- Konu Sahibi leylosvemecnun
-
1 yaşında çocuk ekmek üstü salçayla turşu mu yiyor? Balık çerez et süt yoğurt iyi peynir bakliyat? O yaşta çocuğun sadece günlük ek gıda masrafı bile iki yetişkinin günlük ihtiyacı kadar tutar ( yetişkinler her gün makarna pilav turşu ekmek yese hatta aç kalsa da olur, o yüzden en ucuzundan hesapliyorum) ama yok hesap tutmuyor.Salcani tursunu domates sosunu reçel pekmezi kendin yapınca gercekten az tutuyor mesela peynir mi alıyoruz sadece beyaz peynir ve kaşar aliyoruz alırlar ya 4 5 çeşit kremi labnesi o kadar açılmayız bu evlendigimizden beri boyleydi deterjan alacaksak renklilere beyazlara ayrı almam ya da ne bileyim camaşır suyu alacaksam ace gibi markalar degil de marketlerin kendi urunu olanlari alırım
aynenHerseyin aşırısı abartı.
Konsept cekime 750 asla vermem..
Oglumda da yaptirmadim durumum iyi olduğu halde. Mahalledeki studyoda 100 e cekti adam..
Biri çocuk 3 kişinin market masrafı nasıl 1000 TL tutuyor? Bana da açıklayın lan, vicdansız hatunlardeliricem bu hesaplara... napiyosunuz kızım eti sütü deterjanı sutyenlerinize doldurup çalıyor musunuz? Anlatın ben de yapicam
O hayatı bilmediğin için öyle geliyor sana. 700-800 liraya bir koyun alıyor atıyor dondurucuya bütün kış yiyor. Öyle yarı fiyata komşudan almıyor. Yan komşu çaya gelirken 2 kilo süt getiriyor, öbürü 5 yumurta veriyor. Cevizi bademi zaten ağaçtan, bal kovandan.Yine aklıma yatmadı ya çocuk olmasa iki yetişkin için ehhh belki derim ama çocukla? Yok bacım yok, 100 liralık eti komşudan 50 liraya 5 liralık sütü çobandan 1 liraya bile alsan cıks, balığı çerezi bezi iviri ziviri da ağaçtan toplamiyorlarsa cıks... tutmuyor
Şu kk da hemen hemen her hafta ne kadar müsrif oldugumu anliyorum ya.2 kişi ve 1 bebek aylık 1000tl mutfak yetiyor yani...5bin alıp 3bin her ay birikim yapanı da ilk duydum..
Hiç mi gezme, yol parası olmayacak, hiç mi birine bişey götürmeyeceksini, hiç mi hastaneye gidilmeyecek ilaç alınmayacak , hiç mi evinizde bişi eksilmeyecek, deterjan, sabun, diş macunu, şampuan vs..Hayal alemindesiniz..ayda 3bin atsan bile yılda 36bin 1 yılda araba yine artıyor
Kadın diyor yırtık don, çorap; siz diyorsunuz mont, ayakkabıŞu kk da hemen hemen her hafta ne kadar müsrif oldugumu anliyorum ya.
Nasil bin lira arkadas anlamiyorum cidden, daha dun yarisi kadarini 3 kisi mont parasina odedim oda kotü lcw yani.
En dandik ayakkabi 100 lira, en ucuz tisort 30 lira.
Millet nasi yapiyo anlamiyorum
Bebegin masrafı ayrı yazmıştım daha önce her seyini alıyoruz oyuncak haric oyuncagı da hic almadık diyemem babaannesi anneannesi almaya başlayınca eşim almamaya ne gerek var demeye başladı onun haricindeki masraflarını karşılıyor normal olarak 1 yasına gelmeden salcayla tuzla tanıştırmadım tabii ki yogurt kefir ya da ne bileyim muhallebi vs tüketemiyor alerjisi oldugu için tuketmeye basladıgında tabii ki gider artacak cocugun bogazından da kısamaz kısarsa boğazlarım herhalde eeh yeter diyip.Ben de hesabını bildigim icin yapıyorum bu yorumu zaten bizde bu şekilde inanıp inanmamak sizin takdirinizde1 yaşında çocuk ekmek üstü salçayla turşu mu yiyor? Balık çerez et süt yoğurt iyi peynir bakliyat? O yaşta çocuğun sadece günlük ek gıda masrafı bile iki yetişkinin günlük ihtiyacı kadar tutar ( yetişkinler her gün makarna pilav turşu ekmek yese hatta aç kalsa da olur, o yüzden en ucuzundan hesapliyorum) ama yok hesap tutmuyor.
Süt eşimin dedesi hayvan bakıyor ondan geiyor tavuk da bakıyor yumurta da veriyor.Koyun alip dolaba atmıyoruz tabi ama kurban kesildiginde 6 7 kisilik hisseden düşen pay 3 e bolünüyor ya evde yemelik ikramlik ve muhtaçlara vernelik diye bir payını dolaba atiyoruz bazen gerekirse kasaptan kıyma alıyoruz ihtiyaç kadar mesela 1 kilo degil de 250 gram kadar çocuk icin kullanacaksam alırım dondurucudan degil taze yesin diye öyle yani herkes gibi biz de doya doya et yemiyoruzO hayatı bilmediğin için öyle geliyor sana. 700-800 liraya bir koyun alıyor atıyor dondurucuya bütün kış yiyor. Öyle yarı fiyata komşudan almıyor. Yan komşu çaya gelirken 2 kilo süt getiriyor, öbürü 5 yumurta veriyor. Cevizi bademi zaten ağaçtan, bal kovandan.
Abim 2 kovan koydu bahçeye 30 kiloya yakın bal verecek diyor. Kış başı 100-150 kilo sucuk pastırma yaptırır sağlıksız olanları yemeyelim diye bütün aileye dağıtır. Sebze meyveyi ondan yedik zaten bu sene bütün sülale. Tavukları var 20-25 tane, yumurta ordan. Bu adam köylü değil, iş adamı. 2 dönüm bahçe yapıp bunları elde etti ki çoğu ağaç daha meyve vermeye başlamadı. Seneye keçi alacam diyor. Köylünün konu komşuyla kendi bahçesi hayvanıyla neler yaptığını bir düşün.
Valla doğru diyosun, beni anca şalvar kurtarır ( 80 B)Yok ya şalvarın altınadır
Hayatım hobi niyetine tarımcılık arıcılık hayvancılık yapıp ürünü akrabaya hibe eden işadamı zengin akrabayla köyde başka hiçbir geliri olmadan ürün yetiştiRen sıradan köylü bir mi ? Köyde millet birbirine parasiyla bile ürün vermiyor artık. Evde öz çocuklarına 3 numara ucuz market yumurtası yedirip bahçedeki tavuğun yumurtasını pazarda organik diye satıyorlar ki faturaları odeyebilsin garibanlar . Kendi de demiş zaten kurbanda ne gelirse onu yiyoruz et olarak diye. Eskidendi o varsil köylü efsanesi.O hayatı bilmediğin için öyle geliyor sana. 700-800 liraya bir koyun alıyor atıyor dondurucuya bütün kış yiyor. Öyle yarı fiyata komşudan almıyor. Yan komşu çaya gelirken 2 kilo süt getiriyor, öbürü 5 yumurta veriyor. Cevizi bademi zaten ağaçtan, bal kovandan.
Abim 2 kovan koydu bahçeye 30 kiloya yakın bal verecek diyor. Kış başı 100-150 kilo sucuk pastırma yaptırır sağlıksız olanları yemeyelim diye bütün aileye dağıtır. Sebze meyveyi ondan yedik zaten bu sene bütün sülale. Tavukları var 20-25 tane, yumurta ordan. Bu adam köylü değil, iş adamı. 2 dönüm bahçe yapıp bunları elde etti ki çoğu ağaç daha meyve vermeye başlamadı. Seneye keçi alacam diyor. Köylünün konu komşuyla kendi bahçesi hayvanıyla neler yaptığını bir düşün.
Donsuz gezemem valla para biriktiricem diyeKadın diyor yırtık don, çorap; siz diyorsunuz mont, ayakkabıNasıl yapıyorlar anlamayacak bir şey yok.
Amanın hocam maşallah organik besin zincirinin tepesine oturmuşsunuz resmenYa köy işi öyle söylendiği gibi değil gerçekten ya da bizimki köy değil.
Benim kv köyde yaşıyor. Tüm sebzemiz köyden geliyor sağolsun kışlığımızı salçamızı da yapıyor. Ceviz fındık köylerden geliyor. Yumurta tavuk köyden. Bulgur şeker kurufasulye nohut çuvalla köyde. Patates soğan aynı şekilde. Tereyağ trabzondan annemler gönderiyor. Kendi hayvanlarımız var ben koyun eti sevmiyorum diye kasaptan ayrı dana et ve kıyma alıyorum yani o da evin et ihtiyacının yarısı bile değil. Kv peynirini(beyaz peynir lor çökelek) yoğurdunu kendisi yapar gönderir. 3 çeşit reçelimiz pekmezimiz köyden 2 kovan arımız var balımız köyden.
Yani ben bunların hiçbirini marketten pazardan almıyorum şu an. Sadece kaşar peyniri bir de tatlı pasta vs için 1 2 kutu hazır süt alırım süt ürünü olarak(onun da kutusu olmuş 9 lira) Buna rağmen geçen gün pazara gittim. Sadece 3 çeşit meyve(armut nektari üzüm) ve salatalık aldım 85 lira verdim. 4 kişiyiz yani 3 armut 2 elma alamıyoruz en az 2 kilo kilosu en ucuzu 10 lira.
Ya işte eş memleketine yakın oturmanın artısı ne desen bi bunu söyleyebilirimAmanın hocam maşallah organik besin zincirinin tepesine oturmuşsunuz resmenvalla çok özendim yaa... benimkiler zeytinci bı tek zeytinle zeytinyağı geliyor fabrikadan bı de yaz tatili bedavaya geliyor sayelerinde , eşiminkiler de bizden yer sağolsun...gerisi hep market
Valla hiç bir fikrin olmayan yaşam tarzı hakkında negzel fikir yürütüyorsun şekerimHayatım hobi niyetine tarımcılık arıcılık hayvancılık yapıp ürünü akrabaya hibe eden işadamı zengin akrabayla köyde başka hiçbir geliri olmadan ürün yetiştiRen sıradan köylü bir mi ? Köyde millet birbirine parasiyla bile ürün vermiyor artık. Evde öz çocuklarına 3 numara ucuz market yumurtası yedirip bahçedeki tavuğun yumurtasını pazarda organik diye satıyorlar ki faturaları odeyebilsin garibanlar . Kendi de demiş zaten kurbanda ne gelirse onu yiyoruz et olarak diye. Eskidendi o varsil köylü efsanesi.
En çok köylü tanıyan kim yarışması yapsak yaValla hiç bir fikrin olmayan yaşam tarzı hakkında negzel fikir yürütüyorsun şekerimhe deyip geçiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?