Eşimin saflığııı aşırı mütevaziliği

Benim koca mesleginde ilk , yani o isin yurtdisinda egitimini alip turkiyeye ilk getirip yapan iki kisiden biri , yaptigi isleri kendi camiasindaki herkes bilir hatta camia disinda o konuya meraki olanlar da bilir ama meslegini sorana hicbirini soylenez gayet genel gecer bi meslek adi verir gecer
Bazen derin sohbet ortaminda detay verdiginde milletin agzi acik kalir vayy abi sen bunlari mi yaptin diye
Neyse sozun kisasi bi kere bile aklima neden detayli soylemiyorsun demek gelmedi , bir kere bile adama bununla ilgili laf etmedim , meslegiyle ovunmesine gerek yok , benim en nefret ettigim insan tiplerinin basinda gelir kibirli , hava atmayi seven insanlar , cok gereksier gercekten

Gerçekten öyle mi ama insanlar sizin gibi değil de daha cok soğuk bizi beğenmiyor diye düşünüyor
Eşinizin kıymetini bilin derim, insanlar birbirlerini zamanla tanır eşinizi de zamanla tanıyacaklar ne kadar şanslı olduğunuzu görecekler.
Bu yüzden eşinizle kavga ederseniz eşinizin gözünden düşersiniz hiç gerek yok

Kesinlikle doğru

Tezat değil mi? :)
" benim meslek çok üstün, o yüzden söylemiyorum ki hava atıyorum, ezikliyorum sanmasınlar". :)

Konu sahibinin kendisi kibirli zaten. Çok prestijli meslekmiş, o yüzden söylemiyormuş. Ve niye söylemiyor diye kavga çıkarmış. Hey Allahım. :) Kime göre prestijli, kimden üstün...

Vay be helal olsun adama.
Bosverin ucuz malın pazarcisi çok olur eşiniz bir numara

Haha ben gibi elimden gelse kimseye birsey anlatmam tatilimi bilmezler isimi bilmezler, elimden gelse cocuklarimi camekan icinde buyutcem kimse gormesin diye herseyi goz onunde yasayanlara inat:)

Bana göre prestijli oldu mu

Konu sahibi eşini başka biriyle kıyasladığı için hatalı ama bu diğer damadı kötü yapmaz, konuşkan ve güler yüzlü olmakta suç değil en nihayetinde aynı şekilde mütevazi olmaya engelde değil.

İnsanın mesleğini söylemesi de mütevaziliğe engel değil var olanın dışında birşey söylemediği sürece. Mühendis olanın birinin mühendis olduğunu söylemesi kadar doğal birşey yok, dolaylı yoldan söylemekte bir tercihtir ama çok alkışlanılası bir durum da değil. Eşe niye bu kadar methiyeler düzülmüs anlamadım.

Son düzenleme:
Beni tarif ettin ilk paragrafta.. hem geveze hem mutevazi:))

Yemek yedigim restoranda bile nerdeyse masayi tabaklari toplar giderim garsonlara kolaylik olsun diye.. ok onlarin isi bu ama ne bilim bende boyleyim

Beni tarif ettin ilk paragrafta.. hem geveze hem mutevazi:))

Yemek yedigim restoranda bile nerdeyse masayi tabaklari toplar giderim garsonlara kolaylik olsun diye.. ok onlarin isi bu ama ne bilim bende boyleyim
Konuşkan olmak mütevaziliğe engel değil demek ki görüldüğü üzere :)

Öyle olabilirsin gayette de güzel bir davranış ama bu konuda yanlış olan şey, konu sahibinin eşini kıyaslaması ve kişiliğine mizacına takılıp tartışma çıkarması ama bu demek değil ki sessiz insanlar, dünyanın en mükemmel insanları da konuşkan güler yüzlü, ortamda daha dikkat çeken insanlarda sıkıntı var yada mesleğini söylememek ayrı bir meziyet de değil.

Benim eşimde de çok konuşkan bir adam değildir özellikle aile ortamlarında ama çok yere göğe sığmaz bir özellik degil, ben onu olduğu gibi kabul edip bu özelliğini sorgulamıyorum kimseye de sorgulatmıyorum, ama daha konuşkan olsaydı fena olmazdı yani :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…