eşimle hep kavga ediyoruz

isci emekci memur her ne ise arkadasin isi :)
seve seve kek borek yapiyorsa aksam cayina
"yoruluyorum is kadiniyim salata yapamam" demesi normalmi?

Hemen cevap vereyim cık! normal degil!
Sanırım istekle alakalı digerlerini kendi sevdigi icin yapıyor salatayı sevmedigi icin gereksiz görüyor..
Ha sunuda söyleyim arkadasın esi de hatalı ne bileyim begenmemesi, elestirmesi vs. hos seyler degil..

Son düzenleme:
Kusura bakmayın da bir salata için evliliği bitirmek isteyen de ilk defa duyuyorum. Allah size başka dert vermesin.

arkadaşım kusura bakma ama okurken güldüm biraz ottan sebep yüzünden kavga etmeyin burda marka ismi vermeyim ama yiyeceği uzun süre taze olarak saklayabileceğimiz saklama kapları var zaten anlamışsındır. bence onlardan geniş hacimli bi tane edin vaktin olan bi zamanda 1 haftalık salatanı yap veya ver eşinin eline o yapsın nasıl istiyosa, sonra kapat kapağını koy dolaba ,akşam yemek vakti sadece sosla ve salata hazır söyleyen oldu mu bilmiyorum bütün sayfaları okumadım arkadaşlar.

Bazen yorgunluk meslekle degilde insanin yapisiyla ilgili olabiliyor. Mesela ben cok cabuk yorulan bir insanim. Ablam cerrah, haftada 3 gün 28 saat süren nöbetleri oluyor normal calismasinin yani sira, ama hem kendi evini hemde annemlerin evini cekip ceviriyor. Esim 2 iste birden calisiyor ve ayni zamanda haftanin 3 günü okula gidiyor, diger 3 gün ek ise gidiyor. Sabah 5te is basi aliyor gece 22:30 a kadar. Esim prodüksyonda calisiyor, yani durmadan saga sola kosturuyor. Eve geldiginde gözünden uyku akiyor ama yinede cok caliskandir evde. Diyelimki bir önceki aksamdan bulasIk kaliyor, yarin yikarim diyorum, sabah bir kalkiyorum bulasIklar yikanmis bile Gelde yapma simdi böyle birine istedigi yemegi.

haa bide esim okuldan geldiginde daha yorgun, daha uykulu oluyor. Okulda saatlerce sandalye tepesinde oturmaktan belim tutuldu, arkam acidi, ögretmeni dinlerken uyku basti, beynim patladi diye söylenir Is yerinde aktif oldugum icin uykum gelmiyor, yorulmuyorum okulda ögretmeni dinlerken yoruldugum kadar diyor

Bazende fiziksel özellikler yorgunlugu tetikler. Mesela az uyku, hastalik veya kronik rahatsizliklar, psikolojik problemler (depresyon).

Depresif insanlar mesela tüm gün evde yatsa bile, sirtinda tas tasimis kadar yorgunluk hissedebiliyor, kolunu kaldiracak gücleri olmuyor.

O yüzden yorgunluk ve meslek hakkinda genelleme yapilamiyacagini düsünüyorum ben.
Saglicakla kalin

Benim eşimde salata kültürünü sana öğretemedim der bende pek sevmem yapmasını ama haftada 1-2 kez yaparım yine yada o yapar aramızda bunlar sorun olmaz..

komik..
Ben cok mutluyum esimi ve bebişimizi allah nazarlardan korusun herkese böle evlilkik nasip etsin rabbim
maşallah mutluluğunuz daim olsunda alakasız bi yerde mutluluk mesajları vermiyomusunuz

Son düzenleme:
iyide sende biraz yapmaya çalışmalısın artık evlisin annen yok yanında bir evin sorumluluğu var. yeri gelir iş kadını olursun yeri gelir temizlikçi. bende çalışıyorum ama evimide kendim temizleirm yemeğimi yaparım eşim hangi yemeği isterse. tatlılar börekler görsen ama eşim yaptığım için svinmesi dünyaya bedel yorgunda olsam yaparım.

mutlu bir evlilik fedakarlık gerektirir. daha doğrusu her mutluluk fedakarlık gerektirir.

bir tek pazarın var ve onu da dışarda geçirmek istemeni çok iyi anlıyorum, fakat 2-3 haftada bir de olsa o pazarını feda edemez misin bu evlilik için?

evi bi süpür sil ondan sonra çık dışarı. en azından uğraştığını, bu evliliğe özen gösterdiğini bilsin eşin, belki daha anlayışla karşılar bu halini.

hadi yine çık dışarı, ama akşam gel 2-3 çeşit yemek yapıp koy dolaba. hafta içi yorgun argın geldiğin zamanlarda onları pişirirsin mis gibi

biraz kendini geliştirmeye bak. en önem vermiyorum diyen insan bile bir süreden sonra bıkar düzensizlikten, kirden ve yemeksizlikten :)

canım aynı durumdayız bende 3 aylık evliyim ve bende çalışıyorum haftanın 6 günü ve akşam en erken eve gelişim 8 bu saatten sonra bende çok evle ilgilenemiyorum oda bana sürekli af sokuyor yaptığım yemeği beğenmiyor eve gelir heömen şurayı sildinmi burnaın tozunu aldınmı hatta bi gün sabah kalktım bana günaydın önce yok neden bulaşık makinesini boşaltmamışım,akşam beyfendi beni bırkaıp gezmeye gitmişti bende evde yanlızım diye dinlenmiştim,yok akşam eve bıraktığımda ne yapmışım,bende eve geldiğimde hemen ayakalrımı uzatıp dinlenmek isterim yok hemen oturyormuşum ediyormuşum,bende aynı şekilde sorunlar yaşıyorum bende aynı senin gibi önüme geldi hep aman sen ders çalış dendi,ama ben gene elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum gene beyfendiye yaranamıyorum ve hiç bir zaman işime dinlenmiş bir şekilde gidemiyorum,ve evliğimden beri 4 kilo verdim çünkü işten çık yemek yap evi sil süpür en erken 11 oluyor eşime diyorum bak çok yoruluyorum işten geç geliyorum herşeye yetişemem diye,neymiş kadının doğasında varmış bu of bende çok dertliyim bu konuda ve yeni evliyiz sırf bu sebeplerden kavga ediyoruz.

tüm sayfaları okudum. ve ben şunu fark ettim. hepimizin gün içinde farklı rolleri var. evde ev hanımı, işte iş kadını, çocuklarımız için anne, anne babamız için evlat, eşimiz için eş, komşumuz için komşuyuz. anne babamıza karşı, eşimize karşı, evimize karşı,işimize karşı sorumluluklarımız var. hepimizin binbir çeşit sıkıntısı var. ben bu roller arasında dengeyi kurarsak sıkıntının ortadan kalkacağını dşünüyorum. yani evde ben falan firmanın müdürüyüm herkes emrime amade olacak dersek olmaz. ya da iş yerinde oturduğumuz masadan kalkıp hadi bulaşıkları ben yıkayayım, camlar da çok kirlenmiş onları da silivereyim demicez tabii:) nasıl ki annemize annelik rolümüzden sıyrılıp evlat gibi davranıyosak evde de iş kadını kimliğimizi artık bi kenara bırakmak gerek bence. ben ne kadar yoğun olsam da yorgun olsam da evimin işini yapmaya çalışırım elimden geldiğince. yani evimizin kadını çocuklarımızın anası annemizin biricik kızı öğrencimizin öğretmeni, müşterimizin bankacısı, hastamızın doktoru, hemşiresi, hasta bakıcısı:102: olursak dengeyi kurmuş oluruz.

cnm işten ayrılıorum de eşine 2sini bir arada yapamıorum de.bakalım ne dicekk

cnm eşlerinde yardımcı olması lazım robot diilizki biz.

cnm eşlerinde yardımcı olması lazım robot diilizki biz.

tabii ki eşler de yardımcı olmalı canım. ama ben konu sahibine ithafen söyledim. eşi toz falan alıyomuş. valla ne yalan söyleyeyim benimki onu bile yapmıyo:) bi de ben çalışıyorum yapamam falan demiş ya o yüzden öyle söyledim canımcım

eşlerinizde herşeye karışıyor anam benim evi mok götürse eşim nie temizlemiyosun die söylemezüstelik ben çok takığım çalıştığım halde sizin her akşam yapmaya üşendiğiniz şeyleri yapıyorum yerde kıl görsem dayanamıyorum.
Erkeklerin bu denli karışmasıda saçma bence.gerçe ben eşime laf etmeye fırsat vermediğim için edemiyo belkide
ama karışan erkekte çekilmez sanırım..
ama sizin bunları isteyerek yapmanız gerek orası sizin yuvanız evinizz..bende annemin elinde bi işe el sürmezdim ama kendi evimde off demeden zevkle yapıyorum

Son düzenleme:
cnm işten ayrılıorum de eşine 2sini bir arada yapamıorum de.bakalım ne dicekk

kendi dedi zaten madem yapamıyorsan bırak işi ozaman dedi ama tabi çıakrsam ev kirası elektrik su bunalrdanda fedakarlık etmiş olucak oda bunun farkında ondan kendi devlet hastanesi kurumdan çalışıyor en azından diyor taşerön firmayla seni idari bölüme başlatabnilirim diyor daha rahat olursun 4,5te işten çıakrsın cmtsin olur diyor haklı olabilir belki çok rahat ederim ama senelerdir çalıştığım emek sarf ettiğim işimdende bir anda bırakıp çıkmak istemiyorum.

cnm seni anlıyorum ama eşinde sana ne kadar yardım ediyormuş.
daha ne yapsın.
toz alır salata yapar vs diye anlatıyorsun.
bi erkekten yemeği yapmnasını veya camları silmesini bekleyemeyiz.
yada ben ev hanımı olduğum için beklemem bilmiyorum.
o zaman tek çare ya kadın tutucaksınız 15 günde bir.
yada çalışmıcaksınız.

Vallahi kaç gündür böyle dizi gibi takip ediyorum topiği. Arkadaşım kocasından şikayetçi. Tamam dır dır eden kadından daha kötü bir şey varsa, o da dır dır eden erkektir. Hiçbir şeyi beğenmemesi çok sinir bozucu. Ama hani diyorum siz de biraz çabalasanız. Evlilik iki kürekli taka gibidir. İleriye gidebilmek için iki kişinin aynı anda aynı yöne kürek çekmesi lazımdır. Biraz gayret etseniz, salata seviyorsa yapıverin, kaç dakikanızı alacak ki? Ya da deyin kocanıza "ben sevmiyorum arkadaşım kusura bakma ama kendi salatanı yapıver". Bir çözüm yolu bulunur elbet. Ama böyle ufak mevzular yüzünden boşanmayı düşünmek abesle iştigal olur ancak.
Benim kocam çok terstir. Bir de bebeğim var daha 1 yaşında. Bırakın toz almayı bardağını kaldırmaz. Evde tek başımayım. Dilini çözemediğim oğluma bakıyorum, diğer yandan evi çekip çevirmeye çalışıyorum. Kocam çok üzerime gelmiyor ama yardım da etmiyor (bardak kaldırmak ne kadar yardıma girer orası meçhul). İyi tarafından bakıp, biraz da gayretle çok mutlu olacağınızı düşünüyorum.

Wallahi bu konuda size hak veremiycem. çünkü evlilik sorumluluktur.

yemeden içmeden de olmaz. temızleyıp paklamadanda olmaz.

baba evınde yapmamıs olabılırsınız ama annenız yapıyo dıye bu sorumlulugu alamamıssınız.

evlılık yapmışsınız, herseyın herzaman canım cicim gidecegını mı dusundunuz. (papaz herzaman pilav yemez)

Bu arada sanırım cocugunuz yok. birde aıleye bebek eklenırse ozaman halinizi düşünemiyorum.

yavrunuzun gıda ıhtıyaclarını nasıl gıdereceksınız. ozamanda mı tarzım degıl dıyeceksınız.

sımdıden adapte olmanız lazım ki ilerde ailenız genısledıkce zorluk cekmeyın.

aile birliğinizin sağlamlıgı ıcın bence bunlarda gereklı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…