Esimle anlaşamadığımız bir durum var sizce hangisi dogru ?

bende tutumlu biriyim ama kendim çalışmıyorum, eşimin kazandığı üzerinden dikkat etmeye çalışıyorum. karşı taraf kazanıp cimrilik yapınca durum biraz daha gıcık oluyor sanki.
bizimde 4500-5000 gelir var, kirada oturuyoruz bizde tam tersi eşim harcama yapmaktan çekinmiyor. çocuğumuz yok. mutfak masrafına gidiyor. birde aylık 1500 borç ödeniyor. benim gereksiz gördüğüm kısım ise dışarıda gezerken çok harcanması dışardan yemek söyleyip cafe vs geziyoruz. onun dışında hiç para kalmıyor zaten. eşim sebze yemekleri yemiyor hep fast food tarzı alışmış evlenmeden önce.
pek fazla kıyafet ihtiyacı duymuyorum. o kadar eskimiyor kaç yıl öncekilerden yeni gibi duranlar var. eşimi bazen kısıtlıyorum gerek yok onu alma diye , zaten markette birşeyi birbirimize soruyoruz alıyım mı diye. o şekilde 3-5kuruş kalırsa kalıyor.

Yine her şeyiyle ağzım açık okuduğum bir konu...
Yazdan domates, fasülye falan hazırlayınca kışın masraf az mı oluyor gerçekten? Karınca gibi çalışırım yaz boyu, e yazın da onlar bedava değil sonuçta sağlıklı olsun diye hazırlıyoruz sadece. Bizim kışlık mutfak masrafımızı hiç etkilemiyor yazdan hazırlananlar, pratik ve sağlıklı oluyor sadece.

Aylık 5000 lira gelirle, hiç masraf yapmadan direk kenara atsanız bile ev ve araba en iyi ihtimalle 10 sene sonra ancak alırsınız.
Eşiniz bukadar hesap kitap yaptıysa onuda düşünmüştür. Hadi yırtık çorapla gezdi, açda gezemez herhalde yıllarca. Hadi sizi geçtim. Çocuk? Onun ne suçu var. Bu sene oyuncağı gereksiz gören adam 1-2 sene sonra yüzme kursuna ne gerek var, etkinliğe ne gerek var, tablete ne gerek var diyecek. Bu çocuk büyüdükçe ihtiyaçları ve istekleride büyecek onu düşünmüşmü.
Ev sobalı diyorsunuz, hepmi sobalı evde oturacaksınız? Nereye kadar?
Sizin maaşınız birikim yapmak için müsait değil. 3 kişilik ailenin ancak en düşük şartlarda yaşaması için yeterli kusura bakmayın. Siz bukadar az parayla konsept çekimi düşünüyorsunuz birde. Sosyal medyaya göstermelik muhtemelen. Zaten orda birçoğu hayat öyledir eminim. Çocuğuna oyuncak almaz ama parti, çekim olmalı. Oyuncağı kimse görmüyor ama diğerlerini boy boy göstermek gerekiyor. Hatıra adı altında. Çocuk büyüğünce o konsept çekimine bakınca ne güzel hatıra demeyecek, anne/baba yeni nesil telefon çıkmış ondan istiyorum diyecek bilginiz olsun.
Sizin köy yerinde konserve, turşu yapmanız, eviniz sobalı olması bu gerçeği değiştirmeyecek.
Ayağını yorganına göre uzat sözünü severim, ama kısa yorganı sevmem. O yüzden en kısa sürede sizinde bir işe girmeniz gerekiyor. Çocuğunuz için bunu yapmanız gerekiyor. Ev, araba daha çabuk almak için değil, çocuğa daha kaliteli daha hakketiği bir hayatı sunmak için.

Valla 5 bin liraya hem de çocukla geçinmeniz bile mucize (aç kalmadan)
Eşiniz biraz fazla cimri ama bence çocuğa anneniz bakabiliyorsa işe girip çalışın derim. hem birikime destek olursunuz hem de kendi ihtiyaçlarınızı boyun eğmeden karşılarsınız.

konsept çekime ben de karşıyım. aşırı saçma kalıyor.
hatıra dediğiniz şey küçücük bir şeyle de olur.
onun yerine kendi aranızda bir pasta kesip 3nüz fotoğraf çektirseniz daha anlamlı.
ben eski fotoğraflara bakıyorum mesela doğum günümde habersiz çekilmiş anlık bir sürü fotoğraf var.
konsept fotoğraf olsa aynı tadı veremez çünkü planlı hepsi.. oysa anlık fotoğraflar öyle mi..
orda dönen muhabbetleri, insanların gözlerinde ki ışıltıyı resmen hissediyorsun.
o dönemde kim nasıl görünüyor...

bence çocuğunuz saçma sapan konseptli kendi fotoğrafları yerine, 1 yaşındayken anne ve babası ve çevresindeki diğer insanlar nasıl görünüyor onu görmek ister.

Yırtık çorapla gezmeyi de eşiniz abartmasın..
Diğer arkadaşların da belirttiği gibi konsept çekimden önce çok daha büyük sorunlar var......

Bacım sizin hesap tursuyla konserveyle düzelmez, çocuğun turşusunu kurup yaşamınızı çocuğa uygun hale getirince kavanozdan cikarmadiginiz sürece her türlü mağdur büyüyecek o yavru

eşiniz birikim yapacağım diye nerdeyse işi cimriliğe vardırmış zaten geliriniz düşük. o maaş ancak kira fatura yeme içme gibi rutin giderlere yeter. ayrıca çocukta varsa onun masrafı da oluyor. ama bu durumda konsept çekim istemeniz abest kaçmış. ona vereceğiniz para ile en ala doğum gününü yaparsınız pastası atıştırmalıkları kıyafeti vs yeterde artar.
bence bir an önce sizde bir işe girin ortak bir hesaba birikimlik atsın herkes maaşından bir meblağ kalanı harcayın gönlünüzce.

Aylık 1000 lira birikim yapsanız yıllık 12 bin lira eder. Arabayı, evi ne zaman alacaksınız?
80.000 tl alacağımız vardı aldık önümüzdeki aylarda 13 14 bin arası gelecek paramız var az bucuk altin hesabında da var tabi bu eve yazılsak peşinatı bile karşılamaz ölme eseğim ölme yaşadıgımız yerde 2+1 ler bile topraktan girişle 280 ila 300 arasi değisiyor..ancak araba alabiliriz işte ev nasil olacak bir fikrim yok bir takım sistemler var onlar da işler gözüktügü gibi degil diyenler var bilmiyorum çalısmam gerekiyor kesinlikle

Biri çocuk 3 kişinin market masrafı nasıl 1000 TL tutuyor? Bana da açıklayın lan, vicdansız hatunlar deliricem bu hesaplara... napiyosunuz kızım eti sütü deterjanı sutyenlerinize doldurup çalıyor musunuz? Anlatın ben de yapicam

Son düzenleme:
Mevsiminde sebze meyve her zaman daha ucuzdur. Bir de çok alınca daha ucuza gelir. Kışın 15 lira civarı domatesin kilosu, 25 kiloyu 50 liraya aldım dün mesela.

Kışın hamsi sardalya 10 liraya kadar düşüyor. Yazın av yasağı var zaten yoklar. Levreğin kilosu 97 lira şu an. 10 kilo sardalya alıp dondurucuya atıp en az 10 kez balık yiyebiliriz mesela.

Her şeyi mevsiminde stoklamak kesinlikle mutfak masrafı konusunda işe yarar bir yöntem.

Köyde yaşıyorlar yav. Kendinle bir tutma.

Bu sene abim ve görümcem bahçe ektiler kendilerine. Sayelerinde bahardan beri sebze meyve masrafım yok. Toprak çogzel bişey.

valla eşiniz ayrı bir uçta siz ayrı bir uçta...
adam konseptli monseptli şeylere para harcamasın diye ne yapacağını şaşırmış.
Adam diyor ki çorap bile almayacağım siz diyorsunuz ki e bir konseptli çekim de yapmayak mı?
sizin acilen paranın nasıl kazanıldığını ve nasıl biriktirileceğini anlamak için bir işe girmeniz lazım bence.
Çocuğa bakabilecek biri varsa hele..
zaten eşinizin aldığı maaş çok çok az. Ancak siz işe girerseniz ve yukardaki birikimleriniz mevcutsa o zaman ev alabilirsiniz.
O ev alma sistemlerine girmeyin. Sizin ekonominiz şu an oturmalık değil yatırımlık ev alıp kirasıyla kendinize ek gelir yaratmak için çok uygun bana göre. Tabi siz de bir işe girdiğiniz müddetçe.

Calısıyordum çocuktan önce ben de biliyorun zorluklarını emin olun.Kayinvalidemle aram iyi degil bak desem kosa kosa bakar ama ona güvenmiyorum minnet etmek istemiyorum annemle evlerimiz ise çok ters kreş düsünebilirim sadece ama 3 yaşından önce kabul eden yerler yok burada iş yeri kresleri de 3 yas ve bez bırakma şarti kosuyor araştırdım.Ben istiyorum çalışmak tek taraflı donmeyecek cark

Köyde yaşıyorlar yav. Kendinle bir tutma.

Bu sene abim ve görümcem bahçe ektiler kendilerine. Sayelerinde bahardan beri sebze meyve masrafım yok. Toprak çogzel bişey.
Yav bırak kudra, sen bari düşme buna...hadi pazar masrafı dediğin gibi olsun, 0 maliyet sebzeyi meyveyi kendileri yetiştirsin, kadın 1000 TL toplam mutfak ve market masrafı diyor, sebze meyve bedava olsa da nerde bunun eti sütü deterjanı yağı tuzu bezi maması ... köydeki marketler yarı fiyatına mı satıyor ben anlamadım

Böyle cimri bir kocaya minnet edene kadar kv deme minnet ederdim ben olsam. Sevmiyor, anlaşamiyor olabilirsiniz ama babannesi en nihayetinde, bakarım dediyse hiç düşünmezdim.

Eti sütü peyniri zeytini de çıkar köyde yaşıyor kadın. Sütü yan komşudan, eti köyün çobanından bir koyun alıp bütün sene kullanarak hallediyordur. Hatta ailelerde küçükbaş bakan varsa o da bedavaya geliyordur. Geri kalana 1000 lira yeter diye tahmin ediyorum.

Bizim en çok para harcadığımız kalemlere ya hiç harcamıyorlar ya çok az harcıyorlar. Bana yardıma gelen ablanın mesela yoğurdu, yumurtası bile köyden geliyor. Bizim gibi değiller. Hem daha doğal hem daha ucuza besleniyorlar.

Salcani tursunu domates sosunu reçel pekmezi kendin yapınca gercekten az tutuyor mesela peynir mi alıyoruz sadece beyaz peynir ve kaşar aliyoruz alırlar ya 4 5 çeşit kremi labnesi o kadar açılmayız bu evlendigimizden beri boyleydi deterjan alacaksak renklilere beyazlara ayrı almam ya da ne bileyim camaşır suyu alacaksam ace gibi markalar degil de marketlerin kendi urunu olanlari alırım

Hayata bakış açım; "Şu an varım, bir sonraki anı bilmiyorum."
Bu yüzden de bugünleri yaşamamak adına geleceğe yatırım yapan insanları anlayamıyorum. Yani o alacağınız şeyleri alacak kadar ömrünüz olmayabilir. Onu da geçtim, çocuğunuzu mahrum bırakarak yapılan birikim bence çokta iyi birşey değil. Her şeyi gereğince yapın, biriktirin, yiyin, için, gezin. Yaşadığınız yanınıza kar.

Bu kadar sıkmanın anlamı yok bence. Kötü gün parası kenara koyarsınız tamam. Ancak kıtlık seviyesinde sıkarsanız buhrana düşersiniz. Alışık olmadığınız hayat sizi boğar. Kişisel harcamalarınız için en azından 700,00-TL. ayırsanız iyi olur. Köyde yaşıyorsunuz çocuğun zaten bale, piyano, yüzme kursu olmayacaktır diye düşünüyorum. Bulunduğunuz ortamda çocukların ne gibi masrafı oluyor ona göre düzeninizi kurarsınız. Ayrıca dediğiniz gibi ne kadar yaşayacağımızın garantisi yok. Hayatı kendinize zindan etmeden birikim yapabilirsiniz.

Yine aklıma yatmadı ya çocuk olmasa iki yetişkin için ehhh belki derim ama çocukla? Yok bacım yok, 100 liralık eti komşudan 50 liraya 5 liralık sütü çobandan 1 liraya bile alsan cıks, balığı çerezi bezi iviri ziviri da ağaçtan toplamiyorlarsa cıks... tutmuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…