• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle neden aram bozuluyor ?

uzak kalmamıza alışamadım çocuktan önce dip dibeydik demişsiniz ama çocuktan önce dediğiniz süre ne kadar ki? Kabataslak hesap yaparsak 5 aylık evliyken hamile kalmışsınız. Siz daha karı-koca olup gezip tozmanın tadını çıkartamadan hemen anne baba olmuşsunuz. Yaşınız da küçükmüş üstelik. Eşinizin öfke problemi var, boğaz sıkmak nedir? Nasıl bunu basit bir olay gibi yazabiliyorsunuz?

Merhaba arkadaşlar konudan da anlaşıldığı gibi bir derdim var. Ben 4 ay önce sezaryen doğum yaptım 1.5 senelik evliyiz ilk çocuk dolayısıyla. Sorunum şu ki evladımızı ikimizde çok çok seviyoruz bu tartışılamaz zaten ama şöyle ki ben normalde balık etliydim hafif tombul şimdi sezeryen göbeğim de kaldı biraz çatlak falan benim özgüvenim düştü , eşimle aramızda kaos olup ayrılıp barışmak istiyorum bu yüzden mesela geçen gün yatakta giymiş olduğum alt pijamaya laf etti mesela bu sıcakta bu ne gibisine bende sebebini söyledim karnım ağırıyot diye bu karşılıklı laf dalaşına döndü bende onun giydiği şorta laf ettim dün çocuğu aldım salona geldim neyse birden boğazımı sıktı ayrılmak mı istiyorsun gibisine bişeyler dedi aşırı sinirlendi tanıyamadım o an neyse sakinleştik oturduk konuştuk beraber uyuduk. bugünde akşam tatlı istedi canım zaten ne zamandır dışarıya da çıkmak gibi bi adetimiz yok bizim çocuktan önce de yoktu ya işte araba olmamasına bağlıyor herseyi neyse neden o işten gelirken istememişim bilmem ne bende bi an aklıma ben hamileyken lokum istemiştim almamıştı o geldi aklıma kendimi aşırı değersiz hissettim 🥲 bugün de yani bi ara geldi ne istiyorsun dedi hiç bişey dedim canıma minnet sen bilirsin dedi gitti bu akşam ayrı oturduk kısman balkonda falan konuşmadım bir iki laf attı ama neyse demem o ki o suan sadece tatlıya bozuldum sanıyor, bilmiyor k birikmiştikler aklımdan çıkmıyor sanki artık bana eskisi gibi sarılmıyor gibi geliyor onu içime atıyorum mesela illa ki üstüne konu gelince yoğun duygu patlaması yaşıyorum çok üzülüyorum normalde yatak ayırmaya karşı dün izin vermedi bugün ayırdım yine gelip Benimle konuşmadı bile salonda kaldım öylece o ise çocukla beraber bizim odamızda sizce neden böyle oluyor ne yapmam gerekiyor onu çok seviyorum 😔 ayrı da yatmak istemiyorum şimdi hergün yemek yap çocuk bak eşim işten gelsin yok spor yok yemek zaten vakit geçiyor ben aslında uzak kalmamıza aşılamadım çocuktan önce dipdibeydik🥲
Bugün boğazını sıkan yarın kafana sıkar.
Allah aşkına biraz kendine gel, kendi değerinin farkında ol.
Seni seven adam asla böyle davranmaz.
Sen onun bebeğini taşıdın, yeni doğum yaptın.
Kiloda alsan seni rahatlatmak yanında olmak onun görevi.
Seni sevmiyor ve değer vermiyor.
Davranışları için bahane bulmak yerine, silkelen ve o sana nasıl davranıyorsa sende ona öyle davran.
Daha 1,5 senede bunları yapan yaşlanınca neler yapmaz.

2. Eş sizin için neyi ifade ediyor ?. 3 sene evli kalmış bir insan ki çevredeki duyumlarımızla evlendik biz gerçekten anlamlandıramıyorum ben böyle bir şeyi kınamam sizde kınamayın bence size değilse çocuğunuzun başına asıl o kınayacağınız 2. Evlilik çıkmasın. Ha unutmadan bu devirde nikahsız evli hayatı yaşayıp ben temizim diyeceğine böylesi benim için daha mantıklı ki size düşmez benim yaşımın evliliğimin muhasebesini yapmak. 22 yaş 16 yaş mı burası Türkiye bana göre de 30 yaş çok çok geç ne yapalım ? Saygı duymayı öğrenin önce siz
Valla yaşıtların üniversitelerde elinde kitap kalem koşturuyor, büyük konuşmak ne alaka evlenmiş boşanmış bir adamı daha 22 yaşında kabul edip evlenen sizsiniz ve üzerine kalıbımı basarım ki bu adamı karısı durduk yere boşamadı, büyük ihtimalle karısına şiddet uyguluyordu, şimdiki kurbanı da sizsiniz , bi 10 yıl sonra belki uyanırsın, hayatını yakmışsın haberin yok, kafan leyla olmuş ne anlatsak boş, sen giderken biz dönüyoruz bu yollardan , aklın varsa burdaki tecrübeli kadınları dinler ve önlem alırsın, acilen kendine iş bakarsın ayakların üzerinde durursun zira bu adamla güzel bir sonun yok maalesef...

Arkadaşlar neden herseyi Farklı anlama çekiyorsunuz ? Ben almadı derken bir saat çok geçti akşam 9.30 cıvarı kapının önündeki marketten bahsediyorum kendim gidip almadığım için o konu öyle oldu dünde öyle kendisi gitmek istemedi yine siz neden direk para vermedi almadı olarak algıladınız onu anlamıyorum
Haaa lokum konusunun suçlusu da sizsiniz ,maşallah sana 🧿

Ben sadece üzerime yürüdü diye polisi arayıp eve çağırarak uzaklaştırma aldım bakın dokunmadı üstüme yürüdü

Annemle bir sebebten konuşmuyoruz bu olayı duyunca teyzeme demiş ki ne var adam patlatsaydi iki tane kocası değil mi ne olacakmış

Bunu şu yüzden yazdım her insanın fiziksel şiddete bakışı galiba aynı değil
Aman nolacakta diyen bir kesim var anladığım kadarıyla ve bu çok üzücü

Bu Arada almadı dedim diye bazı arkadaşlar para vermedi istedim almadı anlamına çekmişler, ben kendim gitmek istemedim onun gidip almasını istedim evin çok yakını zaten dün ve bahsettiğim olayda sorun o Farklı yerlere cekmeyin.
Tamam işte zaten hamile eşine gidip alması gerekirdi doğal olan bu ki, ben hamileyim canım ne istese eşim alır ben niye kendimi yorayım, eşime söylerim mutlaka gelirken alir , sizin değersizlik sorununuz var , zerre kendinize değer vermiyorsunuz, konu lokumu sizin alıp almamanız mı, konu eşinizin size değer vermemesi , kafanız almıyor mu ..

Sizin daha kendinize saygınız yok adam boğazınızı sıkmış gelip burda saygı vs öğretmeyin ağzınıza sakil kalıyor. Hayırdır ya manyak kocalarınıza dolup dolup burda millete sopa gösteriyosunuz.??
Hayir yani bir de dertli dertli konu açıp çılgınca eşini savunup aklamaya çalışıyorlar, e çok mutluysan kır bacağını otur işte, kalkmış hem konu acıyor problemli saygısız narsist kocası ile ilgili hem de adamı savunuyor canhıraş bir şekilde, hayatı mahvolmuş, gitmiş bu yaşta evlenmiş boşanmış adamla neler yaşıyor, elin sorumsuz adamını başına bela etmiş, ilk karisi kaçmış kurtulmuş hiç akıl da edemiyor bu adam ne yaptı da bu kadın boşandı diye , ne cahil kafalar var Allahım...

1.si ne olursa olsun yatak ayırma bu çok günah... ( dayak, aldatma, ayrılma olmadığı sürece)
2.si sen hala lohusalık sendromunu yaşıyorsun farkında değilsin, bunalımlı hallerin o yüzden olabilir...
3. Sü senin önce kendinle barışman gerekiyor sanıyorum ki senin derdin aslında kocam beni artık beğenmiyor diye düşünerek başlıyor buda kendine düşman olmana sebep oluyor agresif alıngan ve kavgacı birine dönüşüyorsun hal böyle olunca...
Şimdi derin bir nefes al ve aynanın karşısına geç çıkar üstündekileri kendini izle. izlerken şunu düşün, bu bedende bir can büyüdü, bir can dünyaya geldi, bedenim değişti, ben değiştim, ben anne oldum, kendimle gurur duyuyorum, bedenimi seviyorum...
Hatta bunları sesli şekilde söyle...
Her gün inatla kendini izle ve bunları tekrar et...
Sende başka sana moral verecek kimse yok aslında kocan bile seni kendine getiremez beklentilerini kocandan kendine yöneltmen gerekiyor, sen kendini sevip yeni bedenine sahip çıkıp dik durduktan sonra inan bana o yaydığı enerjiye kocan koşarak gelecek zaten...
Doğumdan sonra erkeklerin değişmesi Bi bakıma normal kadınlar gibi onlarda dengelerini şaşıyoralar aslında bu hep göz ardı ediliyor... Ruhsal olarak onlarda değişiyorlar tabiki bu kendini suçlama için sebep değil karşılıklı olarak birbirinizi istiyorsunuz farkında değilsiniz...
Sen beklentilerini sinir ve triple belli ettiğin sürece kocanda etkiye tepki yapmaya devam edecektir...
Aynı yollardan geçiyoruz biz kadınlar, değişimler çatlaklar evin yükü vs vs... Derken bizlerde doğumdan sonra özellikle ruhsal olarak değişiyoruz değiştiğimizi bilmiyoruz sadece, e eşlerimizde bize bağlı şekilde entegre aslında bizim aynamız...
Sen kocanı karşına al bir kahve yap güzelce oturun sohbet ederek konuşun sorunlarınızı kendini ifade ederken onu suçlayarak değil beklenti ve isteklerini duygularını ben böyle hissediyorum diyerek anlat...
Ve can alıcı bir nokta var ki kocana ona ihtiyacın olduğunu tatlı dille söyle hırçınlaşarak kavga ederek hiiiç bir şekilde hiç bir erkeğe anlatılamaz bunlar...
Neyse çok konuştum 😅
24 haftalık ikinci doğumunu bekleyen bir kadından bu kadar 😁😁😁😁

Ya boğazıma sarıldı derken ben çok fazla tahrik ediyorum sözümle bakısımla oda ona karşılık o an bir sarstı beni ki tekrarını yapamasın diye sınırlarımı korumaya çalışıyorum kendimce , boşan demesi kolay arkadaşlar 4 aylık bebeğimle nereye gidebilirim üstelik eşimi seviyorken oda beni bizim aramızda sadece çocuktan sonra ve benim lohusalık dönemimde anne babasının bizde kalması hiç uğurlu olmadı gerçekten de öyle suan kendileriyle görüşmüyorum şehir dışında yaşıyor eşimle sürekli bu konular hakkında konuşuyoruz atlatamıyorum onları o yüzden diyorum ya doğumumdan önce biz çok çok daha iyiydik en iyi iki arkadaştık
Yani kusura bakmayın da size fiziksel şiddet gösteren bir ayıyı ben tahrik ediyorum diye savunmaya çalışıyorsanız bizim vereceğimiz maks tavsiye ikinci çocuğu yapmanız bu sığırı da piyasadan uzak tutmanız olur. Hayatınızda başarılar.

2. Eş sizin için neyi ifade ediyor ?. 3 sene evli kalmış bir insan ki çevredeki duyumlarımızla evlendik biz gerçekten anlamlandıramıyorum ben böyle bir şeyi kınamam sizde kınamayın bence size değilse çocuğunuzun başına asıl o kınayacağınız 2. Evlilik çıkmasın. Ha unutmadan bu devirde nikahsız evli hayatı yaşayıp ben temizim diyeceğine böylesi benim için daha mantıklı ki size düşmez benim yaşımın evliliğimin muhasebesini yapmak. 22 yaş 16 yaş mı burası Türkiye bana göre de 30 yaş çok çok geç ne yapalım ? Saygı duymayı öğrenin önce siz
Bir kadın evlenmiş boşanmış bir adamla evlenirken 100 kere düşünmeli, bu adam ne yaptı da yuvası dağıldı, ne yaptı da karisi bıraktı gitti ve de boşandı, adam hem narsist , hem şiddet yanlısı hem de sana değer vermiyor neden bunu görmüyorsun, hele ki sen 22 yaşında ömrünün baharında böyle bir adamla ne işin olur...

1.si ne olursa olsun yatak ayırma bu çok günah... ( dayak, aldatma, ayrılma olmadığı sürece)
2.si sen hala lohusalık sendromunu yaşıyorsun farkında değilsin, bunalımlı hallerin o yüzden olabilir...
3. Sü senin önce kendinle barışman gerekiyor sanıyorum ki senin derdin aslında kocam beni artık beğenmiyor diye düşünerek başlıyor buda kendine düşman olmana sebep oluyor agresif alıngan ve kavgacı birine dönüşüyorsun hal böyle olunca...
Şimdi derin bir nefes al ve aynanın karşısına geç çıkar üstündekileri kendini izle. izlerken şunu düşün, bu bedende bir can büyüdü, bir can dünyaya geldi, bedenim değişti, ben değiştim, ben anne oldum, kendimle gurur duyuyorum, bedenimi seviyorum...
Sende başka sana moral verecek kimse yok aslında kocan bile seni kendine getiremez beklentilerini kocandan kendine yöneltmen gerekiyor, sen kendini sevip yeni bedenine sahip çıkıp dik durduktan sonra inan bana o yaydığı enerjiye kocan koşarak gelecek zaten...
Doğumdan sonra erkeklerin değişmesi Bi bakıma normal kadınlar gibi onlarda dengelerini şaşıyoralar aslında bu hep göz ardı ediliyor... Ruhsal olarak onlarda değişiyorlar tabiki bu kendini suçlama için sebep değil karşılıklı olarak birbirinizi istiyorsunuz farkında değilsiniz...
Sen beklentilerini sinir ve triple belli ettiğin sürece kocanda etkiye tepki yapmaya devam edecektir...
Aynı yollardan geçiyoruz biz kadınlar, değişimler çatlaklar evin yükü vs vs... Derken bizlerde doğumdan sonra özellikle ruhsal olarak değişiyoruz değiştiğimizi bilmiyoruz sadece, e eşlerimizde bize bağlı şekilde entegre aslında bizim aynamız...
Sen kocanı karşına al bir kahve yap güzelce oturun sohbet ederek konuşun sorunlarınızı kendini ifade ederken onu suçlayarak değil beklenti ve isteklerini duygularını ben böyle hissediyorum diyerek anlat...
Ve can alıcı bir nokta var ki kocana ona ihtiyacın olduğunu tatlı dille söyle hırçınlaşarak kavga ederek hiiiç bir şekilde hiç bir erkeğe anlatılamaz bunlar...
Neyse çok konuştum 😅
Adam şiddet uyguluyor değer vermiyor şaka mı yapıyorsunuz, böyle bir adam sizce bunlardan anlar mı, adam 2. Evliliğini yapmış bu kızla, diğer karisi neden kaçtı gitti acaba ...

Bugün boğazını sıkan yarın kafana sıkar.
Allah aşkına biraz kendine gel, kendi değerinin farkında ol.
Seni seven adam asla böyle davranmaz.
Sen onun bebeğini taşıdın, yeni doğum yaptın.
Kiloda alsan seni rahatlatmak yanında olmak onun görevi.
Seni sevmiyor ve değer vermiyor.
Davranışları için bahane bulmak yerine, silkelen ve o sana nasıl davranıyorsa sende ona öyle davran.
Daha 1,5 senede bunları yapan yaşlanınca neler yapmaz.

Yorumlardakilere verdiğin cevaplardan anladığım kadarıyla sen zaten razısın sana böyle davranılmasına. İnşallah kafan dank edene kadar iş işten geçmez. Bari çocuk yapmayı bırak. Onlara yazık.

2.si sen hala lohusalık sendromunu yaşıyorsun farkında değilsin, bunalımlı hallerin o yüzden

Siz burdan okuduğunuz 3-5 cümleyle mi farkına vardınız konu sahibinin lohusa sendromu yaşadığına? Bu sitede çok görüyorum her lohusaya sen lohusa sendromu yaşıyorsun yazanı. Hoş konu sahibinin lohusalığı da kalmamış. Yanlış yönlendirme yapmayalım lütfen özellikle hastalık gibi ciddi konularda

Neyse çok konuştum 😅
Boğaz sıkma kısmını okumadınız diye düşündüm bir an yazdıklarınızı okuyunca. İnşallah okumamış olduğunuz için yazmışsınızdır veya ironi yapıyorsunuzdur. Çok ilginç..............

Adam şiddet uyguluyor değer vermiyor şaka mı yapıyorsunuz, böyle bir adam sizce bunlardan anlar mı, adam 2. Evliliğini yapmış bu kızla, diğer karisi neden kaçtı gitti acaba ...
bir kahve yapıp karşısına alıp sakince konuşursa bence anlaşabilirler(!)... verilen mükemmel tavsiyeler bu yönde.... çözüm bu.

Cift olarakta sorunlariniz var ama sizde biraz takintili ve komplekslisiniz eski konulari acmanin kimseye bir faydasi yok bosuna yipratiyosunuz iliskinizi

Yorumların nerdeyse hepsini okudum... Kıza doğru dürüst akıl verip sakinleştirip hatalarını düzeltmek için güzel konuşacağınıza suçlayarak kendini savunmasına öfkelenmesine söylediğiniz yargılayıcı sözlerle zaten dipte olan moralini dahada dibe itmeye devam ediyorsunuz...
Gerçekten anlamıyorum bu öfkeniz nedir böyle, boşan demek ne demek ya, kadının en başta anlattığı şeylerin içinden gerçekten sadece öfkeniz boşaltacak kelimeler seçip bombardıman yapmaya başlıyorsunuz, üstelik kızın 22 yaşında olduğunı bilerek. Ya sizene kiminle kaç yaşında evlendiyse evlendi, size mi düştü yaşını evliliğinin yargısını yapmak, bu mu yakışan size, yoksa bir abla gibi tavsiye verip baş okşamak mı yakışan?
Nasıl ablalarsınız siz ya, her evlilikte ayyuka çıkan kavgalar olur hiç bir kavga tek taraflı değildir, kadında suçludur erkekte bunu gösterin önce cahil evet konu sahibi aşırı cahil ona bu şekilde yaklaşarak neyi ispat ediyorsunuz siz, egonuzu kenara koyun abla gibi yaklaşın önce bu nedir ya

Back
X