- 8 Nisan 2017
- 57.557
- 310.374
- 698
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
-
Arkadaş sanırım 5 dk da çocuğu evden çıkarıp okula bırakıp eve gitmiş oluyor ki başka türlü kolay gelemezArabayla 5 dk yürüyerek ne demek bi hesaplayın bence.
Servisim yoktu 1,5 yıl Bağcılar'dan Çekmeköy'e işe gittimben de bir sürü insan görüyorum işe gidip gelen...
bazılarının servisi bile yok inanmazsınız
Hayır haksızlık etmiyorsunuz. Bizim evde bu konuyla ilgili kural şudur. Çocuk o gün kimin sorumluluğundaysa araba onundur. Genelde çocuk bende olduğu için araba bende. Eşim servis kullanır. Ama dün benim tüm gün toplantım olunca eşim izin aldı ve çocuğu getirip götürme işi onun oldu. Doğal olarak araba onda kaldı.evle okulum arası araçla 10-15 dk lık bir mesafe, oğlumun kreşi de eve arabayla 5 dk. ancak benim okul da, kreş de yürüyerek veya toplu taşımayla gidilebilecek bir konumda değil. eşimin iş yeri avrupa yakasında, biz anadolu yakasında oturuyoruz ancak araçla, eğer trafik yoksa 20-25 dk da gidiyor o da. iki aracımız vardı, yazın birini sattık. ev alma planımız vardı ancak bazı sebeplerden onu da erteledik. şimdi tek aracımızı paylaşamıyoruz resmen. benim özellikle çocuğu kreşten alıp bırakırken araca çok ihtiyacım var, taksi kullanmayı da denedim ancak taksi sıkıntısı yaşıyoruz resmen bulunduğumuz bölgede, özellikle de sabahları. eşimin servis kullanma imkanı var ama pandemi döneminde katiyen istemiyor, servis güzergahları çok değişti, servisin beni alacağı noktaya da taksiyle gitmem lazım diyor. ki bence bu en makul çözüm, çocukla sefil olacağımıza sen bir çözüm bul servisle idare et bir süre diyorum ama katiyen yanaşmıyor. sürekli arabayı kim alacak kavgası yapıyoruz. bazen o bazen ben taksiyle idare etmeye çalışıyoruz ama istisnasız taksi bulamama gibi bir olumsuzluk yaşıyoruz ikimiz de. geçenlerde eşim kendine iki günlük araba kiralamış ve 600 tl ye yakın para ödemiş. bana 2.arabayı sattırdın , tekrar araba alacağım kendime diyor. 2.el araba fiyatları çıldırmış durumda, kredi çekmesi lazım. zaten hali hazırda kredimiz var, istemiyorum. servis kullan diye diretiyorum. haksızlık mı ediyorum acaba? valla benim servis imkanım olsa seve seve atlarım , taksiyle hem sıkıntı yaşıyoryz hem bütçeye zarar.
Eskilere biz bir olmayız şimdi en ucuzunu almak zorundayız her şeyin buna mecburuzeskiler herşeyin organigini yiyorlardı bizden kat kat daha sagliklilardi üşümemek için bir kaşık pekmez atarlarmis ...şimdi herşey in içinde şeker var adam akıllı bal pekmez bile yok poyasada
Geçmişle kıyaslamak için şartlar eşit olmalı
Eskiden araba da yoktu kökten satsinlar arabayı
Lafım size değil sizi alintilamamin sebebi o üyeyi altinltlamaniz bıraz karışık oldu ama
Arabaya alışmış insana servise binmek zor gelir. Ayrıca servisle kimbilir yol ne kadar uzayacak. İkinci bir araba almak en doğrusu , ihtiyacınız var çünkü . Hem yatırım olur, kredi de bir sekidle ödenirevle okulum arası araçla 10-15 dk lık bir mesafe, oğlumun kreşi de eve arabayla 5 dk. ancak benim okul da, kreş de yürüyerek veya toplu taşımayla gidilebilecek bir konumda değil. eşimin iş yeri avrupa yakasında, biz anadolu yakasında oturuyoruz ancak araçla, eğer trafik yoksa 20-25 dk da gidiyor o da. iki aracımız vardı, yazın birini sattık. ev alma planımız vardı ancak bazı sebeplerden onu da erteledik. şimdi tek aracımızı paylaşamıyoruz resmen. benim özellikle çocuğu kreşten alıp bırakırken araca çok ihtiyacım var, taksi kullanmayı da denedim ancak taksi sıkıntısı yaşıyoruz resmen bulunduğumuz bölgede, özellikle de sabahları. eşimin servis kullanma imkanı var ama pandemi döneminde katiyen istemiyor, servis güzergahları çok değişti, servisin beni alacağı noktaya da taksiyle gitmem lazım diyor. ki bence bu en makul çözüm, çocukla sefil olacağımıza sen bir çözüm bul servisle idare et bir süre diyorum ama katiyen yanaşmıyor. sürekli arabayı kim alacak kavgası yapıyoruz. bazen o bazen ben taksiyle idare etmeye çalışıyoruz ama istisnasız taksi bulamama gibi bir olumsuzluk yaşıyoruz ikimiz de. geçenlerde eşim kendine iki günlük araba kiralamış ve 600 tl ye yakın para ödemiş. bana 2.arabayı sattırdın , tekrar araba alacağım kendime diyor. 2.el araba fiyatları çıldırmış durumda, kredi çekmesi lazım. zaten hali hazırda kredimiz var, istemiyorum. servis kullan diye diretiyorum. haksızlık mı ediyorum acaba? valla benim servis imkanım olsa seve seve atlarım , taksiyle hem sıkıntı yaşıyoryz hem bütçeye zarar.
Aynı şeyi söylüyoruzYok ben ironi yapmıştım tabiki eskiyle bir olamayız :) hep eski kadınları annelerimizi örnek alalım demişte ben de niye anneler babalarimizi dedelerimizi örnek alalım demek istedim :) sonuçta dedelerimiz de servisle ise gitmiyordu
Hayir öyle değil kim daha kisa mesafedeyse o yürüyebilir. Kocasi yüreme mesafede işi olsaydi ona söylerdim.
Illaki zorun cikarmak gerekmiyor.
Konu sahabi kreş ve ev arasi 5dk mesafedede diyor.
Bunu yürüye bilirsiniz en fazla 1000metre demektir .
Kocasi belki 10km yol uzakliğinda.
Valla arabayı kadın kullanmalı hele ki çocuk varsa net. Bu adam çalışıyor iş yerinde de bir çok kişiyle muhattap oluyo biraz simariklik gibi geliyo bana servis kullanmamak. Açıkçası arabam olsa da servis varsa servis kullanırım.evle okulum arası araçla 10-15 dk lık bir mesafe, oğlumun kreşi de eve arabayla 5 dk. ancak benim okul da, kreş de yürüyerek veya toplu taşımayla gidilebilecek bir konumda değil. eşimin iş yeri avrupa yakasında, biz anadolu yakasında oturuyoruz ancak araçla, eğer trafik yoksa 20-25 dk da gidiyor o da. iki aracımız vardı, yazın birini sattık. ev alma planımız vardı ancak bazı sebeplerden onu da erteledik. şimdi tek aracımızı paylaşamıyoruz resmen. benim özellikle çocuğu kreşten alıp bırakırken araca çok ihtiyacım var, taksi kullanmayı da denedim ancak taksi sıkıntısı yaşıyoruz resmen bulunduğumuz bölgede, özellikle de sabahları. eşimin servis kullanma imkanı var ama pandemi döneminde katiyen istemiyor, servis güzergahları çok değişti, servisin beni alacağı noktaya da taksiyle gitmem lazım diyor. ki bence bu en makul çözüm, çocukla sefil olacağımıza sen bir çözüm bul servisle idare et bir süre diyorum ama katiyen yanaşmıyor. sürekli arabayı kim alacak kavgası yapıyoruz. bazen o bazen ben taksiyle idare etmeye çalışıyoruz ama istisnasız taksi bulamama gibi bir olumsuzluk yaşıyoruz ikimiz de. geçenlerde eşim kendine iki günlük araba kiralamış ve 600 tl ye yakın para ödemiş. bana 2.arabayı sattırdın , tekrar araba alacağım kendime diyor. 2.el araba fiyatları çıldırmış durumda, kredi çekmesi lazım. zaten hali hazırda kredimiz var, istemiyorum. servis kullan diye diretiyorum. haksızlık mı ediyorum acaba? valla benim servis imkanım olsa seve seve atlarım , taksiyle hem sıkıntı yaşıyoryz hem bütçeye zarar.
aynen eşim gibi konuştunuz valla. o da sen sattırdın arabayı o yüzden araba benim başının çaresine bak diyor sağ olsunArabayı satmak kimin fikri ise o başının çaresine bakmalı bence. Ortak kararsa şimdilik böyle idare edilmeli ama araba bakmaya başlanmalı. Belki iyi ve nispeten uygun bir şey denk gelir.
evet bu da bir seçenek, ben de bunu araştırıyorum bir süredir de kafama yatan birini bulamadım. bir amca vardı , kendi yolda zor yürüdüğü için güvenemedim açıkçası reflekslerine filan. aslında taksi durağına soracağım bir.Birde şöyle bir fikir vereyim size, azıcık yasa dışı olabilir ama bilmiyorum. Korsan taksiler var. Öyle sarı taksi değil, emekli amcalar kendi araçlarıyla belli bir ücret karşılığı nereye isterseniz götürüyorlar. Kahvede oturuyor arıyorsun getirip götürüyor. Bizde de tek araba var, zorda kalınca da bir Çetin abimiz var onu arıyoruz. Bu çetin abi görümcemi üç sene falan işe götürüp getirdi her gün. Aylık anlaşmıştı onlar. Böyle de bir çözüm bulabilirsiniz sanki.
trafiğe kalmamak için sabah çok erken evden çıkıyor, akşam da ofisten geç ayrılıyor. ona rağmen dönüşte biraz trafik oluyor yani. yoksa iki yaka arası 11 12 km filan gittiği yol.Ben de Anadolu yakasındaym eşim Avrupa yakasında çalışıyor. Servis yok. İki ya da üç vesait gidiyor işe ama arabayı bana bıraktı. Çocuklarla arabasız olmaz. Servis imkanı da varken eşiniz bencilce davranıyor. İncileri dökülmez servisle gitse yani benim eşimin dökülmedi henüz :) yani birde araba ile diğer yakaya geçmek işkence değil mi. Benim tüm tanıdıklarım isparka kadar araba ile gidip arabayı bırakıp metrobüs tercih ediyorlar o trafigi çekmektense.
aynen eşim gibi konuştunuz valla. o da sen sattırdın arabayı o yüzden araba benim başının çaresine bak diyor sağ olsun
o arabayı da krediyle almıştık krediyi kapattık. kenarda para yok yani. eşim rahatına düşkün genel olarak. arabanın rahatlığına alışınca servis zor geliyor temel sorun bu. sabahları ben sizi bırakayım dönüşte sen hallet diyor ama sabah bırakayım dediği saat çok erken hem oğlan için hem benim için.Bu adam çok bencil ve sadece araba konusunda böyle değildir heralde. Terlikle ağzına vurmalık. Arabayı sattınız da yediniz mi ortak hesapta duruyordur heralde
çözümü sabah sizi bırakayım dönüşü sen ayarla. ama sabah bırakabileceği saat çok çok erken. çocuğa yazık yani önümüz kış. kreşe yeni alışıyor zaten ilk defa dün tam güne başladı.Bi de karina , krese giden cocuga taksi aratiyosun sabahin köründe, karimi gecsem cocuguma kiyamam
Küfür .Sen bunu nasıl yazarsin yürek mı yedin yiğidimçocuklarımi yağmurlu havada bile yurutmem gerektigni yazanlar varkene
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?