Esimle anlaşamadığımız bir durum var sizce hangisi dogru ?

1 yas özel 2yaş değil mi? Anı biriktireceğim mantıgıyla lutfen herseyı kutlamaya çevirmeyin sinir olmaya başladom bu duruma. Her şey bi gösteriş oldu gidiyor. Diğer ihtiyaçlar konusunda haklısınız ama 750 800 lirayı sokaga atmak konusunda haksızsnız.

Birikim diye tutturmasa gayet rahat bakarız da çünku kendi mutfak kira vs haric 3000 kaliyor hepsini degil 500 lirayi kendimize ayirabiliriz cocuk dusunme asamasinda boyle degildi adamin karakteri degisti resmen şu son 7 ayda
Kiraniz 100 TL mi? Nasıl kira + mutfak 2000 tutar ? Nasıl 3000 artar? Elektrik su doğalgaz telefon faturası ...vs ödemiyor musunuz? Bunları oduyorsaniz mutfağa ne ayırıyorsunuz? Yanlış mı yazdınız? Ben mi yanlış anladım?

Kirası 500müş ev sobalıymış doğalgaz yokmuş odun kömür bedava ailelerden geliyomuş mutfağa ve faturalara 1500 ayıracaklarmış(sofradan doymadan kalkacaklar) 500 de kendi ihtiyaçlarına ayırıp 2500 kenara koyacaklar ış.

Biz 2 maaşız kredi ya da başka bir borcumuz yok biz 2500 anca atıyoruz.

Biz de iki maaşız ve bu hesaplar beni benden alıyor. Şimdi bana da cimri diyen çıkacaktır ama kuaför , takı , kozmetik, parfüm ...vs masraflarimi yıllar içinde kendi rizamla tek tek terketmek zorunda kaldım, şu anda ciddi anlamda 0 TL ayırıyorum kendime...buna rağmen kızım şu anda sadece13 yaşında ve onun her yıl artan masraflarını karşılayabilmek için bundan sonra nerden kısabilirim diye kara kara düşünüyorum. Üstelik kendi evimiz(çocuktan önce almıştık) var ve gelirimiz konu sahibinin iki katından fazla. Utanmiyorum bunu söylerken bundan sonra da gerekirse tek öğün yerim ama çocugumdan kisamam çünkü doğururken ona sormadım, o yüzden ne olursa olsun hakettiği hayatı ona sağlamak zorundayım. Çocuğun eğitiminden beslenmesinden kıyafetinden oyuncağından etkinliğinden kisanı da anlamam mümkün değil bu yüzden

Son düzenleme:
Valla bende de 2 çocuk var. En son kısacağımız kalem mutfak ve onların ihtiyaçları. Ben de sizin gibi ihtiyaçları minimum gerçekten. Eskiden beri öyle abartı harcamaları olan birisi olmadım zaten. Şu an ücretsiz izindeyim ama bunu planlıyordum ve anaokuluna giden çocuğun okulunu değiştirmedim. Özel okula gidiyor maddi olarak zorlanıyorum evet ama aman nasılsa evdeyim şöyle yarım gün bi yere gitsin gelsin demedim diyemem.

ilerde cocugunuza bir ev mi bıraksaniz mutlu olur yoksa konsept çekim fotoğrafı mı ?

ya da acaba güzel anılar mı kalsa daha mutlu olur? anne babasıyla geçirdiği vakit, yaptığı kurabiye, gittiği piknik, oynadığınız oyunlar?

sevgili konu sahibi, benim fikrim; öncelikle konsepti fotoğrafı boş ver. çocuğuna zaman ayırmaya bak. bir de eşin fazlasıyla gelecek kaygısına düşmüş, çok da haklı, ama bugünü unutmamalı, şimdi bebeğiniz küçük ama ileride basit bir isteğinin reddedilmesi de ona anı kalacak. sizin aranızdaki maddi sebepli kavgalarda ona anı kalacak. ifrat-tefrit tuzağına düşmeden artırmaya bakın. yine benim hesabıma göre aylık 5binden 500 artsa iyidir. zira herşey çok pahalandı, market zaten maaşı yiyo bitiyor. ha siz köydeyiz dediğiniz için belki kendi ürününüz bahçeniz vs vardır, mutfak masrafınız şehir yaşamına az oluyprdur, fakat boğazdan kısarak ev parası yapacağınız para dr parası olmasın aman.

Cekilecek gibi degil 5bine kira ve cocukla ne para biriktirmek allah askina agir cimri bir adamla birliktesiniz ne demek yirtilsa dahi almayalim ben fukara gibi en guzel yillarimi gecirdikten sonra evim olsa ne yazar sacmalik cocugundan kisan adamdan hayir gelirmi ya babanin verdigi harcliga bile goz dikmis evlerden irak

Ahh ahh öyle her şeyden kıs hayatını yaşama bir de bakmışsın ömür bitmiş kime kalacak ki. Tamam har vurup harman savurmayı bende sevmem ama onu almayalım bunu almayalım para biriktirelim . Eee biriktirdik ne olacak . Allah korusun ömrümüz ne kadar bilmiyoruz. Çocuklara kalır diye yaptığımız şeylerde bile göçüp gidince bir Fatiha yı çok görüyorlar . Onun için gençken ye iç gez . Tabi birikimde önemli ama kemer sıka sıka yaşamaya değecek o kadar şey varken

Adam çocuğuna oyuncak almıyor konsept çekim mi yaptıracak. Yani kendimizi sıkalım demesini anlarım da her şeyden tamamen soyutlamak da abest yani.

Ya evet haklısınız ama benim anlatmak istedigim illa konsept cekim olsun mevzusu degil o istiyor.ki birikim yaparken dilenci gibi yasayalim yirtik corapla gezelim ne bileyim yamali gezelim
Esiniz de bi bakima hakli zor durumda anlasilan şu devirdi kira ev cocuk eş ve eve bakmak cok zor birikim hele imkansiz fakat sütten kesilmeden cogu kadin ise devam ediyor ne cok kadin var 3 aylik bebegini birakiyor işe gidiyor biran evvel işe başlasaniz hem cocugunuz icin hemde eşe destek ve en azindan kendi kisisel ihtiyaclarinizi kendiniz karsilamaniz icin en iyisi olur

Yani benim cok genç yaşta kanser olan ,kaza geçirip ölen tanıdıklarım var. Su da bir ihtimal 40 yaşına kadar birikim yapıp ev alıp 41'de kalp krizi geçirip ölmek. Dünyaya kazık çakmadık, yırtık çorap giyeceksek eskiler gibi yaşamanın ne amacı var?

Bu adam eve doğru düzgün yiyecek de almaz ; üzüldüm sizin adınıza büyümüş artık çocuğunuz verin bakıcısı siz de çalışın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…