Esimle anlaşamadığımız bir durum var sizce hangisi dogru ?

Neden sizin söz hakkınız yok ve neden çocuk gibi eşinize biseyleri yaptırmak zorunda kaldığınızı ben anlayamadım? Şuan sizin hicbi söz hakkınız yok, parayı biriktirme seklinizde de, eve alacağınız deterjanda da, çocuğunuzun doğum gününde de. Bir ailenin iki eşit üyesi olarak istişare edilen konular yok ortada, eşini sürekli biseylere ikna etmeye çalışmak zorunda kalan bi kadın var. Bence eşinize, "ben senin eşinim. Sen birikim yapma şeklini bana mı soruyosun da ben aldığım en ufak biseyin hesabını vermek zorundayım?" Demelisiniz. Ne münasebet yahu, o bir takim kararlar alicak, siz temel ihtiyaçlarınızı bile zar zor karşılayacaksiniz ve hicbi söz hakkınız olmayacak.

Fotograf cekimi konusunda hak verebilirim ama gerisini cok abartmis.
Yirtik ust basla gezmek ne demek yani, o kadar da değil.
Her seyden gectim cocuk icin biriktirdigini soyleyip yine cocuktan kısmak cok sacma.
Bence genel anlamda gayet haklısınız.

Ha 4.500-5.000 maas ne yazik ki ulke kosullarinda yuksek degil. Bir de kira veriyormussunuz, belki eline az bir sey kaldigi icin panik modundadir.

Valla birikim diye tutturmasa gayet rahat yasarız zira kira 450+50 su 500 lira ev sobali dogalgaz yok odun komur buyuklerimizden geliyor köydeyiz ama o tutturdugu icin olmuyor
Bu mesajinizi yeni gordum. 450 kira hicbir sey degil artik, isinmayi da aile karsiliyormus zaten. Cok bir masrafi yok.

450 kira 50 su, 500 yapar. Internet, telefonlar vs eklense bin lirayi bulmaz.
Elektrik ne kadar geliyor?

Zaten gelirinizle minimum yaşarsınız. Bu sizinki minimumun minimumu oluyor. İç çamaşır çorapla tasarruf olmaz. Eşinizden şikayet edip konsept çekim yapmak istemenizi yadsıdım açıkcası. Ayrıca paranız varmış deterjanı siz alabilirdiniz.

Konuyu dağıtmak istemiyorum ; ama belki birileri mesajınızı okur birkaç çocuk kurtulur, ümit işte...
30 yaşına dayandım, anlamıyorum bu zihniyeti, ya da anladığıma tahammül edemiyorum. Günümüzde çocuk büyütmek maddi de manevi de zor çok zor. Bebekken göze batmıyor; ama yaş aldıkça , sosyal yaşama atıldıkça yokluk içinde büyüyen( maddi/manevi) ile varlık içinde büyüyen ( maddi/manevi) çocuklar arasındaki fark öyle ortaya çıkıyor ki . Her çocuk maddi de manevi de doyumu hak ediyor. Yazık ya hu, herkes anne baba olmak zorunda değil. Keşke kıstas olsa, çocuğa sunacak belli bir maddi ve manevi birikimi olmayan insanlar anne baba olamasa. Çocuk sahibi olmak bir başarı değil. Burada nasıl güzel kalpli kadınlar okuyoruz. Ben gerekli manevi birikimi veremem, maddi birikimi sunamam çocuk sahibi olmayacağım diyor. Takdir ediyorum gerçekten, nasıl da gerçekçi, nasıl da net, nasıl da sırf topluma ayak uydurayım diye bir canlıya kıyamayacak kadar mert... Eş seçimi bizim elimizde, biz kendimizi yakabiliriz sıkıntı yok. Ama çocuklar anne babalarını seçemiyor. Yakmayın o çocukların başlarını.

Ya yanlış anlamayın da 1500 lirayı mutfağa ve faturalar nasıl ayırıyorsunuz?

Benim yazın içinde olmadığım eve 80 lira elektrik faturası geldi şu an en az 170. İnternet doğalgaz su evin aidatı 500 sadece faturalara gidiyor. Hadi doğalgazınız yok bu durumda tüp alıyorsunuz. Şofben elektrikliyse o da faturaya yansır.

Markete sadece girip çıkmak 100 lira. En dandik peynirin kilosu olmuş 50 lira. 5lik sıvıyağ 80 90 Tereyağ en az 65 70. Pazara gidince her hafta en az 100 liraya çıkıyoruz ki şu mevsimde sebzenin çoğu köyden geliyor meyveler ateş pahası. Köyden gelen 5 kilo süt 25 lira her hafta alıyoruz 2 çocuk var ayda sadece 100 lira süte veriyoruz. Biz bir asgari ücret harcıyoruz her ay markete pazara ki savurgan değilizdir.

Yani çayın yanına 1 paket bisküvi yiyemeyeceksem istediğimde markette görüp canımın istediği şeyi alamayacaksam tüküreyim öyle birikime.

Yarına çıkacağımızın garantisi mi var? Evler arabalar ateş pahası. Kocanızın yapmaya çalıştığı devede kulak bile değil.

Yarın öbürgün çalışmaya başlarsanız da size yeni kıyafet falan aldırmaz bu adam. Nasılsa tek maaş geçiniyorsun senin maaşı doğrudan birikim yapalım der.

Ha bu arada şükretsin bebeğiniz anne sütü almış. Benim büyük oğlum almadı ona aldığım yedirisğim mamaya şu an sadece 800 lira mama masrafı olurdu.

Ne yazık ki geliriniz düşük. Evet konsept foto vs harcama yapamazsınız. Ama eşinizin de evim yoksa anıyı napayım demesi çok saçma. Adam net pinti.
Yırtık donla yaşayamazsınız. Sorun madem, her ay 2 bin bile ayırsa kenara, ev parası kaç senede birikiyormuş bu enflasyonla. Ben söyleyeyim ömrü billah birikmez.

Deterjanı sizin almamanız da saçma olmuş. Yani üstünüzde para varsa almalıydınız.

Ev geçindiremeyecek kişiler kimseyi kendi b.kuna sürüklemek için evlenmemeli. Bunu erkekten bağımsız söylüyorum.
Çocuğunuza bakacak biri varsa çalışmalısınız. Hali hazırda cimriliğin de dışında adamın geliri açlık sınırının altında.

Aldığınız maaşla kira ödeyip bir çocukla ölürcesine birikim yapmaya çalışmaksaçmalık bence.
Yaşamak değil bunun adı.
Yırtık pırtık giyelim, en sıradan kişisel bakımı yapamayalım, çocuğa gelişimine uygun bir oyuncak alamayalım ama birikim yapalım.
Çocuğunuz için gerekli besinleri bile almıyorsunuz muhtemelen. Madem para biriktirmek ev almak bu kadar mühimdi hiç çocuk yapmasaydınız.

Sadece doğum günü için yapmak istediğiniz harcama gereksiz geldi şu şartlarda.

Eşinizin siz çalışmıyorken sözünüze kıymet vereceğini sanmıyorum, çalışsanız bile kartı alıp herşey istediği gibi olsun diye diretecektir muhtemelen.

Kemer skmak bu mu ya? Paran varken neden yirtik corapla kokmus ic camasiriyla gezesin? O cocugun bugunleri gelmeyecek mesela.. oyuncakta bir ihtiyactir… yarin olsen birsey yiyemeden giyemeden oleceksin dusun..abartmadanda birikim olur eger yapabiliyorsaniz..ama cekim
Mekim demissin galiba uygun fiyata yaptirabilirsin.. ya da en pahali kiyafeti almazsinda biraz daha uygununu alirsin..

eşiniz para biriktirme olayını bir tık abartmış, ama konsept çekim de gereksiz masraf olmuş bana göre.
ihtiyaçlar (istek ve ihtiyaç ayrımı yapılarak) kesin karşılanmalı ve her ay da kendinizi şımartacak biraz para ayırıp kalanı biriktirmelisiniz bence.
bir de bazı şeylerin alternatifini bulup bu kadar gerilmeyebilirsiniz. mesela bu çekimi kendiniz yapın :) maksat hatıraysa, gayet evde aksesuar hazırlayıp çekebilirsiniz, onları uygun fiyata foto kitap gibi yaptırabilirsiniz. ama bunu "çektiremedik çakmasını yapıyoruz" diye değil, hatıra olsun diye eğlenerek yapın.
benim çocuğum da yaşına girecek, durumum el veriyor ama bebeklere partiyi saçma buluyorum yapmayacağım. konsept çekimi de pahalı buldum. yapmayı düşündüğümüz bazı rutinler belirledik. bu etkinlikleri kendi telefonumuzla çekip bastıracağız ve birer mektup ekleyip küçük bir albüm yapacağız. her yıl doğum gününde böyle bir konsept düşündük. özel mi bence özel valla.

Hiç artı giderinin olmuyor mu
Böyle gıdım gıdım gerçekten gecinebiliyor musunuz?
Ekstra sağlık olur gıda olur teknolojik alet olur ani birşey çıkmıyor mu?

Bence sende calis madem birini yersiniz digeriylede biraz birikim yaparsiniz.. yani bunun adi yasamak degil..

Hiç artı giderinin olmuyor mu
Böyle gıdım gıdım gerçekten gecinebiliyor musunuz?
Ekstra sağlık olur gıda olur teknolojik alet olur ani birşey çıkmıyor mu?
Yazın memlekete gittim 2 oğlan da sırayla hasta oldu birisi hastanede yattı muayene yatış ilaçlar 2 bin lira harcadım sadece 1 ayda.

Çabuk hasta oluyorlar diye takviye istedim. 150 lira sadece o..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…