esimin takintisi annesi!!!

zaten evladını seven anne yuvasında mutlu olsun ister sonuçta bizdaha kv.de olmadık ama o gelin olmuş yanı neyın rahatsızlık vereceğini gayet ıyı bılıyor anneler oğulları evlenınce nedense gelinle yarışa gırıyor şimdii kv.de suç yok eşi ayırt edebılmeli denır ama o adamıda yetiştiren o anne kendısıne bağımlı yapmış bence bır evlat aileye bağlı olmalı bağımlı değil eşin annesını kaybettiğinde bunalıma bile gırer aslında evladını düşünse bu bağımlılıktan vazgeçirmeye çalışır ama nerde bizim kvdelerde o düşünce hata geçen gun okadar üzüldümki bu kv.de durumları yüzünden eğerki bende oğlum evlenınce böyle davranıcaksamm öleyim rahat yaşasınlar dedim eşimee şok oldu ewt gerçekten böyle düşünüyorum evladını düşünen anne oğlunun yuvasında mutlu olması için uğraşır ayrıca eşinle evlenmeden acaba böyle sürekli görüşüp birbbirlerini arıyolarmıydı acaba toruna sevgisi yok oğlunu çok severmiş duyda ınanma işte erkeklerde bunu göremıyorlar malasef

Egem hanım sizde önyargılı değilmisniz biraz sanki..
sizin k.v var mı yok mu bilemem ama siz yakınmadığınıza göre iyi bir k.v diyaloğunuz var..yada siz iyisniz..
her gelin,her kayınvalide aynı olacak diye bir kaide yoktur.sizde ki örnek gibi yakındığınızı hiç görmedim ben..
siz taraflı bakıyorsunuz gibi geldi olaylara benim fikrim tabii bu..

<<<<ayrıca gelincik diye bahsederken,ezik gelin manasında mı yoksa o sevimli hayvan manasında mı kullanıyorsunuz anlayamadım..>>>>

örnek ben kayınvalidemden "kayınvalidecik" yada "kaynana" diye bile diye bahsetmem hiç mesela..
burada yazılanları gereksiz buluyor olablirsiniz kayınvalideler hakıkındaki..
ama kimsenin yaşantısını içine girmeden bilememzsiniz..

çoğu bayan niye arıyor demiyor ki günde 10 kere aramasına takılıyor..tabiki arayacaksınız ben annemi nasıl arıyorsam eşimde arayacak..veya hergün görüşmelere..
siz kayınvalidenizin evine hergün gidermiydiniz?
işten yorgun gelip gitmek zorunuza gitmezmiydi..
ciddi anlamda merak ettim Egem hanım maruzu yoksa bilmek isterim

son olarak ben böyleyim diyorsunuz ya,ya gelinde ben böyleyim derse? oğlunuz ona çok aşıkken ve sizide herşeyden çok seviyorken arada kalınca ne olacak
iyi günler diliyorum

Son düzenleme:
Bu yapı ile ilgili bir durum

Ben annemi çok severim elbette ama telefon görüşmelerini pek sevmem, hergün aramam hafta 2 olabilir ama yüzyüze mutlaka görüşürüm her Cumartesi geleneksel olarak anneme giderim 13:00 te işten çıkar çıkmaz..

Eşimde telefon görüşmelerini sevmez, pek aramaz ama ben ara derim malum gelinlerin adı çıkar hemen böyle konularda.. Hatta işyerimize uzak diye annesine gitmeyi istemez, evimize gidelim der.. Ben ısrar ederim anneni kırmayalım bak hazırlık yapıyormuş, bu seferlik gidelim bi dahakine Cumartesiye alırız ( annem ve kayınvalidem yakın oturuyor sayılır, ) annemden dönüşte sizinkilere de uğrarız diyorum..

En başlar anneannesi ( eşim ilk torun ) sürekli laf sokuşturup benden bildiğinden, bende gittiğimde lafın arasında eşimin yinetrafik yüzünden gelmek istemediğini ama benim ısrar ettiğimi bir güzel vurgularım Kayınvalidem farkında zaten durumun..

bende annemle hergün 2 saat konuşurum...
ama eşim konuşsa ne bu kadar konuşuyosun ana kuzusu diyorum:26:
şimdi farkettim

Niyeyse hiç şaşırmadım

Hep bana ,hep bana

Bide böyle gelinleri baştacı etmiyomu kaynanalar,bende onlara kızıyom.

her erkek az ya da çok annecidir. genelde bol keseden olur da evlendikten sonra üçe beşe katlanır bu düşkünlükleri nedense. bilim henüz keşfedemedi bu durumu... ama seninki de çok fazlaymış gerçekten hele öğle yemeğinden önce görüşmesi tam bir kabus. ne kadarlık evlisin? henüz yeni ise alışması zaman alabilir. zamanla oturur diye düşünüyorum. ama yeni evli değilsen henüz tedavisi yok bu hastalığın canım, ömür boyu öldürmez süründürür.

Ablamın eşide aynı sizin eşiniz gibiydi.Aynı mahallede iki apartman mesafesinde oturuyorlardı. Ablam çözümü ayrı bir semte taşınmakla buldu.Eniştemde annesinin evi ters istikamette kaldığı için artık o huyundan vazgeçti.Şimdi haftada bir yada iki haftada bir gidiyorlar ablam çok rahat artık

benim kaynanam eski kaynanalardandı ve kızı olmadığı için(benim gibi) ve çevresinde gördüğü olusuzluklardan dolayı çok ön yargılıydı.ama benim iyi niyetimi ve kendi ailemden onları da ayırmadığımı gördükten sonra tabii zamanla,beni kızı gibi görmeye başladı.aramız iyiydi.oğlu aramazdı ama ben annemi aradıkça onu da arardım.hatta ben aradıkça ne oldu niye aradın derdi.onlar yaşlı ve cahil insanlar.kırılacağım bir şey söylediğinde bu sözü annemden duysam ne düşünürdüm dedim öyle hareket ettim.

2,5 sene önce kaybettik maalesef.arkamdan öyle güzel konuşmuş ki annem

siz neden hemen art niyetli düşünüyorsunuz.gelincik diye narin güzel bir çiçek vardır kırmızı kırmızı ve ben çok severim.ilkbaharda aralarında dolaşmaktan çok hoşlanırım.bana göre de daha evlenmemiş kızlar(yani oğullarımın kız arkadaşları) ve nişanlı kızlar gelinciktir.evlenip zorluk yaşatınca gelinliğe terfi edecekler

ben 9 ay kaynanamla yaşadım,kendimce sorun yaşamadım.ama bunu sağlayan da bana göre eşimdi.ben giderim de,anahtarımı da veririm.bunları sorun etmem.hayat çok kısa herşeyi sorun ederek nasıl yaşayabiliriz

ayrıca konu sahibini baştan beri haklı buluyorum.eşi çok yanlış hareket ediyor ve evet oğullarımı hergün arayacağım,annem gibi kendimi de ne gelinlerime,ne de oğullarıma ezdirmeyeceğim.ben değerliyim.kendimi çok seviyorum

Allah herkesin gönlüne göre versin ne diyelim, bazı gelinler konu açıyo vay çocuğum olacak kv aramıyo bişeyler örmüyo vs diye, kimileride konu açıyo niye arıyo diye, keşke anahtar kilit ilişkisi olsada herkes kendi kafasına göre olan kadınların oğullarına aşık olsa

Evet
Geçenlerde bende bunu demiştim 'bu gelinlere de yaranılmıyor arkadaş' diye
İstisnalar hariç tabi ama
Biri diyor ki niye zırt pırt arıyo bizi rahat bırakmıyo, öbürü de diyo ki yetişin komşular torunu olacağı için bile kayınvalidem bizi aramıyo

Yorumlar da aynen şöyle ' aramasın daha iyi '

Kayınvalideler de şaşırıyordur ne yapsak diye

Herhalde dozunu tutturamıyorlar.. Bayramda seyranda torun haberi alınca arasınlar iyisi mi

bizim bi komşu vardı kp vefat edince kv ile birlikte yaşamaya başladılar, anne kız gibiydiler bayılıyolardı birbirlerine,çünkü komşumuz yurtta büyümüştü hem öksüz hem yetim,kayınvalidesini anne yerine koymuştu, teyze ise kıyamıyodu kimsesi yok diye hem de korkuyodu hem öksüz hem yetim bi beddua etse tutar diye

ben görümce adayıyım Allah bağışlarsa bi erkek kardeşim var 21 yaşında 2-3 sene sonra evlenir kısmetse, şimdi burda okuyorum mesela konu nişan alışverişi görümce gelse geldi oluyo adı,gelmese oğulları evleniyo bi işin ucundan tutmuyolar oluyo,empati kuruyorum ben ne nişan alışverişi yaptım ne kına ne de aile büyüklerini işime karıştırdım gelinimizede öyle davransam diyorum bide diyorumki nemesis sen geleneksel bi kız değilsin ama belki gelin öyle olacak, isteyecek ki torun tombalak alışverişe çıkılsın vs
en iyisi açık açık konuşmak galiba, bak güzelcim ben kendi evliliğimde bunu bunu yaptım kimseyi karıştırmadım, sende bana dersen ki otur oturduğun yerde aynen öyle yaparım, yok ille gel dersen gelirim fikrimi söylerim ötesine karışmam, iletişimden başka yol yok gibi akıl okuyamayızya

Normalde de kıymasınlar
İlle de öksüz ya da yetim mi olsun gelinler

Ha bunun tersini de diyorum yani
Cadı gelinler içinde
İlle de kayınvalidenin kimi kimsesi olmayınca mı insafa geleceksiniz

İki türünde iyisi de kötüsü de var bence
Teknoloji çağına gençler daha çok rağbet edebildiği için , burada sadece kayınvalideler kötüymüş gibi bi izlenim oluyo
Halbuki kayınvalideler üye olsa, aynı gelinlerin hikayelerini bir de diğer ağızlardan dinlerdik
O zaman daha objektif olurdu herşey

Şimdi kimse anlatırken 'benim de ayranım ekşi' demez

Ne kadar samimi yazmışsın "amacım valla kötü değil, art niyetim yok, sadece seslerini duymak" arayacaksın tabiki buda senin en doğal hakkın. Çünkü sen bir annesin oda senin evladın, bu hakkıda kimse elinden alamaz.

Ama birde şöyle bir durum var aynısını bende yaşadım, güzel güzel kayınvalidemle sohbet ederim, konu ne olursa olsun 2 gün sonra ettiğim sohbetin konusuna 3-5 kelime ekleyerek, süsleyerek eşime anlatması, eşin böyle böyle dedi, şöyle şöyle dedi, şu konuda şunu düşünüyor. E be kadın ara, halini hatırını sor, çoluğunu çucuğunu sor, sağlığını sor, bir şeye ihtiyacın var mı diye sor, bu dedikodu da neyin nesi. Ben sana anlatmışım, senin eklemelerle, süslemelerle eşime anlatmana ne gerek var.

Artı ben zaten arkasında durmayacağım lafları ve eşimin duymasını istediğim şeyleri söylemem (çünkü ne söylemek istersem saklım yok eşimim yüzüne söylerim).

kadın da erkek de evlendikten sonra her iki tarafında ailelerinin biraz mesafeli olmaları gerekiyo bence oğularına da kızlarına da...
senin kızın veya oğlun bi aile kuruyo artık...
hergün gitmek, gelin diye emrivakiler yapmak, sürekli dizinin dibinde istemek yanlış bence...
tabiki aranır sorulur, gelinir, gidilir, konuşulur, gülünür ama herşey zamanında olmalı, yeri gelince olmalı...
öyle olmayınca, şeytanın bile giremediği karı kocanın arasına, anne de giriyo, baba da giriyo...

anaammm ben de oğluşumu ararım ki hergün gelin de bana mı kızacak yani

İyi de, uygunsuz zamanlarda (uygunsuz derken mesela sabahın yada gecenin köründe acil durum olmadan) ve telefonda sürekli eş eleştirilmeden, eş için doldurulmadan, eşi ile özel hayatı sorgulanmadıktan sonra, herkes eşinin istediği kadar anne yada ailesi ile konuşma taraftarıdır.

Rahatsız olanları da, sebebini bilmeden, art niyetli olarak adlandırmak yada herkese maal etmek de çok yanlıştır.

Aynen bende kendiminkine kimseyi karıştırmadım , öz annemi bile.. Zaten bizimkiler gençler karar versin derler..

Şahsen bundan yola çıkarak kimseninkine de karışmam, rica ederlerse belki..

Benim görümcem sözlendi yakında nişan alışverişi var, onun ablası yok ben elimden geldiğince ikram vs. de yardımcı oluyorum zaten.. Alışverişe de çağırdılar ama geçen Cumartesi izin kullandığımdan tekrar bu Cumartesi isteyemeyeceğimi söyledim.. Onun dışında yapılacak birşey varsa yardım edebileceğimi de dedim..

Ama benim bir yengem olacak şahıs var evlerden ırak bene sorunu yok ama abimi dünyadaki tek erkek sanıyor, annemden bile kıskanıyormuş kendi açıkça demiş.. Ve bu yüzden o izin vermedikçe benim pısırık abimde anneme gidemez.. Bende eşinin izin verdiği vakti bende ya da ablamda harcamamasını, annemin bunu dert ettiği için anneme uğramasının yeterli olduğunu söyledim kendisine.. Yengeciğim bana gelmek evimi görmek istiyormuş, anneme evlat hasreti çektiren benim kapıma gelse bile içeri giremez dedim abiciğim iletmiştir umarım..

eşin çok abartmış bu kadarına artık bağımlılık denir:26: 7 yıldır böyle diyorsun en baştan tepki verecektin bir çaresine bakacaktın canım belki de elinden geleni yaptın eşin değişmedi bilemem ama bundan sonra değişmesi de çok zorolgunlaşacak erkek 7 yılda az çok kendini belli ederdi.tek çare şu olabilir uzağa taşınmak belki o zaman annesiyle daha az görüşür

Bir iyi niyetle arama sorma çağırma var bir de kötü niyetle olan var. bu gayette iyi anlaşılabiliyor.
mesela konu sahibinin kv her gün günde 3 defa oğlunu görüyor zaten sonra ne diye bir daha akşam geliyor mesela bu sadece iyi niyet mi kendi başınıza gelse aynı şeyi mi düşünürdünüz.

ya da benim kv ile başıma geleni anlatayım pazar günleri geç kalktığımız oluyor her neyse pazar sabahı telefonla aradı beni de eşimi de ben bakmadım telefona yanımda değildi çünkü eşiminin başucundaydı o baktı annem dedi meşgule attı çünkü özeldi durumumuz daha sonra bir daha aradı bu sefer bakmadı eşim hiç daha sonra duşa girdim dan dan dan dan kapı çalıyor . biraz sabrettim halen çalıyor duştan çıktım kapıyı araladım birşeymi oldu diye -napıyorsunuz siz saat kaç olmuş duştaydım kapı çok çalınca çıktım birşey oldu diye oğlum nerde içerde aç kapıyı da bir bakayım müsait değil dedim ama anlamamazlığa geldi bende birşey oldu sandım saat kaç olmuş niye kalkmıyorlar oğlum niye aşağı inmiyor saat bu arada 12 iyi niyet bunun neresinde acaba eğer bunda bir iyi niyet varsa ben gavurum demek ki

her ilişkinin bir sınırı olmalı, gelinler kayınvalidelerden, kayınvalidelerin gelinlerden çok beklentisi olmamalı, ama asıl problem genelde kayınvalidelerde oluyor, kendi dönemlerinin adetlerini sürdürmeye çalışıyorlar, biz gene daha baskı altında büyüdük eğilebiliyoruz bazen ama 95 doğumlu ve üstü kızlar evlendiği zaman asıl kıyamet o zaman kopacak topikler dolup taşacak, zira şimdiki gençliğin kimseye eyvallahı yok ben kayınvalidemin 95 üstü bir oğlu olmasını çok isterdim mesela

anaammm ben de oğluşumu ararım ki hergün gelin de bana mı kızacak yani

yaa ben annesi her gün eşimi arıyor diye kızmıyorum ki arkadaşlar keşke her gün arasa sadece hergün bizde eşim sürekli gittiiği görüştüğü halde hergün bizde. ben gelmesin demiyorum asla tabiki gelecek sadece her gün bu kadar bıktırmasına kızıyorumm..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…