Esimle anlaşamadığımız bir durum var sizce hangisi dogru ?

Kizımin en azından sütten kesilmesini bekliyorum cok zor gercekten
ÇALışsanız kızınıza bakıcı tutmak zorunda kalcaksınız onada maaş vermek zorundasınız .anneniz kaynananız baksa bile para vermeniz gerekir çalışmanız zor bence

Valla birikim diye tutturmasa gayet rahat yasarız zira kira 450+50 su 500 lira ev sobali dogalgaz yok odun komur buyuklerimizden geliyor köydeyiz ama o tutturdugu icin olmuyor
Asıl olay hem birikim yapabilip hem de insan gibi yasayabilmekte. Bu saydıklarınızın içinde tiyatro, sinema, kültürel bir aktivite, dışarıda yemek yemek, farkli iller sehirler veya ülkeler görmek, kitaplar, hobi vs var mi? Eger yoksa geçinmek değil maalesef geçiştirmek oluyor. Bunu anlatmaya çalışıyorum aslında. Eşinizin yaptığı abartı kesinlikle ancak geçinmek için kazandığınız meblağ yetersiz. Yaşadığımız yerin şartları gereği bir şekilde zaten geçim sıkıntısı yaşanıyor, her şey çok çok pahalı kabul. Ancak bazi şeyler de aman anca bu kadar diyerek olmuyor.

Bunun adı yaşamak değil ki. Açlıktan ölmeden ertesi günü görmek. 5 yaşında sayılır çocuğum var dün gelmiş anne yeni etkinlik kitabı istiyorum diyor. Almayayım mı yani? Bu adam almaz. Yazık çocuğa.

Çocuk bakmayı sadece karnını doyurmak ölmeyecek kadar giydirmek zannediyor. Kış gelecek mont bot almayacak çocuğa herhalde.

Yahu yaz başı çocuklara şampuan ve güneş kremi aldım sadece 200 lira bu ikisiydi.

Neden biraz birikim yapmadan, karı- koca çalışabilecek yaştayken çalışıp sahip olmak istediklerinizi almadan çocuk sahibi oluyorsunuz gerçekten anlamıyorum. Hadi siz yetişkinsiniz; o çocuk istiyor muydu bakalım sineğin yağının hesap edildiği bir aileye doğmayı? Çocuğun kıyafetlerinin yıkanacağı deterjan bile sorun oluyor. Yırtık çamaşırla çorapla gezmek de ne demek? Para biriktirirken insani özelliklerini kaybetmemeli bir insan. Herkes tertemiz ve kazancı nispetinde düzgün giyinmeyi hak eder. 2021 yılında delik çorapla gezmeyi kabul etmek nedir?

Ayrıca elinize geçen miktar gerçekten de sandığınız kadar fazla değil. Attığınız taş ürküttüğünüz kurbağaya değmez. Bu kadar Sıkı bir hayata bir yerden sonra dayanamayıp karı koca birbirinizi yersiniz.

Aynen bana da sacma geldi 4 5 bin zaten yetmez bile bence kit kanaat gecinilir yani o da borcun yoksa

Aynen öyle. Günlük güneş kremi, boyama kitabı, pasteli, keçeli takımı, kuru boya seti, oyun hamuru almaktan iflahım kesiliyor ama yapacak bir şey yok. Çocuğu yaparken de doğururken de başıma bunların geleceğini biliyordum ve tek laf edemem. Hele her iki ayda bir yeni kıyafet ayakkabı almak gerekiyor çünkü çok hızlı büyüyor çocuk. Bir avm ye gitsek çikolata şelalesi ister, yemek de ister, dondurma da ister. Hepsini aynı anda almam ama birinden birini alırım. Ne yapacağım karşıdan baktırıp delik çorapla mı gezdireceğim?

Abooo çok cimriymiş yahu ben gelemem doğrusu

Esiniz cildirmis. Hadi diyelim sansiniz yaver gitti bir sure zorunlu ekstra masrafiniz cikmadi boyle olmemek icin yasamak zamanla insanin psikolojisini yerle bir eder. Hic mi nefes almayacaksiniz sıkış sıkış nereye kadar. Okurken ben daraldim vallahi.

Cocuklar gercekten istiyor.. ben kucukken utanirdim isteyemezdim anne babamdan oyle hatirliyorum ama onca seye ragmen koskoca cuval oyuncagimiz vardi sukurler olsun… hersey mukemmel olmaz ama surekli kiyafet almak gerekiyor..onunde bi abi abla varsa kuculenleri giydiriyorsun digerine eger iyi durumdaysa ayni cinsiyetse birde.. ama iste..

Benim buyuk oglan cok duser dizleri pert olur cogu pantolon veya esofmaninin.. bende hala ustune oluyorsa bacak yerlerinden kesiyorum kisa pantolon yapiyorum mesela..

Bilmiyorum ya, bazen çok canım sıkılıyor bu adaletsizliği düşündükçe... 'Bizim zamanımızda etkinlik kitabı mi vardı'ya kadar gider bu mevzu... Sonra 2. Cocuk 3. Çocuk. Kismetiyle gelirler çünkü

şu hayatta en gelemediğim insan cimri insandır. tamam bu ekonomide her istediğinizin olması belki zor ama bir zahmet kendi ihtiyaçlarını, sizin ihtiyaçlarınızı karşılamayacak kadar da cimri olmasın. ne demek kaş bıyık aldırma böyle de güzelsin. yukarıdaki bir yoruma katılıyorum, bu saydığınız şeyler içinde tatil yok, gezmek yok, sinema yok, faaliyet yok, dışarıda güzel bir yemek yok. e o halde geçinmekten çıkıyor bu. en azından ihtiyaçlarınız alınsın ki, en azından haftada bir yemeğe çıkılsın ki, en azından çocuğa lazım olan bir oyuncak alınsın ki siz de yaşadığınızı anlayın. bugün varız yarın yokuz, birikim yapmayın demiyorum ama hayat kendinizden ve çocuğunuzdan kısmak için çok kısa. benim çevremde ciddi parası olan insanlar ev almaya karşılar biliyor musunuz? yıllık ev kiralıyorlar. 600-700 binlik ev almak için, 10 sene kredi ödeyip, hiçbir şey yaşamamayı göze almıyorlar ve saçma buluyorlar. tabi bu onların fikirleri fakat. hiçbir şey yaşamayıp sadece birikim yapma kısmı bana da bu hayat için saçma geliyor

Yakın olsa da servisler ateş pahası,hamileyim diye çocuğumu götüremiyorum bi de bebek olunca zor olur diye servis tuttuk 1 km mesafe 200 lira istedi

Yani konsepte para dökmek şu ekonomik ortamda saçma. Ben yapmazdım. Yapmadım da. Onun yerine siz giydirirsiniz alır güzel bir açık alanda çekersiniz. Ben evimin boş duvarını süslemiş çekmiştim ilk yaşta mesela hatıraysa o da hatıra. Eşinizin de sizin de haklı yanlarınız var özetle

Yoruma hak veriyorum ama bi de şu var bende anne olmak istiyorum o da ama o kocadan ya da babadan dolayı maddi olanaklara sahip ise benim suçum ne,benim anneliği tatmaya hakkım yokmu her şey gibi Buda mı zenginlerin hakkı…bazen insanlar anne baba olmaya çok istekli olabiliyor ha birden fazlası için evet ama bir çocuk isteyen onun için elinden geleni yapabilecek durumu iyi olmayanların da hakkı diye düşünüyorum..

Açıkçası bu kadarı fazla belli bir bütçe özel ihtiyaçlarınızı almak için ayırmak şart. Oyuncak çocuk gelişimi için şart, eve deterjan almak şart eminim anlamadığınız ama çok daha basit şeyleri de almaktan kaçınıyordur eşiniz. Siz çift maaş olsanız da adamın kafası bu olduktan sonra cimrice yaşamaya devam eder. Birikim yapmakla cimrilik arasında çok önemli bir sınır var.

Bu işin sonu kemer sıkmaya değil cimriliğe yol almış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…