esimin takintisi annesi!!!

canım 7 senelik evlilik söz konusu, hani 3-5 ay olsa huyunu değiştir deriz ama 7 sene yani, bu saate kadar değişmediyse bu saatten sonra ya değişmez ya da güçlü bi tepki olmadan değişmez, bu tepki nedir resttir, huzursuzluğu falan göze alıp eteğindeki taşları dökmektir, sessiz kaldıkça huzurlu mu oluyosun öyle düşün, en azından açarsın ağzını sen huzursuzsan herkeside huzursuz edersin

yok o burda olsa belki biraz beni bırakır ona gider o istanbulda kocasının işi dolayısıyla

yok o burda olsa belki biraz beni bırakır ona gider o istanbulda kocasının işi dolayısıyla

anladım kızıda burda olmadığından iyice kocana sarmış durumda kızıyla görüşsen görümcenle annesiyel konuşsa aranız iyiyse seni dinler sıkıntılarını dile getir belki kızını dinler

bir iki defa onunlada konuştum yüzüme karşı iyi alayışlı gibi konuşuyor ama ona güvenmiyorum çok kurnazdır

canım senin yapabileceğin iki şey var

birincisi ya her şeyi göze alıp arkadaşın dediği gibi önce konuşup sonra resti çekeceksin, haftada bir görcem canın isterse, diyeceksin,

ikincisi bu durumu Allaha havale edeceksin, sonuçta bu yanına kar kalmayacak, ama ne zaman olur bilinmez, ....

bir iki defa onunlada konuştum yüzüme karşı iyi alayışlı gibi konuşuyor ama ona güvenmiyorum çok kurnazdır

konuşman işe yaramamış bildiğini yapmış o zaman ben nasılsa burda değilim diye umursamamış ama sana yazık bu dünyada herkes ettiğini buluyo er yada geç kendi ailenden biri konuştu mu annen falan çoçukları biraz olsun yalnız bırakılım gibisinden ılımlı gerçi ozamanda senin ailenle kötü olur

e neden ayrı ev de oturuyosunuz.
birlikte yaşayın oldu olacak..
anne baba baş tacıdır ama artık kendisinin bir ailesinin olduğunun farkına varması gerekir..
7 yıldır böyleyse pek değişeceğini sanmam bari kendinizi doldurup sinirlenmeyin...

madem konu kavgaya dönüyor bu konu seni mutsuz ediyor eşin o dilden anlıyorsa sende o dilden konuş. kavga çıkmasın diye susmak konuları kapatmıyor daha sorunlu birşekilde büyümesini sağlıyor, gerekirse kavganı da et senin kararlılığını mutsuzluğunu anlasın, çok istiyosa kendi gitsin ama kv sana belirli şekilde gelsin her gün her gün canmı dayanır yokmu yahu eşi dostu konu komsusu sana takmış resmen

Hepimiz evlat yetiştiriyoruz. Kız yada erkek farketmez, çocukların kendi ayakları üzerinde durabilmesi için anne ve babaya aşırı bağımlı olmaması gerekiyor.

Can dostumla beraber çocukların selameti, mutluluğu , huzuru açısından "geleceğe notlar" adı altında kayıt oluşturuyoruz. Yaşlanınca çocuklara çöreklenmeyelim, onlara yaşam alanı bıraklım diye. Ama yaşlanınca, şimdi aldığımız notlara itibar edermiyiz bilmiyorum amma saçmalamışız diyebiliriz :)) Evladımız diye kimseyi boğmaya hakkımızın olmadığını düşünüyoruz.

Ama birde şu varki evladım boğulmuyorsa hergün de görüşürüm, hergün de telefonla konuşurum. Benim için esas olan evlamı boğup boğmadığımdır.

Son düzenleme:

diğer evladı da boğup boğmadığınızı düşünmek yerinde olur,

haklısın aşırı bağımlılık çocuklarda ileri yaşarda kişiliğinin oturmamasına neden olur diye düşünürüm hep etrafımda da bir sürü örneği var.

Yanlız geleceğin kaynanası olarak gördüm sizi yanlış anlamayın

evladının boğulup boğulmaması esas diyorsunuz peki ya eşinin durumu, konu sahibinin şikayetçi olduğu konuya değindiniz, konu sahibinin eşi boğulmuyor ama kendisi b oğuluyor , e doğal olarak da eşiyle sıkıntı yaşıyor kadın evinde huzursuz, benim kendi mutlu olduğum durumu başkasını üzüyorsa benide mutsuz eder. herşein bir ayarı vardı diye düşünüyorum ortası,ideali.

Aslında bu durum kayınvalidenizin değil eşinizin suçu.
Evlendiğinin farkına varamamış, varamayacak da...
Hatta ileride bir gün annesi vefat edince bu tarz erkekler mezarlıkta yatıp kalkan, annelerinin anılarıyla yaşayan tipler haline geliyor...
Eşiniz kabul etmiyorsa bu durumu, yapacak birşey yok demektir...
Önce o kabul etmeli.

Son düzenleyen: Moderatör:

ama işte evladını boğmuyor olabilirsin de gelinini boğuyorsundur ve buda evliliklerinde büyük bir sorun olur huzursuz olurlar ve gelinin bunun için seni suçluycak hep

İnsanların her yaşta bi uğraşları olmalı 50sini geçen ben yaşlandım diyip kenara çekiliyo bizde, işi gücü çocukları oluyo, Avrupa özentisi değilim ama orda insanlar önce kendileri için yaşıyolar vıcık vıcık ilişkiler yok, Türkiyeyi ayakta tutan aile bağı Avrupa bizi kıskanıyo falan diyodu bazı siyasiler, külliyen yalan, insanlara refahı para getirir, aile ilişkilerimizi çalışmadığım dönemlerde müge anlıda izliyodum aman Allahım görseniz ne muhafazakar insanlar dersiniz iç içe yaşaya yaşaya kaynıyla kaçanmı kayınpederiyle sevgili olanmı, o onu öldürmüş o onu kaçırmış bu hikayeler özellikle Türkiyenin varoşlarından, eğitimde yok zaten, ben ezildim bende gelini ezeyim şeklinde domino etkisi şeklinde bi silsile var kültürümüzde
çocuğum yok ama burda bazı arkadaşların dediği gibi kutsal anne modunda olacağımıda sanmıyorum çocuk benim eşyam ya da uzvum olmayacak hiçbi zaman, gelinden ya da damattan daha önemli meselelerim olmalı hala kitap okuyo olmalıyım 50-60 yaşımdada,boşanmalar arttı diye hayıflanıyolar bide, artar tabi 30 sene önceki gibi davranmak istiyolar gelinlere, ama şimdinin kızları öyle değil, hele ki çalışıyolarsa çekmiyolar niye çeksinler

İnsanların her yaşta bi uğraşları olmalı 50sini geçen ben yaşlandım diyip kenara çekiliyo bizde, işi gücü çocukları oluyo, Avrupa özentisi değilim ama orda insanlar önce kendileri için yaşıyolar vıcık vıcık ilişkiler yok, Türkiyeyi ayakta tutan aile bağı Avrupa bizi kıskanıyo falan diyodu bazı siyasiler, külliyen yalan, insanlara refahı para getirir, aile ilişkilerimizi çalışmadığım dönemlerde müge anlıda izliyodum aman Allahım görseniz ne muhafazakar insanlar dersiniz iç içe yaşaya yaşaya kaynıyla kaçanmı kayınpederiyle sevgili olanmı, o onu öldürmüş o onu kaçırmış bu hikayeler özellikle Türkiyenin varoşlarından, eğitimde yok zaten, ben ezildim bende gelini ezeyim şeklinde domino etkisi şeklinde bi silsile var kültürümüzde
çocuğum yok ama burda bazı arkadaşların dediği gibi kutsal anne modunda olacağımıda sanmıyorum çocuk benim eşyam ya da uzvum olmayacak hiçbi zaman, gelinden ya da damattan daha önemli meselelerim olmalı hala kitap okuyo olmalıyım 50-60 yaşımdada,boşanmalar arttı diye hayıflanıyolar bide, artar tabi 30 sene önceki gibi davranmak istiyolar gelinlere, ama şimdinin kızları öyle değil, hele ki çalışıyolarsa çekmiyolar niye çeksinler

ayrıca şunu da belirtmek istiyorum anne olmamız bize evladımız evlendiğinde onunla her gün görüşme hakkını vermez, annelik evladı evlendiğinde onun mutlu olması için gerektiğinde geriye çekilebilmektir...

ama işte evladını boğmuyor olabilirsin de gelinini boğuyorsundur ve buda evliliklerinde büyük bir sorun olur huzursuz olurlar ve gelinin bunun için seni suçluycak hep

daha önce de yazdım.aynı evde yaşadığımız halde hergün en az bir kere oğullarımla konuşurum.bunu kız arkadaşlarının yanında da yapıyorum.açık açıkta söylüyorum hergün arayacağımı.eğer sorun edeceklerse evlenmesinler.çünkü hergün 1 kere arayacağım evlendiklerinde de

eşimin çalıştığı büroda 46 yaşında bi abi vardı, bekar annesiyle yaşıyomuş, annesi kimseleri beğenmemiş evlendirmemiş oğlunu, sonra kadın öldü adam iyi saatte olsunlara karıştı resmen, bu saatten sonrada evlenmez zaten, o da böyle ölüp gidecek, kutsal anne, oğluşuna öte taraftan yemek yapar yollar artık

diğer evladı da boğup boğmadığınızı düşünmek yerinde olur,

valla yetiştirdiğim evladın dengeyi kuracağına inanıyorum, eğer evladım denge kuramıyorsa demek ki gelinim yanlış eş seçti. Kendine denge kuracak birini seçseydi derim.

:)))))) evet geleceğin kaynanasıyım ama yeni böceğim kız olursa o zaman saf değiştirip, bu seferde kaynanaları topa tutacağım :)) Konu sahibinin konusunda kayınvalide hatalı sen oğlunu gör konuş, gelinide hergün görmek zorunda değilsin. Zaten hergün onlara gitmese veya hergün bize buyrun demese arkadaşımızda sorun etmez, çünkü ona da yaşam alanı kalacak. Kayınvalide gelini de taciz ederek (gel, gelin, geleyim) ortamı geriyor.

Hem merak etmeyin, ben geline ilişmem. Kim gelin yada damat için evladımdan ayırmıyorum diyorsa yalan söyler, evlat kadar kim sevilebilir ? O yüzden hergün gelini görsem ne olur, görmesem ne olur :)

İnşallah evladım bunların ayrımında olan bir insan olacak eş ve annesini dengeleyecek. Çünkü onun temelleri öyle atılacak. Ama diyelim umduğum gibi yetiştiremedim, olmadı. Oğlum denge kuramadı, (hoş nasılsa hanımköylü olacak ama olmadı diyelim ) Bunu da o zaman düşünürüz ama oğlum benimle vakit geçirmekten mutluysa ki dediğim gibi ben ona gerekli ayarı vererek dengeletirim, gene de geline yaranamazsam, oda gelinin sorunu yanlış eş seçmiş derim

Bir küçük dip not; Şaka bir yana aşkın en civcivli zamanında ne yani ailesiylemi evleniyorum diyerek yapılan evliliklerde, aile konusu bir yerden patlar. Eş kadar, aileninde yaşayısının, görgü ve kültürünün size uyup uymadığına bakılmalı (kız, erkek farketmez) Aile yapısı olarak sürekli dipdibe yaşayan bir erkekle evlenen kadın, olası sorunları da kabul etmiş oluyordur.

Eşinizin kendi ayakları üzerinde durduğuna inanıyorsanız, ailesinin ağzının içine bakmayan bir tipse sorunlar en azdır. Ama ana baba kuzusuysa evleniyorsanız dediğim gibi baştan kabullenmişsiniz demektir.

Kimsenin kimsenin sonradan yontmaya, istediği evsafa sokmaya hakkı yok. Bilerek aldın kabulleneceksin, ha baştan kendini gizlediyse o ayrı bir konu. (Konu sahibiyle alakalı değil tamamen genel yorumlardır)

Son düzenleme:
Allahım ben okurken boğulduğumu hissettim siz 7 sene nasıl dayandınız bu duruma

7 sende her gün üç kez gitme huyundan vazgeçmemişse artık vazgeçmez. Keşke en başından tepkinizi koysaydınız.

Hergün uğraması kendisinin bileceği iş de KV nin bu kadar hayatınızın içinde, sizinle adeta yapışık olması hiç hoş bir şey değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…