- 30 Ocak 2015
- 1.276
- 822
- 123
- Konu Sahibi leylosvemecnun
-
Valla 5 bin liraya hem de çocukla geçinmeniz bile mucize (aç kalmadan)Bazı planlarimız var geleceğe dönük ve birikim yapıyoruz esim calısiyor sadece bebeğimin biraz daha büyümesini bekliyorum calışmak için aylık 4500 5000 kadar gelirimiz var ev kira esim diyor ki mutfak kira ve çocugun masrsflarindan hariç hiç bir şey almayıp birikim yapalım gerekirse yırtık eşyalarla gezelim ama almayalim ben de diyorum ki kemer sıkalim evet ama en azından iç camasır en azından yirtilmıs eşyanın yırtılmış corabın yerine yenisini alalım o kadar da değil bu konuda anlaşamıyoruz sırf harcayamayalim diye altın hesabına yatırıyor kişisel bakim(bana kaş bıyık alma onun da berbere gitme)parası dahi ayırmıyor sitem edince ben düşüncesiz oluyorum canımız çikolata cekse 10 kere düşünüp alıyor çocuğa oyuncak almıyor anneannesi babaannesi alıyor onlar almasa cocuk oyuncaksız kalacak mesela kızımız 1 yaşına girecek diyorum ki şatafatli parti istemiyorum kutlama da yapmayalım ama 750 800 liralık konsept cekim var en azından onu yaptıralım ona da hayır diyor hatıra kalir diyorum çocuga araba konforu sağlayamadiktan sonra kendimize ait ev olmadıktan sonra anıyı ne yapalım diyor alinıyorum ben mi alinganlık ediyorum ya ? Çocugun deterjanı bitmisti atopik ciltli özel deterjan kullanıyorum karta para yükle alalım siparis edelim dedim eczanelerde bulamadık yükleyememiş ama para vardı benim telefonumun arkasında 100 lira para vardı 50 lirasıyla kontor yukledim madem sende para vardı neden deterjani onunla almadın beni sıkıştırdın deterjan almak yerine paket yaptın diye kizıyor senin gorevin o deterjanı almak bu harcligı babam verdi dedim senin paran benim param hesabı yapıyorsun diye bana küstü konusmuyor 5 6 aydır hadi olsun 7 aydır böyle
Bacım sizin hesap tursuyla konserveyle düzelmez, çocuğun turşusunu kurup yaşamınızı çocuğa uygun hale getirince kavanozdan cikarmadiginiz sürece her türlü mağdur büyüyecek o yavruKızlar madem eşin öyleydi kıtkanaat geciniyordunuz çocuğu erteleseydin diyenler olmuş ama eşim şu son 5 6 aydır böyle.Ondan önce markete giderdim fuzuli şeyler alırdı hic ihtiyac yokken magazaya gider çay bardaği alirdi nevresim ne bileyim gider radyo alirdı mesela ben bıraktirirdim alma falan diye bir anda bu kivama geldi eşim.Çocuktan kısmıyor oyuncak dışında bezine ek gıdasına koydugum etine tavuğuna falan sorunsuzca alıyor almak zorunda zaten sadece oyuncak gereksiz ona göre zaten alıyorlar diyor.Mutfak masrafı çok olmuyor zira köyde yaşadığımız için yazdan konservesi kompostosu fasulyesi hep koyarım buzluga turşu yaparım domates sosu falan haliyle az oluyor masraf.Çocuğu k.valideme baktıramam kendisiyle aramız iyi değil ona minnet etmek istemiyorum ama böyle de nereye kadar kıs kıs kıs kemer mı kaldı daha kısmaya.Zaten mesele cocuk ve mutfak dışındaki diğer masraflara kemer sıkması köy yerindeyiz dogalgazi bilmem nesi yok kiramız az kışlık hazırlıgı yapıyorum rahatla yetecek artı sosyalleşecek para kalabiliyorken bir bilinmeze gidiyor paramız ya belki ölecem görmeyecem o günleri sefalet icinde neden yaşayayım diyorum
eşiniz birikim yapacağım diye nerdeyse işi cimriliğe vardırmış zaten geliriniz düşük. o maaş ancak kira fatura yeme içme gibi rutin giderlere yeter. ayrıca çocukta varsa onun masrafı da oluyor. ama bu durumda konsept çekim istemeniz abest kaçmış. ona vereceğiniz para ile en ala doğum gününü yaparsınız pastası atıştırmalıkları kıyafeti vs yeterde artar.Bazı planlarimız var geleceğe dönük ve birikim yapıyoruz esim calısiyor sadece bebeğimin biraz daha büyümesini bekliyorum calışmak için aylık 4500 5000 kadar gelirimiz var ev kira esim diyor ki mutfak kira ve çocugun masrsflarindan hariç hiç bir şey almayıp birikim yapalım gerekirse yırtık eşyalarla gezelim ama almayalim ben de diyorum ki kemer sıkalim evet ama en azından iç camasır en azından yirtilmıs eşyanın yırtılmış corabın yerine yenisini alalım o kadar da değil bu konuda anlaşamıyoruz sırf harcayamayalim diye altın hesabına yatırıyor kişisel bakim(bana kaş bıyık alma onun da berbere gitme)parası dahi ayırmıyor sitem edince ben düşüncesiz oluyorum canımız çikolata cekse 10 kere düşünüp alıyor çocuğa oyuncak almıyor anneannesi babaannesi alıyor onlar almasa cocuk oyuncaksız kalacak mesela kızımız 1 yaşına girecek diyorum ki şatafatli parti istemiyorum kutlama da yapmayalım ama 750 800 liralık konsept cekim var en azından onu yaptıralım ona da hayır diyor hatıra kalir diyorum çocuga araba konforu sağlayamadiktan sonra kendimize ait ev olmadıktan sonra anıyı ne yapalım diyor alinıyorum ben mi alinganlık ediyorum ya ? Çocugun deterjanı bitmisti atopik ciltli özel deterjan kullanıyorum karta para yükle alalım siparis edelim dedim eczanelerde bulamadık yükleyememiş ama para vardı benim telefonumun arkasında 100 lira para vardı 50 lirasıyla kontor yukledim madem sende para vardı neden deterjani onunla almadın beni sıkıştırdın deterjan almak yerine paket yaptın diye kizıyor senin gorevin o deterjanı almak bu harcligı babam verdi dedim senin paran benim param hesabı yapıyorsun diye bana küstü konusmuyor 5 6 aydır hadi olsun 7 aydır böyle
80.000 tl alacağımız vardı aldık önümüzdeki aylarda 13 14 bin arası gelecek paramız var az bucuk altin hesabında da var tabi bu eve yazılsak peşinatı bile karşılamaz ölme eseğim ölme yaşadıgımız yerde 2+1 ler bile topraktan girişle 280 ila 300 arasi değisiyor..ancak araba alabiliriz işte ev nasil olacak bir fikrim yok bir takım sistemler var onlar da işler gözüktügü gibi degil diyenler var bilmiyorum çalısmam gerekiyor kesinlikleAylık 1000 lira birikim yapsanız yıllık 12 bin lira eder. Arabayı, evi ne zaman alacaksınız?
Biri çocuk 3 kişinin market masrafı nasıl 1000 TL tutuyor? Bana da açıklayın lan, vicdansız hatunlar2 kişi ve 1 bebek aylık 1000tl mutfak yetiyor yani...5bin alıp 3bin her ay birikim yapanı da ilk duydum..
Hiç mi gezme, yol parası olmayacak, hiç mi birine bişey götürmeyeceksini, hiç mi hastaneye gidilmeyecek ilaç alınmayacak , hiç mi evinizde bişi eksilmeyecek, deterjan, sabun, diş macunu, şampuan vs..Hayal alemindesiniz..ayda 3bin atsan bile yılda 36bin 1 yılda araba yine artıyor
Mevsiminde sebze meyve her zaman daha ucuzdur. Bir de çok alınca daha ucuza gelir. Kışın 15 lira civarı domatesin kilosu, 25 kiloyu 50 liraya aldım dün mesela.Yine her şeyiyle ağzım açık okuduğum bir konu...
Yazdan domates, fasülye falan hazırlayınca kışın masraf az mı oluyor gerçekten? Karınca gibi çalışırım yaz boyu, e yazın da onlar bedava değil sonuçta sağlıklı olsun diye hazırlıyoruz sadece. Bizim kışlık mutfak masrafımızı hiç etkilemiyor yazdan hazırlananlar, pratik ve sağlıklı oluyor sadece.
Köyde yaşıyorlar yav. Kendinle bir tutma.Mevsiminde sebze meyve her zaman daha ucuzdur. Bir de çok alınca daha ucuza gelir. Kışın 15 lira civarı domatesin kilosu, 25 kiloyu 50 liraya aldım dün mesela.
Kışın hamsi sardalya 10 liraya kadar düşüyor. Yazın av yasağı var zaten yoklar. Levreğin kilosu 97 lira şu an. 10 kilo sardalya alıp dondurucuya atıp en az 10 kez balık yiyebiliriz mesela.
Her şeyi mevsiminde stoklamak kesinlikle mutfak masrafı konusunda işe yarar bir yöntem.
80.000 tl alacağımız vardı aldık önümüzdeki aylarda 13 14 bin arası gelecek paramız var az bucuk altin hesabında da var tabi bu eve yazılsak peşinatı bile karşılamaz ölme eseğim ölme yaşadıgımız yerde 2+1 ler bile topraktan girişle 280 ila 300 arasi değisiyor..ancak araba alabiliriz işte ev nasil olacak bir fikrim yok bir takım sistemler var onlar da işler gözüktügü gibi degil diyenler var bilmiyorum çalısmam gerekiyor kesinlikle
Calısıyordum çocuktan önce ben de biliyorun zorluklarını emin olun.Kayinvalidemle aram iyi degil bak desem kosa kosa bakar ama ona güvenmiyorum minnet etmek istemiyorum annemle evlerimiz ise çok ters kreş düsünebilirim sadece ama 3 yaşından önce kabul eden yerler yok burada iş yeri kresleri de 3 yas ve bez bırakma şarti kosuyor araştırdım.Ben istiyorum çalışmak tek taraflı donmeyecek carkvalla eşiniz ayrı bir uçta siz ayrı bir uçta...
adam konseptli monseptli şeylere para harcamasın diye ne yapacağını şaşırmış.
Adam diyor ki çorap bile almayacağım siz diyorsunuz ki e bir konseptli çekim de yapmayak mı?
sizin acilen paranın nasıl kazanıldığını ve nasıl biriktirileceğini anlamak için bir işe girmeniz lazım bence.
Çocuğa bakabilecek biri varsa hele..
zaten eşinizin aldığı maaş çok çok az. Ancak siz işe girerseniz ve yukardaki birikimleriniz mevcutsa o zaman ev alabilirsiniz.
O ev alma sistemlerine girmeyin. Sizin ekonominiz şu an oturmalık değil yatırımlık ev alıp kirasıyla kendinize ek gelir yaratmak için çok uygun bana göre. Tabi siz de bir işe girdiğiniz müddetçe.
Yav bırak kudra, sen bari düşme buna...hadi pazar masrafı dediğin gibi olsun, 0 maliyet sebzeyi meyveyi kendileri yetiştirsin, kadın 1000 TL toplam mutfak ve market masrafı diyor, sebze meyve bedava olsa da nerde bunun eti sütü deterjanı yağı tuzu bezi maması ... köydeki marketler yarı fiyatına mı satıyor ben anlamadımKöyde yaşıyorlar yav. Kendinle bir tutma.
Bu sene abim ve görümcem bahçe ektiler kendilerine. Sayelerinde bahardan beri sebze meyve masrafım yok. Toprak çogzel bişey.
Böyle cimri bir kocaya minnet edene kadar kv deme minnet ederdim ben olsam. Sevmiyor, anlaşamiyor olabilirsiniz ama babannesi en nihayetinde, bakarım dediyse hiç düşünmezdim.Calısıyordum çocuktan önce ben de biliyorun zorluklarını emin olun.Kayinvalidemle aram iyi degil bak desem kosa kosa bakar ama ona güvenmiyorum minnet etmek istemiyorum annemle evlerimiz ise çok ters kreş düsünebilirim sadece ama 3 yaşından önce kabul eden yerler yok burada iş yeri kresleri de 3 yas ve bez bırakma şarti kosuyor araştırdım.Ben istiyorum çalışmak tek taraflı donmeyecek cark
Eti sütü peyniri zeytini de çıkar köyde yaşıyor kadın. Sütü yan komşudan, eti köyün çobanından bir koyun alıp bütün sene kullanarak hallediyordur. Hatta ailelerde küçükbaş bakan varsa o da bedavaya geliyordur. Geri kalana 1000 lira yeter diye tahmin ediyorum.Yav bırak kudra, sen bari düşme buna...hadi pazar masrafı dediğin gibi olsun, 0 maliyet sebzeyi meyveyi kendileri yetiştirsin, kadın 1000 TL toplam mutfak ve market masrafı diyor, sebze meyve bedava olsa da nerde bunun eti sütü deterjanı yağı tuzu bezi maması ... köydeki marketler yarı fiyatına mı satıyor ben anlamadım
Salcani tursunu domates sosunu reçel pekmezi kendin yapınca gercekten az tutuyor mesela peynir mi alıyoruz sadece beyaz peynir ve kaşar aliyoruz alırlar ya 4 5 çeşit kremi labnesi o kadar açılmayız bu evlendigimizden beri boyleydi deterjan alacaksak renklilere beyazlara ayrı almam ya da ne bileyim camaşır suyu alacaksam ace gibi markalar degil de marketlerin kendi urunu olanlari alırımYav bırak kudra, sen bari düşme buna...hadi pazar masrafı dediğin gibi olsun, 0 maliyet sebzeyi meyveyi kendileri yetiştirsin, kadın 1000 TL toplam mutfak ve market masrafı diyor, sebze meyve bedava olsa da nerde bunun eti sütü deterjanı yağı tuzu bezi maması ... köydeki marketler yarı fiyatına mı satıyor ben anlamadım
Hayata bakış açım; "Şu an varım, bir sonraki anı bilmiyorum."Bazı planlarimız var geleceğe dönük ve birikim yapıyoruz esim calısiyor sadece bebeğimin biraz daha büyümesini bekliyorum calışmak için aylık 4500 5000 kadar gelirimiz var ev kira esim diyor ki mutfak kira ve çocugun masrsflarindan hariç hiç bir şey almayıp birikim yapalım gerekirse yırtık eşyalarla gezelim ama almayalim ben de diyorum ki kemer sıkalim evet ama en azından iç camasır en azından yirtilmıs eşyanın yırtılmış corabın yerine yenisini alalım o kadar da değil bu konuda anlaşamıyoruz sırf harcayamayalim diye altın hesabına yatırıyor kişisel bakim(bana kaş bıyık alma onun da berbere gitme)parası dahi ayırmıyor sitem edince ben düşüncesiz oluyorum canımız çikolata cekse 10 kere düşünüp alıyor çocuğa oyuncak almıyor anneannesi babaannesi alıyor onlar almasa cocuk oyuncaksız kalacak mesela kızımız 1 yaşına girecek diyorum ki şatafatli parti istemiyorum kutlama da yapmayalım ama 750 800 liralık konsept cekim var en azından onu yaptıralım ona da hayır diyor hatıra kalir diyorum çocuga araba konforu sağlayamadiktan sonra kendimize ait ev olmadıktan sonra anıyı ne yapalım diyor alinıyorum ben mi alinganlık ediyorum ya ? Çocugun deterjanı bitmisti atopik ciltli özel deterjan kullanıyorum karta para yükle alalım siparis edelim dedim eczanelerde bulamadık yükleyememiş ama para vardı benim telefonumun arkasında 100 lira para vardı 50 lirasıyla kontor yukledim madem sende para vardı neden deterjani onunla almadın beni sıkıştırdın deterjan almak yerine paket yaptın diye kizıyor senin gorevin o deterjanı almak bu harcligı babam verdi dedim senin paran benim param hesabı yapıyorsun diye bana küstü konusmuyor 5 6 aydır hadi olsun 7 aydır böyle
Yine aklıma yatmadı ya çocuk olmasa iki yetişkin için ehhh belki derim ama çocukla? Yok bacım yok, 100 liralık eti komşudan 50 liraya 5 liralık sütü çobandan 1 liraya bile alsan cıks, balığı çerezi bezi iviri ziviri da ağaçtan toplamiyorlarsa cıks... tutmuyorEti sütü peyniri zeytini de çıkar köyde yaşıyor kadın. Sütü yan komşudan, eti köyün çobanından bir koyun alıp bütün sene kullanarak hallediyordur. Hatta ailelerde küçükbaş bakan varsa o da bedavaya geliyordur. Geri kalana 1000 lira yeter diye tahmin ediyorum.
Bizim en çok para harcadığımız kalemlere ya hiç harcamıyorlar ya çok az harcıyorlar. Bana yardıma gelen ablanın mesela yoğurdu, yumurtası bile köyden geliyor. Bizim gibi değiller. Hem daha doğal hem daha ucuza besleniyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?