştir kişinin lafa bakılmaz deyin geçin

Benim esimde böyle ama bu benim hoşuma gidiyor efendiliği mutevaziligi hatta arkadaş ortamindada akraba arasindada çok sevilip saygı duyulur siz nie rahatsiz oldunuz ki

Aile icinde kimin kocasi daha zeki kiminki daha cok para kazaniyo kimin agzi daha cok laf yapiyo falan diyip sidik yaristirmayi biraksaniz artik. Ne guzel iste sizin esiniz mutevazi bi insan demek ki en azindan 1 alip 3 gozukmeye calisan tiplerden degil.

Tıpkısının aynısı eşim. Değiştiremedim ben çokkk çokk dil döktüm sinirlendim kavga ettim oooo neler neler. Yok olmuyor.Öyle kabul et. Eşim sakin sessiz mütavazi bir adam diye düşün . Bunlar hep + puan aslında.

Ya eziklik ya soğukluk

Kompleks yapmıs olabilirim ama kibir ve kıskanclık yok sadece dolaylı yoldan demek yerine sorduklarında net bir şekilde cevap verebilir benim takıldığım o

esimi anlatmıssiniz.

esim makine muhendisi ve bulumdugumuz bölgede yabancı kaynaklı bir otomotiv firmasında garanti müdürü.

Garanti müdürü olalı daha 1 yıl oldu ve kimse bilmiyor söylemedi.

mutevazilik iyidir hostur ama fazlasi beni de sinir ediyor.

ilk girdigimiz bir ortamda ne is yapiyorsun diyenlere bizim isimiz fabrikda diye cevap veriyordu.

kavga etmedin ama abartmamasi gerektiğıni soyledim. tamam insanlara oturup kendini ovmesin ama meslegini soranada makine muhendisiyim demek kendini ovmek degildir bence.

Girdigi ortamlarda kedisini oldugundan fazla gostermeye calisan inasanlar gibi olmasın zaten. onlar da gülünç duruma düşüyor insanlar neyin ne olduğunun farkında.

esimin akrabalarindan cok var kendini abartip anlatan ama akrabalar zamanla farkina variyor kimin ne olduğunun. siz merak etmeyin.

konu sahibi ben seni anladım.

tabiki mütavazi olsun kendini oldugundan fazla gostermek icin calismasin ama mesleğinı soylememekte abarti bence.

mesela bende mutavaziyimdir. sevmem övmeyi övülmeyi ama karsimda kendini cok fazla bir sey zanneden insanlar beni merak edip sordukları zamanda söylerim mesleğimi de onların merak ettikleri seyleri de.

yoksa kimse yatsin kalksin kendini anlatsin hep dikkatleri ustunde toplasın demiyor.

ama bunun icin kavga etmeye gerek yok . sakin bir sekilde soyleyin soranlara mesleğini söyle neden söylemiyorsun ki diye rica edin.

ama daha fazlasınıda beklemeyin adamın kişıligi bu cünku.

Mesleğini eline alıp evlenmiş bir insanın,
mizacı çoktan oturmuştur,değiştiremezsiniz
o nedenle bu beyhude çabayı bir tarafa bırakın.
Kıyas,kıyaslanan kişiyi zehirleyen bir duygudur,
eşinizi hiçkimseyle kıyaslamayın.
Bununla birlikte ben sizin,aslında ne kastettiğinizi anladım.

Eşinize sık sık onunla gurur duyduğunuzu ve kendisiyle evli olmaktan mutlu olduğunuzu söyleyebilirsiniz.
Özgüvenini ve kendini daha rahat ifade etmesini destekleyebilirsiniz.
İnsanın,sorulduğunda mesleğini veya yaptığı işi söylemesini görgüsüzlük olarak değerlendirmediğim gibi bu konuyu geçiştirip, önemsizleştirmeyi de mütevazilik olarak adlandırmıyorum.
Bana göre mütevazilik mesleğinizi ve konumunuzu kullanarak,başkalarını küçük görmemek ve ezmemektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…