esimin takintisi annesi!!!

sizde her hafta sonu annenize gidin uzak olsun ne var özlüyorum ben deyin sen günde 3 defa görüyorsun ben haftada 1 görüyorum bunu mu çok görüyon dersin.
ben olsam hergün bile giderdim hiç gidemezsem haftanın 3 günü giderdim. eşim ister gelsin ister gelmesin hiç önemli değil
böyle birşey olursa zaten eminim eşiniz bir süre sonra size cemkirir. o zaman haklı olur ama siz cemkirdiğinizde siz haksıznız .
kayınvalidenizden çok eşinizin hatası var burda biraz resti çekseydi bakalım kv böyle davranabilirmiydi.
ayrıca niye her gün eve geliyor ya zaten günde 3 defa oğlunu görüyor. daha ne istiyor ki
7 sene gerçekten çok iyi dayanmışsınız sizde peygamber sabrı varmış.Allah yardımcınız olsun

mutsuzlukları benim telefonuma bağlıysa hiç evlenmesinler o zaman

Sizi eleştirmek değil amacım ama sanki şimdiden gelinlere taraf almış gibisiniz. İnsan tabiki evladını sever, görüşmek ister ama evliliklerinde mutlu olsun istemezmi, aşırı düşkünsünüz gibi bişi diyemem, arada yorumlarınıza rastlıyorum ve bana gelinlere taraf olmuş hissi uyandırıyor. Bende annemle hergün görüşürüm ama akşamları eşimin yanında aramamaya dikkat ederim. Ailesinden kopamadı imajını oluşturmamak için. Eşimin ailesi açıkçası başta çok sık arayıp soruyorlardı şimdi biraz biraz alıştılar eşimde bazı şeyleri gördü, yine gün içinde konuşurlar tabiki ama akşamları belli saatlerden sonra aramayı bıraktılar. he yeri geldi ben bunu sorun ettim çünkü bence bir erkeğin ailesiyle karısının ailesiyle görüştüğünden sık görüşmesi eğer bir rahatsızlık bir durum yoksa normal değildir. Ama yeri geldi kendi haline bıraktım, ailemin onlar gibi karışması durumuna izin vermedim eşimde bazı şeylerin farkına vardı.

Mesela yazın ailem oturduğumuz şehre taşındı, öğlenleri annemin yanına gidiyorum, eşim bunun için sorun çıkarmaz hatta hamile olduum ve doğru düzgün yemek yiyemediğim için annemin buraya gelmesi benim için büyük bir nimet. Ama hiçbir akşam eşimi alıpta yemeğe götürmedim, annemler davet ettiğinde eşime sormadan kabul etmem, haftada 1den fazlada eşimle ailemi muhattap etmem. Benim annem babam onlar ama evliliğim içinde 3.kişiler. Gerçekten içinden çıkamadığım durumlarda anneme anlatırım ama ne büyük kavgalarımız oldu annem bilmez. Ama sorsan k.validem bilir, çünkü eşim açar anlatır. Bu huyunu hala değiştiremedim ama öğrenecektir, inatla yada restle erkeklere bişiler yaptırılabileceğini düşünmüyorum.

Konu sahibi arkadaşta 7 senedir böyle bişi varken katlandıysan bu saatten sonra eşin kolay kolay değişmez. Bırak gitsin annesine seni ihmal etmediği sürece. İnatla sorununa çözüm bulacağını düşünmüyorum ama eşini en iyi sen tanırsın tabikide. Tavsiyem bu kadar yıldır evdeysen belli bir çevre oluşturmuşsundur, çalışmıyorsun sonuçta, kvalidenin gün içinde sana gelmesini engelleyecek şeyler yapabilirsin. Mesela güne gidiyorum dersin, bir arkadaşımı ziyaret edicem dersin, bugün temizlik günüm kabul edemem dersin. En azından senin sinirini bozmasını engelleyebilirsin. ama annelere saygısızlık yapılmasına karşıyım. Sevmeyebilirsin ama saygı duymalısın, eşinin annesi sonuçta. ve kvalidene laf etmek onu dahada doldurur ve eşinle aranın bozulmasına neden olur. Hepimiz yaşlanıcaz, hepimizin evlatları Allahın izniyle ele karışacak, Rabbim bunları düşünerek doğruyu yanlışı ayırt etmeyi göstersin.

Ayrıca erkekler aile konusunda biraz bencil oluyorlar. Mesela annemler taşınmadan önce 200km uzakta oturuyorlardı eşimin aileside 80 km. Biz herhafta sonu eşimin ailesine giderken benim aileme gitmemiz 4-5 haftada bir olurdu ve her gitmemiz ayrı bir kavga konusuydu. Ozamanlar inat ederdim her haftasonu gidiyoruz diye ama ben inat ettikçe eşim inadına götürürdü, nezaman ben oluruna bıraktım eşimde zamanla sıkılmaya başladı. Şimdiyse her hafta değilde 2 haftada bir gidiyoruz. Aynı şehirde yaşasaydık eğer eminimki eşim benim gösterdiğim dikkati özeni göstermeyecekti ve biz her akşam yemekleri orda yiyecektik, ancak yatmadan yatmaya gidecektik. Allaha şükür böyle bişi yaşamadık. Başta istemiyordum ama şimdi gelip yaşadığımız şehirde onlarında yaşamasını isterim, sonuçta yaşlılıkları var, sıkıntıları olduğu zaman oğullarının yanlarında olmasını isterim.

Uzun oldu, başınızı ağrıttım kusura bakmayın. Kimseyi kırmak yada incitmek, acımasızca eleştirmek gibi bi niyetim olmadı. Ters bi laf ettiysem şimdiden kusura bakmayın.

sizin kendi anneniz yakın mı?

valla ben olsam bende sürekli annemi özledim havalarına girerdim
sizde gidin,gitmek isteyin..

oooff bu durum şaka gibi yaa..cidden Allah sabır versin aayy..
konuştunuz mu bu durumu?

eşinize "beraber vakit geçirmek çok güzeldir eminim ama biraz evimizi benimsemediğini düşünüyorum. birlikte ziyaret ederiz tabi ki ama ben evimizi ve beni benimsemediğin düşüncesine kapılıyorum bu durumda" deseniz?

ben burada okuduğum konulardan edindiklerime göre cevap yazıyorum.onlARCA konu açıldı.eşimle annesi hergün telefonda görüşüyor nefret ediyorum diye.kocalarının telefonunu karıştırıp benden saklı konuşmuşlar diyorlar.eeee ne var bunda.görüşemezmiyim oğullarımla.

akşam aransa sorun ediyorlar.gündüz aransa sorun ediyorlar.ben kartlarımı açık oynuyorum.ben böyleyim ve hergün arayıp görüşeceğim diyorum.kızlar bundan rahatsız olacaklarsa evlenmesinler oğullarımla.evlilikler bu kadar pamuk ipliğine bağlı olmamalı.

ayrıca gelincikler benim evime gelmekten rahatsız olacaklarsa gelmesinler.bence hiç mahsuru yok.oğullarım belirli zamanlarda,hatta gelinlerin gelemeyeceği zamanlarda gelip benimle vakit geçirirler.

ilişkilerde baştan açık olunmalı, maskeler elbet düşüyo çünkü, nice arkadaşım daha sevgiliyken müstakbel kayınvalidelerini annecim diyerek ararlardı şimdi evlendiler evlerine sokmuyolar, eş adayıyla açıkça konuşulmalı işine gelmiyosa evlenmesinler doğru diyo egem abla, ben eşimle konuştum hiçbi iyi özelliğimi anlatmadım dışardan bakan kaç bu kızdan derdi hatta kabul dedi evlendik şimdi bana vay annemi aramıyosun vay anne demiyosun diyemez,çünkü 9 sene flört döneminde neysem hala oyum, o bana baskı yaparsa o değişmiş olur, aşktan gözü körken evlenmesin kimse olursa olur olmazsa olmaz aşık mezarımı var dünyada, acıya en dayanıklı yaratık insandır aşkta geçer huzur olsun yeterki

Konularına cevap yazdığınız insanları kendi gelininiz yerine koyuyorsunuz direkt. Belkide gerçekten art niyetli bi kayınvalide mevcut, belkide gelin çok sorunlu bir gelin. Ama şimdiden annelerin kızlarını dolduruşu gibi sizde "olmayan" gelinlerinize karşı büyük önyargılar oluşturmuş durumdasınız gördüğüm kadarıyla. Dediğim gibi ben ne kadar ailemle görüşmek istiyorsan eşimde ailesini görmek isteyecektir, bu en doğal hakkıdır. Hiçbir zamanda onları sil at görüşmeyeceksin demedim dememde. Allaha şükür kvalidem, kpederim, görümcem iyi niyetli insanlar. Sıkıntılarım olmadımı oldu, kendimce onları suçladığım durumlarda oldu ama sonradan eşimin denge kurma olayını beceremediğini gördüm. Ve onlarıda Allahın yarattığı insanlar olarak düşününce kızgınlıklarım ve yargılarım zayıfladı. Daha pozitif bakar oldum.

Akşam arama olayına açıkçası karşıyım ben. 9dan sonra bi zahmet evlatlarınızlada görüşmeyiverin acil bişi yoksa. Genç insanlar onlar. Ben annemlerin aramasınada karşıyım ve tavrımıda koyarım. Ben osaatte annemi aramıyorsam annemde beni aramasın canım. sabah görüşürüm, öğlen görüşürüm akşamüstü görüşürüm ama akşam başbaşa kaldığımız vakitte pek sevmem aranmayı. bu sadece aileler için geçerli değildir, Abla kardeş, kuzen hepsi için geçerlidir. Ben arkadaşlarımdada dikkat ederim.

Dediğim gibi sizi eleştirmek değil amacım belki sizin konumunuza geldiğimde aynı pencereden bakıyor olabilirim. Ama ben şu sıralar hep şöyle dua ediyorum: Eleştirdiğim yanlışlara düşürme, Çocuğumu ipotekli malım gibi görmeme izin ver. Rabbimin emaneti onlar, bizler sadece emanetçiyiz

herşey baştan olacak..konu sahibi arkadaşım baştan tepkisini koymamış demekki..

en kötüsüde bu zaten..sonradan hiiiç birşey düzelmez..
7 sene dayanma gücüne bende hayran kaldım aay büyük konuşmayım Allah yardımcısı olsun

eşim zaten evdeyken konuşmuyo heralde iş yerindeyken falan arıyo annesini bilmiyorum, bende öğlen eve gelirken yolda arıyorum,ya da akşam eşim gelmeden, 9dan sonra aramalar biter film falan izleriz kk bile kapanır eşimede oyunu kapattırırırım

aslında ben gelinlerime değil,burada olmadık şeyleri sorun edip konu açanlara tepkiliyim.

bu konu sahibi sonuna kadar haklı mesela.ama çözüm bulmakta çok gecikmiş ama allah büyüktür.bir mucize olup eşi aklını başına toplayabilir.

ayrıca hergün oğullarımla görüşmek istemem,onları tapulu malım olarak görmek mi oluyor.zaten gelincikler merak etmesin.onların yanında aramam ben oğullarımı.ben eşimin yanında annemle de rahat konuşamam.o nedenle gelinlerin olmadığı saatte ararım oğullarımı

ayrıca kadınların anneleriyle sürekli konuşması sorun olmuyor da erkeklerin konuşması neden sorun oluyor:26:

bende ararım hergün,onların sesini duymadan duramam..1 dk olsun konuşmak isterim.eğer gelinlerim rahatsız olursa işteyken ararım..ki Allah böyle art niyet arayan kimselerle de karşılaştırmasın hiçbirimizi.amacım valla kötü değil,art niyetim yok.sadece seslerini duymak

Gelin ile anne arasındaki dengeyi kuracak kişi eştir.
Kayınvalide var arar didik didik hayatlarını irdeler, can sıkıcı konuşmalar yapar, rahatsız eder...
Kayınvalide var arar hal hatır sorar tavsiyelerde bulunur ama karışmaz...
Her kayınvalide kaynana olmadığı gibi, her evlenen adam da eş olmuyor.
Bunun farkına varırsak toplum olarak sorunumuz kalmaz.

Son düzenleyen: Moderatör:

art niyet ararlarsa gelinciklerin suçu

bu arada bu yaz oğlum kız arkadaşıyla ayrıldı.bak şimdi aklıma geldi benim aramalarm yüzünden mi acaba

neyse yeni kız arkadaşı da çok tatlı.üstelik oğluma faydası oldu.oğlum kiloluydu,zayıflamaya başladı

hergün arıyor musun peki canım?
ay ben hiç hoşlanmıyorum bu tel. mevzularından..
sadece gideceğimiz zaman ve çağıracağım zaman arıyorum..
ay ne gerek varsa yaa..ne konuşcam ki kocaman kadınla

anaammm ben de oğluşumu ararım ki hergün gelin de bana mı kızacak yani

bence aramak aynı şey değil..
yani konu sahibi arkadaşın bahsettiği gibi yaparsanız çok itici olunacağı kesin..
ama elbette aranacak gidilecek gelinecek

nemesis kaynanasıyla değil kendi annesiyle konuşuyor.

ben deannemi hergün arıyorum

yorumumda özne eksik olmuş canım, annemi arıyorum öğlen arıyorum dediğim kendi annem

bence aramak aynı şey değil..
yani konu sahibi arkadaşın bahsettiği gibi yaparsanız çok itici olunacağı kesin..
ama elbette aranacak gidilecek gelinecek

yok konu sahibinin durumu farklı onun için demedim ben konu sahibinin kaynanası ve eşi artık durumu abartmışlar.

ben aradaki yorumlara istinaden yazdım

Sanırım sizin aile bağlarınız pek kuvvetli değil.
Evliyim ,12 yıldır hergün annemle telefonda konuşurum,hatta bazen 3 kere konuşurum.
Ve ben evlendim diye annemin benimle görüşmeyi kısıtlaması gibi bir durum sözkonusu bile olamaz.
Eşim bu durumdan rahatsız olmuyor,ama olsada beni pek ilgilendirmezdi,çünkü bundan rahatsız olması artniyetli olduğunu gösterirdi bana göre.

Bizde olmuyor ablacım,istediği kadar konuşur kocam annesiyle,gece 12 de arasın gene karışmam.
Adamla evlendim diye tapusunu almadım ya,tabii ki görüşecekde,konuşacakda annesiyle.

bende annemle hergün 2 saat konuşurum...
ama eşim konuşsa ne bu kadar konuşuyosun ana kuzusu diyorum:26:
şimdi farkettim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…