Esimle anlaşamadığımız bir durum var sizce hangisi dogru ?

Kemer sıkmayı cimriliğe götürmüş eşiniz. çocuğu için oyuncak almıyor yırtık şeylerin yerini doldurmuyor fotoğraf işini asla yapmaz.

eşiniz suyunu çıkarmış ama sizin de kuş kadar gelirle 1 yaşına giricek çocuğa 750-800 liralık çekim fikrini düşünmeniz bile çok saçma değil mi? acaba hep böyle olduğunuz için mi adam da bu kadar zorla kemer sıkma politikasına girdi? yani başka türlü olmıycak bu iş diye mi düşündü artık?

2 kişi ve 1 bebek aylık 1000tl mutfak yetiyor yani...5bin alıp 3bin her ay birikim yapanı da ilk duydum..

Hiç mi gezme, yol parası olmayacak, hiç mi birine bişey götürmeyeceksini, hiç mi hastaneye gidilmeyecek ilaç alınmayacak , hiç mi evinizde bişi eksilmeyecek, deterjan, sabun, diş macunu, şampuan vs..Hayal alemindesiniz..ayda 3bin atsan bile yılda 36bin 1 yılda araba yine artıyor

Çok haklısınız 2 evlat var bende de kızım 3 e gidiyor inanın bu sene kendi istemedi bile ama farkındayım özeniyor ayakkabısını marka aldım vallahi 200 lira o da hanı en iyisi değil Polo kendime alamadım henüz oğlum anaokuluna başladı 1.000 tl sırf kırtasiye ayakkabısıydı kıyafetiydi saymıyorum kaldı ki okula gidiyor e el mecbur banane ne giyerse giysin diyemiyor insan güzel düzgün giydirmeye uğraşıyorum ayrı masraf hanı ordan burdan kısalımla olacak iş değil
Dediğiniz gibi bu çocuk büyüyecek etrafını görecek öyle eskisi gibi ne bulduysam giydireyim olmuyor mümkün değil o yüzden konu sahibinin eşi o maaşla hayal dünyasında yaşıyor markete bile girdiğinizde en temel ihtiyaçlar ateş pahası bilemedim ama mantıklı gelmedi

Bebeğinize bakacak anneniz ya da kv niz falan varsa ve bakabileceklerini düşünüyorsanız onlarla görüşüp işe başlayın. Bakacak kimse yoksa maaşınıza yakın bile olsa bakıcı bulup işe başlayın. Her türlü işe başlayın.

hayatımı yırtık çorapla geçireceksem ne yapayım ben birikimi ? Belki bana kızanlar olacak ama zaten geliriniz birikim yapmalık bir gelir değil sizde çalışmaya başlayınca o zaman yaparsınız .

Kendi evimiz arabamız var iki çocuğum var eşimde daha iyi bir yerde çalışıyordu ama malesef pandemi yüzünden çıkarıldı şimdi şükür 4.500 TL'ye iş buldu bırak kenara atmayı daha karta aciliyoruz bizdemi sorun var

Konsept cekim dışında her konuda haklısın.

Agzının ortasına cakmalık koca.
Yeminle evlenmesin bu tipler ya.
Bu kadar olmasa da kocamı gördüm sanki
Yırtk kıyafetle gezelim vs demez de herseye gerek yok der.
O yüzden 10 aylıkken kızım ise basladım.
Bakacak biri varsa ise girin,bu toksik kocadan kurttulun derim.
Cidden ömür gecmez bunla.

Cünkü psikolojik siddet uyguluyor size

Cok hakli seyler yazmissiniz..kisilacak sey var kisilmayacak sey var.. ekmek yemen su icmen lazim deterjan alman lazim, yirtik corabi degistirmen lazim. Cocuga kiyafet sart..hani evin ihtiyaci olan nelerden tasarruf edilir diyorum ama
Aklima hic birsey gelmiyor. Basit bir islak mendil bile bitse yeri belli oluyor

Kızlar madem eşin öyleydi kıtkanaat geciniyordunuz çocuğu erteleseydin diyenler olmuş ama eşim şu son 5 6 aydır böyle.Ondan önce markete giderdim fuzuli şeyler alırdı hic ihtiyac yokken magazaya gider çay bardaği alirdi nevresim ne bileyim gider radyo alirdı mesela ben bıraktirirdim alma falan diye bir anda bu kivama geldi eşim.Çocuktan kısmıyor oyuncak dışında bezine ek gıdasına koydugum etine tavuğuna falan sorunsuzca alıyor almak zorunda zaten sadece oyuncak gereksiz ona göre zaten alıyorlar diyor.Mutfak masrafı çok olmuyor zira köyde yaşadığımız için yazdan konservesi kompostosu fasulyesi hep koyarım buzluga turşu yaparım domates sosu falan haliyle az oluyor masraf.Çocuğu k.valideme baktıramam kendisiyle aramız iyi değil ona minnet etmek istemiyorum ama böyle de nereye kadar kıs kıs kıs kemer mı kaldı daha kısmaya.Zaten mesele cocuk ve mutfak dışındaki diğer masraflara kemer sıkması köy yerindeyiz dogalgazi bilmem nesi yok kiramız az kışlık hazırlıgı yapıyorum rahatla yetecek artı sosyalleşecek para kalabiliyorken bir bilinmeze gidiyor paramız ya belki ölecem görmeyecem o günleri sefalet icinde neden yaşayayım diyorum

Durum iyiye gitmiyor kimse bunu bilmiyor mu yahu ?
İki çalışan insanız bütün ihtiyaçlarımızdan kıstık.
Kızım lgs sürecinde kitap parası, servis, yemek, dershane derken aylık bana fisk gideri 1500 Tl.
Daha dün 4 tane kitaba 450 tl verdim.
Önümüzde faiz artırımı var eee doların altının artması demek fiyatlara yansıyacak zamlar demek, şimdi bile geçinemiyor insanlar.
Eşinize hak verdim, çünkü korkuyor adam ne yapsın. Sadece yırtık çorap ve ip çamaşırı konusunda abartmış o da hep öyle degildi sanırım, bu düzeni görünce ve maaşın yetmediğini de varsayarsak yakında çogu kişi bir çorabı bile lüks bulur hale gelecek.
Kiralar almış başını gitmiş.
Geçen sene taşındıgım eve 3300 tl kira yazmış ev sahibi.
Ne yiyip, ne içecek bu insanlar ?
Fotograf çekim istediğiniz şu durumda evet abartı.
Bir süre herkes bakın herkes diyorum idare edecek.

Birikim diye tutturmasa gayet rahat bakarız da çünku kendi mutfak kira vs haric 3000 kaliyor hepsini degil 500 lirayi kendimize ayirabiliriz cocuk dusunme asamasinda boyle degildi adamin karakteri degisti resmen şu son 7 ayda
Hımm eger kiranız 500 tl ise eşiniz abartmış.
Ben direkt kendi giderlerimle kıyasladım sizi.
Eşiniz sanırım gidişattan agır ürkmüş.
Bu şekilde olmaz eger elinizde 3k kalıyorsa bunun 500 tl'sini ekstra masraflarınız için ayırması lazım.

Kabul etmediğinizi soyleyin cunku bu alışkanlık haline dönüşür.

Eşiniz biraz abartmış bu sene olmazda seneye planlarına kavuşur. Böyle kısıtlamalarla anlaşmazlık cok olur. Bazen de bir ay birikim yapmayıp gönlünce harcamalısınız.

Bizde esimle evlendigimizden beri para biriktiririz. Planlarımız var. Ve bu para oyle ev araba gibi seyler icinde degil. Bu süreçte çocuğumuzda oldu.2 kez taşındık ancak planımız var diye yemeden içmeden, giymekten, tatillerden gezmekten hic kaçınmadik. Belki 1 sene daha geç ulaşmamiza sebep oldu ama para biriktirme sürecinde kendimizi yıpratmadık.

Sizde eşinize bu durumu abartmamalı gerektiğini söyleyin. Yoksa her isteğinize bu şekilde karşılık verirse daha cok tartışırsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…