• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle farklıliklarimiz

İspanyol marka diyelim meyvesi de olan .Tarz kesim her şeyiyle bana hitap ediyor .Alıyorum giyiyorum .Çalıştığım yerde oradan giyinen insan sayısı 2 .Devlet kurumunda çalışıyorum. Yani oradan giyinmenin lüks olduğu bir ortamdayim ama ben üniversitetede bile oradan giyinirdim.Standartlarimiz seninle farklı derler arkadaşlar. Böyle bir ortamda olduğum için de bazı şeyleri eşimin lehine kaniksıyor olabilir miyim?Suçluluk hissettme vs.
Burda sorun sizin a markasından b markasından almanız değil ki.Onemli olan size makul gelen şeyleri eşinizden cekindiginiz için yapamamaniz. Konu bence parada değil burda.Sizin tercih ettiğiniz markalar iş ortamınizdaki arkadaşlara mantıklı gelmek zorunda değil buda içten içe sizi herkes aslında bu markaları paraları fazla buluyor demekki eşim de haklı düşüncesine itiyor olabilir mi?

Tl de değil tabiki kendisi paraya dair her şeyde uzman merak etmeyin .Parayı zarara uğratacak en ufak bir hamle yapsa uyuyamaz tanıyorum
Kocanda parayla ilgili gram akıl yok. Cimri diye sen bisi sanmışsın ama boş tenekenin teki. 5 senede o paraya bu cimrilikle bi ev alamayan adama da yatirim gurusu muamelesi yapmazsın yani.

Zaten hiçbir şey aldığınız yok. Değil 1 ev, çoktan 2 eviniz olmuştu.

Anlattıklarından her ay 100 bin birikime ayrılıyor gibi tahmin ettim. 1 senede 1 milyonu geçer. Yatırıma koysan daha da artar.

Bu yüzden ben adamın paraları harcadığını düşünüyorum.
50 bin bile atsalar bu kadar zamanda faizini, getirisini hesaplamadan en az 3 milyonları olmalı. Artışı da eklersek 4-5 milyon. Almak istedikleri ev 25 milyonluk süper lüks villa falan değilse en azından peşinatı çıkmış, ev için bir adım atılmış olmalıydı.

50 bin bile atsalar bu kadar zamanda faizini, getirisini hesaplamadan en az 3 milyonları olmalı. Artışı da eklersek 4-5 milyon. Almak istedikleri ev 25 milyonluk süper lüks villa falan değilse en azından peşinatı çıkmış, ev için bir adım atılmış olmalıydı.
Yani cidden bazı şeyleri aklım almıyor. Çünkü 10 yaşında çocuk bile basit bir matematikle " ee hani ev? " der.

Ayrıca birkaç kişi "ev alınacaksa bir kısmı borçla alınır" yazmış. Katılıyorum. İnsanlar 5 yılda bu kadar gelire karşılık gıdım gıdım harcamayla lüks ev satın alır ( kastettiğim 25 milyonluk değil) veya 2 tane ortalama özellikte ev alır.

Yine bir konuda zenginin mali zugurdun cenesini yoruyor :D

Eşimin yatırım hesabında para benim erisimim nasıl olsun onun hesabında ama biliyorum görüyorum istediğimde rakamı da biliyorum
Bunun nasıl tehlikeli bir şey olduğunu bilseydiniz geceleri uyku uyuyamazdınız.

Çektiğiniz bu kadar çilenin sonunda o birikimden beş kuruş alamama riskiniz var farkında mısınız?

Alman usulü denemez tam .Yani bir alışveriş yaptıysak beraber ödeyeceğiz. Önümüzdeki ay eve kahve makinesi alacağını söyledi sevindim .Yarısını verirmison dedi tamam veririm dedim
Allahım sen cümle kadınlarımızı koru yareppim:dua:

Alman usulü denemez tam .Yani bir alışveriş yaptıysak beraber ödeyeceğiz. Önümüzdeki ay eve kahve makinesi alacağını söyledi sevindim .Yarısını verirmison dedi tamam veririm dedim
alman usulu kuzum bu, ortak işte ödemeleriniz

konu sahibi, hala sevildiğini düşündüğün icin biraz mesai harcadim, eşinin nasil biri oldugunu madde madde yazacagim. belki parca parca olunca farkina varamamissindir. hepsini bir arada okuyunca anlarsin gercekleri;
•eski mesajlarindan birinde "cok geleneksel ve ataerkil biri" demissin. bu ulkede hangi ata esinden uc kurus para almis? geleneksel insanlar kadinin miras malindan alinan birseyde bile kendine hak gormez. ataerkil insanlar karısından para almaz.
•ustelik adam sizin ortaminiza girmezmis, ailenize gitmezmis, toreniniz davetiniz varsa yalniz birakirmis. ama kendi ailesini fazla gormek icin size "ben erken gidicem trenle gel" dermis, kendi arkadaslariyla bulusur, eskaza sizi oven olursa "hic oyle biri degil, disi seni ici beni yakar" diye karısını baskalarina kötülermiş. Sizi başkalarının yaninda ezmekten zevk alan, basarisiz oldugunuz seyleri elaleme kahkaha ile anlatan bir adam.
• onun ailesine tum tatilini vermek istemeyince "sen ne anlarsin senin maneviyatin yok, bayramda aile ile olunur" dermiş ama aileye onem veren bu koca yurekli adam sizin ailenize ugramak bile istemezmis.
•size maasini asla soylemezmis, birikimini vs bilemezmissiniz ama o sizin maasiniza kurusu kurusuna hakim ve birikiminiz olmadigi icin size hakaret edebiliyor
"seni beslemeye mi evlendim" diyor
•bosanma konusulunca "esyalari ben aldim sen git" diyor
•ev alinacak, birikiminiz olmadigi icin "e hepsini ben odeyeceksem sen niye varsin" diyor
•disarida yemek yeseniz alman usulu odetir

cidden bu adamin size deger verdigine inaniyor musunuz?
yasiniz 30, her kaynananin isteyecegi mesai saati az - tatili bol ve sevecen bir mesleginiz var.
bu adami tez vakitte bosasaniz zaten hayatiniza yeni birisi girer, evlenir coluk çocuğa karışırsiniz merak etmeyin.
bu adamdan cocuk yapmayi dusunmeyin bile. kimse cimri bir babasi olsun istemez.
ayrica adam ekonomiden anliyor vs demissin ama bir b.ktan anladigi yok.
32-33 yaslarinda muhendis. ekonominin en iyi oldugu donemlerde ise baslamis, faizlerin en düşük oldugu dönemde kac yillik calisanmis, gecen sene asgari ucretin 5 katini aliyormus.
ama altinda bir kuru arabasi var. bu mu yatirimdan anlayan adam? is hayatimin 3te biri issiz gecti, benim bile evim var kenarda, esim dostum asgarinin az ustunu alan insanlar evlendi ev aldilar, ablamlar tek maas dugun altınlarını peşinat yapip aldilar coktan bitti odemesi. bu insanlarin hicbiri asgari ucretin 5 katini kazanmiyor ama oyle ama böyle bir sekilde evlerini aldilar.
bazen once kucuk bir ev alip kiraya verip onun taksitleri bitince satip pesinat yaptilar vs vs ama bi sekilde yaptilar yani. ev yapamayan gitti enezden deniz kenari arsa aldi - degerlenince satma hayaliyle.
senin adam ne yapiyor? anca kissın
bu kadar cimrilikle parasinin bereketi de kaciyor.

alman usulu kuzum bu, ortak işte ödemeleriniz
her alman gibi cimri biriyle evliyim ama konu sahibininki almanlığı da aşmış.
alman usulunde en azindan alinanlar ortak odeniyor, kalan para sen sag ben selamet, gönlünce harcaniyor. burada adam kalan parayi harcamaya bile izin vermiyor.
almanlarda kari koca evlenince kadin peşinatin taksitlerin %30unu, adam %70ini odeyecekse kontrat yapiyorlar ev yari yariya degil kadinin %30- adamin %70 seklinde bölünüyor. olasi bir ayrilik durumunda kisi hakkini oduyor - durumu yoksa ev satılıp bölünüyor. hani kendi icinde bir mantığı var. konu sahibinin kocasi "paranın cogunlugunu ben vereceksem ne demeye sen de bu evde yasiyorsun" diyor.
bambaska bjr seviye. Helga bile katlanamazdi bu cimrilige, Hatice katlaniyor.
akil alir gibi degil

Zaten böyle bir iddiamız yok asla. Elit sınıf olayı bambaşka bir şey, toplumun çok az bir kesimi ve bu meslek grupları o sınıfa dahil değil. Söylediğim şey bu.
konu o değil ama bence biraz elit olayını abartıyorsunuz. ellerinde kahve müzede mi otursunlar her gün? Haldun Dormen paşa torunu,annesi paşa kızıymış google larsanız da görürsünüz, oğlu baya bildiğiniz beyaz yaka CEO. elitiz diye şömine karşısında oturamazlar ki. Benim bu şekilde ismen bildiğim cok fazla doktor vs de var bu arada.

@Kurkmantolumado birikim ne kadar biliyor musun? Daha önce bilmiyorum yazmışsın @yenGEnC özet geçmiş. Içinde bulunduğun durumun farkında mısın? Adam hem paranı alıyor birikim diye, hem de hakaret ediyor değer vermiyor. 5 senedir niye ev almadınız adamı wall street brokeri sanman bile ayrı facia

@Kurkmantolumado birikim ne kadar biliyor musun? Daha önce bilmiyorum yazmışsın @yenGEnC özet geçmiş. Içinde bulunduğun durumun farkında mısın? Adam hem paranı alıyor birikim diye, hem de hakaret ediyor değer vermiyor. 5 senedir niye ev almadınız adamı wallsteet brokeri sanman bile ayrı facia
Boşuna yazılıp çiziliyor
Konu sahibi sadece içini döküp gidiyor
Hayatından memnun
Bugün ceket için dertlenmiş yarın ayakkabı için
Biz de yazar çizeriz başka bir derdine kadar

@Kurkmantolumado birikim ne kadar biliyor musun? Daha önce bilmiyorum yazmışsın @yenGEnC özet geçmiş. Içinde bulunduğun durumun farkında mısın? Adam hem paranı alıyor birikim diye, hem de hakaret ediyor değer vermiyor. 5 senedir niye ev almadınız adamı wallsteet brokeri sanman bile ayrı facia
birikimi gec adamin aldigi tam maasi bile bilmiyor
ama adam onun gereksiz para verdigi sakıza kadar herseye hakim🧿 çünkü kendi kredi karti yok, esinin kartindan aliyor. kredi kartini da ortak ödüyorlar. ama bilmiyorum kart ekstresini gorebilmesi mümkün mü

birikimi gec adamin aldigi tam maasi bile bilmiyor
ama adam onun gereksiz para verdigi sakıza kadar herseye hakim🧿 çünkü kendi kredi karti yok, esinin kartindan aliyor. kredi kartini da ortak ödüyorlar. ama bilmiyorum kart ekstresini gorebilmesi mümkün mü
Doğru maaşını bilmeyen birikimi hiç bilmez. Böyle devam eder bu arkadaş. Montu dert ediyor bir de, asıl sorun bambaşka...

Back
X