- 31 Ocak 2013
- 7.190
- 44.613
- 798
- Konu Sahibi Manolyalale
-
Eşinizin kıymetini bilin derim, insanlar birbirlerini zamanla tanır eşinizi de zamanla tanıyacaklar ne kadar şanslı olduğunuzu görecekler.Gerçekten öyle mi ama insanlar sizin gibi değil de daha cok soğuk bizi beğenmiyor diye düşünüyor
Kesinlikle doğruMesleğini eline alıp evlenmiş bir insanın,
mizacı çoktan oturmuştur,değiştiremezsiniz
o nedenle bu beyhude çabayı bir tarafa bırakın.
Kıyas,kıyaslanan kişiyi zehirleyen bir duygudur,
eşinizi hiçkimseyle kıyaslamayın.
Bununla birlikte ben sizin,aslında ne kastettiğinizi anladım.
Eşinize sık sık onunla gurur duyduğunuzu ve kendisiyle evli olmaktan mutlu olduğunuzu söyleyebilirsiniz.
Özgüvenini ve kendini daha rahat ifade etmesini destekleyebilirsiniz.
İnsanın,sorulduğunda mesleğini veya yaptığı işi söylemesini görgüsüzlük olarak değerlendirmediğim gibi bu konuyu geçiştirip, önemsizleştirmeyi de mütevazilik olarak adlandırmıyorum.
Bana göre mütevazilik mesleğinizi ve konumunuzu kullanarak,başkalarını küçük görmemek ve ezmemektir.
Ne şamın şekeri ne arabın yüzü..
Soranlara sadece ve sadece dosdoğru kendi mesleğimizi söylesek olmuyor mu?saklayınca ya da başka türlü söyleyince ne oluyor ki?
Mesleğini direk söylemeyenler kendileri de havalı birşey oldugunun farkında olup da mı gizliyor o zaman..saçma.
Vay be helal olsun adama.Merhaba hanımlar
Eşim iyi bir insan fakat aşırı saf lafı gediğine koyamayan biri ailede yeni damat şuan kendisiyle beraber bi damat daha var kendinden küçük bayramda gezmeler de hep denk geldik tüm ilgiyi üzerine çekmeyi başarıyor benim ki ağzını açmıyır mesleğini soruyorlar gayet prestijli bir meslek yaptığı halde üstü kapalı ezile büzüle cevap veriyor sinir oldum yahu üzerine gittim tartıştık konu üzerinde fazla durmalı mıyım bilmiyorum bu huyunu nasıl aşar
Bana göre prestijli oldu muTezat değil mi? :)
" benim meslek çok üstün, o yüzden söylemiyorum ki hava atıyorum, ezikliyorum sanmasınlar". :)
Konu sahibinin kendisi kibirli zaten. Çok prestijli meslekmiş, o yüzden söylemiyormuş. Ve niye söylemiyor diye kavga çıkarmış. Hey Allahım. :) Kime göre prestijli, kimden üstün...
Hadi yaKimse dengiyle evlenemiyor ne kadar acı. Siz de o adamı haketmiyorsunuz boşanın. Sonra kendinize sidik yarıştıracak başka bi koca bulursunuz.
Tesekkr ederimVay be helal olsun adama.
Bosverin ucuz malın pazarcisi çok olur eşiniz bir numara
HaklısınızEşinizin kıymetini bilin derim, insanlar birbirlerini zamanla tanır eşinizi de zamanla tanıyacaklar ne kadar şanslı olduğunuzu görecekler.
Bu yüzden eşinizle kavga ederseniz eşinizin gözünden düşersiniz hiç gerek yok
Katılıyorumkarakter meselesi saflığıyla alakalı değil yalnız dedikleriniz ne güzel mütevazi olması . Bende aksine dikkati üstüne çeken ortam adamlarını sevmem
Beni tarif ettin ilk paragrafta.. hem geveze hem mutevazi:))Konu sahibi eşini başka biriyle kıyasladığı için hatalı ama bu diğer damadı kötü yapmaz, konuşkan ve güler yüzlü olmakta suç değil en nihayetinde aynı şekilde mütevazi olmaya engelde değil.
İnsanın mesleğini söylemesi de mütevaziliğe engel değil var olanın dışında birşey söylemediği sürece. Mühendis olanın birinin mühendis olduğunu söylemesi kadar doğal birşey yok, dolaylı yoldan söylemekte bir tercihtir ama çok alkışlanılası bir durum da değil. Eşe niye bu kadar methiyeler düzülmüs anlamadım.
Konuşkan olmak mütevaziliğe engel değil demek ki görüldüğü üzere :)Beni tarif ettin ilk paragrafta.. hem geveze hem mutevazi:))
Yemek yedigim restoranda bile nerdeyse masayi tabaklari toplar giderim garsonlara kolaylik olsun diye.. ok onlarin isi bu ama ne bilim bende boyleyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?