yaa ben annesi her gün eşimi arıyor diye kızmıyorum ki arkadaşlar keşke her gün arasa sadece hergün bizde eşim sürekli gittiiği görüştüğü halde hergün bizde. ben gelmesin demiyorum asla tabiki gelecek sadece her gün bu kadar bıktırmasına kızıyorumm..
Aynen bende kendiminkine kimseyi karıştırmadım , öz annemi bile.. Zaten bizimkiler gençler karar versin derler..
Şahsen bundan yola çıkarak kimseninkine de karışmam, rica ederlerse belki..
Benim görümcem sözlendi yakında nişan alışverişi var, onun ablası yok ben elimden geldiğince ikram vs. de yardımcı oluyorum zaten.. Alışverişe de çağırdılar ama geçen Cumartesi izin kullandığımdan tekrar bu Cumartesi isteyemeyeceğimi söyledim.. Onun dışında yapılacak birşey varsa yardım edebileceğimi de dedim..
Ama benim bir yengem olacak şahıs var evlerden ırakbene sorunu yok ama abimi dünyadaki tek erkek sanıyor, annemden bile kıskanıyormuş kendi açıkça demiş.. Ve bu yüzden o izin vermedikçe benim pısırık abimde anneme gidemez.. Bende eşinin izin verdiği vakti bende ya da ablamda harcamamasını, annemin bunu dert ettiği için anneme uğramasının yeterli olduğunu söyledim kendisine.. Yengeciğim bana gelmek evimi görmek istiyormuş, anneme evlat hasreti çektiren benim kapıma gelse bile içeri giremez dedim abiciğim iletmiştir umarım..
Hep derim bir kimse art niyetliyse bu gelin ya da kayın valide olmasıyla ilgi değildir diye..
Kocasını annesine göndermeyen, bunu da kıskançık diye açıkça belli eden bir insanı nasıl sevebilirsiniz ki?
Onu doğuran, büyüten kadından kıskanıyor ve izin durumu var ortada?
Ay ne gelin olabilicem ne de kayın valide bu gidişle..
yaa ben annesi her gün eşimi arıyor diye kızmıyorum ki arkadaşlar keşke her gün arasa sadece hergün bizde eşim sürekli gittiiği görüştüğü halde hergün bizde. ben gelmesin demiyorum asla tabiki gelecek sadece her gün bu kadar bıktırmasına kızıyorumm..
4 ay görmediğimiz babamız yazın izine geldi, ailece tatile gittik, kızım, ben ve eşim.
Hatırladığım bir günde kayınvalidemin aramaları.
1-Günaydın nasılsınız. (normal arama)
2-Oğlum çocuğuca havuzda sahip çıkın demek için aradım. (bahane)
3-Oğlum bilgisayarı açtım da nasıl kapanacağını bilmiyorum. (bahane)
4-Eeee hiç sesiniz çıkmıyor, ne yapıyorsunuz. (bahane)
Ki biz aynı evde de yaşamıyoruz ayrı evlerde yaşıyoruz.:)
Bu görüşmelein hepsi aynı günde ortalama 2 şer saat ara ile gerçekleşti. Her 2 saatte bir eşim kızımla havuzda oynarken bağırdım, koş koş koş annen arıyor.Eğer bu aramalar normalse demekki ben anormal düşünüyorum.
annem bazen akşamları arar napıyosunuz diye konuya girer film izlicez mısır patlatıyoruz diyorum hemen mesajı alır tamam kısa kesiyim o zaman der öper yalar yutar selamları iletir kapatırırz, yani anlayışta çok önemli, ertesi günde işyerinde anneme dönüş yapıyorum akşam konuşamadık hayırdır önemli bi durum yoktu dimi derim, ya da cumartesileri aramaz çünkü öğrendi cumartesi temizlik günümüz eşimin de benim de pestilimiz çıkıyo
benim kaynanam eski kaynanalardandı ve kızı olmadığı için(benim gibi) ve çevresinde gördüğü olusuzluklardan dolayı çok ön yargılıydı.ama benim iyi niyetimi ve kendi ailemden onları da ayırmadığımı gördükten sonra tabii zamanla,beni kızı gibi görmeye başladı.aramız iyiydi.oğlu aramazdı ama ben annemi aradıkça onu da arardım.hatta ben aradıkça ne oldu niye aradın derdi.onlar yaşlı ve cahil insanlar.kırılacağım bir şey söylediğinde bu sözü annemden duysam ne düşünürdüm dedim öyle hareket ettim.
2,5 sene önce kaybettik maalesef.arkamdan öyle güzel konuşmuş ki annem
siz neden hemen art niyetli düşünüyorsunuz.gelincik diye narin güzel bir çiçek vardır kırmızı kırmızı ve ben çok severim.ilkbaharda aralarında dolaşmaktan çok hoşlanırım.bana göre de daha evlenmemiş kızlar(yani oğullarımın kız arkadaşları) ve nişanlı kızlar gelinciktir.evlenip zorluk yaşatınca gelinliğe terfi edecekler
ben 9 ay kaynanamla yaşadım,kendimce sorun yaşamadım.ama bunu sağlayan da bana göre eşimdi.ben giderim de,anahtarımı da veririm.bunları sorun etmem.hayat çok kısa herşeyi sorun ederek nasıl yaşayabiliriz
ayrıca konu sahibini baştan beri haklı buluyorum.eşi çok yanlış hareket ediyor ve evet oğullarımı hergün arayacağım,annem gibi kendimi de ne gelinlerime,ne de oğullarıma ezdirmeyeceğim.ben değerliyim.kendimi çok seviyorum
çocuğa havuzda sahip çıkın ne demek yahu
Benim annemde eşim yanımdayken çok önemli bir durum olmadığı sürece aramaz, sık aramak bir sevgi göstergesiyse acaba bizim ailemiz bizi sevmiyorlar mı. :2:
çocuğa havuzda sahip çıkın ne demek yahu
ne kadar güzel keşke hepimiz öyle olabilsek..gerçekten takdir ettim..
benden daha çok yaşamışlığınız var tabiki ve bazı görüşlerinize katılıyorum..
ama şunuda benden iyi bilirsiniz ki kayınvalidelerde çok iyi niyetli olmayabliyor..yani bu çekişme yüzyıllardır var olan bişey..iki tarafta önyargılı olabliyor..herkez sizin gibi olamayabliyor..
ben kendi görüşlerimi,sıkıntılarımı buraya yazıyorum..eğer imkanı varsa kayınvalidem de yazsın..yoksa komşularıyla paylaşıyordur eminim..
bizim büyük bir sorunumuz yok Allaha şükür..ama bazı olaylar can sıkıcı oluyor..dediniz ya gereksiz şeyler konu yapılıyor diye..
ben içimdekileri paylaşıp rahatlıyorum mesela..
gelincik meselesine gelince "umrumda olmaz gelmesinler gelincikler" gibi konuştuğunuz için bana ters izlenim verdi..
tabii konuşma şeklimiz yazılandan anlaşılmıyor neticede..
sonuç olarak suçlu yada düşüncesiz olabilen ne gelinler ne kayınvlideler..her ikside
birde ezdirmeyeceğim diyorsunuz ya tabiki öyle olmalı..ama gelinde aynısını düşünecektir..siz nasıl taviz vermeyecekseniz oda taviz vermeyecektir size..
planlı yaklaştığımız için çatışmalar çıkıyor zaten..oğullarda arada kalan oluyor bu yüzden
ben gelincik deyince hayvanı hiç düşünmemiştim.diğer yorumunda sormuşsun ya,ezik olarak mı,ya da sevimli hayvan olarak mı düşünüyorsun diye.ben de o cümlende art niyet gördüm.çünkü bana göre ikisi de aynı yere çıkıyor.hani deseydin,ezmek için mi yoksa çiçek olarak mı düşünüyorsun deseydin farklı düşünmezdim
evet iki tarafta da suçlu kaynanalar olduğu kadar,suçlu gelinlerde var.ama burada gelinler çok.kaynanalar maalesef teknoloji özürlü.bu nedenle onların ne yaşadıkları bilinmiyor.hep tek taraflı dinleniyor ve dediğim gibi anne oğulun koınuşmasına takmış olan gelinler var.her konuşmanın da kötü niyetli olacağına ben inanmam.
benim annem gelinimizi el üstünde tuttukça dışlandı.geline sensin dedikçe havalandı.ben annemin halini gördükçe o duruma düşmeyeceğimi biliyorum.gerekirse gelinciklerle görüşmem ama kendimi de ezdirmem.ama oğullarımı aramaktan da vazgeçmem
Arkadaşlar merhaba. Benim sorunum eşim. Yani ailesine olan aşırı bağımlılığı. Herkesin bir annesi babası ve elbet ama benim eşim bu durumu çok abartıyor. Sabah işe giderken evden çıkıp ilk annesine uğruyor yakınız. Öğlen yemeğe gelir önce annesine uğruyor sonra eve geliyor akşam eve gelmeden önce yine oraya gidiyor uğruyor dediğim oturuyor baya. Hemen hergün annesi bizde zaten. Oda ayrı bir mevzuonlar geldiğinde eşim hiç göndermek istemiyor. Bu kadar da olmaz diyorum artık kendimize vakit ayiramiyoruz.çok mu abartiyorum normal mi sizce kızlar
egem sen kayınvalide konusunda cok şanslısın.bir eltin olmadıgından da eminim :)
yoo eltim de var.kaynanam eltimden sonra benim kıymetimi daha iyi anladı
işte olay bu :)
denize düşen yılana sarılır dermişim
yok kısmet bunlar.kayınvaliden çekmediğine sevindim.gerçekten yaşamayan bilmez.
yorumumda özne eksik olmuş canım, annemi arıyorum öğlen arıyorum dediğim kendi annem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?