eşimle bekaret tartışması

Bekaret konusuna bu kadar takılmayın. Zira çok mühim bir olay değil. Biz kadınlar önemli hale getiriyoruz. Lütfen kendinize saygınız olsun. Sizin namusunuzu iki bacağınızın arasındaki şey belirlemiyor. Ayrıca kur yapmakla da kötü kadın olmazsınız. Evli olmayan biri olarak sevgilime kur yapıyordum. Bu mantıkla bakarsak ben nasıl bir
kadın oluyorum acaba? Olayı boşuna büyütmüşsünüz kriz haline dönüşecek bir durum göremedim açıkcası. Eşinizi alın karşınıza konuşun. Çözülmeyecek bir problem değil.

1-Bir insanın, karşısındaki kişinin bekaretine karışmaya, bu konuda söz söylemeye hakkı var mıdır?

2- Bakire olmamak "anlayış" gösterilecek bir konu mudur?

3-"Kan gelmedigi halde seni kapı önüne koymadım" imasında bulunan adam, o kızdıgınız insanlardan biri degil midir? yine geri kafalı olmaz mı?

4- Konu sahibinin eşi, bilimsel olarak ilk ilişkide kan gelmeme olasılıgını bilmeseydi sizce tavrı ne olurdu?

Not: Sorum herkes için geçerli. Gözüme son çarpan yorum sizinki oldugu için alıntıladım.

1. hayır yoktur.

2.hayır anlayış gösterilecek bi konu değildir, anlayış yanlış olan şeylere gösterilir, bakire olmamak yanlış değildir.

3."Kan gelmedigi halde seni kapı önüne koymadım" imasında bulunmadı bence, ''kan gelmeyince senin başkasıyla yattığını düşünecek kadar cahil değilim'' demek istedi.

4.bence tavrı değişmezdi, konu sahibiyle olan konuşmasından öyle bi insan olmadığı kanısına vardım, içini bilemem tabi bana hissettirdiği bu.

Not: Belki bi şeyleri söylerken yanlış cümlelerle söylüyoruz ya da yanlış anlaşılacak, terse çekilecek kelimeler kullanıyoruz. Bu soruları sorarken ki ithamlarınızın hiç birini kabul etmiyorum, çünkü bekaret konusunda sizinle aynı düşüncedeyim, ne düşündüğünüzü, bu soruları sorarken aslında ne demek istediğinizi anladım. Ben de bu düşüncedeyim ama bazen mesajlarda düşüncelerimizi tam anlamıyla ifade edemiyoruz.

benim orda ''anlayış'' tan kastım, ''geçmişte bi şey olmuşsa bile bunun yanlış bi şey olduğunu düşünmeyecek, hata olarak görmeyecek, geçmişi geçmişte bırakacak karakterde'' demek.

''bilgili'' den kastım, ''kan gelmeme ihtimalini biliyor'' demek.

yani adam kesinlikle ''bak kan gelmedi ama ben seni kapının önüne koymadım dua et'' tarzı bi adam değil zannımca.

tıpkı o adamın yanlış bi örnekle yanlış anlaşıldığı gibi, sanırım ben de sizin tarafınızdan yanlış anlaşılmışım.

Biraz felsefe yapayımda beyniniz yansın

1) Bekaret kelime anlamı olarak '' Bekâret, genel anlayışa göre tecrübesizlikten kaynaklanan duygusal bir saflığı ifade etmek için kullanılır. Wkipedia '' . Şimdi neyin bekaretini tartışıyoruz ? Bacak arasının mı zihniyetin mi ? Bu kısım bence önemli . Konuştuğumuz konu bacak arasının bekaretiyse kızlık zarı ile eş değer görülür . Kızlık zarı da böbrek gibi bir organdır ve asıl amacı bebeklerin tahretlenemediği zamanlarda iltihap kapmasını önlemektir . Cinsel birliktelik ölçeği değildir ! Böbreği olan veya olmayan birine nasıl karışıyorsak kızlık zarı olan veya olmayan birine de aynı şekilde karışmalıyız . Düz mantık .

2) bacak arası bekaretini tartışıyorsak '' Oha senin kızlık zarın yok ben seninle anlaşamam mı demeliyiz ? yada erkekler için argoda ''abi sen milli olmuşsun biz anlaşmamalıyız mı ? '' . Bu insanların anlama biçimine göre değişecek konu değil . Vardır veya yoktur olmuştur veya olmamıştır . Kişi haricinde kimseyi ırgalamaz . Düşünce bakirlerine kırbacı vurabiliriz bence bilgin yoksa araştırıp öğrenmeden fikrinde olmasın !

3) Sınırlarını bilmeyen biridir . hadsizdir . Düşünce bakiridir . Vuruyoruz kırbacı .

4) Düşünce bakireliği bozulabilen bir semptomsa eğer bakireliği bozulduğu an düşüncesi değişirdi diye düşünüyorum .

Son düzenleme:

Diğer yorumlarınızdan zaten "bunun anlayış gösterilecek bir konu olmayacagı; çünkü yanlış birşey olarak görmediginiz" açıkça belli oluyor zaten. Yani sizi yanlış anladıgımı düşünmüyorum.

Adamın bilgisi var olmaya var da maalesef saygısı yok.
Başkalarıyla yattıgını düşünmedigini söylemiş zaten.
Böyle bir konunun açılması dahi çok çirkin.

Ancak şu gözden kaçmamalı ki tartışmanın çıkış noktası kötü kadın olmak.
Baglam olarak eşinin böyle bir konuyu öne sürmesi üzerine evlenmeden önce konu sahibi cinsellik yaşadı diye "kötü kadın" olarak görecegini düşünüyorum.

Konu sahibi, toplumumuzdaki çoğu kadın gibi baskıyla büyümüş muhtemelen. Bu tabular artık hayatında o kadar büyük bir yer teşkil etmiş ki kur yapmayı dahi ahlaksızlık olarak görmeye devam ediyor.

Her ne kadar onun düşüncelerini yanlış bulsam da anlayabiliyorum. Nasıl yetiştirildigim bir yana, aynı toplumun parçası olmam bile empati yapmam için fazlasıyla yeterli.

Buna ragmen konu sahibi bile ima edilen şeyden rahatsızlık duymuş. Bu saygısızlıgı hazmedemiyor haklı olarak. (Kendisi için rapor vs diyerek çok asagılayıcı cümleler sarfetmiş, bu ayrı konu)

Dolayısıyla üyeler konu sahibini cahillikle suçlarken "bir insanın cinsel tecrübesi/geçmişine ilişkin eşinin bile konuşma hakkının olmadıgının" söylenememesi ne yazık ki bu konudaki toplumsal cehaletimizi gösteriyor.

Hatta bazı üyeler nasıl insanlarla beraberler de biraz ilgi gösteren ya da çarşaf iğrençligine karşı çıkan erkekleri yere göğe sığdıramıyorlar şaşırıyorum.
Eşinin kan geldi gelmedi konusunu açması bile rezalet. Neyi "takmayacak"mış o adam? Hangi hakla? Bunu umursamamak "rahatlık" mıdır?

Bu tabulardan ve ikiyüzlü toplumsal ahlak(!) tan sıyrılmış bir adam zaten böyle birşeyi söyleyebilmeyi dahi kendinde hak görmez.

Böbregi olmayan birine yalnızca saglıgı için tehlike oluşturan bir durum ise yardımcı olmak için konuşur, ilgilenirim. Bunun haricinde herhangi birinin herhangi bir hastalıgı beni ilgilendirmez.
Kaldı ki fizyolojik olarak tarif ettiginiz hymnenin varlıgı ya da yoklugu bir hastalık degildir.
Felsefeniz ve düzmantıgınız gerçekten beyin yakıyor.

Konuda bahsedilen bekaret cinsel ilişki deneyimi.
Düşünce bakirligi demişsiniz; ilk heyecanlandıgınızda, birine karşı ilk ilgi duydugunuz hatta televizyonda izlediginiz herhangi birini begendiginiz anda cinsel anlamda o konuyu artık ardınızda bırakmışsınızdır zaten.

3.maddedeki hadsiz, saygısız bir kişinin tavrını "saflık" ile bagdastırmak, benzer konulardaki birçok yanlış davranışı hatta yasal olarak suç kabul edilen şeyleri de aklamak olur.

her ne yapıyorsan işe yaramadığı ortada. adam için senin bakire olmandan ziyade "cilveli" olman önemliymiş farkettiysen. ikinci olarak onun ilişkiye girdiği ilk kadın sen misin merak ettim

Soru soruyorsunuz . Sorduğunuz sorulara sizin istediğiniz dışında cevap gelince onu eleştiriyorsunuz ?
Sonra kendi fikirlerinizi en doğrusuymuş yazıp , karşınızdakini düzeltip , kendi fikirlerinizi empoze ediyorsunuz .
Ben buna gelemem kusura bakmayın . Aynı kulvarda olduğumuzu düşünmüyorum . Polemik veya tartışmaya da girmek istemiyorum . Bunlar benim fikirlerim .Saygı duyup düzeltmemenizi beklerdim . Sizin sorularınıza verdiğim cevaplar kimseyi ırgalamaz diye düşünüyorum . İyi günler ...

Edit : Ben her maddeyi kendi içinde yargılayarak birbirinden bağımsız olarak yazmıştım . Aynı sizin sorunuzdaki gibi ...

ben olsam şookk olur ve ulan m.l ilk çıktığm sensin öncesi olmadı yıllardır bu düsünceylemi yasadın der kafasına buldugumu geçirirdim heralde.. Yanlıs düsünmesine mi yanasın tuhaf konusmasınamı...

Adam kac sene geçmiş hala unutamamış içinde yara kalmis,belli ama uzatma sende ona hic birşey ispatlamak zorunda değilsin..laf dokunmuş sende kendini ona karşı koruma hissi uyandırmış doğal olarak,kötü kadın muhabbetidee olmasaymış çok iyiymiş..

Mrb canim.. durumunu cok iyi anliyorum.. dogumunu sezeryan yaptiysan rapor almakta gec kalmis degilsin. Ben 3 yillik evliyim. Benimde ilk gecemde kan gelmedi. Esimde bende bunu hic dillendirmedik. 3 ay once bebek tedavisi icin dojtora gittik
Doktor alttan muane etti. Birazcik sakacida bir adam. Aaaa sen kizsin ya dedi. Esimede yuzde 96 bakireligi duruyor. Yuzde 4 deformasyon var dedi. Acikcasi doktor oyle deyince omuzumdan bi yukumluluk kalkti. Yanii cok uzatmayayim. Kirginligin duruyorsa ve evliliginizde suan sorun teskil ediyorsa git derim bi doktora . Dogurmus olman farketmiyor.. sonucta doktor esnekligine vs rapor verecek.

bence eşin cok terbiyesiz ve hadsiz. takmadıgını soylemis ama takmıs besbelli. onun senin ilk iliskin oldugunu bildigi halde gozuyle gormeyınce boyle bir dusunceye kapılmıs. bence cok sinir bozucu bir durum. benim erkek arkadasım da ondan ayrılıp tekrar barıstıktan sonra bana salak sacma sorular sormustu, bana senden baskası dokundu mu, öptü mü, benden baskasıyla sevistin mi bilmem ne. sınırını bilmiyorlar iste, sonra da ben takılmam böyle seylere diyorlar da, ne olursa olsun ben her erkegin taktıgını dusunuyorum. magara icgüdüsü oldugu icin bizimkilerde. asıl cahil kendisi, bunu senelerce beynının bır kosesinde tuttugu ve su an lafını edecek kadar mesele yaptıgı icin!!!!!!!!!

Öncelikle, yapılan paylaşımlarda o düşüncenin dogruluguna inanılarak yazıldığını düşünüyorum. Ben de öyle yapıyorum.
Yanlış birşey söyledigimi fatketmeme vesile olacak bir mesaj okuduysam düzeltmekten ve özür dilemekten de çekinmem. Forumda yaygın şekilde görüldügü üzere egolarımı burası aracılıgıyla tatmin etmek gibi bir derdim yok. Dolayısıyla herhangi bir eleştiriyi de ego savaşı olarak görmüyorum.
Ayrıca tartışmak geliştirici birşeydir. Bazı şeyler yıllarca hiç konuşulmamış ve aşılmamış olsalardı bugun hiç bir şekilde düşüncelerimizi de yazamıyor olurduk.

O maddeler aslında birçok yorumun özetiydi. Örnegin "aa ne kadar anlayışlı adam" denildiginde eşi övmenin yanı sıra bir insanın bu tür konularda başkaları tarafından yargılanabilecegi mesajı verilmiş oluyor.
Kişi aynı soruyu kendisine sordugunda bunu farkederse yine kendi iyiligi içindir.
Yoksa insanların degisebilecegine, böylelikle daha farklı bir toplum olabilmeye dair inancımı bilimsellikten uzak bir tavır ile çoktan yitirmiş biriyim. Daha dogrusu kalan gücümü bunun için kullanamayacak kadar yorgunum.

Şu kadarını söyleyeyim, art niyetle yazdıgınızı düşünmedigimden sizi rencide etmemek adına mesajınıza olabildigince nezaket içerisinde yanıt vermeye çalışmıştım.

Hatta birçok üyenin kendi yazdıklarına bakmadan cahillikle ilgili yazdıklarını alıntılayarak onların cehaletlerini direkt yazmak yerine genel olarak yazmayı seçmem de aynı nedenden ötürü.

Yoksa hymen ve böbrek ile kurulan baglantıya ve saygısız, hadsiz bir adamın davranışı saflıkla bagdastırıldıgında, hatta ayrım yapmaksızın bu konuda genel birşey yazıldıgında tüm suçları da kapsayacagı için emin olun reelde tanışıyor olsaydık oldukça sert bir tepki verirdim.

Eğer inanmadıgınız şeyleri, retorik sorular eşliginde sohbet eder gibi bir paylaşımda bulunmak için yazdıysanız ve bu durumda kalbinizi kırdıysam özür dilerim.
Tabii bunun yeri ve zamanı önemli bence. Ayrıca mesajınızda da bunu daha farklı bir şekilde belirtmeniz gerektigini düşünüyorum.

Her düşünceye saygı duymam gibi bir olasılık söz konusu olamaz. Çarşaf isteyen kayınvalidelerin düşüncelerine de saygı duymadıgım gibi... Ancak fikrinizi beyan etme özgürlügünüze elbette saygı duyuyorum. Küfür, hakaret vb birşey olmadığı sürece -kişi, o düşünceyi paylaşmıyor olsa dahi- bu hakkı savunmak herkesin sorumlulugudur zaten.

İyi forumlar dilerim.

bunu yaşamış olduğunuza inanamıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…