benim eşim aradaki dengeyi sağladı.yeni evliyken eşime onları şikyet edecek oldum,eşim onlar cahil sende mi cahilsin dedi.haaaa dedim eşe söylenmeyeceksin.sonra denenleri çok umursamadım ya da annem dese ne düşünürüm diye empati yapmaya çalıştım.eşim beni de ailesine ezdirmedi,laf söylettirmedi.arkamdan bazen söyleiklerini de duydum hatta.bir bayram kıyafet aldık.üstüne eşarp bulamadım.çarşıya gittik,kayınpederimde yanımızdaydı.epey yer gezdik sonra aldım.eve geldik,ben üstümü değiştim yanlarına giderken kaynanamın al al ne olacak her yer dolu dediğini duydum.gittim elbisemi ve eşarbımı aldım getirdim.anne bak güzel mi dedim.biraz bozuldu,biraz şaşırdı güle güle giy dedi
onlar için değişecek giysin oldumu tamamdır,fazlasına gerek yok.öyle görmüşler,ne yapacaksın.böyle ufak tefek şeyleri bertaraf etmeyi bildim.annemin giysilerini,ayakkabılarını,babamın giysilerini de hep biz aldık.evlerinin eksiklerini de biz tamamladık.en son babama oturma odası takımı aldık.kanapeleri kırılmıştı
annem bazen akşamları arar napıyosunuz diye konuya girer film izlicez mısır patlatıyoruz diyorum hemen mesajı alır tamam kısa kesiyim o zaman der öper yalar yutar selamları iletir kapatırırz, yani anlayışta çok önemli, ertesi günde işyerinde anneme dönüş yapıyorum akşam konuşamadık hayırdır önemli bi durum yoktu dimi derim, ya da cumartesileri aramaz çünkü öğrendi cumartesi temizlik günümüz eşimin de benim de pestilimiz çıkıyo
Egem hanım cahillik konusunu yeni nesil kayınvalideler için geçerli bulmuyorum ben..
çok haklısnız eski nesil çok farklıydı..
ama artık gelinlerde değişti kayınvalidelerde..
hani bize sitem ediyorsunuz ya bizim kayınvalideler cahil konumunda değil bence..
köyden örnek vereceğim..yanlış anlaşılmasın benim annemde köyden geldi..sonuçta köy ve şehir yaşantısı farklı..yada eskilerle yenilerin çağ farkı var
eskinin kayınvalideleri köy ortamında yaşamış..tabiki yeniye göre farklı..
ama bizim kayınvalidelerimiz şehir ortamında, daha farklı olması gerek..
annem bazen akşamları arar napıyosunuz diye konuya girer film izlicez mısır patlatıyoruz diyorum hemen mesajı alır tamam kısa kesiyim o zaman der öper yalar yutar selamları iletir kapatırırz, yani anlayışta çok önemli, ertesi günde işyerinde anneme dönüş yapıyorum akşam konuşamadık hayırdır önemli bi durum yoktu dimi derim, ya da cumartesileri aramaz çünkü öğrendi cumartesi temizlik günümüz eşimin de benim de pestilimiz çıkıyo
Yine kv-gelin olayına dönmüş. Halbuki konunun başlığı "eşimin takıntısı", demek ki konu sahibi konuyu açarkenki düşüncesi eşinin takıntılı olduğuydu. Yani asıl sorun kv tavrından ziyade eşindeki takıntı diye düşünüyordu. İlk hisler, düşünceler hep daha doğrudur. Ama konuştukça kayınvalide olayları anlatıldıkça bence konu biraz amacından sapmış. "Eşlerin hiç suçu takıntısı yok onlar sadece arada kalan erkekler"e gelmiş olay. Halbuki eşteki sorun çözülürse kv istediği kadar afra tafra yapsın, kuzucuğunu kaybetmektense hizaya gelmeyi tercih eder. Zamanla her şey çözülür. Ama eşteki sorun çözülmezse ne kadın olarak ne insan olarak kimsenin umrunda olmazsınız. Çünkü eşinin önemsemediği, görmediği, hislerini anlayıp el üstünde tutmadığı bir kadını kimse ciddiye almaz. Ancak arkadaşlarınız, komşunuz, kendi aileniz belkiii ama çevreniz sizin yakınlarınızdan ibaret değil.
Umarım anlatabilmişimdir. Böyle konuları okuduğumda çok üzülüyorum. Ben de evliliğinin ilk günlerinde evi, eşi 10 kez arananlardandım. Bunun karşısında hiçbir şey yapmam gerekmedi, çünkü gerekeni eşim yaptı. Ben kimseyle kötü olmadım, kılımı kıpırdatmadım. Çünkü normal olan eşinizin "ama yeter" diyebilmesi, tabii ki kırmadan. Hani ergenlikte "of anne yeter amaaa" demeyi biliyorlar ya.
Bence, kızmayın ama... Konu sahibinin eşinin hal hareketleri hiçbir kitaba göre "normal" değil. Burada psikolog arkadaşlar var, ben yanlışsam onlar söylesinler. Normal adam böyle mi davranır? Normal olsa, normalleşse aradaki dengeyi tutturur. Anne babanın kopamaması, takıntı yapması bile normal geliyor aslında. Normal olmayan ise çocuğun bu kadar takıntılı olması. Kendi ailen, eşin, kızın var yahu.
Ne bileyim anne babanın her gün araması normal bence. Her gün gelmeleri değil. Çocuğun günde 3 kez annesine gitmesi anormal.
Bir de çok merak ettim, sorum konu sahibine, şikayet edenlere, herkese: Eşleriniz bekarken de böyle aile düşkünü müydü? Erkeklerin aileye isyanı bir tek bekarken herhalde.
comancava ben senin yerinde olsam anneme her haftasonu giderim ve eşimi de sürüklerim. Bir arkadaş grubu, sosyal aktiviteler, hobiler yaratırım.
ben gelincik deyince hayvanı hiç düşünmemiştim.diğer yorumunda sormuşsun ya,ezik olarak mı,ya da sevimli hayvan olarak mı düşünüyorsun diye.ben de o cümlende art niyet gördüm.çünkü bana göre ikisi de aynı yere çıkıyor.hani deseydin,ezmek için mi yoksa çiçek olarak mı düşünüyorsun deseydin farklı düşünmezdim
evet iki tarafta da suçlu kaynanalar olduğu kadar,suçlu gelinlerde var.ama burada gelinler çok.kaynanalar maalesef teknoloji özürlü.bu nedenle onların ne yaşadıkları bilinmiyor.hep tek taraflı dinleniyor ve dediğim gibi anne oğulun koınuşmasına takmış olan gelinler var.her konuşmanın da kötü niyetli olacağına ben inanmam.
benim annem gelinimizi el üstünde tuttukça dışlandı.geline sensin dedikçe havalandı.ben annemin halini gördükçe o duruma düşmeyeceğimi biliyorum.gerekirse gelinciklerle görüşmem ama kendimi de ezdirmem.ama oğullarımı aramaktan da vazgeçmem
Bu bence yani şunu yapmak çok mu zor? Hem kadın hem erkek için söylüyorum.
tabiiki farklı,sen de kaynanandan farklı olacaksın.bak belki kaynanalığa çok yakınım oğlumun yaşından dolayı.elbette iyi olmayı isterim ama iyi olurum diyemiyorum zaman gösterecek
ben iyi yaptığımı düşünürken belki gelincikler farklı algılayacak.görüşmek istemeyecekler.tabii ben de ona göre hareket edeceğim ama ezdirmeyeceğim kendimi,gelmezlerse gelmesinler zaten umursamayacağım,kendimi de üzmeyeceğim bunun için
Bu bence yani şunu yapmak çok mu zor? Hem kadın hem erkek için söylüyorum.
çocuğa havuzda sahip çıkın ne demek yahu
İşte bahane grubundan, ee bi zahmet izin verirsen babası zaten çocuğunun yanında, yada ben yanındayım, sahip çıkarız, ama sen izin ver.
Bu arada belirtmeden geçemeyeceğim, kayınvalidemin beni aramasından asla rahatsız olmuyorum, çünkü benimle dedikodu yapamıyor, izin vermiyorum.
Eşimi aramasından da rahatsız olmuyorum, ama dehşet derecede dedikodu yapmasından rahatsız oluyorum. Konuşacak konu bulamadığında direk dedikoduya geçiyor. :2:
ya kızlar :) yapmayın Allah aşkına, biz tatile çıktığımızda da annem hiç aramadığı kadar çok arar çocuktan gözünüzü ayırmıyorsunuz değil mi diye, niye kaynana olunca art niyetli, bahane bulucu oluyor.
3 yaşındaki çocukla kaynana psikolojisine girecek kadar kafayı yemedim, Egem gibi benimde tepkilerim önyargıya ve eşin annesine duyulan art niyete, içten içe eşi paylaşmama duygusuna.
Ki NeMeSiS sen çok objectif bakan, etrafını iyi gözlemleyen, çok akıllı ve yaşına göre çok olgun birisin buradaki nüans sanırım dalgınlığına geldi.
ya kızlar :) yapmayın Allah aşkına, biz tatile çıktığımızda da annem hiç aramadığı kadar çok arar çocuktan gözünüzü ayırmıyorsunuz değil mi diye, niye kaynana olunca art niyetli, bahane bulucu oluyor.
3 yaşındaki çocukla kaynana psikolojisine girecek kadar kafayı yemedim, Egem gibi benimde tepkilerim önyargıya ve eşin annesine duyulan art niyete, içten içe eşi paylaşmama duygusuna.
Ki NeMeSiS sen çok objectif bakan, etrafını iyi gözlemleyen, çok akıllı ve yaşına göre çok olgun birisin buradaki nüans sanırım dalgınlığına geldi.
haklı olabilirsin, ayrıca iltifatın için teşekkürler
orda ikinci bi satır daha vardı bilgisayarı açtım kapatamıyorumdu sanırım, e onu ne yapacağız, şimdi ben kv olsam oğlum eşiyle ve bebeğiyle 4 aydır görüşemiyo olsa ve neticesinde tatile gitmiş olsalar şunun için aramam yani, hadi torunun havuzdaki sahip çıkılma tembihini geçeyim, tatil bu, akşam olsun belki arıcak oğlun seni, gün bitmiş olacak ve anlatacak şeyler olacak çünkü
Benim kayınvalidem ilk evlendiğimizde hergün arardı, eşimde o aramazsa mutlaka arardı.
Evlendiğimizin ertesi günü arayıp ne yapıyorsunuz çok merak ediyorum, eve kamera koysaymışız
diye aklınca espri yaptığı bile oldu.
Eşim sonra ki zamanlarda ola ki 1 gün aramasın, niye aramıyorsunuz diye sitem ederdi.
Aynı şekilde bana da sitem ederdi, ki ben alışık değilim böyle devamlı tel görüşmelerine
ben kendi annemi bile 2 güne bir arardım.
Mesela biz her iki aileden de ayrı oturuyorduk, onların yanına gittiğimizde
ya da kendi ailemden dönüşte, daha içeri adımını atmadan, annemi arayıp geldiğimizi
haber veeceğim derdi eşim.
Gel zaman git zaman benim tepem attı.
Şimdi kayınvalide bana sesini çıkarmıyor aramıyor diye, haftada 1 bazen daha da aralıkla konuşuyoruz.
Eşimle de hergün konuşmuyorlar artık.
Bu noktaya kolay gelinmiyor ama, bir sürü kavga , ama gerekiyorsa da huzursuzluk olacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?