eşimle hep kavga ediyoruz

sweet2011

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2011
65
1
0
Diğer
kızlar moralim çok bozuk.3,5 yıllık evliyiz hep salata ve temizlik yüzünden kavga ediyoruz. ben çalışan bir bayanım aynı zamanda sağlıkçıyım acil birşey çıkıyor kalmak zorundayım eve 21.00 -21.30 da gittiğim oluyor bazen o yorgunlukla oturup yerinden kalkası gelmiyor insanın. ben eşime bir türlü yaranamadım silip süpürsem beğenmez elimden alır kendi yapar, salata yaparım sıcak suyla mı yıkadın senişmiş der. yapmasan neden yapmıyorsun der? bu evlilik böyle gitmez ne yapmaya çalışıyor gerçekten anlayamıyorum.!!!! ben salata yemeyide yapmayıda sevmem. bu yaşa kadar herşey hep önüme geldi annem sen ders çalış ben yaparım diye diye bende hazıra alıştım şimdi çok zorluk yaşıyorum fakat düzeleceğimide sanmıyorum.sonuçta ben bir iş kadınıyım ev hanımı değilim ki???? gündelikçi tutsam onada mali durumlar engel oluyor?? ne yapacağımı bilemiyorum fakat bu şekilde fazla dayanabileceğimi sanmam açıkcası kızlar!!!!! ben daha vurdumduymazım eşim daha tertipili ve düzenli... ama ben bunları evlenmeden önce söylemiştim iş yapmayı sevmiyorum bir pazarım var onuda evde geçirmek istemiyorum ne yapacağımı bilemiyorum akıl verin bana kızlar (((((

Sizin kalbinizi kıracağına o da işin ucundan tutsun.

işin ucundan tutuyor zaten evin tozunu alır siler süpürür bulaşıkları yerleştitir kendi salatasını yapar ama sonrada bunu bunu yaptım der

Son düzenleme:
calışan kadınla calışmayan kadın bir olmaz ama en azından eşinin dediklerini kulak arkası yapma cok calışan insan var ama evine ayrı özen gösteriyor birgun süpür birgun toz al bir şekilde rayına oturt hayatını her erkek düzeni sever akşamları evini toparla salatayı düzgün yapmaya calış içinden gelsin her calışan bayan koy verirse butun evlilikler biter ben yapamam deme cabala sonra zaten o tempoyada alışacaksın hiç zorlanmayacaksın hem iş hem ev işinde ama caba göstermen lazım ben yapamıyorum yetişemiyorum bahane tabiki hem iş hem ev işi zor evliligin için eşini seviyorsanki kaybetmemek için bunu denemelisin ....

bunlar bana çok uzak şeyler naz elmas nilüfer?? ben yapamam karakterime uymaz anlıyor musun? onu bir salata ve temizlik yüzünden kaybedeceksem kaybedim yani? sevgi salata ve temizlik üzerine mi kurulu yani??? neden kendimi bu kadar yıpratim?

başım kakıyor laale ne demek desin?

Arkadaşım evlilik zaten zor,iyice zorlaştırıyorsunuz.
Madem adam salata,temizlik gibi takıntıları var ya öğrenip onun istediği yapacaksınız ya da o yapıp yüzünüze vurunca biraz espirili biraz sitemli bu durumu tolere edeceksiniz.
Yok ben çekemem arkadaş diyorsanız zaten buyrun boşanın ne diyebilirim ki?

flört döneminde yoktu böyle şeyleri!! her erkek gibi evlenince çıktı bunlar??? nasıl karamsar olmim ki bu gidişle dediğin olacak zaten merak etme laale (

Evlilik boyle bisey.
Yapamam edemem demekle olmuyo, denemek cabalamak gerek.
Esin elinden geleni yapiyomus, bence sende gayret goster.
Biseyleri ogrenmeyi, denemeyi, evin icin biseyler yap.
Kimse evlendigi de herseyi 4*4 lük bilmiyo, ama ogrenme ve evliligi benimseme cabasi lazim.

Ben yapamam diye kendini geri cekme, dene. Belki hersey duzelir boylece.

bence fazla şey bekliyorsunuz eşinizden... toz alır temzlikte yardım eder diyorsunuz ki şu dediklerini eşine yaptırabilmek için ne diller döküyor bayanlar... şanslısınız bence... azcık çok konuşuyorsa da konuşsun canım nolcak her güzelin bir kusuru vardır.... ya da siz eşinizi sevmiyorsunuz artık ki bu kadar basit bir nedenden bile boşanma lafını ağzınıza alabiliryorsunuz.... tabi hayat ta karar da sizin....

Son düzenleme:

bence cok haklisiniz...
calisan ya da okuyan insanin bu tur isleri yapmasi cok zor oluyor...
hadi yemek tamam, sonucta ac kalamayiz yemek yapilir (3-4 cesitten bahsetmiyorum ama doyacak kadar herhangi bir yemek iste...) ama temizlik konusunu hafta sonuna biraksan bir dert hafta icine biraksan bir dert...
haftasonu yapmayin cunku tatil gununuz bosu bosuna gider...
bence haftada bir gun temizlik icin eve birini alin...
eger olmaz diyorsaniz da haftada bir gun isten gelip yemeginizi yapip yedikten sonra esinizle beraber kollari sivayin ve evin tum isini o aksam geceye kadar bitirin, sonra dusunuzu alin uyuyun...
o aksamda yerleri silin, toz alin, bu sirada makinede camasirlariniz olsun onlari da asarsiniz temizlik bitiminde...
yani herseyi haftada bir aksama sigdiriverin artik...
bir gun toz almak bir gun yer silmek gibi bir temizlik nasil olur bilemiyorum, toz almasan yerler nasil temiz kalir ki mesela...

esinizin yaptigi seyleri surekli dile getirmesi hos degil...
bu konuyu da onunla iyice konusun...herseyi siz yapamazsiniz, hayat musterektir...tabii ki o da bir seylerin ucundan tutacak beraber yapacaksiniz ama yaptiklarini surekli soylerse olmaz...
guzel bir dille anlatin, anlasin...

Son düzenleme:
şükür beni anlayan biri çıktı çok teşekkür ederim uyuyan güzel. bende bunu anlatmaya çalışıyorum yemek olmazsa olmaz fakat salata ekstra bişey gereksiz yani olmasada olur!!!!

canım ben gündüz çalışıp gece 2. üniversitemi okuyorum aynı zamanda temizlikten nefret ediyorum yemek yapmaya bayılıyorum tabi arkamdan mutfağı biri toparlarsa bunun yanısıra eşim inanılmaz titizdir pantolomu kırışmasın diye otobüste koltuğa oturmaz o derece yani birde misafirim hiç eksik olmaz her gelen misafirimde eksik olmasın yemeklidir haftanın 3 günü muahkkak misafirim vardır ev hiç boş kalmaz sağolsunlar ama baktımki olacak gibi değil şimdi liste yapıyorum her akşam ertasi gün için neler yapmam gerekiyorsa işte toz alınacak buzdolbı temizlenecek makineye çamaşır atılacak vs. her yaptığımın üzerini çiziyorum şimdi bir benim diyen ev hanımına taş çıkartıyorum günde 5 defa ev siliyorum çünkü evimin mis gibi kokması tertemiz olması hoşuma gidiyor herkes aferrim diyor buda ayrı gurur verici ama bir fark var benim eşim herşeye yardım eder ama asla söylemez yoruluyorsun tabi k, bende yapacam hayat müşterek der bazen tv izlerken bakarım eşim ortalardea yok gider bakarım formasını ütülüyor niye söylemedin ben yaparsım diyorum ne gerek var 40 yılda bir tv izliyorsun ben yaptım bitti bile der bence sende bu konuyu konuşmalısın eşinle hayat müşterek yapmak zorunda yapmıyorsada istemeyecek o zaman

aslında çok büyük sorunlar değil bunlar inanın... eşinizde yardım ediyorsa hele.. haftanın bir günü akşam mesela yapılabilir. yavaştan başlayın mesela. birden dip bucak temizlik yapmayın yani. önce görünen yerleri şöyle bi silip süpürün. biraz içinizde rahatlar hem. sonrasında detayla uğraşırsınız herşey iyice rayına oturunca mesela. salata işi için şöyle bişey olabilir. slata kurutucular var.. bir kıvırcığı yıkayıp kurutn ve atın saklama kabına. hergün 5 - 6 yaprak çıkarıp atın tabağa üzerine 1 domates 1 salatalık tuz yağ limon bitti gitti işte.. hatta ben kıvırcığı elimle parçalıyorum hem daha pratik hem daha sağlıklı... inan 5 dakaka almıyor. bazı şeyleride takmamak gerekiyor. gül geç mesela bunlar basit şeylercidden. nacizane tavsiyem boyle ufak seyleri dert edip yanlıs kararlar almadan once cok iyi dusunun.. iyi insan bulmak zor gercekten... cok yazdım yaaa ... :)) umarım hersey yoluna girer

çok teşekkürler shakila birde bende şöyle bir şey var birşeyi sevmiyorsam bana kimse yaptıramaz!!! inatçıyımda iş inada binince gel gör kavgayı. düzeltmeye çalışıyorum bu huylarımı ama yok düzeltemiyorum bir türlü o yap dedikçe içimden yapmak gelmiyor yapamıyorum huy işte!!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…