esimin takintisi annesi!!!

Egem hanım cahillik konusunu yeni nesil kayınvalideler için geçerli bulmuyorum ben..
çok haklısnız eski nesil çok farklıydı..
ama artık gelinlerde değişti kayınvalidelerde..
hani bize sitem ediyorsunuz ya bizim kayınvalideler cahil konumunda değil bence..

köyden örnek vereceğim..yanlış anlaşılmasın benim annemde köyden geldi..sonuçta köy ve şehir yaşantısı farklı..yada eskilerle yenilerin çağ farkı var
eskinin kayınvalideleri köy ortamında yaşamış..tabiki yeniye göre farklı..
ama bizim kayınvalidelerimiz şehir ortamında, daha farklı olması gerek..

aynı muhabbet bizdede oluyor.. aynen dışarı çıkıyoruz,evdeyiz işte film izleyeceğiz falan demem yeterli..
annem şarjım bittiğinde eşimi aramaya çekinir..çekinmesi gereken bir durum yok ama akşamları rahatsızlık verme ihtimalini düşünür..

Yine kv-gelin olayına dönmüş. Halbuki konunun başlığı "eşimin takıntısı", demek ki konu sahibi konuyu açarkenki düşüncesi eşinin takıntılı olduğuydu. Yani asıl sorun kv tavrından ziyade eşindeki takıntı diye düşünüyordu. İlk hisler, düşünceler hep daha doğrudur. Ama konuştukça kayınvalide olayları anlatıldıkça bence konu biraz amacından sapmış. "Eşlerin hiç suçu takıntısı yok onlar sadece arada kalan erkekler"e gelmiş olay. Halbuki eşteki sorun çözülürse kv istediği kadar afra tafra yapsın, kuzucuğunu kaybetmektense hizaya gelmeyi tercih eder. Zamanla her şey çözülür. Ama eşteki sorun çözülmezse ne kadın olarak ne insan olarak kimsenin umrunda olmazsınız. Çünkü eşinin önemsemediği, görmediği, hislerini anlayıp el üstünde tutmadığı bir kadını kimse ciddiye almaz. Ancak arkadaşlarınız, komşunuz, kendi aileniz belkiii ama çevreniz sizin yakınlarınızdan ibaret değil.
Umarım anlatabilmişimdir. Böyle konuları okuduğumda çok üzülüyorum. Ben de evliliğinin ilk günlerinde evi, eşi 10 kez arananlardandım. Bunun karşısında hiçbir şey yapmam gerekmedi, çünkü gerekeni eşim yaptı. Ben kimseyle kötü olmadım, kılımı kıpırdatmadım. Çünkü normal olan eşinizin "ama yeter" diyebilmesi, tabii ki kırmadan. Hani ergenlikte "of anne yeter amaaa" demeyi biliyorlar ya.
Bence, kızmayın ama... Konu sahibinin eşinin hal hareketleri hiçbir kitaba göre "normal" değil. Burada psikolog arkadaşlar var, ben yanlışsam onlar söylesinler. Normal adam böyle mi davranır? Normal olsa, normalleşse aradaki dengeyi tutturur. Anne babanın kopamaması, takıntı yapması bile normal geliyor aslında. Normal olmayan ise çocuğun bu kadar takıntılı olması. Kendi ailen, eşin, kızın var yahu.
Ne bileyim anne babanın her gün araması normal bence. Her gün gelmeleri değil. Çocuğun günde 3 kez annesine gitmesi anormal.
Bir de çok merak ettim, sorum konu sahibine, şikayet edenlere, herkese: Eşleriniz bekarken de böyle aile düşkünü müydü? Erkeklerin aileye isyanı bir tek bekarken herhalde.
comancava ben senin yerinde olsam anneme her haftasonu giderim ve eşimi de sürüklerim. Bir arkadaş grubu, sosyal aktiviteler, hobiler yaratırım.

tabiiki farklı,sen de kaynanandan farklı olacaksın.bak belki kaynanalığa çok yakınım oğlumun yaşından dolayı.elbette iyi olmayı isterim ama iyi olurum diyemiyorum zaman gösterecek

ben iyi yaptığımı düşünürken belki gelincikler farklı algılayacak.görüşmek istemeyecekler.tabii ben de ona göre hareket edeceğim ama ezdirmeyeceğim kendimi,gelmezlerse gelmesinler zaten umursamayacağım,kendimi de üzmeyeceğim bunun için

Bu bence yani şunu yapmak çok mu zor? Hem kadın hem erkek için söylüyorum.

tabikii normal değil.ilerde onlar için çocuklarını da ihmal edecek.

inanırmısnız çiçekte aklıma geldi eklemeyi unutmuşum..herneyse
evet örneklerle insan daha güçlü olmayı hedef alır çok haklısnız..

Egem hanım net bir bayansınız anladığım kadarıyla bu çok güzel bişey..
ama işte aynı sizin gibi gelinciklerde düşünüyor bunu..benim annemin kayınvalidesinden neler çektiğini bir bilseniz..
kayınvalideden çok çekenleri gördükçe k.v ye nasıl davranmamaız gerektiği konusunda temkinli olmaya çalşıyoruz..

aslında sizde bende aynı şeyden bahsediyoruz..çünkü kim olursa olsun fazla iç içe olmak karşıdakinin tepeye çıkmasına müsade etmektir..

zaten neden aramaktan vazgeçeceksiniz ki? şahsen ben aramasın görüşmesin demem..diyemem ne münasebet..
ama günde 8 kere olanıda hiç normal değil..
ben bile annemi günde 10 kere aramam..
benim kayınvalidem öyle çok aramaz,burada ki arkadaşlara nazaran söylüyorum bunları..
uzatmak istemiyorum ama yazmadan da duramıyorum

İşte bunu erkeklere sormak lazım, onlar annelerine saygısız davranmak istemedikçe bazı annelerde hakikaten suyunu çıkartıyorlar.

öyle algılama ihtimalleri yüksek evet..iki taraf içinde
aslında bu duruma gelin kayınvalide olarak değil de bence hiç kimse kendini kimseye ezdirmemeli..
İnşallah istediğiniz gibi olur..

yukarda yazdıkların o kadar doğru ki gelinler niye yüz göz olacak ki görev eşinde, burun yüzden kesilmez demişler oğulları ne derse desin o kötü olmaz ama gelinler en en en güzel ifadelerle bile çok sık arıyosunuz dese ondan kötü kimse olmaz, kimin ailesiyle sorun varsa o taraf yer almalı çözümde, benim ailemle ilgili bi sorun varsa eşim bana bırakmalı ben bilirim ailemin dilini, keza onun ailesi sıkıntı yarattığında da o çözmeli, bu işin tabir-i caizse raconu bu, bakıyorum kv bana davrandığı gibi davranmıyo eltime, çünkü eltim görücü usulü kendi bulduğu zoraki aşk fidesi veren onun için daha kolay gözden çıkarılabilir bi kız ama ben oğlunun 9 sene flört ettiği evlenmek için kırk takla attığı kızım, eşim sağladı bunu ben zerrece bişey yapmadım

çocuğa havuzda sahip çıkın ne demek yahu

ya kızlar :) yapmayın Allah aşkına, biz tatile çıktığımızda da annem hiç aramadığı kadar çok arar çocuktan gözünüzü ayırmıyorsunuz değil mi diye, niye kaynana olunca art niyetli, bahane bulucu oluyor.

3 yaşındaki çocukla kaynana psikolojisine girecek kadar kafayı yemedim, Egem gibi benimde tepkilerim önyargıya ve eşin annesine duyulan art niyete, içten içe eşi paylaşmama duygusuna.

Ki NeMeSiS sen çok objectif bakan, etrafını iyi gözlemleyen, çok akıllı ve yaşına göre çok olgun birisin buradaki nüans sanırım dalgınlığına geldi.

haklı olabilirsin, ayrıca iltifatın için teşekkürler
orda ikinci bi satır daha vardı bilgisayarı açtım kapatamıyorumdu sanırım, e onu ne yapacağız, şimdi ben kv olsam oğlum eşiyle ve bebeğiyle 4 aydır görüşemiyo olsa ve neticesinde tatile gitmiş olsalar şunun için aramam yani, hadi torunun havuzdaki sahip çıkılma tembihini geçeyim, tatil bu, akşam olsun belki arıcak oğlun seni, gün bitmiş olacak ve anlatacak şeyler olacak çünkü

şehsen annemde bana çocuğa sahip çık dese annem de aynı tepkiyi veririm..
bence taraf tutmaya gerek yok..
şu bir gerçek; kayınvalidelerde önyargılı,gelinlerde..
burada boşa tartışıyoruz bence..çünkü yüzyıllardan beri varolan ufak çaplı çatışmalar bunlar..
kayınvalidelere sorsanız onlar haklı, şimdiki gelinlere sorsanız biz haklıyız..

arada ki fark kayınvalideler komşularıyla bunları konuşuyor..biz gelinlerde teknoloji sayesinde buradan dedikodu yapıyoruz..

kendi anneniz aynı şeyi söylese "anne bakıyorum merak etme,bakmadan dururmuyum hiç" diyorsunuzdur..çünkü normal olan budur..

Son düzenleme:

Ben çalışan bir bayanım, benim çocuğuma annem baktı, büyüttü 5 yaşına getirdi, torunu için canını verir. (babanne sorumluluk almak istemediği için bakmadı).

Ama eli ile büyüttüğü çocuğumu 1 kere aramadı annem, çünkü biz yola çıkarken dedi ki, siz gidince sağlıkla geldik diye, gelincede sağlıkla döndük diye arayın yeter, 4 aydır görüşmüyorsunuz, gidin güzelce ailece kafa dinleyin, bunu hak ettiniz dedi.

Ama kayınvalidemin aklı nedense bizde kaldı.

Kaldı ki tatildeki oğlunu arayıp pc nasıl kapanacak diye soracak. Komik, hiç bişey yapamıyorsan çek fişini.

bunu kendi annen bile söylese eminim aynı tepkiyi verirsin..
aslında söz konusu kayınvalideden ziyade söylenen uyarıların komikliği

Artı nasılsınız demek için, pc nasıl kapanıyor demek için, eeee sesiniz neden çıkmıyor demek için eşimi arıyorsa, çocuğum içinde beni arayabilir.

Konu gerçekten çocuğumsa.:)

Benim kayınvalidem ilk evlendiğimizde hergün arardı, eşimde o aramazsa mutlaka arardı.
Evlendiğimizin ertesi günü arayıp ne yapıyorsunuz çok merak ediyorum, eve kamera koysaymışız
diye aklınca espri yaptığı bile oldu.
Eşim sonra ki zamanlarda ola ki 1 gün aramasın, niye aramıyorsunuz diye sitem ederdi.
Aynı şekilde bana da sitem ederdi, ki ben alışık değilim böyle devamlı tel görüşmelerine
ben kendi annemi bile 2 güne bir arardım.
Mesela biz her iki aileden de ayrı oturuyorduk, onların yanına gittiğimizde
ya da kendi ailemden dönüşte, daha içeri adımını atmadan, annemi arayıp geldiğimizi
haber veeceğim derdi eşim.
Gel zaman git zaman benim tepem attı.
Şimdi kayınvalide bana sesini çıkarmıyor aramıyor diye, haftada 1 bazen daha da aralıkla konuşuyoruz.
Eşimle de hergün konuşmuyorlar artık.
Bu noktaya kolay gelinmiyor ama, bir sürü kavga , ama gerekiyorsa da huzursuzluk olacak.

anacı erkeklerden tiksiniyorum.
hepimizin anası var ve bi erkek annesine iyi davranıyorsa karısınada iyidir doğrudur. arada bağlantı vardır. ama sizin anlattığınız kadarı bi bebeğin annesiyle olan bağını gösteriyor. yetişkin evli barklı bi adamınki bu olmamalı, çok tatsız bir durum.

Bir de biz evlendiğimiz de bir yere gidememiştik,
ilk senemiz de sakin bir yere gittik, yolda acayip yorulmuştuk,
akşama doğru orada olmuştuk, daha o akşam , ev de bilgisayarları arıza vermiş
gecenin 12 sinde eşimi arıyorlar, bilgisayarla ilgili birşey sormak için :)
Ertesi sabahta daha biz hiç biryeri gezmemişiz, oralar nasıl diye aramışlardı.

Ayyyy aynı biz , çok sıkıcı bi durum .
Bi de mesafe uzayınca hemen laf söylemeler; iyiki gelebildiniz,iyiki aradınız falan filan ıyyykkk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…