- 25 Ocak 2020
- 537
- 373
- 33
- 35
- Konu Sahibi leylosvemecnun
-
Kiraniz 100 TL mi? Nasıl kira + mutfak 2000 tutar ? Nasıl 3000 artar? Elektrik su doğalgaz telefon faturası ...vs ödemiyor musunuz? Bunları oduyorsaniz mutfağa ne ayırıyorsunuz? Yanlış mı yazdınız? Ben mi yanlış anladım?Birikim diye tutturmasa gayet rahat bakarız da çünku kendi mutfak kira vs haric 3000 kaliyor hepsini degil 500 lirayi kendimize ayirabiliriz cocuk dusunme asamasinda boyle degildi adamin karakteri degisti resmen şu son 7 ayda
He valla doğru dedinSenin koca bu. Fiks. Şaşırmadım.
Kirası 500müş ev sobalıymış doğalgaz yokmuş odun kömür bedava ailelerden geliyomuş mutfağa ve faturalara 1500 ayıracaklarmış(sofradan doymadan kalkacaklar) 500 de kendi ihtiyaçlarına ayırıp 2500 kenara koyacaklar ış.Kiraniz 100 TL mi? Nasıl kira + mutfak 2000 tutar ? Nasıl 3000 artar? Elektrik su doğalgaz telefon faturası ...vs ödemiyor musunuz? Bunları oduyorsaniz mutfağa ne ayırıyorsunuz? Yanlış mı yazdınız? Ben mi yanlış anladım?
Biz de iki maaşız ve bu hesaplar beni benden alıyor. Şimdi bana da cimri diyen çıkacaktır ama kuaför , takı , kozmetik, parfüm ...vs masraflarimi yıllar içinde kendi rizamla tek tek terketmek zorunda kaldım, şu anda ciddi anlamda 0 TL ayırıyorum kendime...buna rağmen kızım şu anda sadece13 yaşında ve onun her yıl artan masraflarını karşılayabilmek için bundan sonra nerden kısabilirim diye kara kara düşünüyorum. Üstelik kendi evimiz(çocuktan önce almıştık) var ve gelirimiz konu sahibinin iki katından fazla. Utanmiyorum bunu söylerken bundan sonra da gerekirse tek öğün yerim ama çocugumdan kisamam çünkü doğururken ona sormadım, o yüzden ne olursa olsun hakettiği hayatı ona sağlamak zorundayım. Çocuğun eğitiminden beslenmesinden kıyafetinden oyuncağından etkinliğinden kisanı da anlamam mümkün değil bu yüzdenKirası 500müş ev sobalıymış doğalgaz yokmuş odun kömür bedava ailelerden geliyomuş mutfağa ve faturalara 1500 ayıracaklarmış(sofradan doymadan kalkacaklar) 500 de kendi ihtiyaçlarına ayırıp 2500 kenara koyacaklar ış.
Biz 2 maaşız kredi ya da başka bir borcumuz yok biz 2500 anca atıyoruz.
Valla bende de 2 çocuk var. En son kısacağımız kalem mutfak ve onların ihtiyaçları. Ben de sizin gibi ihtiyaçları minimum gerçekten. Eskiden beri öyle abartı harcamaları olan birisi olmadım zaten. Şu an ücretsiz izindeyim ama bunu planlıyordum ve anaokuluna giden çocuğun okulunu değiştirmedim. Özel okula gidiyor maddi olarak zorlanıyorum evet ama aman nasılsa evdeyim şöyle yarım gün bi yere gitsin gelsin demedim diyemem.Biz de iki maaşız ve bu hesaplar beni benden alıyor. Şimdi bana da cimri diyen çıkacaktır ama kuaför , takı , kozmetik ...vs masraflarimi yıllar içinde kendi rizamla tek tek terketmek zorunda kaldım, şu anda ciddi anlamda 0 TL ayırıyorum kendime...buna rağmen kızım şu anda sadece13 yaşında ve onun her yıl artan masraflarını karşılayabilmek için bundan sonra nerden kısabilirim diye kara kara düşünüyorum. Üstelik ev kendi evimiz ve gelirimiz konu sahibinin iki katından fazla. Utanmiyorum bunu söylerken bundan sonra da gerekirse tek öğün yerim ama çocugumdan kisamam çünkü doğururken ona sormadım, o yüzden ne olursa olsun hakettiği hayatı ona sağlamak zorundayım.
ilerde cocugunuza bir ev mi bıraksaniz mutlu olur yoksa konsept çekim fotoğrafı mı ?
Ahh ahh öyle her şeyden kıs hayatını yaşama bir de bakmışsın ömür bitmiş kime kalacak ki. Tamam har vurup harman savurmayı bende sevmem ama onu almayalım bunu almayalım para biriktirelim . Eee biriktirdik ne olacak . Allah korusun ömrümüz ne kadar bilmiyoruz. Çocuklara kalır diye yaptığımız şeylerde bile göçüp gidince bir Fatiha yı çok görüyorlar . Onun için gençken ye iç gez . Tabi birikimde önemli ama kemer sıka sıka yaşamaya değecek o kadar şey varkenBazı planlarimız var geleceğe dönük ve birikim yapıyoruz esim calısiyor sadece bebeğimin biraz daha büyümesini bekliyorum calışmak için aylık 4500 5000 kadar gelirimiz var ev kira esim diyor ki mutfak kira ve çocugun masrsflarindan hariç hiç bir şey almayıp birikim yapalım gerekirse yırtık eşyalarla gezelim ama almayalim ben de diyorum ki kemer sıkalim evet ama en azından iç camasır en azından yirtilmıs eşyanın yırtılmış corabın yerine yenisini alalım o kadar da değil bu konuda anlaşamıyoruz sırf harcayamayalim diye altın hesabına yatırıyor kişisel bakim(bana kaş bıyık alma onun da berbere gitme)parası dahi ayırmıyor sitem edince ben düşüncesiz oluyorum canımız çikolata cekse 10 kere düşünüp alıyor çocuğa oyuncak almıyor anneannesi babaannesi alıyor onlar almasa cocuk oyuncaksız kalacak mesela kızımız 1 yaşına girecek diyorum ki şatafatli parti istemiyorum kutlama da yapmayalım ama 750 800 liralık konsept cekim var en azından onu yaptıralım ona da hayır diyor hatıra kalir diyorum çocuga araba konforu sağlayamadiktan sonra kendimize ait ev olmadıktan sonra anıyı ne yapalım diyor alinıyorum ben mi alinganlık ediyorum ya ? Çocugun deterjanı bitmisti atopik ciltli özel deterjan kullanıyorum karta para yükle alalım siparis edelim dedim eczanelerde bulamadık yükleyememiş ama para vardı benim telefonumun arkasında 100 lira para vardı 50 lirasıyla kontor yukledim madem sende para vardı neden deterjani onunla almadın beni sıkıştırdın deterjan almak yerine paket yaptın diye kizıyor senin gorevin o deterjanı almak bu harcligı babam verdi dedim senin paran benim param hesabı yapıyorsun diye bana küstü konusmuyor
Adam çocuğuna oyuncak almıyor konsept çekim mi yaptıracak. Yani kendimizi sıkalım demesini anlarım da her şeyden tamamen soyutlamak da abest yani.Bazı planlarimız var geleceğe dönük ve birikim yapıyoruz esim calısiyor sadece bebeğimin biraz daha büyümesini bekliyorum calışmak için aylık 4500 5000 kadar gelirimiz var ev kira esim diyor ki mutfak kira ve çocugun masrsflarindan hariç hiç bir şey almayıp birikim yapalım gerekirse yırtık eşyalarla gezelim ama almayalim ben de diyorum ki kemer sıkalim evet ama en azından iç camasır en azından yirtilmıs eşyanın yırtılmış corabın yerine yenisini alalım o kadar da değil bu konuda anlaşamıyoruz sırf harcayamayalim diye altın hesabına yatırıyor kişisel bakim(bana kaş bıyık alma onun da berbere gitme)parası dahi ayırmıyor sitem edince ben düşüncesiz oluyorum canımız çikolata cekse 10 kere düşünüp alıyor çocuğa oyuncak almıyor anneannesi babaannesi alıyor onlar almasa cocuk oyuncaksız kalacak mesela kızımız 1 yaşına girecek diyorum ki şatafatli parti istemiyorum kutlama da yapmayalım ama 750 800 liralık konsept cekim var en azından onu yaptıralım ona da hayır diyor hatıra kalir diyorum çocuga araba konforu sağlayamadiktan sonra kendimize ait ev olmadıktan sonra anıyı ne yapalım diyor alinıyorum ben mi alinganlık ediyorum ya ? Çocugun deterjanı bitmisti atopik ciltli özel deterjan kullanıyorum karta para yükle alalım siparis edelim dedim eczanelerde bulamadık yükleyememiş ama para vardı benim telefonumun arkasında 100 lira para vardı 50 lirasıyla kontor yukledim madem sende para vardı neden deterjani onunla almadın beni sıkıştırdın deterjan almak yerine paket yaptın diye kizıyor senin gorevin o deterjanı almak bu harcligı babam verdi dedim senin paran benim param hesabı yapıyorsun diye bana küstü konusmuyor
Esiniz de bi bakima hakli zor durumda anlasilan şu devirdi kira ev cocuk eş ve eve bakmak cok zor birikim hele imkansizYa evet haklısınız ama benim anlatmak istedigim illa konsept cekim olsun mevzusu degil o istiyor.ki birikim yaparken dilenci gibi yasayalim yirtik corapla gezelim ne bileyim yamali gezelim
Yani benim cok genç yaşta kanser olan ,kaza geçirip ölen tanıdıklarım var. Su da bir ihtimal 40 yaşına kadar birikim yapıp ev alıp 41'de kalp krizi geçirip ölmek. Dünyaya kazık çakmadık, yırtık çorap giyeceksek eskiler gibi yaşamanın ne amacı var?Ahh ahh öyle her şeyden kıs hayatını yaşama bir de bakmışsın ömür bitmiş kime kalacak ki. Tamam har vurup harman savurmayı bende sevmem ama onu almayalım bunu almayalım para biriktirelim . Eee biriktirdik ne olacak . Allah korusun ömrümüz ne kadar bilmiyoruz. Çocuklara kalır diye yaptığımız şeylerde bile göçüp gidince bir Fatiha yı çok görüyorlar . Onun için gençken ye iç gez . Tabi birikimde önemli ama kemer sıka sıka yaşamaya değecek o kadar şey varken
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?