esimin takintisi annesi!!!

o yazılanlar senin için değil canım,konu konuyu açtı biraz

sen sonuna kadar haklısın.inşallah eşin bir an önce aklını başına toplar

Hep derim bir kimse art niyetliyse bu gelin ya da kayın valide olmasıyla ilgi değildir diye..
Kocasını annesine göndermeyen, bunu da kıskançık diye açıkça belli eden bir insanı nasıl sevebilirsiniz ki?
Onu doğuran, büyüten kadından kıskanıyor ve izin durumu var ortada?
Ay ne gelin olabilicem ne de kayın valide bu gidişle..

4 ay görmediğimiz babamız yazın izine geldi, ailece tatile gittik, kızım, ben ve eşim.

Hatırladığım bir günde kayınvalidemin aramaları.

1-Günaydın nasılsınız. (normal arama)
2-Oğlum çocuğuca havuzda sahip çıkın demek için aradım. (bahane)
3-Oğlum bilgisayarı açtım da nasıl kapanacağını bilmiyorum. (bahane)
4-Eeee hiç sesiniz çıkmıyor, ne yapıyorsunuz. (bahane)

Ki biz aynı evde de yaşamıyoruz ayrı evlerde yaşıyoruz.:)

Bu görüşmelein hepsi aynı günde ortalama 2 şer saat ara ile gerçekleşti. Her 2 saatte bir eşim kızımla havuzda oynarken bağırdım, koş koş koş annen arıyor. Eğer bu aramalar normalse demekki ben anormal düşünüyorum.

annem bazen akşamları arar napıyosunuz diye konuya girer film izlicez mısır patlatıyoruz diyorum hemen mesajı alır tamam kısa kesiyim o zaman der öper yalar yutar selamları iletir kapatırırz, yani anlayışta çok önemli, ertesi günde işyerinde anneme dönüş yapıyorum akşam konuşamadık hayırdır önemli bi durum yoktu dimi derim, ya da cumartesileri aramaz çünkü öğrendi cumartesi temizlik günümüz eşimin de benim de pestilimiz çıkıyo

Sık sık kendi yakın çevremden kesitler veriyorum ki genele bakıp gaza gelinmesin

Aaa demek öyle , demek kayınvalideler laf sokar vs ile kendini birşeylerle doldurmasın kimse

Aynı şekilde kayınvalideler de filancanın gelini böyle görünüyormuş ama sonra şöyle şöyle yapmış diye ön yargılı olmasınlar

İnsan olarak bakmak lazım kayınvalide ya da gelin sıfatından önce.. Başka gelin ya da kayınvalidelerin sorunlarını da misyon edindirmeliler kendilerine.. Her insan nasıl farklı ise her kayınvalide / gelin öyle farklıdır..

Bence o zaman herşey çok daha güzel olur..

zaten sana yazmadılar arkdaşım senin üzerinden genel durum konuşuluyor, ama ben her gün aranmasına karşıyım, her gün ne konuşulur, işteyken ararım demiş arkadaşlar, iş yerinde de arkadaşlar güler, evde de gelin güler, bazı şeyleri abartmaya gerek yok yeri gelir her gün konuşulması da gerekir o ayrı, düşünsenize çocuğunuz doktor oldu, millet vekili oldu belediye başkanı oldu, ya da herhangi bir iş farketmez, efendim anneee her gün ve her gün, beni annem arasa rahatsız olurdum eminim sizin çocuklarda rahatsız olacak ve bir gün size söyleyecek çok üzüleceksiniz...

çocuğa havuzda sahip çıkın ne demek yahu

Benim annemde eşim yanımdayken çok önemli bir durum olmadığı sürece aramaz, sık aramak bir sevgi göstergesiyse acaba bizim ailemiz bizi sevmiyorlar mı. :2:

Son düzenleme:

yooo ben senin için yazmadım ki canım ben sana hak veriyorum sonuna kadar da haklısın hergün hergün kaynananın sana gelmesi söylediği sözler kocanın günde en az 3 öğün annesinde oturması falan bunlar artık abartmışlar. ben aradaki yorumlara istinaden yazdım yoksa ben sana hak veriyorum ama açıkçası 7 yıllık evlisin aklıma da pek bi çözüm önerisi gelmiyor.

ben elimden geldiğince kaynanalarla ilgili konulara yorum yapmamaya çalışırım çünkü ben hiç kaynana görmedim yıllar önce vefat etmiş objektif bir yorum yapamam diye düşündüğümden. burada laf açıldı da o söylediklerimi yazdım seninle ilgili değil

ne kadar güzel keşke hepimiz öyle olabilsek..gerçekten takdir ettim..
benden daha çok yaşamışlığınız var tabiki ve bazı görüşlerinize katılıyorum..
ama şunuda benden iyi bilirsiniz ki kayınvalidelerde çok iyi niyetli olmayabliyor..yani bu çekişme yüzyıllardır var olan bişey..iki tarafta önyargılı olabliyor..herkez sizin gibi olamayabliyor..

ben kendi görüşlerimi,sıkıntılarımı buraya yazıyorum..eğer imkanı varsa kayınvalidem de yazsın..yoksa komşularıyla paylaşıyordur eminim..

bizim büyük bir sorunumuz yok Allaha şükür..ama bazı olaylar can sıkıcı oluyor..dediniz ya gereksiz şeyler konu yapılıyor diye..
ben içimdekileri paylaşıp rahatlıyorum mesela..

gelincik meselesine gelince "umrumda olmaz gelmesinler gelincikler" gibi konuştuğunuz için bana ters izlenim verdi..
tabii konuşma şeklimiz yazılandan anlaşılmıyor neticede..

sonuç olarak suçlu yada düşüncesiz olabilen ne gelinler ne kayınvlideler..her ikside

birde ezdirmeyeceğim diyorsunuz ya tabiki öyle olmalı..ama gelinde aynısını düşünecektir..siz nasıl taviz vermeyecekseniz oda taviz vermeyecektir size..
planlı yaklaştığımız için çatışmalar çıkıyor zaten..oğullarda arada kalan oluyor bu yüzden

Son düzenleme:

İşte bahane grubundan, ee bi zahmet izin verirsen babası zaten çocuğunun yanında, yada ben yanındayım, sahip çıkarız, ama sen izin ver.

Bu arada belirtmeden geçemeyeceğim, kayınvalidemin beni aramasından asla rahatsız olmuyorum, çünkü benimle dedikodu yapamıyor, izin vermiyorum.

Eşimi aramasından da rahatsız olmuyorum, ama dehşet derecede dedikodu yapmasından rahatsız oluyorum. Konuşacak konu bulamadığında direk dedikoduya geçiyor. :2:

Benim demek istediğim aramalarda bu tarz aramalar. Birde yeni evliyi gece gece aramanın mantığı nedir Allah aşkına. Arayıpda ee napıyorsunuz demek nedir? Ben k.valide için demiyorum sadece kendi annem içinde dedim. Eşimin annesiyle konuşmasını da hiçbir zaman sorun etmem. Ama biz evlendik ilk başta olay şöyleydi, şimdi günahlarını almiim gündüz konuşup konuşmadıklarını bilmiyorum. Akşam ararlar, naptınız ne ettiniz, e dur babanda konuşacak, onlada aynı muhabbet sonra dur kardeşinde konuşacak onlada aynı muhabbet. Gün içinde bi olay olduysa 3de aynı olayı tekrar tekrar anlatır. Kaldıki bu adam zaten kendi yanlarında yaşamıyordu, sadece haftasonları gidip geliyor ondan önceki çalıştığı yer dahada uzak anca bayramda geliyor. yani yaklaşık 3-4 yıldır hergün görmüyorlar. Belki özlemlerini böyle gideriyorlardı bilmiyorum, kızamamda ama ozaman art niyetli bakıyordum, gündüzler torbayamı girdide bizim başbaşa kaldığımız vakitte arıyorsunuz.

Balayındayız, balayındaki çift nedenli nedensiz aranırmı, ararlar. Görümcem yeni evlendi, tatildeler arıyacaktı anladımki art niyet değil cahillikmiş. Anne, arama kendisi müsait olduunda arasın dedim. Biraz düşündü aramadı galiba sonra hatırlamıyorum. Arada söylüyorum, akşamları arıyacaksa kızını anne busaatte arama diyorum mesela. Belkide mesajı aldı ne bilim. Kendime olsa diyememde görümcemle ilgili olunca söylüyorum. Bak benim annem kolay kolay akşamları aramaz dedim bikeresinde yine kızını akşam saati arayacakken.

ben gelincik deyince hayvanı hiç düşünmemiştim.diğer yorumunda sormuşsun ya,ezik olarak mı,ya da sevimli hayvan olarak mı düşünüyorsun diye.ben de o cümlende art niyet gördüm.çünkü bana göre ikisi de aynı yere çıkıyor.hani deseydin,ezmek için mi yoksa çiçek olarak mı düşünüyorsun deseydin farklı düşünmezdim

evet iki tarafta da suçlu kaynanalar olduğu kadar,suçlu gelinlerde var.ama burada gelinler çok.kaynanalar maalesef teknoloji özürlü.bu nedenle onların ne yaşadıkları bilinmiyor.hep tek taraflı dinleniyor ve dediğim gibi anne oğulun koınuşmasına takmış olan gelinler var.her konuşmanın da kötü niyetli olacağına ben inanmam.

benim annem gelinimizi el üstünde tuttukça dışlandı.geline sensin dedikçe havalandı.ben annemin halini gördükçe o duruma düşmeyeceğimi biliyorum.gerekirse gelinciklerle görüşmem ama kendimi de ezdirmem.ama oğullarımı aramaktan da vazgeçmem

egem sen kayınvalide konusunda cok şanslısın.bir eltin olmadıgından da eminim :)

nasıl beceriyorlar acaba çocuklarını bu kadar kendilerine bağlamayı.ben 4 yaşındaki hatundan bile emin değilim

yoo eltim de var.kaynanam eltimden sonra benim kıymetimi daha iyi anladı

işte olay bu :)

denize düşen yılana sarılır dermişim

yok kısmet bunlar.kayınvaliden çekmediğine sevindim.gerçekten yaşamayan bilmez.

işte olay bu :)

denize düşen yılana sarılır dermişim

yok kısmet bunlar.kayınvaliden çekmediğine sevindim.gerçekten yaşamayan bilmez.

benim eşim aradaki dengeyi sağladı.yeni evliyken eşime onları şikyet edecek oldum,eşim onlar cahil sende mi cahilsin dedi.haaaa dedim eşe söylenmeyeceksin.sonra denenleri çok umursamadım ya da annem dese ne düşünürüm diye empati yapmaya çalıştım.eşim beni de ailesine ezdirmedi,laf söylettirmedi.arkamdan bazen söyleiklerini de duydum hatta.bir bayram kıyafet aldık.üstüne eşarp bulamadım.çarşıya gittik,kayınpederimde yanımızdaydı.epey yer gezdik sonra aldım.eve geldik,ben üstümü değiştim yanlarına giderken kaynanamın al al ne olacak her yer dolu dediğini duydum.gittim elbisemi ve eşarbımı aldım getirdim.anne bak güzel mi dedim.biraz bozuldu,biraz şaşırdı güle güle giy dedi

onlar için değişecek giysin oldumu tamamdır,fazlasına gerek yok.öyle görmüşler,ne yapacaksın.böyle ufak tefek şeyleri bertaraf etmeyi bildim.annemin giysilerini,ayakkabılarını,babamın giysilerini de hep biz aldık.evlerinin eksiklerini de biz tamamladık.en son babama oturma odası takımı aldık.kanapeleri kırılmıştı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…